Делян Добрев: Сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Всеки ден правителството ни ощетява с 10 млн. лв.

Делян Добрев: Сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Всеки ден правителството ни ощетява с 10 млн. лв.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Личното ми мнение е, че сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Това каза пред "Фокус" депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев. Според него всеки ден на това правителство ни ощетява с 10 милиона лева. Всеки зарежда кола и всеки знае, ако този месец заредите 2 пъти резервоара, това са 100 литра гориво, значи “Лукойл" ви е взел 100 лева повече отколкото е трябвало да ви вземе.

Добрев каза още, че в последните няколко дни е водил множество разговори с Бойко Борисов и е на мнение, че лидерът на ГЕРБ е убеден, че трябва да се отнеме дерогацията, защото от нея не печели никой, а само “Лукойл". 

"И когато внесем едно такова предложение (бел. ред. дерогацията за руския петрол да падне), тогава ще видите, както казах в самото начало с действия, не с думи, кой работи за руските интереси и кой работи против тях. И тъй като споменах за това, че “Лукойл" държи 92% от складовете в България, дори и да намалим процента на 30% за съхранение на горивата от резерва в страната, то пак 92% от складовете са на “Лукойл". Ние трябва да измислим законодателно решение, с което до тези складове да имат достъп всички търговци, които желаят да внасят горива. Понеже по този начин, ние ще отворим пазара и ще позволим, ще създадем конкуренция", каза още той.

"Аз съм противник на този кабинет от ден 1 и те с всеки следващ ден доказват, че аз съм бил прав, гласувайки против този кабинет и против тази сглобка", категорично заяви Добрев. Той подчерта, че не вярва в това управление и смята, че то не се справя.

"То работи за руските интереси, против интереса на българските граждани. Ние потребяваме 10 милиона литра на ден гориво, българските граждани. Тоест, нас всеки ден на това правителство ни ощетява с 10 милиона лева. Всеки зарежда кола и всеки знае, ако този месец заредите 2 пъти резервоара, това са 100 литра гориво, значи “Лукойл" ви е взел 100 лева повече отколкото е трябвало да ви вземе".

- Критик или съветник сте на Бойко Борисов тогава?

- По-скоро съм съветник.  Аз обещах още от ден 1, че ще алармирам за всеки проблем, който видя. И го правя, за да може Борисов да е информиран и да вземе решение докога ще подкрепяме този кабинет. Бързам да отбележа, че аз гледам една малка част от държавното управление, тази в енергетиката, специално за горивата, сега говорим за тях. Докато Борисов се съобразява с всички сектори, т.е. той вижда само голямата картина. Гледайки само малката картина, трябва веднага да поискаме оставка и вот на недоверие на това правителство. Но гледайки голямата картина, т.е. от неговата гледна точка, нещата вероятно все още изглеждат по друг начин.

- Къде бяхте на вота на недоверие?

- Не бях в зала, защото ако бях в зала трябваше да гласувам ЗА вота на недоверие, което е малко неловко да гласувам заедно с БСП и “Възраждане". А и моят глас не би променил крайния резултат от този вот. Ако зависеше само от моя глас, може би щях да помисля по-сериозно дали да присъствам. Аз казвам каквото смятам, но в крайна сметка трябва да има и някаква, как да ви кажа, някаква отборна игра. Аз не се опитвам да бъда различен от всички, по-скоро се опитвам да алармирам за неща, с които не съм съгласен.

- И все пак, че казвате това, което искате, не ви ли носи някакви негативи, повече от позитиви?

- Чисто партийно, да ви кажа, по-скоро ми носи позитиви. Защото много хора в нашата партия се асоциират с моята позиция. А и ние по този начин показваме, че в ГЕРБ различното мнение се толерира и се изслушва. И ние вземаме решения, базирани на мнението на всички, които участват в неговото вземане, така че не мисля.

- Ще падне ли сглобката?

- Лично мнение ли да кажа или официалната позиция?

- И лично и официална позиция?

 - Личното ми мнение е, че сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Официалната позиция е, че не знам каква е. Вероятно, ако има основания, тогава.

Източник: Агенция "Фокус"

 

 

Коментари

  • Pierre

    21 Окт 2023 15:46ч.

    Лицемер и двуличник ! Типично за бб и пп

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • cihocah

    21 Окт 2023 16:11ч.

    Циркаджии, тоя хасковски пъпеш го играе лошото ченге.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    21 Окт 2023 16:29ч.

    Играят на доброто и лошото ченге за да не загубят избиратели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Окт 2023 17:00ч.

    "Сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо". Ми падайте я. Е и Баце каза: "Кой е*ал, е*ал, вече пак ний ще е*ем".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този пор

    21 Окт 2023 17:16ч.

    Прави скотонаселението на шизифреници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    21 Окт 2023 17:47ч.

    bg социален шизофренен статус,както и че за папагалите днес е Уйййййййййкиндъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    21 Окт 2023 17:56ч.

    Проблема е, че в момента няма кой да дойде на нейно място, необходим е напълно нов националистически политически субект, с лидери без зависимости. Сега всичко е овладяно. Хора, които реално могат нещо да направят са дълбоко покрити. Пътя е един, описан е, случвал се е и пак ще се случи- това са обективни закони, които движат развитието на човешкото общество от хиляди години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    21 Окт 2023 18:55ч.

    Делян чорапчето /защото продавал чорапи в Хасково преди да се самопровъзгласи за енергртик/ е назначен за опозиция герб за герб. Делян левчето спря да говори за горивата защото откато не е служебното правителатво на власт а дойдоха герб цените на горивата и на всички стоки скочиха. Този разбирач е назначен от Боко да играе лишото ченге за да казват герб виждатели не ни казват от посолството какво да правим. Тези елементарни тактики са присъщи за простака от Банкя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    21 Окт 2023 19:52ч.

    Делянчо е научил някой неща от Боко. Вие сте сглобката бе Деляне, вие участвате там. Боко се прави на опозиция извън парламента, тоя вика: сглобката, те. ние трябва да паднем. После гласуват с две ръце в Парламента глупостите на пресекретаря на Галя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    21 Окт 2023 20:01ч.

    Коалицията на войната, която наричате "сглобка", прибавям - долни предатели, ще падне когато направите на онбашията си една "мечка" и прогоните този предател на всички и всичко, а не да се въртите за да ви подхвърли някоя пачка....Вие сте нечовеци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Koko

    21 Окт 2023 20:14ч.

    Рядко тъпо хасковско парче!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    22 Окт 2023 8:00ч.

    КАУНЬ, то преведено на български си значи пъпеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно

    21 Окт 2023 22:03ч.

    Шизофренията вече е задължително условие за участие във врастта.. Изключения, не се допускат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Властта,

    21 Окт 2023 22:03ч.

    Не вразстта..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    22 Окт 2023 1:01ч.

    Аз само да попитам. Ще спрете дерогацията на евтиния руски нефт и ще купувате по-скъпия арабски(ако не дай Боже те не обявят ембарго заради Газа). И как тогава ще поевтинее бензина и нафтата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • делянчо

    22 Окт 2023 7:59ч.

    а питал ли си посолството дали да разваляш сглобката? Смешник, стига с това евтино театро по банкянски,бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи