Делян Добрев подава сигнал срещу премиера в прокуратурата и ДАНС заради липсата на отстъпка в цената на бензина и дизела

Делян Добрев подава сигнал срещу премиера в прокуратурата и ДАНС заради липсата на отстъпка в цената на бензина и дизела

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обяви във фейсбук профила си, че ще подаде сигнал в прокуратурата и ДАНС срещу премиера Николай Денков и членове на кабинета му.

Причината - неизпълнението на закона за компенсациите на горивата, който предвижда отстъпка от 73 стотинки на литър.

"Денков прекали! Законът за компенсациите на горивата със 73 стотинки на литър бил мъртвороден и затова не го изпълнявали. Не, не е мървороден! Мъртвородени за вашето правителство са интересите на България и на българския народ", пише Добрев, визирайки изказване на премиера от по-рано днес.

По думите на депутата отговорният министър "любезно е пропуснал" да изпълни закона и това продължава месеци наред. Добрев коментира, че няма никакви обективни причини за това и го определя като "несъвместимо с функционирането на правовата държава".

"Няма, според мен, никаква политическа целесъобразност в това чрез бездействия или с формални действия представяни като изпълнение на закона да се стига до ситуация, в която да е необходимо законодателната власт да изисква от изпълнителната власт да изпълнява законовите си задължения."

"Независимо каква правна квалификация би могла да се даде на тези действия и бездействия, без съмнение, е налице грубо незачитане на законите в правова държава, в която Държавата би следвало да е въплъщение на закона в обществото. Неизпълнението на Закона от институции, които трябва да са гарант за неговото стриктно спазване и прилагане поставя въпроса дали не се обслужват чужди интереси – финансови и политически в ущърб на българските граждани и икономическата стабилност на страната."

 

 

Коментари

  • Прав е,

    12 Ное 2023 13:47ч.

    след като го има по закон, защо не се изпълнява?? Изглежда че някой има полза от това, или пък е съвсем некадърен, за да не може да чете законите??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало "Хюстън",

    12 Ное 2023 14:41ч.

    тук е Луната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    12 Ное 2023 16:02ч.

    Имаме проблем, парите не стигат да заредим и горивото няма да стигне, за дасе върнем. От екипажа на не-коалицията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кауната и Делянудата дежурни по отделение

    12 Ное 2023 16:03ч.

    Русоробия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Връчихте цялата власт на Денкоф, сега той ще се договаря

    12 Ное 2023 18:17ч.

    няма да се договаряте вие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    12 Ное 2023 18:25ч.

    И тук гледаме атаката срещу "Галя от Посолството". С риск да стана досаден ще припомня азбучни "истини": 1.Американският посланик е Личен пратеник на Президента(последният го играе по същество "Цар" за мандата си), не просто чиновник в ДД(Външно), а по-скоро Нунций. Като такъв е неприкосновен и извън съмнение. 2. В духа на традицията на американската политика(имам предвид САЩ, не Мексико или Парагвай-които по същество също би трябвало да са "американци") Нунцоят е свикнал да работи с кучи синове, стига да са техни кучи синове. 3.Поради точка 1 , за да е извън съмнение и да остане безгрешен(оттам и Президента)- се ползва "екстензия"-посредник на ниско ниво. В случаят е "Галя от Посолството". Която вече е чиновник. Разходен материал. 4.В изслушването си пред Конгреса посланик Мартен ясно изложи целите и задачите които са му поставени от Президента(чийто Нунций се явява) А посланик Мартен е дипломат от кариерата, не бизнесмен получил синекура(то наплив за у нас няма от дарители на Президента-предполагам че не могат да ни намерят на картата) В случая скандала с Лукойл пряко посочва провала на Мартен в България. Раздухва се от тричани кучи синове с идеята Мартен(президента) да жертва "връзката" отговорна за провала. Тъй че да видим коя ще е новата "Галя"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро - най-простия и най-тъп американски агент в България

    12 Ное 2023 19:36ч.

    За "уисконсинския дипломант" имаше данни само, че бил играл футбол в първи курс. След това никаква следа за негово присъствие там. От Хаскьой само далшиви дипломанти! Един от Уисконсин, друг от Харвард.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ванга

    13 Ное 2023 7:58ч.

    Казах и повтарям. Февруари 2024 бензин А 95 на 4.00 лв/литър. И това ще е само началото... С тези ибрици поставени начело на държавата, ще видите кон боб яде ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи