CNN: Пишат имената на децата в Газа върху ръцете им, за да ги идентифицират, ако бъдат убити

CNN: Пишат имената на децата в Газа върху ръцете им, за да ги идентифицират, ако бъдат убити

Някои родители в Газа пишат имената на децата си върху ръцете и краката им, за да ги идентифицират, ако бъдат убити, съобщава Си Ен Ен. Видеозаписи показват как ръцете и краката на палестинските деца са изписани на арабски език. 

Палестинското министерство на здравеопазването в Газа в неделя съобщи, че броят на жертвите достигна 4651, а на ранените 14 245. 

Говорител на министерството д-р Ашраф Ал-Кидра каза, че през последните 24 часа са били убити 266 души, включително 117 деца. 

Властите в Газа са получили 1450 обаждания относно изчезнали хора, за които се смята, че са под развалините, 800 от които са деца. В същото време нов конвой с хуманитарна помощ започна да влиза в Ивицата Газа от Египет през граничния пункт "Рафах". 17 камиона ще доставят различни продукти от първа необходимост в палестинската територия, където ситуацията е критична след две седмици на израелска блокада и въздушни удари. 

Вчера от Египет в Газа влязоха 20 камиона, които бяха първата хуманитарна помощ за палестинската територия от началото на конфликта на 7 октомври. Според ООН тя е крайно недостатъчна, защото възлиза на едва 4% от дневните доставки преди нападението на “Хамас”. 

По оценки на световната организация е необходимо всеки ден да пристигат по 100 камиона с хуманитарна помощ в Газа, където живеят около 2,4 милиона души, половината от които са деца.

 

Коментари

  • рукола Z

    22 Окт 2023 17:01ч.

    Омръзна ми това лицемерие! Палестина откак се помня е в резерват, обградена с бетон и жица с високо напрежение, тия чак сега се сетиха да плачат... чудя се кога ще се сетят и за Йемен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Чудилкин", колко бомби си преживял, та ги плюеш

    22 Окт 2023 17:13ч.

    "На чуждия гръб, тоягите все малко"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Окт 2023 17:18ч.

    Още много бомби ще преживеят, защото са по-зли и от себе си... никога няма да видят покой! На чужд гръб щастие не се гради! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    22 Окт 2023 17:11ч.

    Това е най-продаваната тениска в Израел: https://countercurrents.org/idftshirt.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    22 Окт 2023 17:20ч.

    А Капка Тодорова с превъзбудено от вълнение гласче съобщава за протест в Берлин срещу антисемитизма, подкрепен от управляващите партии ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    22 Окт 2023 17:58ч.

    Голям грях е това за т.нар. цивилизация, просто не мога да повярвам, че може да има такова отношение към човешки същества!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    22 Окт 2023 18:17ч.

    Когато едно дете свикне да живее със смъртта какво става когато порасне ? Всеки народ трябва да има своята земя и суверинитет !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилно

    22 Окт 2023 18:34ч.

    И украинците това повтарят ама вие не сте съгласни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    22 Окт 2023 18:35ч.

    Ясно е какво става - отива в ХАМАС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Укропозната от Ривне:

    22 Окт 2023 19:43ч.

    "Кацапи(новороси) повинни харкати кров'ю"-Ала Чирак, анестезиолог. По тая логика трябваше да изтепаме и турчуля и роми и кои ли не още. Не мога да се съглася.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CNN: Пишат имената на децата в Газа върху ръцете им, за да ги идентифицират, ако бъдат убит

    22 Окт 2023 18:19ч.

    CNN услужливо премълчава за корупцията на Джо Байдън (HTTPS://WWW.ZEROHEDGE.COM/POLITICAL/HOUSE-INVESTIGATORS-REVEAL-200000-DIRECT-PAYMENT-JOE-BIDEN?UTM_SOURCE=&UTM_MEDIUM=EMAIL&UTM_CAMPAIGN=1927) и за кризата на американските банки, които закриват клонове и уволняващи служители (HTTPS://WWW.ZEROHEDGE.COM/MARKETS/FINANCIAL-CRISIS-ALREADY-HERE-US-BANKS-ARE-CLOSING-100S-BRANCHES-AND-LAYING-1000S-WORKERS?UTM_SOURCE=&UTM_MEDIUM=EMAIL&UTM_CAMPAIGN=1927)?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    22 Окт 2023 19:00ч.

    Моля Германия да отвори пак хотелите си в Освиенцим (Аушвиц-днешна Полша), Бухенвалд, Дахау...и да прибере там цялата клика на Нетаняху, армията, Мосад и Шин Бет. Не говоря за обикновените невинни евреи, а за управляващата нацистка клика (каква ирония-гонените от немските нацисти евреи сами станаха нацисти).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    22 Окт 2023 19:32ч.

    не са гонените, те са живели в америка и Русия по време на войната и не знаят какво е геноцид, а заселването на Палестина с евреи е английска идея веднага след Първата световна война, палестинците са били гонени от земите си, а домовете им разрушавани още тогава, в началото, отнети са им най-плодородните земи, край морето, в едно село са убили повече от 600 палестинци, всичко това много преди ВСВ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Окт 2023 19:36ч.

    "И украинците това повтарят ама вие не сте съгласни." Съгласни сме. Кое е тяхната земя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Окт 2023 20:05ч.

    Абсолютно правило, без изключение, е границите да се установяват след войни. Посочете една държава, чиито граници не са в резултат от война - успешна или неуспешна. Махаме държавите на бившия СССР - той се разпадна след една пиянска нощ и т.н. Няма такава държава, никъде по света, за чиято територия да не се е ляла кръв. И за нашата държава - от Аспарух та до 1945-та се е ляла кръв. И за Америка, и за Франция, и за Италия и т.н. Тази територия, която сега се води Украйна, е била Руска империя. После СССР. Много армии са минали през нея по време на Гражданската война и ВСВ - даже и румънци - управлявали са Одеса, примерно. В Харков по време на Гражданската война са били германци. За ВСВ не говорим. Кризата в Газа, както казват едни французи в друга одая на форума, не е от вчера, а от много години. Израел последователно си е раздувал територията, о, изненада - чрез войни! Но Светът се правеше на разсеян - резолюции, решения - голям праз, на рамото на големия батко Америка, Израел беше недосегаем. И безнаказан. Понеже ние сме много префинени, негласно го подкрепяхме - палестинците ли, че те са тарамбаки, циганори, изобщо не са хора, а животни. Години, десетилетия наред, натъпкани в Газа, като сардели - без ток, без вода, без работа, без доктори, училища и какво нахалство - не са доволни! Как може! Вместо да благодарят, че изобщо все още мърдат - те са недоволни. Мил пардон, но ние и при турците не сме живяли така! И се чудим, че в един момент, смисълът на живота им е да умрат по-зрелищно. Защото животът им не струва нищо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Част от истината, но не пълната

    22 Окт 2023 21:23ч.

    Заселването на Палестина започва след ПСВ,след декларацията на бАЛФУР, което всъщност е писмо до барон Ротшилд, че английското правителсто няма нищо против заселването на евреите в палестинските земи, и създаването там на ДОМ на ереите. След ПСВ Палестина е подмандатна територия на Англия. Барон Едмън Ротшилд се засилва и закупува голяма част от земите. С една дума - англичаните започват да заселват Палестина с евреи, но нямат никакво намерение да им правят държава., а само ДОМ под техен контрол. 20та година Чърчил казва - „Евреите се разделиха на комунисти и сионисти„ Комунистите оддържаха СССР, а сионистите - палестинският ДОМ, и Барона. Англия поддържа сефардските евреи, а в тяхната митология те никога не са имали държава, и са против да имат държава. По времето на ВСВ източноевропейските евреи са подложени на геноцид, и Сталини и Труман решават да се създаде еврейска държава в Палестина, и изпращат за ужас на Барона няколко милиона комунистически настроени евреи от Източна Европа и СССР. Някои от тях още с военните униформи, току що завърнали се от фронта. И те построиха държавата Израел. Разбира се, събирането в едно на комунисти и сионисти, развиващи терор срещу алестинците още от 20те години, не донесе нищо добро за евреите. А колкото до палестинците, те своята земя отдавна са я продали, изяли и зпили. От момента в който са се съгласили да бъдат платена опозиция на Израел, и да живеят на дотации. Досещате се вече кой е прецаканият със създаването на държавата Израел, и кой плаща

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    22 Окт 2023 21:25ч.

    Както се казва прикачен фал https://modernotorobstvo.blog.bg/politika/2022/03/01/semeistvo-rotshild-sa-istinskite-syzdateli-na-tumoryt-v-bliz.1806080

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Окт 2023 21:47ч.

    "Разбира се, събирането в едно на комунисти и сионисти, развиващи терор срещу алестинците още от 20те години, не донесе нищо добро за евреите." Е, те тези комунисти и ционисти, кви бяха - не бяха ли евреи? И кво общо имат тука комунистите? Тези комунисти с военните униформи - съветските евреи, насила ли бяха пратени там и защо? Защото на следващия ден след обявяването на създаването на държавата - съседните арабски държави, ръководени от британците, нападнаха Израел (Грейт Бритъна се въздържа от признаването на Израел). И евреите нямаха нищо - освен бойни (терористични) групи, една от тях под командването на Ицхак Шамир, в 46-та взриви хотел "Цар Давид", пълен с британци. Но говорим за 48-ма. На другия ден след обявяването на Израел, той няма нищо. И тов. Сталин събира доброволци-фронтоваци и ги праща да се бият с арабите, а оръжие - чрез Чехословакия, имало е съветско и трофейно - немски танкове, стрелково оръжие, артилерия. После част от доброволците се връща, друга част остава. И в първите 4-5 години, Израел е бил просъветски, тогава и Голда Мейр, на среща с тов. Сталин, му поискала Крим за държавата Израел. Тов. Сталин ѝ показал среден пръст. След първите 4-5 години, американските евреи се уплашили от ориентацията на Израел и почнали да го подмамват с помощи, подаръци, които продължават и до днес. А СССР едва е почнал да се съвзема от съсипията от войната и Израел го зарязал. И така, влиянието на комунистите го е имало, до смъртта на тов. Сталин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    22 Окт 2023 22:02ч.

    Някак това, което става в Газа, ми напомня съдбата на Герника ( германците я разрушават безмилостно) по време на Испанската гражданска война. Надписите по детските ръце...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Окт 2023 22:24ч.

    Много асоциации могат да се направят. Ако Герника е едно или едно от няколкото разрушениесела, само в Белорусия са опожарени 600! села, а населението в много голямата си част, ликвидирано - обесени, изгорени, разстреляни. Останалите живи са хванали горите и се е образувало най-мощното партизанско движение в Европа. Имаше един филм "Иди и виж". И като намесих изкуството, Пикасо нарисувал едно голямо платно - "Герника". Един немски генерал гледал картината и попитал Пикасо - "Кой е авторът?". "Вие" - отговорил Пикасо. Но Пикасо е бил камуниз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    22 Окт 2023 22:59ч.

    При менд също взникна асоциация - с Испанската война. Когато интербригадистите виждат, че губят войната, събират се в Барселона, Долорес Ибарури ърпа една реч, и им благодари от името на испанския народ, преминават под строй по улиците на града, и се товарят на корабите. Адиос, Испания! Ислямизмът е сглобка от Корана и тръцкизъм, и може би интернационалистите троцкисти от ХАМАС би трябвало да проявят доблест, и да напуснат с маршова стъпка и песен Ивицата Газа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мим

    23 Окт 2023 6:01ч.

    Потресен съм! И никой не възспира обстрела на мирни хора. Там,където стрелят не е Хамас !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи