БСП няма да избира нов председател на конгреса през февруари

БСП няма да избира нов председател на конгреса през февруари

Следвайте "Гласове" в Телеграм

БСП няма да избира председател на Националния си конгрес, който ще е на 11-12 февруари, такава точка не присъства в дневния ред на програмата. Това каза членът на БСП Борислав Гуцанов пред БНТ.

Заложено е обаче обновяване на програмата на партията, промени в Устава относно организационното състояние, съобразено с дигиталната среда, като решенията са взети от Националния съвет.

Гуцанов коментира работата в парламента, той посочи, че "има коалиция на войната, която притеснява социалистите". "Да даваме оръжие на Украйна, при положение че е на 250 км от границата", възмути се социалистът. За него конфликтът не е между Русия и Украйна, а между САЩ и Украйна на територията на САЩ.

Той критикува и закупуването на нови 8 изтребителя, при условие че не са дошли първите.

Позицията на БСП за гласуването на изборите е категорично да има хартия, и машина, за да се подходи по успешен начин, добави още Борислав Гуцанов.

Левицата иска от срещите в парламента да се изпълни социалният пакет и нов бюджет за 2023 г. "Мисля, че ще се прояви разум по темата сред политическите партии", каза Гуцанов. Категорично е обаче решението да не се подкрепи мандата на ГЕРБ и ако третият мандат бъде връчен на ДПС - БСП няма да води разговори. "БСП смятаме, че трябва да има редовен кабинет, а не служебно управление, което е доста слабоватичко последните месеци", коментира Борислав Гуцанов.


Източник: news.bg

 

 

Коментари

  • Георги Ат.

    17 Ное 2022 9:25ч.

    И ще сбърка! Когато и да го смени все ще е късно, а колкото по-късно, толкова повече да забравя за място в първите три партии ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • след възвръщането на Одеса

    17 Ное 2022 9:34ч.

    славянските страни трябва да сключат Одески военен договор, по подобие на Варшавския договор, за военното гарантиране на безопасността на държавите със славянско население.Историята, с украинския сценарий за пореден път, ни показа колко важна и вековно неотменима задача за запада е да унищожи физически и цивилизационно народите от славянската езикова генотипна цивилизационна група.Нашата домашна работа е прогонване на вътрешните паразити-евроатлантици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поддържам! Но доста от тях трябва да бъдат съдени за престъпления срещу човечеството

    17 Ное 2022 12:31ч.

    Например, за участие в приватизация, реституция, уж частно но издържано от данъците ни хотелиерство и др. подобни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    17 Ное 2022 12:51ч.

    нинова - доживотен вожд

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи