Дъглас Макгрегър: САЩ са похарчили 14 трилиона долара за безсмислени военни интервенции за 20 години

Дъглас Макгрегър: САЩ са похарчили 14 трилиона долара за безсмислени военни интервенции за 20 години

Следвайте "Гласове" в Телеграм

През последните двадесет години Съединените щати са излели 14 трилиона долара в глупави и самоунищожителни военни интервенции. Това изявление направи Дъглас Макгрегър, бивш съветник на Министерството на отбраната на САЩ, на страницата си в социалната мрежа X (бивша Twitter).

 „Загубихме 14 трилиона долара през последните 20 години поради глупави интервенции в други страни. Каква полза има това?“, отбеляза американският експерт.

По-рано американският конгресмен Марджъри Тейлър Грийн заяви в социалната мрежа X, че режимът в Киев не дава на САЩ нищо освен пране на пари.

Източник: "Труд"

 

 

Коментари

  • Замислен

    09 Апр 2024 12:31ч.

    Та нима господинът не е наясно, че тези пари не са изгубени, а са или вложени във ВПК на САЩ, което е произвело благосъстояние за страната, или директно са присвоени от елита на същите! Всяка една война е доказване на статус и харчене та пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отписване

    09 Апр 2024 13:19ч.

    На това му се вика - "наливане от пусто в празно". Глупостта, както и да я опрадваваш, си остава глупост. Глупави парчета са наглосаксите. И всички кандидат-глупаци и ефективно такива, са им фенове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не си достатъчно замислен. Тези пари НЕ СА стигнали до реалните производствени мощности на американския ВПК. Иначе днес нямаше да има световен дефицит за 155мм гаубични снаряди (само един малък пример)

    09 Апр 2024 13:33ч.

    Нямаше армадата шахтно базирани МБР "Минитмън" (повечето от тях заложени в силозите в началото на 1970-те) да е опасна за околните даже както само си стоят в дупките. Това са дългови пари, потънали в спекулативните пазари. Както се случва с всеки долар, който ФЕД "напечата" на федералното правителство. Разбира се, една солидна част от тях преди да потънат като вода в пясък в разни фиктивни активи, са минали през Хали Бъртън и стотици други подобни знайни и незнайни касички, от което са останали N на брой имения, яхти и други подобни. До реалното производство на железа практически нищо не е стигнало. До ден днешен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия са тъпи, планини от пари и пак нямат

    09 Апр 2024 16:45ч.

    А ние сме тъпи в друга насока, че ги издигаме на пиедестал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой си

    09 Апр 2024 17:33ч.

    Това не е нещо ново. Това е "кейнсиянската" партия, която е на власт в сума ти университети от "бръшляновата", и не само, лига. И е напълнила финансово-икономическата "професия" с индоктринирани в тая идеология. Това е поне от около 100 години. Така, че нищо ново под слънцето. Просто в края на 20тото столетие от Христа, те са взели власта. Имайки в пред вид, че са им трябвали 100-на години за издигане, за изхвърлянето им от същата тая власт ще са необходими 5-60-на години. Т.е. 2-3 следващи поколения са на боклука. Дали на тия поколения им харесва или не това е ирелевантно. Има и едно друго нещо, наречено стокхолмски синдром ;-) . Така, че света като цяло го чака Криза с епични размери, но за сметка на това дългосрочна ;-) . Как беше, полудяването става групово, но лечението е лично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи