БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ

БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

„Искаме още веднъж да потвърдим позицията на „БСП за България“. Няма да подкрепим правителство с първия мандат на ГЕРБ и с кандидат за министър-председател проф. Габровски. Ако ни поканят на среща, ще отидем, за да го заявим в очите им",  заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

По думите ѝ, социалистите трудно следят мисълта на своите колеги от различните партии, а Борисов сутрин казва едно, на обяд друго, а вечер трето. „Ще гласуваме за промените в ИК такива, каквито ги приехме“, категорична е Нинова по отношение на възможността Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс.

„Не сме обсъждали вариант за тайно гласуване на кабинет, но не ми изглежда нормално. В критичен момент за страната е хубаво тази позиция да се изразява публично", добави Нинова.

 

Коментари

  • bodar4uk

    06 Дек 2022 13:39ч.

    Да вървим към полупрезидентска република с парламент и всички партии да се саморазкарат, стига са пречили и досаждали на хората и държавата. На следващите избори - 0% избирателна активност за награда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    06 Дек 2022 14:58ч.

    Нинова и върхушката не искат тайно гласуване, защото ги е страх, че някой може да подкрепи евентуален кабинет, начело с Габровски. Страх, лозе пази!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи