Денков: 24 май е празник, който прави по хармоничен начин прехода от миналото към бъдещето

Денков: 24 май е празник, който прави по хармоничен начин прехода от миналото към бъдещето

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Датата 24 май е най-светлият празник, който обединява всички. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков пред журналисти, след като се върна от Атина, където се срещна с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. 24 май е празник, който прави по хармоничен начин прехода от миналото към бъдещето, допълни Денков.

Той не вижда причина да се откаже от предложението си 24-ти май да стане официален празник. Според него аргументите, които се чуват против идеята, нямат никакво съдържание. 

„Като човек на науката, за мен 24-ти май е бил най-светлият празник, който ни обединява всички. Питам - коя е групата от обществото в България, която би възразила срещу това, че 24-ти май е светъл празник”, добави той.

Според Денков 24-ти май е празник, който не ни вторачва само в миналото, както били доста от останалите, а правел по хармоничен начин прехода от миналото към бъдещето.

Като конструктивни и позитивни определи премиерът Николай Денков разговорите с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. Денков беше на еднодневно посещение в Гърция.

"Това, което беше важно за нашата държава е да видим доколко можем да се включим в концесиите на пристанищата в Кавала и Александруполис", каза той.

По отношение на Кавала предстои подписване на договор на гръцката страна с концесионера и е ясно заявено съгласие България да се включи в този договор. Изходната точка за преговори е 20% участие на България, независимо от терминалите за втечнен газ. Предстои следващите месеци да има развитие по тази тема.

По отношение на пристанището в Александруполис преди няколко месеца е спряна концесията, но Мицотакис е казал, че се разглеждат варианти и ако бъде открита процедура до края на годината, България ще има възможност да заяви своя интерес.

По отношение на газовите връзки се работи усилено по увеличаване на интензитета на газа, който може да се подаде със слагане на допълнителни компресорни станции и за да може България да бъде захранена и да се подава газ на съседни страни на север и запад от нас, каза Денков.

Между двамата премиери е засегната и темата за жп линиите към Кулата и Свиленград, което би позволило да се пренасят повече товари към гръцките пристанища.

Гърция е заявила интерес към разширението на Чирен - иска да запази известна част от капацитета и срещу заплащанве да запази допълнитените обеми, които в момента се осигуряват. Заявен е и интерес при развитието на АЕЦ "Козлодуй" при подготовката на новите реактори - да се включат или като инвеститори, или със сключване на дългосрочни договори с електроцентралата за закупуване на ток.

Обсъден е и тръбопроводът Александруполис-Бургас за възможност на внос на нефт за захранване на рафинерията.

Пьотр Толстой не за първи път отправя провокации към България. С това изказване той минава граници, които не са приемливи, затова ще говоря с МВнР, коментира премиерът.

Той обаче подчерта, че руският посланик в България Елеонора Митрофанова няма да бъде обявена за персона нон грата заради изказването на руския депутат.

Не трябва да се поддаваме на провокации. Голяма част от тези изказвания се правят за вътрешна употреба, за руската публика, за да видят колко велики неща се вършат от Кремъл. Целта е да се сплаши българското население, но няма опасност за България. Ние сме членове на НАТО и по тази причина Русия няма да посмее да ни нападне.

 

Източници: NOVA, epicenter.bg

 

 

Коментари

  • Тъпак!

    24 Юли 2023 17:29ч.

    Ако нямаше Трети март, нямаше да има 24 май!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какъв е тоя "академик"?

    24 Юли 2023 18:46ч.

    Аз за нощен пазач няма да го взема. Бостанско плашило - плаши гаргите, докато крадците обират бостана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • спешно търсим някой, когото да обичаме, някой който иска да ни чуе

    24 Юли 2023 19:13ч.

    Иначе имаме кого да мразим. Покрай Паси и Лорер започнахме да мразим евреите (до сега не сме го правили). Покрай Борисов, Радев и Атанасов намразихме генералите. Покрай Украйна намразихме журналистите (лъжат ни всеки ден). Депутати и министри си ги мразим превантивно (за всеки случай, а то случаи колкото щеш). Сега е дошъл редът на академиците. Защо ги мразим ли? Защото си правят каквото си искат и не ни питат за нищо (не считат за нужно). Според Хампарцумянчето, ние сме простолюдието. Търсим човек, който да ни пита: как се чувстваме, какво искаме. Ако го намерим, не зная дали ще го обичаме, но поне няма да го мразим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бъдещето ,пазач на концлагера

    24 Юли 2023 19:18ч.

    Дай му 2 калъпа сапун и гледай сеира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    24 Юли 2023 19:58ч.

    Боже каква академична простотия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настолен указател за напреднали

    24 Юли 2023 20:26ч.

    Чудя се, какво ще стане, като разберат, че 24 май се празнува и в Русия ???!!!! Със сигурност, без 3 март нямаше да има 24 май, и какво ще стане като го направим национален празник? Ще наложим патентен данък на държавите, които използват кирилица ли? А нашите ИДИОТИ, като нищо ще измислят нова дата, а може „съвсем случайно“ да стане и 4 ЮЛИ или Хелоуин !!! Като ни успокоят, че САЩ ще ни осигурят фойерверките!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скопие

    24 Юли 2023 21:27ч.

    И е първи национален празник на Република Северна Македония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денкооов Денков, ами както са си наточили зъбите Македонците , като присвоят братята Кирил и Методи, птогава какво правиме? Предаваме се на Северна Магедония ли?

    25 Юли 2023 0:26ч.

    Той и Г.Димитров и В.Коларов не са били блестящи стратези, ама все пак за национален празник са избрали 9 септември, а не : ноември на техния комунистических ментор... Тук се иска съвсееем малко акъл, ама вие всите и толкоз го нямате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    24 Юли 2023 17:29ч.

    Денков говори глупостите, ако и да е академик. Всъщност говори това, което са му казали да говоря. Тези хора и понятие си нямат, що е то конституция и каква е разликата й с обикновен закон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гробокопача на висшето образование

    24 Юли 2023 21:29ч.

    се пробва да погребе и националните символи и дати и така да затрие Родината в интерес на посоствоТО. Позор и анатема!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    24 Юли 2023 17:31ч.

    Кукли на конци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ей мишок, да те светна

    24 Юли 2023 17:31ч.

    Ти се грижи да ми вдигнеш пенсията, това с хармонията не е твоя работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    24 Юли 2023 17:32ч.

    не пипаите 3 март оставка и нови избори всеки ден по една простотия махаите се отвратителна гледка сте при 40 процента изб активност нищо не правете защото следващото нс ще ги отменя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков

    24 Юли 2023 17:32ч.

    Гледай си химията и внимавай покрай стремежа към хармоничност да не почнеш рязко да коагулираш..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    24 Юли 2023 17:35ч.

    особата е толкова химик, колкото аз съм първи брачет на далай лама. всъщност, аз съм повече брачет на ламата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жалка история

    24 Юли 2023 17:32ч.

    Пинчер на каишка, но по-глупав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    24 Юли 2023 17:33ч.

    Какъв "човек на науката" си ти бе - "касетъчна бомбо" с празна кратуна, щом не разбираш, че национален празник може да бъде само ден, свързан със създаването на една държава или възстановяването и? Право казват хората - без Трети март, нямаше да има 24 май !!! Изрoди - от омраза към Русия ще ни забраните и свободата си да честваме !!! След няколко години и 24 май ще отмените и ще призовете да се откажем от нашето А и Б, и да се присъединим към измислената от фъфлек азбука на "цивилизования свят". Родоизменници !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съшито с бели конци

    24 Юли 2023 17:35ч.

    24-и май и сега се празнува достатъчно мащабно и масово. Не знам защо всички се правят на ударени и не си кажат, че целият ажиотаж е с цел скъсване на всяка историческа памет, свързана с Русия. А да ми носят вода от девет дерета, за да прикриват жалкото си лицемерие, ми идва значително вповече.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ,уе

    24 Юли 2023 17:50ч.

    А де! Обаче 24 май и Путин го празнува. Затова тоя путинист Денков го предлага за национален празник! Освен това академично е решил вмест ден на българската азбука да му смени името с ден българското слово. Демек и азбуката ще я разкарва полека-лека

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек с памет

    24 Юли 2023 17:35ч.

    Без 3 март няма 24 май. Нищо няма. Една обрязана п***а и фес. Явно Денков няма нищо против да е обрязан и с фес. Предлагам да се пресели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    24 Юли 2023 17:35ч.

    Ако не беше 3 март, България нямаше да има бъдеще и щеше да е забравила миналото си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно

    25 Юли 2023 1:45ч.

    подкрепям!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще празнуваме заедно с Русия

    24 Юли 2023 17:36ч.

    24 май е голям празник и там!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лихачова

    24 Юли 2023 17:37ч.

    Денков, казал си едно … нищо, което иде да покаже, че не си съвсем наясно какво е/символизира 24 май. Всеки случай не и възстановяване на държавността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    24 Юли 2023 17:46ч.

    Този е един използван и за хвърлен презерватив

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кримски корсаков

    24 Юли 2023 17:47ч.

    Този човечец изобщо знае ли от къде и от кога води началото си 24 май? Ако по този начин смята, че ще откъсне България от нейните корени и общи кармични връзки с Русия и православието много се лъже, защото 24 май оттдавна е по-голям празник в Русия, отколкото в |България, управлявана от политикани със съмнителни корени, кланящи се с широко отворени задни фейсбуци на големия лгбт-брат, който така казал. Жалки смешници, на които им липсва знанието и познанието да говорят за 24 май. Въпросът ми към тези хора е, що за дата е 24 май и от къде се пръква тази датата, че толкова я иска джендър-брат им или ватиканския им поп? Какво по-специално се е случило на нея, което да определя уникалността на България, и нейната незалежност от Русия? Казвам ти дъще, направо ще умра от смях. Ти също се посмей над тези земни твари! Те още не знаят какво си пожелават и какво получават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха ха

    24 Юли 2023 17:48ч.

    Отвратителен както винаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скитник

    24 Юли 2023 17:50ч.

    Някак обидно е академик, по стечение на обстоятелствата премиер, да има толкова елементарна реторика - "коя е групата от обществото в България, която би възразила срещу това, че 24-ти май е светъл празник”, - аргументът за безумието им е несъстоятелен. Това, че 24 май е светъл празник, не е достатъчно. И още: "Ние сме членове на НАТО и по тази причина Русия няма да посмее да ни нападне." По - смешно нещо не е произнасяно. Боже опази, ако от базите тук метнат нещо към Русия. Иначе наистина Русия няма да ни нападне, но не по причина на Денков/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, бе, да!

    24 Юли 2023 17:50ч.

    А 24-ти май ще ни обедени ли с македонците или отново ще бъде повод за разправии? Както честванията, свързани с Гоце Делчев. Като си тръгнал да ставаш държавник, поне попипай колегите си историци и лингвисти какво мислят по повод 24-ти май.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    24 Юли 2023 17:53ч.

    До кретена "академик" - 24 май е напълно измислена дата, доколкото не е свързана с никакви искторически събития. Просто църквата е решила на 11 май да се чества деня на светите братя. След това през 1916 г. България минава към Грегорианския календар и датата се измества на 24 май. Каква приемственост, бе идиот. На 3 март 1878 г. се възстановява Българската държава. Затова ТРЕТИ МАРТ е националният празник на Родината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мекеренца

    24 Юли 2023 17:53ч.

    Същите причини, заради които се отказахме от евтин руски газ, строежа на Белене и един куп дивотии, стоят и зад внезапно избликналия зор да си сменяме националния празник. Останалото е "ала-бала" за бунаци. Ама и те останаха много малко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв преход към бъдещето с 24 май те гони бе, Денков? Народ без минало няма бъдеще, откъде ви изкопаха да ровите с ръждиво желязо в сърцата на българите?!

    24 Юли 2023 17:56ч.

    НИКАКВА ДИСКУСИЯ, НИКАКЪВ РЕФЕРЕНДУМ - БЪЛГАРИЯ ИМА НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК и това е 3-ТИ МАРТ! .... Трети март е Денят на Освобождението и Денят на Независимостта на България от колониалния владетел Османската империя! ... В съседна Гърция Национален празник е 25 март - Ден на независимостта от Османската империя. ...... Както и за 99% от държавите в света Националният празник е Денят на Освобождението, празникът е на националната държава, върнала си Достойнството, Независимостта и правото да бъде СВОБОДНА държава от чужди паразити! Чети с разбиране бе, Денков - 99% от държавите в света имат Национален празник - Освобождението от чуждо владичество, защото се връща СВОБОДНАТА държава. Да ти се не знае и отвратителния образ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Юли 2023 17:56ч.

    "„Като човек на науката, за мен 24-ти май е бил най-светлият празник, който ни обединява всички. Питам - коя е групата от обществото в България, която би възразила срещу това, че 24-ти май е светъл празник”. Мда. Тоз бил и тъпанар. И провокатор. Гражданино мин. председател, няма човек, камо ли група, която да възрази, че 24-май е светъл празник. Много светъл. Което не попречи на вашта шайка през 94-та чрез един смахнат австриец, също човек на науката, напълно сериозно да предложи смяна на азбуката ни. Ако не се лъжа, вездесъщият Соломон и той се включи, щото разбирал от компютри (ний не) и кирилицата затруднявала чаткането по клавиатурите. Националният празник трябва да ни връща към историческите ни корени, да отдаваме почит на строителите на държавността ни през вековната ни история и по този очертан от поколенията българи път, да вървим с песен на уста: "Върви , народе възродени!". Духовността на нашия народ, чийто празник е 24-ти май, е част от тази държавност - неотменима, неотстранима, без нея бихме били сбирщина, а не народ, но все пак, част. Неглижирането на 3 март е поредна стъпка в ерозирането на националната ни история, изтъняване на нишките на духовността ни с историята ни, обезличаването ни като нация и размиването ни в педерастко-либералната сбирщина, наречена Свободен свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛИЦЕМЕРИНО,

    24 Юли 2023 17:56ч.

    На тебе 24 май не ти е празник. Нали ти си в основата на въвеждането - на практика задължително - на публикации само на английски (сакън никъф руски, френски, немски) в Scopus, та требе да списваме изследвания за Вазов и Ботев на английски, за да се доказваме в Австралия и Делауеър, че сме специалисти по българска литература, макар че нашите колеги българисти и слависти по света великолепно четат и пишат български на кирилица. Нали ти настояваше малко преди да падне правителството на Про100то, за се задълбочат изискванията в тази посока, та в ОС на СУ те направиха на 2 пробити цента. Нали ти ходИ като цветарка от факултет на факултет да кандърдисваш колегите да прекъснат всякакви научни връзки с Русия. Ако имаше прокуратура и съд в България, вече щеше да си осъден за лобизъм за частна фирма, каквато е Scopus, понеже става дума за много хиляди, които ЕС дава за наука, а те заради тебе изтичат у един Рокфелер. Къф 24 май, ква кирилица, ква хармония. Иди в манастир, дано Господ ти прости греховете срещу българския език, българското образование и българската наука, безроднико.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който

    24 Юли 2023 17:56ч.

    Миналото спомене, окото му да изтече. А който миналото забрави и двете му очи да изтекат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Национален празник ще остане 3 март и точка по въпроса!

    24 Юли 2023 17:57ч.

    С какви третостепенни въпроси ни занимават нашите нелегитимни назначенци. Направете така, че гърба ви само да виждат и попържните ви да чуват тия проамерикански никакъвци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    24 Юли 2023 18:01ч.

    Добре де, що продължаваме да ги търпим тия? Може ли някой да ми обясни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото...

    24 Юли 2023 18:51ч.

    ... because, it's not, per se, my ass on the line...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    24 Юли 2023 18:04ч.

    Цялата дивотия по пренията за национален празник цели да отклони вниманието от някое ново национално предателство. Какво ли ще да е то?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изключително

    25 Юли 2023 1:48ч.

    логичен въпрос, отговора на който не е сигурно дали ще узнаем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Yoyo

    24 Юли 2023 18:04ч.

    Този който сам се направи академик, не може да бъде човек на науката, а на далаверата .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очилата сорос педеруго Денков

    24 Юли 2023 18:07ч.

    .Не се напиняй много много . 3-ти март ще си остане национален празник за българският народ и ние българите няма да ти позволим да го променяш .Ако не го направим ,значи найстина си заслужаваме робската съдба . А на теб ще ти кажа не си играй със огъня ,щото те чака народен съд .И никаква милост няма да има към теб .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове

    24 Юли 2023 18:11ч.

    абе плъх искаш да забравим петстотин години кланета,искаш да забравим кой спря кланетата ,това ли ти наредиха от козяк мръсни плъхове бедродни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • о.з.редник д-р инж.

    24 Юли 2023 18:11ч.

    Този партиен номенклатурен пишман-псевдо-"акад." Денков излезе по-прост, неадекватен и необразован и от БКП-партийно-номенклатурния "ген.лейт." "доц." "д-р" "инж." БОКо тиквата! Липсват му елементарни управленски и държавнически умения и интелект! Когато начело на Б-ия е бил "акад." (Филов, Кольо-ватмана на Вел.Нар.Събр.1991; сега Денков, ...), държавата ВИНАГИ е довеждана до национална, военна, икономическа, образователна, научна, културна, морална и политическа КАТАСТРОФА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    24 Юли 2023 19:34ч.

    Бас държа, че Боко Тиквуний ще подкрепи с две ръце предложението на този мухъл, че накрая за да блесне пред Посолството ще твърди, че идеята е негова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • плъх

    24 Юли 2023 18:14ч.

    а когато почнем да говорим на английски, защото и това ще ни наредят ,какъв празник ще е 24 май бе изроди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еврозадругата

    24 Юли 2023 18:14ч.

    Преди всичко трябва да се каже, че EURO CLIO е европейска програма, която няма нищо общо с известнa марка автомобили. В подкрепа на европейския проект, Европейската комисия реши да проведе нов "прочит на историята" на европейските държави, посредством реформа в образователната система в ЕС. На практика това означава целенасочено деформиране и фалшифициранне на историята на нациоалните държави. Както спомена навремето бившият европейски комисар отговарящ за образованието и културата, Вивиан Рединг, новият прочит на историята е необходимо условие за осъществяване на нова идентичност на народите не само в рамките а Съюза.? *** https://www.euroclio.eu/wp-content/uploads/2019/03/2006_history_works_annual_report.pdf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    24 Юли 2023 18:15ч.

    Стига толкова, че ни дойдохте върху главите! Аман от посредственост и наглост, облечена във власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историк

    24 Юли 2023 18:16ч.

    Сега да пренапишем историята :( Жалки и смешни станахте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не става дума за пренаписване на история

    24 Юли 2023 18:30ч.

    По-долу обяснявам защо 24-ти май не може да бъде национален празник. То е все едно да се обяви Коледа за национален празник, което ще е по-добра идея и цяла Европа ще празнува българският национален празник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Юли 2023 18:22ч.

    Допускам, че тез ще поискат да сменим и православието. Постепенно. Като прозореца на Овертон. Щото, нали, като ще сме западняци, западняци да сме. Като ще е гарга, рошава да е. Е, ще стоим в антрето, ще поемаме шапките и чадърите на господарите, но по-друго си е: "Ех, Запад!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    24 Юли 2023 19:28ч.

    Той Пешо Коня нали искаше да сменим Кирилицата с латиница. Тези сегашните смешници няма ли да последват неговия "светъл" пример? Като са отворили въпроса с националните празници ми е чудно, как не са предложили за национален празник 4 юли. То е ясно, че сме на пряко управление на Посолството, та поне да ни съвпадат националните празници, та да отпадне всякакво съмнение чия колония сме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Датата е определена от Светият Синод на Русия по случай 1000 годишнина

    24 Юли 2023 18:25ч.

    След като се въвежда Нов Стил на летоброене се получава 24-ти май. 24-ти май е религиозен празник, който по-късно става и държавен. Така че 24-ти май не е САМО държавен празник и не може да бъде национален празник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    24 Юли 2023 21:42ч.

    Що ще Св.Синод на Русия в нашия спор за нац.празник? Ние сме по нов стил от 1916 г. руснаците са след нас - през 1918 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Датата е определена от Св Синюод на Русия

    24 Юли 2023 22:33ч.

    Преди България да има Св Синод. България не е съществувала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bai ivan

    24 Юли 2023 18:26ч.

    Нито съм путинист ,нито комсомолски, нито комунист,но Денков дразниш ,със присъствието си даже,кому е нужно сега това да променяте,ебаси приоритетите дето ги имате, раздавай оръжие, насъсквай за още война,не е за вярване това което се случва ,и за капак като видиш парламента направо ми се повдига!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този "академик"

    24 Юли 2023 18:30ч.

    е нагледният резултат на поразиите, които Соросовите НПО-та причиниха на образованието и науката. За него няма никакъв проблем да гази по националната идентичност, да преиначава историята, да плюе върху националното достойнство. Никакъв проблем - защото платените слуги като него най-първо са продали съвестта си и собственото си достойнство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    24 Юли 2023 19:39ч.

    Той не случайно Виктор Орбан разкара НПО-тата и институтите на Сорос от Унгария! Той разбра, че ако Сорос си разиграва коня в Унгария, скоро Унгария няма да я има. Между другото навремето Сорос спомогна за свалянето на правителството на Жан Виденов заради това, че Жан Виденов му отказа финансиране от държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гърция си изигра перфектно картите.

    24 Юли 2023 18:30ч.

    Като би шута на Русия и се ориентира към САЩ, тия се готвят да целуват миризливия руски ботуш до живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти вчера ли си се родил?

    24 Юли 2023 18:37ч.

    Гърция винаги е била със САЩ, откогато не е монархия. Нищо не се е променило в политиката на Гърция в последните 70 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фак Били ГейЦ

    24 Юли 2023 20:13ч.

    когато и да се е родил, все е загуба

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я,Богдан Филов-Денков отново

    24 Юли 2023 18:33ч.

    се изака на метеното!Този елемент с воднисти те си очички иде на ни покаже как историята се повтаря като фарс!Лошото тук е че ако се повтори като факт въпросният индивид трябва а и ще свърши в общата яма като предшественика си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дея

    24 Юли 2023 18:43ч.

    Жалък молец...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама наистина ли го каза това!?!

    24 Юли 2023 18:44ч.

    Изказването му няма общо с България или българите. Денков просто се бори с Паси за титлата по неадекватност и чуждородство. Техни си работи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    24 Юли 2023 18:45ч.

    Вижда се, че от ден първи работят за решаване на истинските проблеми и подобряване живота на българите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Академик ли е - не е читав

    24 Юли 2023 18:48ч.

    Поне сега цяла България ще разбере що за психопати и примитиви стават учени и академици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГражданинНаРепубликата

    24 Юли 2023 18:52ч.

    Като чуя хармонично, устойчиво развитие, зелено и т.н. значи е поредното пъклено дело добре замаскирано. Никой не отрича 24 май като най-светлият празник за културата. Виж как поставят нещата, че отричаш 24 май. НЕ НЕ ГО ОТРИЧАМЕ. НО 3-ти март е национален празник. Защо трябва да има само един празник и толкова. 3-ти март е символ, че не сме съгласни с орязаният вариант на територията на България, а претендираме за Сан Стефанска България. А не утре, Турция или швабите или англите да кажат ама вие се отрекохте от претенциите върху Добруджа, върху Родопите. Това е онова прозорче дето непрекъснато навсякъде го потварят на Овертон. Въпроса е кога ще почнат да влизат в затвора за това, че подменят най-важното в една демокрация, а именно изборите. Правото на глас. Това ала-бала дето ни управлява да се осъдят за най-тежкото престъпление, а именно узурпиране на власт и да гният доживот в затвор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питам - коя е групата от обществото в България, която би възразила срещу това, че 24-ти май е светъл празник?

    24 Юли 2023 18:54ч.

    Никой, разбира се, но този въпрос поражда и друг. Питам - коя е групата от обществото в България, която би възразила срещу това, че 3-ти март е светъл празник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правителството на Богдан Денков Филов и коалицията от "партии" зад него окончателно погребват евроатлантическата принадлежност на и на България като държава и на българите като народ, каквото и да си мислят самите те, че правят.

    24 Юли 2023 18:58ч.

    В този ред на мисли, колкото по-зле, толкова по-добре. Със "демокрацията", с "пазарната икономика" и "пазара регулатор" техните предшественици вече се разправиха най-безпощадно. Готови сме за Девети Септември.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз ли изкуквам вече

    24 Юли 2023 19:08ч.

    Но по едно време не празнувахме ли 24 май на 11 май, по стар стил? По демократично било!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не разбрал

    24 Юли 2023 19:11ч.

    Значи Денков ходи в Гърция да пита Мицотакис може ли, таковата, да направим 24-ти май национален празник на България и оня е казал "Не!" на гръцки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И всички тези

    24 Юли 2023 19:21ч.

    ги доведе и легитимира Радев........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пепе неро

    24 Юли 2023 19:31ч.

    Гнус "променлива", злодеи сащ-истки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станислав Стратиев

    24 Юли 2023 19:32ч.

    На тоя гнусен плужек "академик" малкото му име ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стево

    24 Юли 2023 19:33ч.

    Дъно няма падението на умно-красивитета. Следващото е да се откажем от кирилицата и историческата си памет. Като ги гледа човек, ще си помисли, че не българска майка ги е раждала и, че не в българско училище са учили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев и другите сабрутчета от ПП:

    24 Юли 2023 19:37ч.

    Лорел е истински...българин! Гаранция Франция!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев е проклятие за България

    24 Юли 2023 19:35ч.

    Радев ни ги натресе тези идиоти!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой си ти бе сопол?

    24 Юли 2023 19:38ч.

    Един иска да прави президентска република, други монархия, да сменят Конституцията, да сменят националния празник, да пращат оръжия в Украйна, да унищожат българския лев....А спрете се малко! Какви оръжия ще подаряваш на Украйна? (тези дето до сега сме пращали, нямало да ги платят, щото парите във фонда на ЕС за Украйна били свършили). Тези оръжия твои ли са, че се разпореждаш с тях? Платили сме ги ние и нашите родители с нашия труд и нашите данъци! Ти къде си в тая работа, книжен плъх от БАН? 75% от българите не са съгласни с това, но не ти дреме нали? Престанете да се занимавате с глупости и се заемете да оправите държавата. Ако не можете, защо сте там изобщо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • надскочиха се по безумия и слугинаж

    24 Юли 2023 19:43ч.

    Денков, нищожества като теб и българомразци не трябва да правят нищо от името на суверена, просто нямаш никакво доверие, напротив гняв и омраза. Известен стана, че се направи академик, докато беше министър на образованието, както на времето Райков, който като служебен премиер се избра за посланик и се настани в Италия, където прекъсна наполовина мандата на действащия. Освен това като министър тихомълком позволи внедряването и разпространяването на джендър литература сред малолетните ученици, какъвто джендър си и ти. Никакво право нямаш да се усукваш около 24 май, защото си срам и позор за наука и образование!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народен съд 2.0

    24 Юли 2023 19:44ч.

    Евроеничарите на сапун.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се точи, защото практиката показва

    24 Юли 2023 21:32ч.

    ,че такива проли като теб изяждат хурката. Ако вдяваш!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наска

    24 Юли 2023 20:16ч.

    Нещастни пудели, добрали се до властта и се чувстват много умни и успешни. За тях успехът е държавната софра. Такива неща като съвест, достойнство, чест, са само думи, които не се отнасят за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    24 Юли 2023 20:16ч.

    на глупаците бг унито (пише се уни с Главна буква) продаде и продава няколко отрови (опорки му викъми) и калвачите съ бетониъ мозък чукът като луд съ къртечницъ., а папгалите ръсят шизофренен мозък. на 3-ти сме били някъде къмто 3 милиона (по проф Николай Генчев). запътили ссме се съ "върви народе възродени" пак да положимеее главите на дръвника (казъх ли нешту:пооомните ли една отрова която преди време ни впръскваха в дупетатъ чи нямъ нъ Буци алтернътивъ) днешната власт е шизофреннъ по всички азимути

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    24 Юли 2023 20:19ч.

    Този вече да мисли къде ще се хваща за колесника когато дойдат хората да го обичат. Скоро Русия, САЩ и Китай ще се разберат, в Украйна хора на Зеленски вече открито говорят да дадат 20% от страната на Русия, в САЩ ще има избори и всичко трябва да е приключило преди това , за да се позабравят провала и кражбите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДКМС

    24 Юли 2023 20:40ч.

    Кухи сервилно-раболепни щампи от наскоро пребоядисан комсомолски секретар. Амбициозен и низък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прозрение

    24 Юли 2023 20:43ч.

    Този има не само визия, ами и акъл на insect.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    24 Юли 2023 20:56ч.

    Повече от 45-50 години не разбирах нуждата от посланието на режисьорът Въло Радев във филма "Черните ангели" по книгата на Митка Гръбчева. Сериозно постижения в играта на Стефан Данаилов, Виолета Гиндева, Доротея Тончева, Добринка Станкова,....... Е разбира се и на " Караибрахим" - Йосиф Сърчаджиев & СО. И сега к'во?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви глупости говори този?

    24 Юли 2023 20:56ч.

    Та, 3 март е национален празник само от тридесетина години, миг от историята. Може би отрича приватизацията, всичките подписани международни договори, дейността на премиери, президенти и политици през този период, подобно на празника. С една дума като започнем от починалите Дертлиев, Дренчев, Бл. Димитрова, Соколов и др. , преминем през Костов, П. Стоянов, Първанов, Б.Борисов, Плевнелиев всичките са от скапаното минало и сега, от днес за утре започва бъдещето. Мишок, сив и скучен, макар и академик, вземи се изнеси хармонично от Мин. съвет с прислугата около тебе, защото ще настъпи такава какафония или дисхармония, че ще си спомняш с тъга за пяните и сапуните, по които се опитваш да ни парзаляш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    24 Юли 2023 21:22ч.

    Какво да каже този плазмодии! Така са му заповядали от посолството, знаете кое! А когато дойде време за възмездие, това безлично човече ще казва: А пък мен защо, аз нищо лошо не съм направил. И ще е прав, той нищо друго не е направил, само е предал Родината ни! За такива предатели милост няма да има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Под прикрите

    24 Юли 2023 22:07ч.

    на най-светлия български празник 24 май, обсебилите властта политици от Герб, ПП-ДБ и ДПС, искат на този празник да изместят традиционите речи на български културни дейци с техните "ала-бализми", културните програми с политически клишета, църковната благочестивост с партийната надменност. Българската културна общност и Православната църква ще предадат ли светлия си празник на тези ниски по дух люде?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    24 Юли 2023 22:08ч.

    Национслен празник ще бъде денят, в който мутрите на боко, шарлатаните на радев, мравоядите на америка за България, гномовете на драгалевския циганин и ментите на меди доганов паднат от власт! Истински празник!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор

    24 Юли 2023 22:16ч.

    Двуличен и продажен гризач, с изключително противно излъчване. Този боклук е вреден за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омраза

    24 Юли 2023 22:43ч.

    До там ли стигнахте , да посягате на 3-ти Март, не те ли е срам бе , американска подлого , неблагодарник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак ни разделят и искат да ни излъжат

    24 Юли 2023 22:49ч.

    Какъв празник е за неграмотните (може и академици), които след 10 ноември непрекъснато се увеличават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    24 Юли 2023 23:39ч.

    Идиот българофоб! Българите никога не трябва да забравят Сан Стефанска България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    24 Юли 2023 23:54ч.

    Тъй като американците и турците отказват да перат с прах за пране 3-ти март, перилният корифей, великият магесник на прахообразните вещества, лйбимецът на всяка домакиня - Денков е решил прахът за пране да се казва 24-ти май и така всички да перат с него. Единственият проблем е, че българите няма да ползват новата марка прах за пране и това ще намали приходите тоест рейтинга на академика. Но пък от другите ще взима долари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков, Денков, какви ги " денкаш " пак

    25 Юли 2023 0:06ч.

    Като във вица " Чичко полицай, ти наистина ли си тъп, или само така изглеждаш ? "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    25 Юли 2023 0:15ч.

    денков, ти си пълен дебил! Не знам кой и как ти е подарил тая титла "академик", но ти си пълен гьон! БОКЛУК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А защо?

    25 Юли 2023 0:41ч.

    А защо 6-ти септември да не е национален празник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gretchen

    25 Юли 2023 0:54ч.

    Никой няма право да ни отнема Националния празник 3март! Денков е поставен като мин.пред. за 9 месеца с ала-бала. Всички граници на търпение сте преминали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бандеровка

    25 Юли 2023 0:55ч.

    24 май е руски празник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    25 Юли 2023 2:31ч.

    Този нарочен академик, спуснат на конци от далечни сили, пак се изцепи с неграмотните си "съображения". Защо ги държим такива неграмотници във властта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В никакъв случай

    25 Юли 2023 3:51ч.

    Не посягайте на 24-ти май - празник, който е свързан с дух и култура. Ще го омърсите! Продажници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А защо трябва да прехождаме

    25 Юли 2023 3:56ч.

    към бъдещето точно СЕГА? От 15 години сме в ЕС, от 30 години – територия та съвръшено чужди на националните ни интреси сили, затова и преди всичко територия. От много време сме в НАТО. къде не сме се подписали още, че сега отваряме като актуален въпросът за прехода към бъдещето, нали то отдавна е определено. Такова слагане на чужденците, такова украинстване и заличаване на миналото значи едно: насилствено прекъснаве на историческата приемственост и загубен национален суверенитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    25 Юли 2023 11:25ч.

    този гафен червей няма ли да си намери майстора, мръсна соросоидна подлога барабар с мръсника радев, американската слуз

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи