Четвърт милиард китайци са хванали ковид за месец

Четвърт милиард китайци са хванали ковид за месец

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Около 248 милиона души в Китай, или 18 процента от населението на страната, вероятно са били заразени с ковид през първите три седмици на декември, съобщиха вчера в. "Файненшъл таймс" и агенция "Блумбърг", цитирани от БТА. Агенциите се позовават на данни от изтекъл документ.

Официалната статистика говори за 62 000 заразени в цялата страна през трите седмици на декември, споменати в протокола. Но само във вторник вероятно са били заразени 37 милиона души, става ясно от протокол от вътрешно заседание на Националната комисия по здравеопазване на Китай от сряда, разпространен в социалните млежи. "Блумбърг" и "Файненшъл таймс" се позовават на хора, участвали в срещата, които потвърждават информацията.

Според "Файненшъл таймс" данните идват от заместник-директора на Китайския център за контрол и превенция на заболяванията Сун Ян. Той е установил, че повече от половината от общо 81 милиона жители на югозападната китайска провинция Съчуан и половината от 21-милионния Пекин са заразени. 

След почти тригодишни локдауни и масови тестове, на 7 декември Китай внезапно смекчи строгата си политика за нулево разпространение на вируса, като обясни, че случаите с новия вариант Омикрон са с по-лека симптоматика и не налагат карантини.


Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

  • ГАГА

    24 Дек 2022 17:31ч.

    Русия представи доказателства за работата на Украйна и САЩ с компоненти за биологични оръжия. Чудно ли е, че вражеският Китай "изведнъж" се разболява масово, въпреки драконовските мерки за ограничаване на заразата? Кога ли трансчовеците ще си получат заслуженото по пълната програма?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китайците са изработили това БОВ в техните лаборатории , с $$ от ЩАС

    25 Дек 2022 10:01ч.

    И понеже ЗНАЯТ точно какво причинява това оръжие, защото ТЕ СА изпълнили рецептата и са го произвели, затова се пазят толкова яко, дори демонстративно яко. Просто са наясно какво причиняват шиповите протеини, без значение дали са влязли в тялоито на човек чрез вируса, или чрез ваксинката...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шопен

    24 Дек 2022 17:44ч.

    Така е, маски, тотални изолации и повсеместно ( задължително !!!!!!! ) ваксиниране, и накрая К'ВО - едно голямо китайско говно. Айде сега всичките български мръсници, дето плюеха по доц. Мангъров, д-р Тодоров и другите ИСТИНСКИ доктори, които отстояваха твърдо тезата си, че с подобни БЕЗСМИСЛИЦИ ( на китайските "ритници във въздуха" ) епидемията, пардон - ПЛАНдемията НЯМА да премине, та хайде сега долни гниди, нещо да кажете прав ли беше Мангъра или тезите на АНТИнаУчните папагали, като оня смешник Аспарух Ненамкойси от лабораторията за мишки и плъхове в Берн е вярната. А ? М ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има разлика

    24 Дек 2022 18:28ч.

    Има голяма разлика дали ще се заразиш с един вирус в началото на съществуването му, когато е масов убиец, или когато вече се "опитоми" и почне да не убива. Това което направиха китайците бе правилно. И можеха дори да унищожат вируса, ако и целия свят бе направил същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма никакъв вирус на к 19

    25 Дек 2022 13:31ч.

    Който твърди това, и вярва в това, въпреки удрящите го в челото като парен локомотив ФАКТИ и РЕАЛНОСТИ , е пълен идиот ! Пландемията на сатанистите разкри какъв огромен % от човечеството са ИДИОТИ. Лоботомирани зомбита !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Мошениците с ковид-истерията дали ..."

    25 Дек 2022 1:03ч.

    ... ще бъдат хванати един близък ден за вратлетата и закарани на "Нюрнбергски процес №2"? Отделно пък Зловредите с биологичното оръжие "Ковид" дали ще бъдат подсъдни и екзекутирани за Престъпление срещу човечеството? Отделно пък търгашеско-диверсионната операция "Ваксиниране" със сериозно управленческо насилие и масивни фатални последствия, изпълнявано от страна на правителствата участващи в Заговора! Дали те също ще видят Съдът от вътре от към подсъдимите скамейки зад решетките? И кой ще хване за яките подкупните мошеници, изпълнителите на убийствени "протоколи за лечение", мърсуващите върху Хипократовата си клетва - а в същност, сигурно убиващи пациентите поради некадърност и овчо послушание, заради неадекватното лечение? И въобще има ли останали "лекари" и лекари даже, чували за тази клетва? Да оставим на страна, дали тя се изисква все още, важи ли или печелбарското препускане из здравните ниви за личен "урожай" остава на първо място? И на краят, какво ще стане с кохортата "политици", като онази Мърсула със силното и обосновано съмнение за Корупция на Върха в ЕС?! Дрогаре, предстоят ни интересни времена! Основният въпрос е: - Кой-кои ще зачисти първи от Пейзажа? Но Потърпевшите, както винаги и навсякъде , са плебсовете... И да не забравя: - Честита ви Коледа, все още е позволено да се споменава - поне тук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • при никакви условия не бива да приемем ЕВРОТО!

    25 Дек 2022 10:06ч.

    защото ще е гибелно за нашата държава. Да, но как, с такова фалшифицирано мнозинство в НС?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    25 Дек 2022 15:52ч.

    "Истинският Антъни Фаучи" Автор: Робърт Кенеди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи