Изтекоха опорки на правителството за вота: Не дебатираме за затварянето на ТЕЦ-овете, а за милиардите от ЕС

Изтекоха опорки на правителството за вота: Не дебатираме за затварянето на ТЕЦ-овете, а за милиардите от ЕС

Към медиите изтече документ, чиято автентичност бе потвърдена за "Гласове" от източници в правителството. В него се очертават посланията, които министрите в правителството на Николай Денков трябва да отправят по време на дебата за вота на недоверие в четвъртък. В него се препоръчва дебатът да не се води за това дали ще се затварят ТЕЦ- овете, а дали България ще успее да вземе 4 млрд. лв. от Европа. Препоръчва се цялата вина да се хвърля на служебните правителства, които трябва да бъдат обвинени в безвремие и тежко наследство, което "Промяната" е преодоляла само за няколко месеца. Ето какво пише още в опорките на правителството:  

Роля на министрите по време на дебата:

Радев:

  • Започва с очертаване на голямата картна в енергетиката.
  • Тежкото наследство и изоставане, което кабинетът е преодолял само за 4 месеца.
  • Визията за развитие на българската енергетика

След първото изказване, което очертава визията:

  • Оборва всяка ЛЪЖА с конкретика. Използва думата ЛЪЖА свободно.

 

Василев:

(ако успее от трибуна, ако не – пред медиите, в кулоарите)

  • Внася спокойствие за цените на тока и бюджета
  • Колосалният напредък, който кабинетът навакса за 4 месеца след години изоставяне на цели сектори

 

Богданов:

  • Новата визия за по-високо технологична икономика на България (визионерско, над дребните предизборни сплетни)
  • Лукойл и дерогацията
  • Паралел с други индустриални сектори, които са изчезнали поради естественото развитие на икономиката (текстилната индустрия след 201о и възхода на заетостта в автомобилостроенето и електрониката)

 

Гвоздейков:

  • Пристанище „Лукойл“ (ако има атаки по тази линия)

 

Шалапатова:

  • Паралел между природните ресурси и всъщност най-ценния ресурс на региона: човешкия капитал
  • Визия за заетост от нов тип – Картографиране на уменията
  • Всички средства, които могат да се вложат в развитие на човешкия капитал в региона.

 

Цеков:

  • Инвестиции в енергийна ефективност
  • Териториалните планове като част от цялата оперативна програма – благодарности към екипа на енергетиката и подкрепата на целия кабинет, че успяхме да наваксаме огромното закъснение

 

Денков:

  • Обобщава визионерски отвъд дребните предизборни кавги
  • Колосалният напредък, който кабинетът отключи в безпрецедентно кратки срокове (само за 4 месеца) гарантира спокойствие и предвидимост.
  • Всички усилия на министерския екип са насочени към грижа за хората и осигуряване на развитие след години застой в цели сектори
  • В сложната геополитическа обстановка, енергийната независимост на България е ключова за националната ни сигурност. И сега има едни пари, които ни помагат да осигурим това. Проява на безотговорност би било да се откажем.

 

 

Коментари

  • Дебат няма да има

    11 Окт 2023 16:27ч.

    просто щото тия не могат да дебатират за нищо, не могат да защитят което и да е свое решение и да го свържат с български национален интерес, защото е точно обратното. Гледам, че говорят и за Лукойл. Да вметна, че преди малко А95 беше на цена 3.00 лв. в близката бензиностанция. Дебатирайте това, ако можете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    11 Окт 2023 16:51ч.

    Ще кажат, че това е руска пропаганда. Важни са милиардите, с които те ще се облажат, а човешкият капитал, който ще умира е без значение и си струва цената.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Важни са милиардите

    11 Окт 2023 17:09ч.

    Толкова са тъпи, че не се притисняват да наричат човешките същества с неодушевеното съществително "капитал". Хич и понятие си нямат, че "капитал" има за произход латинската дума "caput" (глава) за обозначение на главите добитък на собственика на животни (робовладелеца). За изродите от ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС българският народ е добитък - капитал за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    11 Окт 2023 16:32ч.

    Ха ха х... лудница! ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Окт 2023 16:35ч.

    Наръчник на агитатора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те агитаторите вече снасят същите запъртъци и тука

    11 Окт 2023 18:20ч.

    смрадливи - за колите, дето изместили каруците и други лакардии за плиткоумни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    11 Окт 2023 16:48ч.

    Сега остава само да чакаме и да сравняваме. Каквото са си наумили ще го направят на пук на всички доводи против и независимо колко тъпо звучат оправданията им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, ама...

    11 Окт 2023 16:49ч.

    народът има една поговорка: "Като ми пееш Пенке ле кой ли те слуша!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Не дебатираме за затварянето на ТЕЦ-овете, а за милиардите от ЕС"

    11 Окт 2023 16:49ч.

    Милиарди им се приискали - да ги гушнат. За тези охлюви не дебат, а камшик трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мари

    11 Окт 2023 16:52ч.

    И защо мислят, че това ще помогне? Вече всички знаят къде отиват "милиардите от ЕС". Взимат ги отбрани хора. А загубите от затварянето на централите ще ги плащаме всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    11 Окт 2023 16:55ч.

    За тях и трохичките са важни. Въпрос на "респект" е да ядеш от еврофондовете, независимо, че това са жалки остатъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    11 Окт 2023 16:58ч.

    Двойка на ПР-ите и двойка на смешните министри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя от посолството

    11 Окт 2023 17:01ч.

    Аз им уснах тъпите опорки, защото всичките вкупом и поотделно са по-тъпи от мен. Туземците обичат да ги лъжат. Докато им спрем тока!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Медиен инкубатор

    11 Окт 2023 17:10ч.

    Тези опорки нямаше да имат сила, ако медийната среда не беше контролирана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спасов

    11 Окт 2023 17:12ч.

    Ликвидиционната комисия на Денков, именувана правителство добре разбира, че е жалка, но не и пука. Тя не представлява избирателите и не зависи от тях. Тяхната наглост е правопропорционална на недоволството на хората. Тук не става въпрос за политически абсурд , а за ясно потвърждение за пълното криминализиране на управлението в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    11 Окт 2023 17:15ч.

    Просто е! ОСТАВКА веднага!... Ако не желаят доброволно, има и други начини...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Същността на културна и просветена Европа, осветлена на примера на родните изроди!

    11 Окт 2023 17:15ч.

    Гнусни лъжци! По най-безсрамен начин се опитват да продават розови сънища на наивниците. Двулично и лъжливо се внушава, че трябва да гледаме само към факта на "получаването" на средства от ЕС. Не е написана директно лъжата за "ПОДАРЯВАНЕ", но ВНУШЕНИЕТО е лесно забележимо! Как стоят в действителност нещата? 1 .Първи и много важен приоритет на лъжците и мошениците е влизане на някакви свежи пари, които да покрият оперативния дефицит по бюджета, който може буквално да взриви страната. 2. Превръщане на процеса на унищожаване на топлоенергетиката в необратим! Това е равносилно на постепенно отписване на държавни активи за милиарди! 3. Разработване на някакви планове за "заместване" на мощностите с "модерни" веи. 4. Парите ще бъдат харчени целево - техни корпорации да получават целево подаръци за реализиране на "стратегическите" им планове, с което ще се затвори кръгът - държавата обеднява, те богатеят. Ще си измислят преференциални условия да им се изкупува енергията (нагледахме се), вносът (ако въобще има откъде) ще стане неизбежен, а всички ние ще бъдем принудени да плащаме поне 3 до 5 пъти по-скъпо! За да не мислите, че си говоря съчинения - ето, погледнете за Зелената Сделка (Пакт), какви са източниците на финансиране. https://commission.europa.eu/strategy-and-policy/priorities-2019-2024/european-green-deal/finance-and-green-deal/just-transition-mechanism/just-transition-funding-sources_bg Източниците са ДВА! Единят е нарочен ФОНД, ама този фонд се пълни от 1. вноските на държавите, които формират бюджета! 2. Вторият източник е Външни средства, казано на човешки език - КРЕДИТИ от паричния пазар. Тези кредити трябва да се връщат някой ден СЪЩО с вноските на държавите. По отношение на другата измама - ПВУ - там отдавна съм ви обяснил, че също става дума за перфектна измама. ЕС се явява едно междинно звено - взема кредит и го дава на страните. Страните членки номинират приятелски фирми и една значителна част от парите се раздава като подарък срещу светли ОБЕЩАНИЯ. НЯКОИ БОГАТЕЯТ ЯКО! В един бъдещ момент ПАРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩАТ и отново националните бюджети отговарят за това чрез вноските. А междувременно страните членки така са се оплели и станали зависими от общия дълг, че вече дори EXIT-ът ще се превърне в блян, неосъществим блян и мечта! Няма да има отърваване от тях! Всички идиоти и наивници ще трябва да плащат до живот на тези мръсници, че да си уреждат живота и собствеността, придобита лично, но за обща сметка! Ето ви дълбоката същност на културна и просветена Европа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????(бивш Гост)

    11 Окт 2023 17:36ч.

    Ами то не зависи от тях, а от това с кой крак ще стане Баце. Впрочем той вече каза че правителството няма да падне. Значи Галя му е избрала с кой крак да стане от леглото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    11 Окт 2023 17:42ч.

    Хмм.. Относно парите от Европа, мислите ли че, се прибират от нашите убавци? Някой дава ли бюджетни пари от еврофондовете за нищо? Вероятността да се връщат назад към даващите 60-70% от сумите според мен е доста вискока..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лош двойник на правителство

    11 Окт 2023 18:08ч.

    Като ги видя тези, се сещам за братовчеда Иван от "Двойникът" с Тошко Колев. Същите са! Капка акъл нямат в главата, няма оригинална мисъл, карат само на заучени кухи лозунги, опорки и мантри. Това е от статията: "Тежкото наследство", "Визията за развитие", "Новата визия", "Визия за заетост", "обобщава визионерски", "Внася спокойствие за цените", "Колосалният напредък", "по-високо технологична икономика", "изчезнали поради естественото развитие", "Картографиране на уменията", "енергийна ефективност", "оперативна програма"... Това са хора, които никога нищо не са правили през живота си, както се казва - един пирон не са забили, и нищо не могат. Въздух, даже не е и под налягане. Такова падение е съизмеримо единствено с правителствата на тиквата, но докато ония си бяха натурални тъпанари с мутренски уклон, тия са синтетични такива, специално обработени. Само "визии" са им в главата. Визия щели да имат за енергетиката?!?! Кога, след като тихомълком предадоха териториалните планове, с които въглищната енергетика отива в киреча?!? Днешното решение за "Белене" как кореспондира с "визията" им? За "човешкия капитал" се били загрижили? За кой - за ония от Старозагорска област ли? Картографирахте ли му уменията на тоя "капитал"? За петрола след едностранното прекратяване на дерогацията за руски такъв какво точно очаквате? Да "внесете спокойствие за цените" ли? Хайде да видим! Сега, за да вържат бюджета, са способни да унищожат инсталации за десетки милиарди, които няма да можем да възстановим никога. Едно време хората са се страхували от напаст на скакалци, е, напастта от инсталирани продажници е много по-опасна. След тях и трева не никне (и под фотоволтаиците няма).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    11 Окт 2023 18:16ч.

    Добре сте го казали, но след всичко написано, ще излезете ли утре на протест срещу самозабравилите се "управници" и в подкрепа на протестиращите миньори и енергетици? Защото чрез писане нищо няма да се промени. Само констатации. Действия са нужни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Царят на сенките

    11 Окт 2023 19:07ч.

    Боги, въпросът ти е коректен, въпреки че при наличието на реторични елементи, човек може да се зачуди с голямо основание - дали да отговоря, какво да отговоря?! Изстрадано преживяване. Девет месеца прекарани на улицата заради изродствата на геппаджиите! Юли 2020 до април 2021. След разпада на Отровните, енергията и омразата се преля в единни действия заедно с Майките от "Системата ни убива", Родителите на пребитите под колоните младежи, дори в известен период подпирахме и "Правосъдие за всеки" - до момента на установяването, че последните са разклонение на либералните, глобалистки антихристи. После дойде първата неприятна изненада - от редиците на нашата вярна, революционна дружина, някак незнайно беше излъчен един зам. министър, а съпругата му (партньорка??) изведнъж стана Председател на борда на важно държавно дружество! Да обяснявам ли?! За капак на всичко - трябваше да слушаме онези приказки за синергиите и триморията, които имаха за цел да подпечатат нечий втори мандат. И тъкмо се успокоявахме, че е можело да стане и далеч по-лошо, защото БХ даде на Барни Ръбъл задачата за един уикенд да сътворят "нова Конституция", а въобще не ми се мисли, какво ли щеше да е в страната, ако онзи плазмодий беше бил Радев на изборите. Самият Радев не остана назад - изхввърли се, че с още няколко кирета като министри и ... България щала да бъде друга страна, да се оправи. Как бе, Радев?! ами аз от първия ден го виждам ясно, че този човек не е редовен! Той е с тежък асоциален синдром - сигурно има и медицинско название! После по категоричен начин се доказа и за слепците, че изменчивостта са мошеници и предатели, нарочно и целенасочено инсталирани от посолствата за съсипване на страната. Влязохме в серия от избори. Хигиеничните гнусливци упорито си стояха до полите на жените и крещяха страховито докато прокарваха салатката с люта ракийка! А изродите печелеха избор след избор! И ето ... дойдохме до настоящите дни. На последния митинг за мир и суверенитет бяхме 500 човека. Нека си представим, че стане някакво чудо и изведнъж 500 хиляди излязат на протест и бутнат изродите от сглобената некоалиция! И после става много интересно! Започва нова въртележка, като мандатът отива при БХ, който заедно с ДП (заедно имат 105 депутата), подкрепени от 16 "странични", правят поредно правителство- И КРЪГЪТ СЕ ЗАТВАРЯ! Захвана вече четвърта година от избухването на Родината заради извергите, а сега сме изправени пред далеч не чак толкова нереалистична перспектива да им поднесем властта на тепсия! Защото те са организирана глутница от клептомани и психари - гласуват, а пък имат и пари за Ала-Бала. Ей, хора! Искам домати, не искам да им ям само колците! Рано или късно всеки възрастен индивид се сблъсква с тъжната страна и заника на живота. Ужасяващо е да наблюдаваш, как енергията напуска едно тяло, а личността на достойни, силни и респектиращи хора просто се разгражда и изтлява. Все по.често започвам да си мисля и прехвърлям тази символика върху националната ни съдба. Като се замислиш, още от края на второто десетилетие на 20-ти век, нашата страна е в гражданска война, понякога тиха и пълзяща, понякога избухваща ярко. За гарниране и подсилване на ефекта - имало е и национални катастрофи. Може пък да се изрпали вече историческата си енергия и желанието за обществен живот заедно. На територията ще останат някакви генетични следи, но иначе под просветеното ръководство и асистениция на сегашните ни парньори, нацията и държавата ни ще премине в царството на сенките!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    11 Окт 2023 20:50ч.

    Тъжно, но за съжаление съм абсолютно съгласен. Виждаме миньорите и енергетиците колко са самотни. След това още един голям и красив район на България ще се превърне в пустош и зле прикрита мизерия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Окт 2023 20:12ч.

    Есенциално-да краднем едни пари, майната им на "лузърите"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стеф БГ

    11 Окт 2023 20:52ч.

    Уважавам г-н Президента, но нека бъде така добър да свика съвета за национална сигурност относно националното предателство на управляващите по въпросите на енергийната сигурност на България - затваряне на въглищните централи, плащани на безумни квоти за парникови газове, отказ от строежа на АЕЦ " Белене " и пр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    11 Окт 2023 21:40ч.

    Управляват ни продажни марионетки!!! Сметките ще плащаме всички ние!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чета всеки ден и ми идва идея

    11 Окт 2023 22:17ч.

    Защо не направите една постановка с този богат материал от дейността на Назначените от Посолствата и Радев лица на промяната? Пиеса по действителен случай за продажбата на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чета коментарите ...

    11 Окт 2023 23:00ч.

    ... и си викам - какви наивници са българите, какви баламурници си остават ! Управляващите били "прости"! Не знаели какво правят, нямали идеи в главите ... Бляф. Прости сте ВИЕ ! Управляващите са хитри мръсници, перфидни престъпници ! Те изпълняват чинно външен план на сатанистки сили за закриването на България ! Правят го с ясно съзнание какво вършат, но нямат страх. Защото ! Първо - те лично са осигурени. За тях няма да има режим на тока, ще има за ВАС ! Овце ! Второ - дори да стане някаква колизия, някакъв обрат, ТЕ лично ще се изнесат зад граница , където също са осигурени. И децата им са осигурени ! А ВИЕ ОВЦЕ , къде ще се изнесете ? Под кривата круша ще се изнесете... Вижте рехавите протести и ще се засрамите от себе си - ракиени бунтовници, диванни критикари и хъшове под юргана , до кълките на жените си ! Заешки сърца - пръц,пръц... А не се иска да имате пушки и да хванете Балкана ! Иска се просто да сте НАРОД ! Да осъзнаете пред какво ви изправят тези бандити, тези хитри гадове - и да излезете. Да излезете на улиците и на площадите, но не 100 , не 1000 човека, ВСИЧКИТЕ да излезете - 1,5 милиона да блокират СОФИЯ ! По 300 000 - Пловдив и Варна, да затворите държавата ! Да стоите навън докато тези паднат и се изметат, докато се скрият на Козяк 16 и потърсят дипломатическата поща на Мертен, да ги изнесе за САЩ ! Така се прави. Така постъпват Народите. Така постъпиха например чехите, когато бутнаха последния комунистически режим - излезнаха 1 милион по улиците в Прага и останаха , докато режима се оттегли /не казвам от днешна гледна точка добре ли се е получило, те си знаят/ но се иска пълно народно единство. А тук само форумни закани...чалгаджии !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво правителство, това е сбирка на НПО

    11 Окт 2023 23:14ч.

    Вижте измамната теза обобщена от примера-плъх "енергийната независимост на България е ключова за националната ни сигурност. И сега има едни пари, които ни помагат да осигурим това." ?! КАКВА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ когато се затварят и ликвидират ОСНОВНИ ПРОИЗВОДСТВЕНИ ЕНЕРГИЙНИ МОЩНОСТИ на България, застрашаващи Националната ни сигурност. И ще се купува ток от съседните държави, където има свободен енергиен ресурс. Стратегията на САЩ за Югоизточна Европа - ДА НЯМА ЕНЕРГИЙНО НЕЗАВИСИМИ държави, а всички да са взаимосвързани, и САЩ от 10 000 км - ще натиска копченцето - за тези послушните има евтино токче, за тези непослушните има скъпо токче. Всички в тази сбирка са чипирани, изкуствен интелект им е изпържил нормалните човешки мозъци. Кто въй? Че да се разпореждате с живота и бъдещето на все още 5-6 милиона българи?! А плъхчета сиви мишки експерименталки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Христов

    12 Окт 2023 9:09ч.

    Да това се подразбира.Значи по-важно е да се вземат пари от Европа и да се дадат на наши фирми(най-почтенните). А съществуването на тецовете-да го решават следващите. Те ще могат да избира - затваряне или връщане на изведените пари. И тогава какво да ги правим тия? Предлагам също две решения : 1. Бързо и спешно както те искат да ги пратим зад решетките докато изплатят европарите; 2. Да се натирят от България със целия им род без право на връщане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bash_majstora

    12 Окт 2023 23:32ч.

    Боже! А ние си мислехме че Тиквата е тъп и прост! Той е академик сравнение с тези смешници които се опитват да ни затрият!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи