Британски телевизионен екип е обстрелян край Киев, един журналист е ранен

Британски телевизионен екип е обстрелян край Киев, един журналист е ранен

Британски телевизионен екип е бил нападнат в началото на седмицата близо до Киев и един от журналистите е бил прострелян, съобщи работодателят на екипа, британската телевизия "Скай нюз", предаде Франс прес. Според "Скай нюз", руска диверсионна група е отговорна за нападението. 

Автомобилът на журналистическия екип бил обстрелван в понеделник, докато се придвижвал към украинската столица, уточниха от "Скай нюз". Новината беше съобщена едва снощи, след като екипът благополучно се прибрал в Обединеното кралство и заснетите кадри бяха излъчени.

Журналистът Стюарт Рамзи е бил улучен в долната част на гърба. Телевизионен оператор е бил улучен два пъти докато бягал от колата, но бронежилетката го предпазила. Петимата членове на екипа, включително раненият, успели да избягат от превозното средство, като през цялото време викали, че са журналисти. Британците се добрали до близка фабрика, където ги пуснали да влязат. След това чуждите журналисти били евакуирани от украинската полиция.

Куршумите поразиха цялата кола, страничните прозорци, предното стъкло, седалките, волана, всичко беше напълно унищожено, написа Рамзи. Имахме голям късмет, но хиляди украинци умират, а руснаците взимат на прицел семейства. Бяхме в обикновена кола, когато ни нападнаха, допълни той.

Имахме голям късмет, но хиляди украинци умират, а руснаците взимат на прицел семейства. Бяхме в обикновена кола, когато ни нападнаха.

В Туитър британският премиер Борис Джонсън приветства смелостта на журналистите, които рискуват живота си, за да гарантират, че истината ще бъде казана. Свободната преса няма да се остави да бъде сплашена от варварски и безразборни актове на насилие, добави Джонсън.

Вчера британската радиотелевизионна корпорация Би Би Си обяви, че временно спира работата на журналистите си в Русия, за да гарантира "сигурността им". Повод бе приемането на закон, предвиждащ ефективна присъда за разпространение на "фалшива информация за армията" във връзка с нахлуването в Украйна.

 

Коментари

  • rusnak

    05 Март 2022 19:57ч.

    Слава богу, че не са ги утрепали укрофашистите, че щяха да го лепнат като фейк на воините на светлината от Русь.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    05 Март 2022 19:59ч.

    това е ефекта от раздадените 20к единици леко стрелково оръжие на украинските банди в Киев....търсете и ще намерите потресаващи сцени от опити за кражби и мародерство на киевссите криминали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    05 Март 2022 20:11ч.

    Тая новина и в други медии я има, че даже с видео, но там обясненията са, че екипът е бил обстрелян от бандеровски милиции на излизане от Киев. Изглеждайки видеото, забелязах много признаци на фейк - типичен британски монтаж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаващ

    05 Март 2022 22:04ч.

    Да проверят калибъра на оръжието с което са простреляни. Със сигурност ще се окаже че е или украинско или НАТОвско. Те от повече от седмица да раздали оръжие 30 000 ствола на бандитите (уж срещу руснаците) и мародерството разцъфтя ама съвсем Даже клипчета в Тубата има от регистратор на мародерство на живо на кола на пътя...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    05 Март 2022 23:03ч.

    "Журналистът Стюарт Рамзи е бил улучен в долната част на гърба" Първо: "журналист" не се вика на всеки британски калпак само щото са го пратили да пуска по-гъста мъгла от мястото на събитието и второ: на долната част на гърба ние у наше село по-иначе му викаме...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заслужават си го, щото плюеха Русия

    06 Март 2022 4:43ч.

    Гледах целия запис. Развикаха се на украинците, че са журналисти, а ония ги поздравиха с куршуми. решиха, че украинците са се объркали и пак пробваха. Тогава и май раниха единия, хукнаха нанякъде, смешници жалки. Като лъжат, това заслужават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може и да е постановка

    06 Март 2022 4:45ч.

    Щото викаха не като уплашени хора, а за шоуто. Да, сега като се замисля, сигурно е постановка, но знам ли ги. А бе , защо никой не казва колко англичано се бият срещу Русия, отде се взеха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи