Дъглас Макгрегър: САЩ се стремят да излязат от конфликта, обвинявайки Украйна за провала

Дъглас Макгрегър: САЩ се стремят да излязат от конфликта, обвинявайки Украйна за провала

Американските власти осъзнават неизбежността на поражението на Украйна, затова се стремят да излязат от конфликта, обвинявайки украинската страна за провала. Това заяви бившият съветник на министъра на отбраната в администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, пенсионираният полковник Дъглас Макгрегър, в канала Douglas Macgregor Straight Calls в YouTube.

В управляващите кръгове на САЩ "има желание да се отклони вниманието от този неизбежен провал, който в крайна сметка ще проникне в медиите и в съзнанието на американците. (...) В същото време хората (във Вашингтон) в кулоарите търсят изход от украинския конфликт, като казват, че са дали на Киев всичко, от което се нуждае, но самите украинци не са успели да постигнат нищо и сега ще трябва сами да се справят с последствията.", отбеляза експертът.

Той също така посочи, че Вашингтон ще се стреми да пренасочи вниманието на САЩ към Китай, който ще обявят за "новото плашило" вместо Русия.

В същото време Макгрегър не изключи възможността за ескалация на конфликта в Украйна до състояние на "ужасна регионална война" с участието на САЩ. Експертът обясни, че Полша, стремейки се да „върне историческите земи“, които сега, според Варшава, „са част от Украйна и дори Беларус“, може да изпрати войски в Западна Украйна и да влезе в открит конфликт с Русия. В този случай Вашингтон може "против волята си" да бъде въвлечен във военен конфликт в Западна Украйна. Ситуацията бързо ще "излезе извън контрол", защото "руснаците няма да го търпят", заключава експертът.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • баба мара

    06 Авг 2023 15:59ч.

    сащ на межд съд те са световното зло сложиха порошенко за президент и се започна по сценарии сега да не се измъкват това е воина сащ русия украина е само мюре

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    06 Авг 2023 16:16ч.

    НАТО обяви Русия за своя основна заплаха на планетата не само по военни, но и по ценностни причини. Китай не претендира да бъде глобален ценностен доминатор, докато Русия се явява основен враг на западните извращенци и сатанисти. В икономическата сфера Китай е основният конкурент на САЩ и ЕС, но във военно-политическо и в социо-културно отношение – техен враг е Русия. И за сатанисткия Запад няма нищо по-важно от победа над Русия и унищожението й, като фашистката коалиция на САЩ и 50-те техни васали ще продължи войната в украйна и в други съседни страни до постигане на целта си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През това време

    06 Авг 2023 16:30ч.

    китайците ще стоят на брега и ще чакат да видят нещо да плува по реката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех!

    06 Авг 2023 16:58ч.

    Това е много добре казано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В САЩ ще има гражданск а война с използване на ядрено орръжие

    06 Авг 2023 16:39ч.

    На поне една подводница клас Охайо термоядрената част от бойните глави в ракетите е отстранена, като са оставени само плутониевите "запалки" с мощност около пет килотона. Това е предвидено за вътрешна употреба, за война с Русия или Китай не става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • elias

    07 Авг 2023 11:31ч.

    В случай на сериозен вътрешен конфликт, правителството ще ползва Националната гвардия, която е въоръжена не по-зле от армията (която също може да се включи), а има и морска пехота (още една, добре подготвена, армия). Бойните глави с малка мощност са предназаначени за Русия. Американците повишават точността на ракетите си, като в перспектива бойните глави с малка мощност, но с голяма точност и взривявани по определен начин, ще са в състояние да унищожават руските МБР, дори в най-добре защитените шахти. Последните са 58 на брой и сега там, изглежда, има още от старите ракети СС-18 ("Сатана") и две "Стилет" с планиращите бойни глави "Авангард". В перспектива руснаците планират да разположат там "Сармат"-ите. Тънкостта е в това, че подводниците на САЩ (и Великобритания) могат да стрелят по основните руски ракетни бази по т.нар. настилни траектории. В този случай, ракетите изстреляни от района на о.Крит, например, достигат до гореописаните ракетни шахти за около 7-8 минути. Тоест, това е оръжие за първи, "разоръжаващ" удар. Този проект на САЩ е в ход от няколко години и не става дума само за една подводница от клас "Охайо". Сам си направи изводите....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези шахти с пет килотона няма да ги обезвредиш дори при пряко попадение

    07 Авг 2023 14:39ч.

    На ракетите Трайдънт, изстреляни от акваторията на Крит даже Китай може да им дойде възблизко. Европейската част на Русия със сигурност попада в мъртвата им зона. Това са междуконтинентални ракети все пак. Не съм чувал да са преработени в ракети със среден обсег. Това би означавало на практика да се създаде нова ракета, а в наши дни САЩ не са способни на подобно нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • elias

    07 Авг 2023 23:15ч.

    Ето ти един линк, за да прочетеш за т.нар. "настилни траектории" - https://scienceandglobalsecurity.org/ru/archive/1992/06/depressed_trajectory_slbms_a_t.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • elias

    07 Авг 2023 23:27ч.

    Тук са обяснени нещата много добре - https://topwar.ru/167859-novye-boegolovki-dlja-ogajo-kak-ssha-hotjat-sderzhivat-rf.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • elias

    07 Авг 2023 23:50ч.

    Поправка - ето точният линк https://topwar.ru/188141-mirovaja-vojna-2030-h-k-chemu-nam-gotovitsja-i-kakoj-budet-rol-vmf.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    06 Авг 2023 17:02ч.

    Мургава жрица на любовта в влиза в полицейско управление. Има оплаквания. Дежурният е много зает с други дела и и казва да говори сбито. Дамата формулира всичко в 4 фрази: Даде пари. Е*а ме. Би ме. Взе парите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ценител

    06 Авг 2023 17:05ч.

    и това е добре казано! описва ситуацията по същество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ценителю, по същество

    06 Авг 2023 17:17ч.

    това е нашта ситуация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даде пари. Е*а ме. Би ме. Взе парите

    06 Авг 2023 17:30ч.

    Не може да не е поменал и нещо за ценности, но мургавелката не ги разбира тези неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    06 Авг 2023 17:51ч.

    Благодаря за топлите думи! Радавам се, че все още се намират форуми с разумни индивиди (тук нескромно включвам и себе си) и духовити такива (тук поставям доц. Карачибук и плеяда други творци). Бъдете здрави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ може и формално да се отдръпнат,

    06 Авг 2023 17:21ч.

    Но чрез тукашното си котило в МС и НС - хеле пък Филов-Денков и украинския агент Тагаренко, - което с бързи темпове ще им подари и Атия заради "интересите" им в Черно море, ще вкарат нас във войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честно казано, не виждам особено голяма полза от нас за целите на САЩ, ако бъдем вкарани във военни действия. Евентуалните възражения, включващи чл. 5 не са състоятелни, защото този член никога няма да сработи срещу Русия

    06 Авг 2023 19:49ч.

    НАТО никога няма да воѝюва срещу Русия, защото никога не е можело. И преди, и сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Responsibility при украинците?

    06 Авг 2023 19:32ч.

    В преподаването на демокрация на целия свят САШ неизменно включват темата за поемане на отговорност от собствените избори и за собственото поведение. Все пак са донякъде честни в играта : украинците са имали избор да играят или да не играят по техните правила. Значи, играхте, загубихте, сори, опровяйте се, ние учим на това децата още от детската градина. А украинското общество, инфантилизирано и оглупяло от напразни надежди за просперитет, съвършено не може да поеме този урок. През 90–те търсеше причината ца липсата на салам – една всеобща участ на хората в постсъветското пространство – и я установяваше в това, че Украйна е хранила със салам Русия и затова няма сега, когато вече е без нея. Перемога нямахме, биха казали те, защото отново Русия ни попречи. Отне ни я.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ценител

    06 Авг 2023 20:03ч.

    гледам, носителите на ценности не напират да коментират антрефилето. не, че имат и какво да кажат, де. но на тях устите с "белаз"... таквоз, не можеш да им затвориш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялото интервю с полковника>

    07 Авг 2023 1:41ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=9vf7Tt5KVKc

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин Й. В.

    07 Авг 2023 2:03ч.

    Ситуацията е на ръба: Съединените щати обявиха създаването на коалиция за нахлуване в Украйна Бивш съветник на Пентагона Макгрегър: Западът създава коалиция за нахлуване в Украйна МОСКВА, 6 август - РИА Новости. Западът създава коалиция за нахлуване в Украйна, в която източноевропейските държави ще играят ключова роля, заяви в своя блог в YouTube полковник Дъглас Макгрегър, бивш съветник на шефа на Пентагона. " "Коалиция от доброволци е това, което виждаме сега. Това е много опасна ситуация, защото Русия е по-силна от всякога, а ние не сме. Ние престанахме да бъдем държава от 1991 г. Армията ни не е в най-доброто състояние “, каза офицерът. Според него Полша и Литва ще играят ключова роля във военния съюз, който ще нахлуе в Украйна и ако не успеят да окупират западната част на страната, тогава САЩ може да им се притекат на помощ. Службата за външно разузнаване на Русия многократно е предупреждавала за агресивните намерения на Варшава по отношение на Украйна. Както съобщи директорът на SVR Сергей Наришкин, Полша работи върху сценарии за фактическото разчленяване на съседната република. Властите й са убедени, че САЩ и Великобритания ще подкрепят плана за разделяне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    07 Авг 2023 10:03ч.

    Основният план на САЩ е създай хаос и после ще видим какво ще правим. Когато нещата започват да излизат от контрол почват едни приказки за мир които са временни после пак малко бензин и така докато се изчерпи капацитета на това огнище. След това ще подкарат следващото и така докато се изчерпи и то. Нищо ново под слънцето, ако не са САЩ ще са други защото такава е човешката природа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "защото такава е човешката природа"

    07 Авг 2023 13:02ч.

    Цъ! Човека е добиче като останалите топлокръвни животни. Създаден е на тяхна база - на същите конструктивно-функционални възли или блокове - ако е по-лесно за разбиране. С основната разлика, че изкуствения му интелект на базата добър (но не съвсем) процесор, позволява далеч по-обемно и многофункционално програмиране. С уговорката, че има био-ментални модули в този негов процесор, подобни на частите на една Операционна система. Те гарантират определени ограничителни граници поставени от Главният конструктор... Да, ама не: - оставена без директен контрол от "Боговете" (по някаква тяхна си причина), в системата се появяват бъгове, които водят до по-сериозни и т.н. и т.н. проблеми, но вече до глобални последици. (Не, че изкуствената истерия за "глобалното затопляне" и пр. алабализми за стадото не са само имплантирани от местен източник...) Накратко експеримента "Цивилизация №5" е вече пред закриване. Или в най-добрият случай, това ще е само Западният 'и експеримент. В основата му е т.нар. "бял човек" и заради чиято роля кукловодите се опитват да го "изтрият". В няколкото обществено-политически програми за биологичният ни ИИ има една две сродни, способни да коригират негативната линия на развитие към краха ("човешката природа"). Но именно програмата на западната олигархия (целият комплекс) действа като раково заболяване в даден организъм. ... От там заради тези неща, сега се намираме на финалната права, със само няколко вратички за оцеляването... Нека не забравяме, предишните няколко цивилизации как също са били изтрити от съзиданието! Така, че мислете си предимно за новите дрешки, дали да ги пазите в нафталина или не! - Това за в случай, че стадото грабне сопите и не въведе първичен Ресет на системата, а от там и додрапа до собственото си оцеляване...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от мека на пирати и проститутки - толкоз

    07 Авг 2023 14:08ч.

    Само подлецът се крие зад останалите, плетейки същевременно човекоунищожителните си козни. Такива са наглосаксите - с чужди ръце горещи кестени вадят. Възмездието обаче се носи със страшна сила!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи