Брендо е влязъл у нас още през 2022 г. – самолетът вероятно летял ниско и не е засечен от МО

Брендо е влязъл у нас още през 2022 г. – самолетът вероятно летял ниско и не е засечен от МО

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм 

Евелин Банев – Брендо, който в понеделник се предаде на българските власти, е влязъл в България още през пролетта на 2022 г., заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на изслушване в Народното събрание. Той добави, че не е сигурен с какъв самолет е пристигнал в страната.

„Няма как този човек да ходи на публични изяви и да се заявява, че той е тук, след като го търсят за излежаване на присъди 20 г. в Италия, 10 г. в Румъния и 6 в България. Най-големите италиански наркобосове се укриват по 30 г. в собствените си държави, след 30 г. италианците арестуват боса на Коза Ностра“, каза още Стоянов.

„Най-фрапиращ е случаят за човек на име Бернардо Провенцано, който се укрива 38 г. На всички ни е ясно, че тези хора с тези присъди използват множество документи за самоличност от различни държави. За съжаление и към момента има множество такива, които се издирват“, допълни министърът Стоянов.

„През 2022 г. самолетът на Брендо е летял достатъчно ниско, за да не бъде хванат от устройствата на министерство на отбраната“, каза той.

„Установени са двамата човека, които са били в близост до това летателно средство. Събрани са достатъчно доказателства за тях, повдигнати са им обвинения и нашата информация е, че те търсят вариант за споразумение. Успоредно с това в ГДБОП започна разследване и по отношение на престъпна група, която се занимава с такива незаконни прелитания, предимно с цел контрабанда. И тези двама човека са част от тази група", коментира Калин Стоянов и добави, че са задържани преди месец.

Междувременно Софийският градски съд остави в ареста Евелин Банев-Брендо, като му определи мярка „задържане под стража“.

Адвокатът на Брендо настоя искането да не бъде уважено. „На 24 юни 2024 г. Евелин Банев се е предал доброволно, той е депозирал молба в СГС, с която е поискал признаване изпълнението на присъди от Италия и Румъния, с които им е наложено лишаване от свобода от 10 и 20 години” уточни защитата на Банев.

Защитата на Евелин Банев оспорва твърденията, че той може да се укрие. “Изолирана е всякаква опасност от укриване”, категорична е защитата на Брендо.

Обявеният за международно издирване Евелин Банев-Брендо се предаде доброволно на полицията на 24 юни.

Според официалните данни, Банев се укриваше след произнесената у нас 6-годишна ефективна присъда спрямо него. В тази връзка през 2018 г. той е бил обявен за общодържавно издирване, а впоследствие спрямо него е издадена Европейска заповед за арест.

Обявен е с Червена бюлетина и за международно издирване и временно задържане с цел екстрадиция за Република България в случай, че се открие на територията на която и да е държава - членка на Интерпол.

Междувременно осъденият е бил установен в Република Украйна. Той е бил задържан там от 08.09.2021г. до 21.09.2021г., когато е бил освободен с решение на съда с оглед придобито от него междувременно украинско гражданство. След това местонахождението му бе неизвестно.

Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    28 Юни 2024 15:36ч.

    В нашата територия всичко може да се случи със съдействието на службите, МО или на добри хора срещу заплащане. Прокуратурата се кани, но справедливия Български съд ще установи, че сроковете за въвеждане в Италиански или Румънски затвор са изтекли и освен студена вода от чешмата в Тополовград друго не може да се постанови. Всичко е изчислено и театъра започва. Актьорите са сериозно заплатени ...............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    28 Юни 2024 16:04ч.

    „През 2022 г. самолетът на Брендо е летял достатъчно ниско, за да не бъде хванат от устройствата на министерство на отбраната“ - на този самолет не му ли трябва летище? В някоя нива ли се е приземил?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Юни 2024 17:33ч.

    Поразителни е че има частен неконтролиран трафик, при това редовен, според МВР министерства шият, в натовско небе. Пикал съм ви на ПВО-то, щом всеки може да си фърка.Утре някой и остатъчната АЕЦ може да реши да удари.Закривай МО и МВР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен нещо на очите ли ми има!?

    28 Юни 2024 23:28ч.

    Тоя Брендо сякаш с имплантиран чорап за банкови обири!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи