Денков: Исторически факт е, че бях номиниран за премиер преди срещата в манастира

Денков: Исторически факт е, че бях номиниран за премиер преди срещата в манастира

Следвайте "Гласове" в Телеграм

За първи път днес министър-председателят Николай Денков призна за срещата в Самоковския манастир между Бориов, Петков и Василев, направена с логистичното съдействие на Алексей Петров, на която са били очертани основните параменти на бъдещото управлението.

В хода на дебата за действията на властта по предоляване на щетите от наводнениято но Южното Черноморие депутатът Станислав Балабанов от ИТН попита Денков кой го е посочил за поста.

"След като казвате, че нямате никаква представа как тази сглобка е създадена в един девически манастир, че нямате представа кой Ви е поставил за министър-председател и как е направено правителството - ами Вие нямате представа и как се управлява държавата", каза депутатът на Слави Трифонов.

На свой ред Денков заяви, че е бил номиниран за поста още в предходния парламент:

"Само да припомня един исторически факт. В смисъл - не е исторически, но е факт. Айде така ще го кажем. Аз бях номиниран за министър-председател в предишното Народно събрание - преди срещата в манастира."

Това е първият път, в който Денков признава, че е знаел за срещата в девическия манастир. Миналата седмица той отрече Алексей Петров да е участвал в преговорите за кабинета, но не коментира дали те са се провели по негова инициатива, нито къде и кога са се случвали.

По информация на Епицентър.бг срещите в Самоковския манастир са били не една, както досега се говори, а няколко.

Борисов, Петков, Василев са провели дълги разговори в "стаичката на попа", докато преодолеят противоречията си и сглобят правителството. Изборът на Самоковския манастир като място за помирение бил лично на Кирил Петков.

По-рано днес съпредседателят на ПП Кирил Петков отказа изобщо да отговаря на въпроси, свързани с ролята на Алексей Петров за съставянето на кабинета.

В края на миналата седмица Румен Христов (СДС) призна, че първата лидерската среща между Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов се е провела в девическия манастир в Самоков, а по думите на лидера на ГЕРБ "логистиката" била осигурена лично от убития Алексей Петров.

А днес в парламента се заформи нова интрига - кога и кой е посочил Николай Денков за премиер. И Денков си призна това, което до вчера отричаше.

(Не)коалицията отказва да говори за стабилността си, но пък си поставя амбициозна програма. Кирил Петков заяви, че вчера се е провела лидерска среща между ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС, по време на която е постигнато споразумение половината от приоритетите на кабинета да минат още преди местните избори. Става дума за голяма част от законите за Шенген и Еврозоната, които трябва да бъдат приети до 26 октомври.

"Вчера имахме дискусия с ГЕРБ, те са съгласни с тези основни приоритети. От ДПС също", каза Петков.

От останалите две парламентарни сили няма потвърждение на думите на Петков.

Възможността правителството да падне и изобщо да не се стигне до ротация, е една от заплахите, които ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС си разменят. Към момента лидерите отказват да отговарят на този въпрос.

Денков обаче заяви, че все още няма доверие на ГЕРБ, а за  стабилността на кабинета може да се съди по дискусията в НС.

Когато си и изпълни задачите, тогава мога да кажа, че имам доверие на ГЕРБ, подчерта премиерът.

"Най-важните задачи, които имаме да свършим заедно с хората, които подкрепиха правителството, предстоят - промяната в Конституцията, съдебната реформа, промените в Закона за енергетиката, териториалните планове. Всичко това са тежки задачи, които предстоят - нека минат, нека имаме положителен резултат, тогава бих могъл да кажа, че ще имам доверие", каза Денков в отговор на въпрос дали има доверие на ГЕРБ.
 

Източниок: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • ХАХАХАХА

    08 Sep 2023 18:25ч.

    В предишния парламент го били номинирали!!!! И как мина номинацията и гласуването в миналия парламент, бе, плазмодий жалък? Колкото до срещата и сглобяването с помощта на сенчести лепила - всичко ще си кажете, ей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не говорим

    08 Sep 2023 18:31ч.

    Какво му се случи на Общото събрание на Софийския университет, когато Сапунджито тръгна да учи учените какво е наука. Ако беше човек и мъж, след събранието щеше да се оттегли завинаги на село да отглежда праз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я раздуй,

    08 Sep 2023 19:06ч.

    че това няма да получи никакво отразяване в медиите... А колко е човек и мъж го виждаме всеки ден...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    08 Sep 2023 19:49ч.

    Или си академик или си политик. И понеже не си нито академик нито политик си обикновен ПРОСТАК. Жалък случай на дребничък комплексар , който е малтретитан в училище и без никакъв успех сред хубавите жени. Ами стой си в собствения свят смотан "академик" но за нас си задръстеняк от малък. На какъвто и да се правиш се знаеш колко си смотан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чии гражданин е този?

    08 Sep 2023 18:27ч.

    Кой се интересува от този, който говори с омраза за Трети март. Дори по времето нана Втората световна война, когато Царство България е в Тристранния пакт, нито един български премиер не си е позволявал да плюе върху деня на българското освобождение. През 1941,1942,1943 и 1944 г., в разгара на боевете на Източния фронт, българските премиери и Царят честват Трети март.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Денков: Исторически факт, е че бях номиниран за премиер..."

    08 Sep 2023 18:28ч.

    Ах, исторически фааакт... Тоя се е взел насериозно. Не е за вярване чак, но Сапунджито, оказва се, е даже още по-тъп, отколкото обикновено изглежда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове

    08 Sep 2023 18:30ч.

    Мишо пак ли ръсиш глупости,нали беше ни чул ни видял ,накрая да не се окаже, че си участвал в оргия до посолството

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истина

    08 Sep 2023 18:33ч.

    това влечуго трябва да изчезне, да си го взимат барабар с купената му титла американските им заптиета

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    08 Sep 2023 18:36ч.

    Исторически факт е, че сте "Сламен човек" и на Асенчо и на Козяк. Като детенце или логическите му връзки са като на другия с "Опасен чар", известен като Просто Кирчо. Всеки ден на Дондуков 1, е лоша вест за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков обаче заяви, че все още няма доверие на ГЕРБ, а за стабилността на кабинета може да се съди по дискусията в НС

    08 Sep 2023 18:40ч.

    Ха-ха-ха ... Денков е стиснал с двете си ръце носовете на Борисов и Пеевски и не им дава дъх да си поемат. А те от страх да не разочароват Денков, че да вземе да свали доверието си от тях ходят двамата Борисов и Пеевски, и не виждат даже къде стъпват. Горките Пеевски и Борисов, то не беше арести, то не беше оплюване от трибуната на НС, ноооооо днес ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗАКОНИ СРЕЩУ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ. Заради местните избори, жалки човеци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    08 Sep 2023 18:45ч.

    По-неадекватен, нагъл и продажен тип от тоя едва ли скоро ще видим. Ама аз съм оптимист, както е тръгнало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    08 Sep 2023 19:13ч.

    Значи - в манастира, за да не се подслушва откъдето не трябва (а само откъдето трябва - със сигурност посолствоТо има пълни записи на всички срещи). А "логистиката" на Алексей се е изразила в следното: нареждане от писолствоТо: "Прати твоите хора с по една кола за ония вироглави пръчлета ББ, КП, АА и ХИ, дето не искат да се сглобяват и, ако трябва и с пистолет в челото, ги закарай в N-ския манастир, но първо почукай, та да не изненадаш нашия човек, докато нарежда бръмбарите!"....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Исторически факт е 80% недоверие от българския народ към Денковото правителство

    08 Sep 2023 19:25ч.

    По-срамно и по-антибългарско правителство не е имало - исторически факт в Третата българска държава родена на 3-ти март! За какво доверие от народа на България, за какъв избор говори биологичната единица, която както всички виждаме мисли като "не сама".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И на тоя му се иска да остане в историята!

    08 Sep 2023 20:02ч.

    Помиярите име нямат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    08 Sep 2023 20:29ч.

    Това е пълна подигравка с демокрацията и подмяна на волята на гласоподавателите! Някакво си посолство, и най-вече някакъв си бизнесмен на име Алексей ще решава кой с кого да се коалира и какви ще са съставът и политиката на българското правителство... Дори правителствата отпреди 1989 г. изглеждат по-независими и самостоятелни от днешните нагаждачи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре ли чувам?

    08 Sep 2023 20:50ч.

    Това сламено чучело се опитва да се намърда "в историята" през задната врата? Че и срам даже не изпитва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    08 Sep 2023 20:59ч.

    Абе тоз Молец наистина патологично проЗт! Не знам как е с химията, ама очевадно до докарва с драпане и духане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кожа Остря

    08 Sep 2023 21:01ч.

    На мен ми извиква асоциация за Гнида. Нагла, тъпа Гнида.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    08 Sep 2023 23:45ч.

    А на мен за скункс. Мръсен и миризлив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    08 Sep 2023 21:06ч.

    Един манастир , една номинация, а толкова много история, вече...време е да обърнем страницата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    08 Sep 2023 22:42ч.

    Скоро ще си само исторически факт, като най-некадърния мин-председател на България. Може и да ти лепне прякор "убиецът на България". Ти не си лидер, а васал, сгънат на буква Г, който като кученце тича да изпълнява чужди заповеди! Задмина и Плевнелиев. Бе как така 2-мата толкова си приличате? Мазни, мяукащи, всезнайковци без покритие. Бе България по времето на СССР не се толкова продала, както сега на англосаксите. Не забравяйте, че както навремето русите са си правили държавата със завоевания, така и цялата история на западно-европейски държави е колонизиране и изстискване и крадене на ресурсите от колонийте. За наше съжаление обаче в момента ЕС се превръща в колония на Близкия Изток.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Единствевият факт е,

    09 Sep 2023 0:12ч.

    че този човек е историческо недоразумение. Поне в това е единствен, други като него няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи