CNN: Помощта за Украйна заплашва да разцепи Републиканската партия на САЩ

CNN: Помощта за Украйна заплашва да разцепи Републиканската партия на САЩ

Американският телевизионен канал обясни, че ако тези депутати получат мнозинство в Камарата на представителите на междинните избори, те ще "проучат внимателно" разходите на САЩ, съобщава ТАСС.

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Различията в мненията относно военната помощ на САЩ за Украйна заплашват да се превърнат в препъникамък за републиканците, ако тяхната партия спечели мнозинство в двете камари на законодателния орган на междинните избори за Конгреса. Тази оценка направи в събота телевизионната компания CNN.

Телевизионният канал отбелязва, че ако републиканците спечелят мнозинство в Камарата на представителите на междинните избори, те ще "проучат внимателно" разходите на САЩ, свързани с подкрепата за Украйна. CNN припомня, че по-рано лидерът на републиканското малцинство в Камарата на представителите Кевин Маккарти даде да се разбере, че помощта за Киев, в случай на победа на републиканците на предстоящите междинни избори за Конгреса, може да бъде намалена.

„По този въпрос би било погрешно да се поставят всички републиканци под общ знаменател“, коментира телевизионният канал, отбелязвайки, че миналия петък лидерът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл, напротив, се изказа в полза на запазването на подкрепата за Киев.

„Но предложението на Маккарти (...) може да бъде част от по-голяма промяна във войната", посочва CNN. „Разногласието между Макконъл и Маккарти по този въпрос може да бъде пречка, ако Републиканската партия получи контрол над Камарата на представителите ."

Президентът на САЩ Джо Байдън по-рано разкритикува републиканците, допускащи възможността за намаляване на помощта на Вашингтон за Киев. Politico, който също смята, че има разделение сред републиканците, отбеляза, че сътрудниците на Байдън са убедени, че Маккарти наистина няма да се намеси в разпределянето на средства за Киев, ако спечели изборите, поне за известно време. Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер, коментирайки изявленията на Маккарти, по-рано подчерта, че администрацията на САЩ ще продължи да оказва помощ на Украйна толкова дълго, колкото е необходимо.

Междинните избори в САЩ ще се проведат на 8 ноември. Според прогнозите републиканците ще увеличат представителството и в двете камари на законодателния орган, което ще им даде възможност да блокират изпълнението на предложенията на президента демократ Джо Байдън, добавя ТАСС.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • nan

    23 Окт 2022 9:58ч.

    Украйна е само част от схемата. ще бъде премахната неолибералната финансова система, която глобално корумпираше държавни "елити", медии и прочие институции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    23 Окт 2022 12:24ч.

    Нищо няма да спрат! Имат си проблеми (външни и вътрешни) и въобще не им изнася да прекратят конфликтите по света, които създават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е агресор

    23 Окт 2022 13:12ч.

    сащ се постара да дава заеми на усрайна и да я зароби в милиарди дългове. ;) Пак сащ изкяриха, но сащ в усрайна от десетилетия правят преврати, убийства, назначават и свалят президенти, правителства и вкараха усрайна и народа и във война и в дългова спирала. ;) сащ същото стори в Близкия изток, но оттам поеха петрола като тяхна собственост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи