Дебатите по вота на недоверие започнаха с четене на опорките на ПП-ДБ, които "Гласове" публикува вчера

Дебатите по вота на недоверие започнаха с четене на опорките на ПП-ДБ, които "Гласове" публикува вчера

Дебатите по вота на недоверие за провал на правителството в сектор енергетика започнаха с показване от трибуната на изтеклите снощи опорни точки на ПП-ДБ за това какво трябва да говорят министрите им в парламента.

От трибуната Тошко Йорданов от ИТН и Искра Михайлова от "Възраждане" прочетоха опорките, а Йорданов даже остави разпечатка на трибуната, за да могат управляващите да ги следват.

"Не е смешно, колеги, Найо Тицин ги е писал тези опорки", каза независимият Радостин Василев.

„Господин Петков, днес е 12-и, а не 11-и. Освен това си объркахте изказването с г-н Денков, защото ние тези ваши думи ги четем от вчера. Ако не знаете, вашите опорки изтекоха в медиите. Четете си сценария, за да ни е по-лесно нататък. Сгрешихте го от първото излизане“, каза Искра Михайлова от "Възраждане", след като Кирил Петков приключи с речта си. 

Веднага след това на трибуната излезе и председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. 

„Леко ме изпревариха, но файлът се казва „Разпределение говорене на министрите - вот на недоверие“, каза той и добави, че ще почете малко от него.

 

„Общата картина се насочва към глобалния фон - към колосалния напредък, който кабинетът има за четири месеца. Дебатът не е дали ще се затворят ТЕЦ-те, колеги, дебатът е дали България ще вземат 4,2 млрд. лева, на които той (Кирил Петков - бел. ред.) каза 1,2 млрд“, продължи Йорданов.

„Министър Радев после да знае какво да каже - да използва думата лъжа свободно. Е, г-н Радев, използвайте тази дума свободно“, подигра се Йорданов.

„Василев, ако не успеел от трибуна, да го кажел в кулоарите - „Нася спокойствие за цените на тока и посочва колосалният напредък, който кабинетът навакса за 4 месеца“, продължи да чете Йорданов, а това предизвика смях в залата. 

„Три пъти има „колосален“ в тези опорки. Този, който ги е писал , е колосален накадърник. Вие сте тотални шушумиги. Оставям ви го тука, да се ориентирате, като четете“, завърши той.

"Имам един въпрос към г-н Петков. Когато вашето правителството падаше в залата на старото Народно събрание, тогава вие казахте, че сте горд, че Делян Пеевски, Бойко Борисов и Митрофанова ви свалят. Сега моля ви отговорете - горд ли сте, че Делян Пеевски и ГЕРБ ви крепят? Защото явно нещата се промениха за вас, да кажете каква е мотивацията", взе думата и независимият Радостин Василев. 

"Съжалявам, че единственото, което отговорихте и забелязахте в речта ми  са едии комедийни изказвания на хората от ИТН. Знам, че там има много сопособни хора, правят шоу от много време", каза след това и Кирил Петков. 

Тоя поясни, че става въпрос за българската енергетика, за бъдещето на България. 

"Вие нямате политики, с които българите да живеят по-добре, вие единствено използвате страха в хората във вашият вот на недоверие. Той няма да бъде успешен, а вие го правите с надеждата да си направите някакви малки предизборни лозунги за следващите две седмици", обърна се Петков към вносителите на вота.  

Коментари

  • Вторият Народен съд дупетатите на "сглобката" ще ги гласува анблок за пет минути

    12 Окт 2023 11:00ч.

    Ще възникне дефицит на екарисажен капацитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gretchen

    12 Окт 2023 11:34ч.

    Имали мъже в Родината ни? Ядосаите се, излезте пред Народното събрание! В Гласове пишат умни, начетени мъже. Само с протест ще има промяна на политическия дневен ред./ Не в синергия на американския дневен ред!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аман от умни и начетени диванаджии. Трябват:

    12 Окт 2023 11:39ч.

    изпокъсани кални гладни навъсени измършавели от труд загрубели от жега и студ уродливи сакати космати черни боси изподрани прости диви гневни бесни - без рози и песни без музика и барабани без кларинети, тимпани, латерни, флигорни, тромбони, тръби: на гърба с парцаливи торби в ръцете - не с бляскави шпаги, а с прости тояги, шопи със сопи с пръсти с копрали с търнокопи с вили с брадви с топори с коси и слънчогледи - стари и млади - се спуснаха всички отвред - като отприщено стадо от слепи животни, безброй яростни бикове - с викове с вой (зад тях - на нощта вкаменения свод) полетяха напред без ред неудържими страхотни велики: НАРОД!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пеко

    13 Окт 2023 18:04ч.

    Абе то възраждане ИТН-Тошко и БСП Нинова по добре е да говорят на руски в народното събрание така няма да правят грешки в превода на Инструкциите които са им дадени

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    12 Окт 2023 11:43ч.

    "Най-страшна е революцията на гладните стомаси."-Наполеон Бонапарт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вашите планове ще са ... без нас

    12 Окт 2023 12:25ч.

    Не знам дали твърдението на Тошко за участие на Найо при сътворяване на опорките е вярно или просто има някаква закачка, доколкото Найо е откровен негодник и напълно е в състояние да измисли подобни глупости и мерзости! НЕ Е ВРЕМЕ ЗА ШЕГИ И ЗАКАЧКИ! Хора, положението е жестоко! Не слушайте изродите от пп! Те гледат само да откраднат и избягат! Признаха си го директно в записа! Обяснено беше, че всички средства по Преходи (Зелената сделка) и другия план (ПВУ) в икономически и финансов смисъл имат характер на ЗАЕМИ към държавата България, която трябва да ги върне. Някой в суматохата ще стане богат и ще придобие собственост за наша сметка, но те мълчат за това, а стадото глуповато блее! Написано, обяснено и доказано е! Няма да се повтарям! Сега отиваме от другата страна и поглеждаме въпроса с ГЕНЕРИРАНЕТО на енергия. Не слушайте негодниците от пп - те са лъжливи изроди! Без капка свян, напълно типично за синдромното му състояние, кирилчо заяви, че до извеждането на топлоцентралите вече са щяли да заработят следващи блокове на Козлодуй и Павец. Очевидно визираше 2038 г., но бруталната истина е, че ако всичко поето като ангажимент се изпълни, практически Марица Изток ще бъде убита в рамките на идните 2 години. Идиотът кирилчо очевидно не знае, че лицензите на Пети и Шести блок на Козлодуй изтичат към 2027 и 2029 г. Да не мислите, че ви лъжа?! https://www.kznpp.org/bg/dokumenti/litsenzii Запознахте ли се? Тези лицензии могат да се продължат в рамките на една сложна и дълга процедура, НО САМО С УЧАСТИЕТО НА ПРОИЗВОДИТЕЛ И ПРОЕКТАНТ НА ОБОРУДВАНЕТО! Знаете ли къде стои той! Може и някой да не знае, та ще кажа - в Москва! А знаете ли, че ПАВЕЦ не е точно генерираща, а по-скоро балансираща мощност, но ако няма БАЗОВИ МОЩНОСТИ - КАКВО ЩЕ БАЛАНСИРАТЕ БЕ, ИДИОТИ?! Обаче, Найо Пендачански бил казал, че за това не трябва да се говори! Е, щом Найо го е казал, това коренно променя картината! Променя я за някои, които си мислят, че сега набързо ще натоварят байганювските дисаги и ще избягат по островите да си печат белите, осрани с лъжи задници! Няма да я бъде тази!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички заеми след 1997 г. са омразен дълг, взет от недемократични, дошли на власт с измама режими

    12 Окт 2023 12:29ч.

    Целокупният т.нар. Запад ще пие една голяма студена вода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И как ще ги възпрете да извършат пъкленото си дело?

    12 Окт 2023 12:35ч.

    С попържни от диваните? С вдовишки клетви? С обществено порицание? С форумни анатеми? Със смешни плашилки, с Втори Народен Съд или Второ Пришествие? Те плюят на вас и заканите ви с присмех и презрение. И продължават. Не заиграе ли нож и не заплющят ли въжета, и конфискации до дъно (това е най-страшното за тая сган, не смъртта и въжето), няма да има управия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подмятания

    12 Окт 2023 12:51ч.

    До 12,35. Всекиму неговото, колега! Някой трябва да има проникновеност, смелост, доблест и да каже на ХОРАТА ИСТИНАТА! Друг, като теб, ще вземе НОЖА и ВЪЖЕТО! Защото е млад, силен, яки са му мишците! А пък - ако се окаже, че хем нищо не разбира, хем е слабак, който пуска разни изреченийца от дивана, просто да замълчи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    12 Окт 2023 13:33ч.

    Боже! Колко много индивиди има за затвора! Димитър Димов („Тютюн“): „Над околийския началник стоеше Областният, над Областния – Министъра, над Министъра – Правителството, а над Правителството – Мафията – невидима, всемогъща и безчовечна!“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ренард

    12 Окт 2023 13:44ч.

    Не е ли по-добре Тошко африкански да иде да напише една хубава песен и да я даде на Слави да я изпее на ухо на Милена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цирк

    12 Окт 2023 13:54ч.

    Цирк, цирк, цирк изпълняван от аматьори

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сливи за смет

    12 Окт 2023 21:52ч.

    Значи Тошко е много добър в изобличаването. И предполагам, че ала-балата са те. Т.е. ИТН е донора на гласове за ПП. И ако имаше честно гласуване и преброяване, положението щеше да е: Итн поне 15 %, и нямаше да има правителство на ПП. Така че гласувайте с хартиени бюлетини и изискайте да се публикуват списъците с подписите на гласувалите, със заличаване на подписа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антония

    13 Окт 2023 11:13ч.

    Киро, Христо и сие ...супер несериозни и несъстоятелни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванова

    15 Окт 2023 11:03ч.

    Ей, тоя мазник Христо Иванов. На всичко е готов само и само да бъде във властта. А защо тогава не подкрепиха правителството на ГЕРБ и метнаха страната в нови избори. Тия са като малко деца – или става по тяхното или развалят всичко. Така не се прави политика и се надявам сега на изборите народът да им го обясни с отказа си да ги подкрепи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калина

    15 Окт 2023 16:30ч.

    ДБ-ПП са пътници, а разпадането на сглобката е въпрос на време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тони

    15 Окт 2023 20:05ч.

    По-жалки политици от ПП и ДБ няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Васко

    15 Окт 2023 20:05ч.

    Страхотни мижитурки са цялото правителство!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи