Делян Добрев: Горивото ни е надписано с 1 лв. за литър

Делян Добрев: Горивото ни е надписано с 1 лв. за литър

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Целта на ПП е да предизвикат нови избори, а не да полагат усилия за създаване на правителство

Смятаме и можем да докажем, че горивото ни е надписано с 1 лв. за литър. Ако вземете цената на уралския нефт през 2018 г. и сега тя е една и съща, но горивото на бензиностанциите тогава е на цени между 1,88-1,95 лв. Сега е между 2,99-3,50 лв. Има близо 1,50 лв. разлика. Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

„Нашата цел е, след като сме позволили на „Лукойл Нефтохим Бургас“ и на „Литаско“ да продължават да обработват евтин руски нефт, то тази печалба, която генерират в размер на 3,5 млрд. лв. само за вътрешния пазар да не отива в швейцарските сметки, а да я прибираме във Фонда за енергийна сигурност. И оттам да я връщаме по модела за компенсация, който и към момента работи само че не 25 ст., а 1 лв., защото смятаме, че такова е надписването“, добави той.

Добрев допълни, че при модела на служебния кабинет компенсацията ще бъде в рамките на 4-5 ст., докато ако обложим "Лукойл Нефтохим Бургас“ и „Литаско“ компенсацията ще бъде 1 лв.

„Очаквам подкрепа от всички депутати, защото всички, които гласуват „против“ този законопроект, спокойно можем да кажем, че са лобисти на "Лукойл Нефтохим Бургас“ и „Литаско“. Няма друга причина да се застъпиш за двете руски компании, вместо да гласуваш в интерес на българските потребители“, каза още той.

Добрев коментира и политическата ситуация в страната. Той заяви, че партията му е готова на компромиси, за да бъде съставено правителство, и затова предлага нови контактни групи и нови консултации между партиите.

Запитан защо не приемат лидерска среща, за която говорят от "Продължаваме промяната", Добрев поясни, че не вярват в подобни намерения. И да отиде Бойко Борисов на лидерска среща, от "Продължаваме промяната" ще си измислят нови и нови причини, смята той.

Според него целта на ПП е да предизвикат нови избори, а не да полагат усилия за създаване на правителство.  Ти искат да съставят коалиция за нови избори, каза Добрев по Би Ти Ви.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ландира идеята за нови контактни групи в неделя. 

Засега преговорите, водени с посредничеството на бившия президент Росен Плевнелиев и бившия външен министър Соломон Паси, не постигат успех.

В 10 часа днес се очаква "Продължаваме промяната" да отидат на консултации при президента Румен Радев.

 

Източници: бТВ, "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Марк МЕТА Шикългрубер

    31 Окт 2022 8:37ч.

    Ако на мястото на Лукойл дойде Шел или Техасо, вместо лев ще станат 2, ама колониално-демократични.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк МЕТА Шикългрубер

    31 Окт 2022 8:52ч.

    Традиционното консервативно портфолио състоящо се от 60% акции и 40% ДЦК се е обесценило през 2022 на лудите 34.4%... Ако през последните 3-4 десетилетия американските ДЦК се смятаха за ЗАЩИТА от риск, то сега те ВЕЧЕ СА РИСК.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    31 Окт 2022 8:55ч.

    Лъжеш бе, наглец. Горивата у нас са сред най-евтините в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдателен

    31 Окт 2022 9:53ч.

    Този е много зле със сметките,, но постоянно нещо смята и обяснява на елементарен език. Веднъж обяснява как при комисионна за продавача 30% и крайна цена от 630 млн., печалбата била 200 млн

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    31 Окт 2022 11:38ч.

    Kато бяхте на власт не смеехте да се отваряте на Лукойл :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    31 Окт 2022 12:02ч.

    Проглушиха ни ушите с този 1 лев! който има пари ,не е допрял до един лев, а който няма- той почти не кара кола! Вие по-добре накарайте производителите и трговците на горива коректно да си внасят данъците, другото е вятър работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Общ брой бензиностанции в България 2279

    31 Окт 2022 12:34ч.

    От които на Лукойл са 220. 10 процента. Нека тези 10% бензиностанции да продават с един лев по-скъп бензин и никой няма да купува от тях. Но по някаква причина ВСИЧКИ продават бензина на една и съща цена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-руски?

    31 Окт 2022 13:13ч.

    Лукойл -руски?Не мисля!Сега за лева който е милиарди!Производството и износа на горива се е увеличило при драстично поскъпване???Отделно внасяме дизел,бензин от Русия.Безпроблемно и без санкции???Ма ний ще се удавим в бензин!Къде ли отиват?Познайте от първия път! Руски дизел зарежда украйнски танкове.Западни тарикати печелят баснословно от руски нефт!СТРАННА ВОЙНА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-тихомълком

    31 Окт 2022 13:18ч.

    Нужната на Украйна промишленост в бг. е във режим на война!Никой няма да позволи на Добрев и ГЕРБ волности.Войната там детайлно е планирана от САЩ.Съответните ресурси в прифронтовите държави също.А населението ще плаща и плаща войната на САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи