Британският премиер Борис Джонсън е обвинен в корупция

Британският премиер Борис Джонсън е обвинен в корупция
Той е поискал 58 000 паунда за ремонт на апартамента си от член от Консервативната партия.Борис Джонсън е поискал 58 000 паунда за ремонт на апартамента си от член от Консервативната партия.
Британският премиер Борис Джонсън е обвинен в корупция, след като стана ясно, че е поискал пари за ремонт на апартамента си от член на Консервативната партия, като в замяна е обещал да организира голяма изложба, предаде в. "Гардиън".

 

В четвъртък бяха публикувани разговори, които министър-предстедателят и представителят на торите Дейвид Браунлоу са водили в WhatsApp. От съобщенията става ясно, че двамата са правили уговорки за ремонта, а  Джонсън е дал съгласието си за провеждане на ''грандиозна изложба'', свързана с Браунлоу, която така и не се е състояла. Браунлоу се е съгласил да даде на премиера сумата от 58 000 паунда за ремонт.

 

Джонсън се извини за това, че съобщенията не са били предоставени веднага на неговия независим съветник по етика Кристофър Гайдт, когато е започнало разследването на случая през пролетта на миналата година.

 

Попитан какъв е планът за изложбата, която е трябвало да бъде организирана от Джонсън, неговият говорител каза, че това е идея, която няма да се осъществи. Той добави, че вместо това тази година ще се проведе Festival UK, известен преди като Brexit Festival.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

 

Коментари

 • Хаджийски

  07 Яну 2022 18:00ч.

  По същият начин правиха и ремонта на сина на бившия Ректор на Търновският университет Пламен Легкоступ. Така се правят и ремонтите на апартаментите на герберите, масирано и на високи цени. Бързат да се освободят от парите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този рошльо е дребен крадец

  07 Яну 2022 18:44ч.

  Би могъл да носи чантата на Буци и да му лъска обувките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кики

  07 Яну 2022 18:50ч.

  Де такъв късмет де, и ние да имаме мин. председател като Борис Джонсън, който да злоупотреби само с 58 хил. паунда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Британският премиер Борис Джонсън е обвинен в корупция

  07 Яну 2022 19:08ч.

  Време за смяна на изпълнителния директор?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въй...

  07 Яну 2022 19:58ч.

  Скоро имаше обявено поредното претърсване на парламентарните тоалетни, и за пореден път в 11 (от общо 12) пак намерили кокаин. В личната тоалетна на др. Борис Джонсънов също...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bot

  07 Яну 2022 20:05ч.

  това е долна руска клевета и тайна операция на Путин по дискредитиране на западните ценности и демокрация в лицето на един от най-преданите й синове. на оръжие либерали! нпо от всички страни, обединявайте се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Али Луя

  08 Яну 2022 9:05ч.

  Човекът има "независим съветник по етика", за да се "избърсва" с него, когато има проблем, или защото е слабоумен?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи