Делян Добрев: ПП се държаха като в детската градина. Това, че БСП подкрепи Рашидов, не значи коалиция с ГЕРБ

Делян Добрев: ПП се държаха като в детската градина. Това, че БСП подкрепи Рашидов, не значи коалиция с ГЕРБ

По думите му това, че БСП е подкрепила Рашидов, не значи непременно коалиция с ГЕРБ.

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Утре ще внесем седем антикризисни мерки. Евроатлантическите партии ще подкрепят поне две от тях - продължаване на компенсациите за бизнеса през цялата 2023 г. и забрана за либерализация на битовия пазар на тока до 1 януари 2026 г. В следващите 3 години заради управлението на ПП трябва да се изтеглят 45 млрд. дълг.  В последните 30 години сме натрупали 37 млрд. дълг. Тоест дългът ще се удвои. Това каза в предаването "На Фокус" по Нова телевизия Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

Той посочи, че служебният кабинет е допуснал грешка, като е предложил две тарифи на тока. 

По думите му, ПП са се държали като в детската градина: "Може да сме втори, но ще искаме най-високата позиция в държавата. Уж сме опозиция, а искаме председател на НС". БСП показаха, че могат да надскочат тяснопартийния си интерес и да предложат кандидат от ГЕРБ, само и само Народното събрание да има председател. Това обаче не означава, че ще подкрепят наш кабинет, не виждам коалиция с БСП. Няма ли мнозинство, което да поеме отговорност за това управление, такова няма да има", подчерта той. 

Според него парламентарната практика е председател на НС да се избере за половин час и той да е от най-голямата група. "Рашидов беше кандидатът на повече от 50% от народните представители  изключително сполучлив избор. Той е в известна степен независим, доказал се професионалист, световноизвестен скулптор и не прави чест на колегите да говорят против него. Рашидов има много повече парламентарен опит от цялата група на ПП", заяви Добрев. 

За него в малките населени места трябва да има хартиени бюлетини, защото хората ги е страх от машините и не вярват в резултатите от вота. "Утре ще внесем решение на НС, което да задължи кабинета да ускори дейностите по комуникация с АЯР за лицензиране на "Уестингхаус". Трябва да гарантираме, че можем да работим с различно от руско ядрено гориво", отбеляза той.

Целия разговор гледайте във видеото.

 

Източник: Нова телевизия

 

 

Коментари

  • лалю

    23 Окт 2022 20:17ч.

    В сегашната ситуация има два варианта: Правителство на националното спасени под егидата и управлението на ДПС, или Служебно правителство под егидата на ДПС. В Сарая ще решат, кой вариант е по подходящ. Но при всички случаи, хората ще получат това за което са гласували! Защото всички са наситиха на соросиски експерименти и грабежи за 20 години напред!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Woland

    23 Окт 2022 21:24ч.

    Тези временно управляващи България не знаят ли , че са на гости. Управляват все едно са завинаги закотвени на тази позиция. Повече смирение не е излишно за тях. Позволява им се да управляват , но това е ОТГОВОРНОСТ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи