Делян Добрев: Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица от партията

Делян Добрев: Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица от партията

Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица от партията. Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред Нова тв.

“Ние правим всички усилия. Не искат Борисов за премиер, нито някоя партийна фигура. Проф. Габровски е кандидат за премиер и министрите ще бъдат от неговия ранг. Няма да има политически лица от ГЕРБ сред тях. Ако не го подкрепят - не знам какво искат другите партии”, каза Добрев. 

Той коментира брифингът, който ГЕРБ даде в сряда, когато хвърли обвинение към ПП, че не са подкрепили идеите им за законопроект, който би довели до по-ниски цени на петрола у нас. 

В законопроектът на ГЕРБ се предлага “лукойл” на прави вноска във Фонда за енергийна сигурност. “Нашето предложение казва, че нас не ни интересува къде са регистрирани “Лукойл”. Обаче, след като внасят руски петрол и нашата държава им е дала тази дерогация, то разликата в цената между руски петрол и Брент ще я внасят във Фонда, и ние тази разлика ще я връщаме на потребителите”, обясни Добрев. “Това е единственият механизъм, с който ние можем да бъдем сигурни, че България ще получи някакви пари и че потребителите ще бъдат компенсирани за скъпата цена на горивата”, допълни той. 

От ГЕРБ са подкрепили и законопроект на “Демократична България”, според който ако “Лукойл” затвори рафинерията в Бургас, България ще има механизъм, с който да назначи управител в “Нефтохим Бургас”. “Собствеността си остава на “Лукойл”, но държавата назначава управител, който да продължи да работи”, посочи Добрев. 

В момента “Лукойл” използва 90% руски петрол, “защото е много по-изгодно и така те генерират милиарди”, каза още депутатът от ГЕРБ и поясни, че ако законопроектът на партията бъде приет, тези печалби ще бъдат внасяни във Фонда по енергийна сигурност.

 

Коментари

  • Уважаема редакция, редуцирайте ги тия галфони днес -

    08 Дек 2022 9:51ч.

    Академичният празник е, денят на нашия велик учител св. Климент Охридски (по нов стил). Честит празник! Vivat Academia, vivant professores!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    08 Дек 2022 9:58ч.

    а от назначените от Борисов на ръководни постове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не какво е как

    08 Дек 2022 10:06ч.

    Няма лошо да се направи фин.фонд с пари от чесънолио. Белите дупета на демокрацията се завъртат на 180 градуса. Геополитическото завръщане на нашата страна се прави с пари. Или с война по украински, но не е за предпочитане. Освен това чесънолио трябва да има представител в ръководството на фонда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    08 Дек 2022 10:08ч.

    Герб до такава степен се свърза с Борисов, че ако тоя се спомине ще изчезне за няколко месеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В момента “Лукойл” използва 90% руски петрол, “защото е много по-изгодно и така те генерират милиарди”

    08 Дек 2022 10:25ч.

    "В момента “Лукойл” използва 90% руски петрол", защото рафинерията не е пригодена за друг, и пренастройката за друг не е чисто технологична, и това го знаят всички, тъпанаре гербав, "министре" бивш енергетичен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много ги посъветваха

    08 Дек 2022 10:36ч.

    нашите благодетели. https://epicenter.bg/article/Klyuchovi-balgarski-polititsi-sa-na-poseshtenie-v-SASht/301682/2/0.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    08 Дек 2022 12:21ч.

    Политическо или "експертно" - всяко лице, което се е докоснало до гепсовете става политически токсично, радиоактивно, леправо! Нима има някакви съмнения по тази тема?! Сега хората на БХ играят едни тънки игрички на набиване на клинове между останалите играчи и може да се окаже, че в някаква степен се справят. Слабата ни човешка порода и дяволът ни изкушават понякога глуповато да поемем "подадена ръка" дори от крайно нетърпим субект, дори от традиционен враг, когато емоцията ни е ангажирана от новоизбуяла акутна омраза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    08 Дек 2022 12:29ч.

    Герб трябва да стои в изолация и карантина неопределено време, но във всеки случай много дълъг период. В противен случай ще доунищожат всичко. Нима се съмнявате за новите идеи, които ще се пръкнат в главата на БХ и ще приеме ИК. Въпреки умишлено градения мачистки образ на любител на "прекрасни госпожи". Без да се зимисли ще доунищожи остатъчния суверенитет и ще предаде душите на децата ни! БХ, любителят на женски прелести, изведнъж ще стане джендърист? Абсурд, баста, не става! Кожата, кожата се спасява! За еврото вече се е предал, Габровски хабер си няма, пък и без тях има много користни идиоти, които вече предават фронта! Да беше само това?! Колко пъти да казвам, че гепсовете не само безчинстват, крадат и лъжат - те убиха нормалността, убиха смисъла. Пораженията са тотални. Първо трябва да се махне БХ, а след това опитно да се констатира, доколко въобще следовниците му ще са в състояние да разделят наследството, или просто ще се избият един друг. Ако остане нещо, което излъчва сигнали на политическа нормалност, може да бъдат огледани. Вероятността е само статистическа величина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    08 Дек 2022 12:33ч.

    Ясно е сега какво искат, но защо някой си позволява да им се лови на номерата?! Глупост ли е това, друго ли е! Не ги докосвайте, ще изгорите! Това не е партия, а една банда, която е ръководена от главатар! В главата на един главатар няма мисъл и идея за институции и институционалност, за нация, за бъдеще, за смисъл. Той е главатар защото се интересува само от това, което се предполага да интересува главатаря - само от обогатяване и власт, а най-често и от двете. Авторитарната му, алчна и себична порода прогонва всичко останало от кръгозора му. Искате ли да принизяваме разсъждението с даване на примери? Че то има ли въобще нещо друго?! Унижение и позор до безкрай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    08 Дек 2022 12:41ч.

    Грозното и унизителното на тази ситуация, че издигнати хора, които се предполага, че са основно хора на духа, се предават в ръцете му. Какво значи приставането на Герджиков, а сега и на Габровски?! (Умишлено забравям Веждата, той е друг случай!) Това, че и професорът може да е много слаб човек и даже да има разни кусури, които го правят много уязвим?! Тези човешки работи ги знаем! Кой нормален би повярвал, че от това би станало президент или премиер. Абсурд би станало, просто един пореден абсурд! Следващият маньовър е това, с който се флиртува нескопосано и дебелашки, това е продължение на дивашката и просташка сага с "вие сте прости и аз съм прост", или с "всички тук са парле ву франсе"! Моля, не изричайте - това са шеги! Това са белези на една диагноза! Радев, вие не сте ли чували за тези неща? Или може би сега ги слушате за пръв път от мен. Губите политическо и историческо време на България! А въобще не е ясно, дали въобще е останало нещо в запас! Аз знам и изрекох гласно това на 3-ти октомври. Лесно ми беше, затова го направих. Вие си дадохте време заради носената отговорност. Добре, но какво още не ви е ясно?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи