Covid е отнел живота на повече американци от испанския грип

Covid е отнел живота на повече американци от испанския грип
Covid-19 е отнел живота от 2020 г. досега на повече американци от испанския грип през 1918-1919 г., според данните на американския университет "Джонс Хопкинс", предадоха световните агенции. Над 675 700 души заразни с новия коронавирус са починали в САЩ.

Снимка: архив

 

Според историците на Центровете за контрол и превенция на заболяванията испанският грип е отнел живота на най-малко 50 млн. души по света, от които 675 хиляди в САЩ. Следователно испанският грип вчера изгуби титлата си на най-сериозната пандемия в съвременната история на САЩ.

 

Но противно на коронавирусната пандемия, пандемията от испански грип е била особено убийствена сред категориите хора, за които се е предполагало, че са в добро здраве, сред които децата под 5 години и хората между 20 и 40 г., съобщава БТА.

 

 

 


 

 

Коментари

  • OLD

    21 Sep 2021 8:29ч.

    Интересно, къде отидоха, постовете, които се опитах да прочета, под този "маТриал"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито

    21 Sep 2021 8:33ч.

    Вероятно заради този линк, "политкоректно", не меркантилно, разбира се! https://cont.ws/@colmanovskiy/2089924

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде да не ни честитиш

    21 Sep 2021 8:43ч.

    и пробутваш долнопробната пропаганда на cont.ws. Това е все едно да се информираш за България от македонската преса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде да не ни честитиш на 21.09.2021 в 08:43

    21 Sep 2021 8:53ч.

    "Вече бялязан със знака" , а къде да се информираме, казваш тук? Дай списък. Защото само попадаме на "недолнопробна" .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде да не ни честитиш 2 на 21.09.2021 в 08:43

    21 Sep 2021 9:31ч.

    В руската блогосфера все още няма цензура, каквато на Запад отдавна е налице. Всичко казионно до дупка и ти ни го препоръчваш. И защо на тебе да ти вЕрваме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, и ?

    21 Sep 2021 9:38ч.

    Когато България е на първо място по смъртност в света още преди пландемията това не беше новина за университета "Джонс Хопкинс", нали? ... Някакви си туземци нейде из Европа... Стъкмистика! И по-лабилните овце вЕрват и поемат боклука от медиите. Хайде сега ИИ-то, наречено модератор да трие! То това му остава само...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко

    21 Sep 2021 10:44ч.

    Мислех редакцията е сменила политиката т.е по малко ковид.Ама май не.И май триенето продължава.То да триете е все едно Дачков да влезе в ресторант или магазин и да го изгонят щото не му харесват цвета на чорапите.Ще има рев до небесата.Цензурата е опасна и по друга причина.Дачков и ко стават отговорни за съдържанието на форума.Представям си някой загубил бизнес и психика и нарочил ковидистите за виновни!?Може и обратното-някой загубил близък от ковид19.С шапка и без шапка все Дачков и ко ще са виновни.Разумното поведение;Не се месим в чужди разговори.Не запушваме устата на някой щото не ни харесва.Дължим уважение на всеки един.Така ме научи живота.И съм виждал тежки уроци за несхватливи ученици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р

    21 Sep 2021 11:08ч.

    Това е защото има Господ! Голямата Лъжкиня - СЗО - е под пълен контрол на Вашингтон и Лондан, на лица като Бил Гейтс целящи рязкото намаляване на на човешкия вид на планетата. За сведение, грипът от 1918 г., инфлуенцата, също се е появил в САЩ, но успяват пропагандно да го припишат за "испански". Сега пробват да обявят ковида за "китайски".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    21 Sep 2021 11:33ч.

    Вчера установих един медицински факт, хората "умрели" от ковид1984, винаги напускат този свят в интензивните отделения или старчески домове, някой би казал че това е "логично" на което бих му отговорил, при тези спуснати правила и протоколи за лечение изглежда супер съмнително, още повече при инфекция! Защото старческите домове и интензивните отделения са затворена среда, не се допускат близки хора заради инфекцията! Но това би трябвало да провокира въпроси за целия подход за лечение и ПЪТЕКА на заболяването, което става наистина опасно само в случай когато се примеси с паника и грешно лечение с "ремдисивир" и интубация, и двата метода са изключително опасни и рисковани за здравето! Ако беше толкова опасна инфекция хората трябваше да умират на всякъде, помните ли какъв рев беше за случая пред стълбите на пловдивската болница.... Просто като те пуснат по "пътеката"(пързалката) точно когато си болен става много страшно, и допълнителната паника и отделеният кортизол довършват работата по черната статистиката! Ковид1984 е система която така е организирана, че да се самозахранва, медицинско перпетуум-мобиле и ще спре когато на глобалистите им е удобно! А за сега се радват на пълен протекционизъм и само каквото кажат техните платени "експерти" рекламисти се счита за истина, всичко друго се цензурира и замита под килима на лъжата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко

    21 Sep 2021 12:21ч.

    Доклада е от 2010г.Беше изнесен от холадски депутат тази година.13 години ТРИНАДЕСЕТ ГОДИНИ е времевия хоризонт на ковид 19.В началото се предвижда пълна подкрепа на мерките.Предвидили са и самоизолацията на Китай.Та с пандемията прокарват техния дневен ред.Доклада е на фондация на Рокфелер.Годината 2010.Близо 100г след като същата фамилия установява монопол/картел в/у лечението/фармацията в САЩ.Интересите същите,практиките близнаци.Практиките между другото и в другите свери на бизнеса им са такива.Установяване на монопол/картел като се ползва за камуфлаж някой ''милиардер'' Справка '' Де Бирс''

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи