Бюджетната комисия в НС е под карантина. Теменужка Петкова е в болница с Ковид

 Бюджетната комисия в НС е под карантина. Теменужка Петкова е в болница с Ковид
Контактните депутати с Теменужка Петкова трябва да бъдат карантинирани, каза пред "Труд" здравния министър проф. Асен Сербезова. И уточни, че това е в правомощията на РЗИ-София. Бившият енергиен министър Теменужка Петкова - сега депутат от ГЕРБ, е в болница с COVID-19, предаде БНР. До вчера Петкова бе на работното си място в Народното събрание. Следобед тя взе участие в бюджетната парламентарна комисия и в енергийната комисия.

 

Според последните разпоредби на здравното министерство всички конктни с нея депутати трябва да бъдат поставени под 7-дневна карантина.  Само за тези с бустерна доза карантината може да бъде вдигната по-рано, ако предоставят по електронна поща отрицателен резултат от проведено след 72 ч. от датата на поставяне под карантина PCR изследване. В този случай карантината се отменя до 24 часа от представяне на документа.

 

Кирил Ананиев посочи пред "Труд", че е научил от медиите за случая и беше категоричен, че здравните власти трябва да действат по идентичен начин, като наложат карантина на контактните с Петкова, както това бе направено след заседанието на КСНС и положителния тест на председателя на парламента Никола Минчев.

 

 

 

 

 

Коментари

 • Учуден

  14 Яну 2022 13:45ч.

  А какво е наложило хоспитализирането на Петкова, щом вчера е била на работа? Рязко се е влошило състоянието и, или причината е някаква друга? Без да коментираме, че същата е надлежно ваксинирана и според разпространяваната по медиите мантра би следвало да прекарва заболяването леко и да не стига до хоспитализация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дежа вю

  14 Яну 2022 14:07ч.

  ...но пък промяната продължава.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  14 Яну 2022 14:29ч.

  Зеленият сертификат работи доказано - сертифициран и с три дози Председател на парламента дава положителна проба, след като се почувсвал зле и карнтинира Президента и Председателя на МС, както и лидерите на всички партии присъствали на КСНС. Който се съмнява в мерките не вярва в науката и е балкански Ганьо. И най-добре го каза за четвъртият избор - да не се посещават местата, където изискват доказано работещ зелен сертификат. Това, ако не е връх в демократичното развитие на обществата, значи наистина нищо не разбирате и не заслужавате да ви лекуват в болница, без значение дали сте плащали или не здравна осигоровка, защото никой не ви е карал да си плащате осигуровките - това също е по желание, както и сертифицирането...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Теменужка Петкова е в болница с Ковид

  14 Яну 2022 14:30ч.

  Г-жа Петкова в кои проценти е? Ако е третирана с експерименталните течности и въпреки това й се налага болнично лечение, не би ли било редно производителят и търговецът им да заплатят лечението на пациентката?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • конСпиратор

  14 Яну 2022 14:49ч.

  Откакто стана задължителен зеленият сертификат в НС вече цели комисии се разболяват. Не, че имат бюджет за разглеждане в тази комисия, ама ще ми е интересно когато се разболее и здравната комисия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жалка картина е родината ми в момента!

  14 Яну 2022 14:52ч.

  Болни били! Ние сме болни, че ви търпим толкоз години!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи