Бойко Рашков избяга от въпросите за купоните с контрабандистите Димитрови

Бойко Рашков избяга от въпросите за купоните с контрабандистите Димитрови

Бойко Рашков избяга от въпросите за близките си отношения и познанството си с обвинените в контрабанда Марин и Стефан Димитрови. Още в началото депутатът от ПП-ДБ спретна скандал в комисията и вместо да отговаря реши да нападне председателят Тошко Йорданов, че изнасял информация от СРС-та. Йорданов разясни, че не изнася никаква информация, а цитира думи на шефа на ДАНС.

Рашков скочи на депутатите и заяви, че е хабилитирано лице, а останалите не са юристи на неговото ниво.

„Бъкел не разбира от наказателен процес, говори за СРС-та, а ДАНС и Тодоров говорят за ВДС, които са явни материали, те са минали през етапа на СРС“, заяви Хамид Хамид и призова Рашков да е малко по-скромен, защото цяла България го видя как купонясва с бандидите в държавата.  

Рашков се възмути, че се наблягало на това кой е влизал в МВР по негово време, а не защо въобще са били при него. Бившият вътрешен министър от ПП-ДБ заяви, че Димитрови са идвали при него, за да му донасят информация по дело за репресиран свидетел от страна на Бойко Борисов. По късно обаче Димитрови станали партньори на Рашков и да бори купения вот в Хасково. Затова и той назначил за шеф на хасковската полиция Кирчев, а Димитрови били много ценни, защото били запознати с обстановката по време на изборите в Хасково.  

„Тези хора идваха при мен, за да ми носят информация за купуване на гласове“, заяви Рашков.

 

 

Малко преди да си тръгне стана ясно още едно от думите на Рашков. По повод датата 28 септември 2023 година, Бойко Рашков е имал рожед ден тогава и е празнувал в министерството на вътрешните работи с над 100 човека и тогава Димитрови били също там.  

Хамид Хамид заяви, че е искал да попита Рашков дали е вярно, че градинарят му е заровил над 6 милиона от контрабанда. С кой е ходил на лов, с пудела ли е ходил. Хамид поиска и в утрешното заседание да бъде поканен отново Рашков, защото много въпроси останаха без отговор.

„Г-н Рашков отговори на въпросите като излезе. Явно и градинаря е общ, явно и пудела е общ. Беше унизително за него, но полезно за българите и демокрацията“, заяви Йорданов. 

Малко преди да започне комисията става ясно, че Бойко Рашков си изпуска нервите от въпросите за близките му отношения, купоните и пачките с Димитрови. Тогава той взима телефона на журналистът Караколев и го хвърля, като го чупи. 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    23 Апр 2024 19:16ч.

    " Нормална " схема у нас за постигане на високи трудови успехи плюс материално състояние на макс !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялата държавна администрация воглаве с политическата класа са за панделата

    23 Апр 2024 21:13ч.

    Не само у нас, навсякъде в "свободния свят" са същите боклуци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Взе ми го от устата,

    24 Апр 2024 5:48ч.

    работата намирисва на белезници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв е проблема

    23 Апр 2024 22:04ч.

    Да каниш информаторите си на рождения си ден..... в сградата на МВР.... с още 100 човека..., когато... не ги познаваш от предния си рожден ден, когато ти ги е довел у дома секретаря на МВР... А пудела..... Ха-ха-ха! Няма по насран и по-нагъл от Дамаджаната! И много скромен... интелектуално!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    23 Апр 2024 22:25ч.

    Не е избягал от въпросите. Не помни, защото алкохолът не прощава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атаките срешу Рашков

    23 Апр 2024 23:15ч.

    Вината на Рашков ще бъде установена в съда, но прави впечатление, че сигнала, който Рашков показа за смачкването от Борисов на дело срещу корумпирания Мирослав Найденов беше оставен без внимание. Прави впечатление, че атаките срещу него са от ДПС, защото им провали купуването на гласове, както и от ГЕРБ - защото разкрива корупцията на Борисов, чадъросана от Гешев. Необяснима е атаката от ИТН - дали пък не са бъдещата патерица на ГЕРБ и ДПС и печелят точки, за да им прелеят купени гласове чрез МВР на Калин Стоянов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, гуями гъдняри туй данс бе

    24 Апр 2024 0:36ч.

    Чувекъ ъхъ ъхъ дъ ръсплите ъферътъ сас чувалити сас мъгистралнити пачки и зеъ чи гу нъвряъ у ини други пачки. Хама мъскъри туй чингеттъ!!!! Няъ упръвиа с тях!!! Долу ръцети ут родниа Фалконе свубуда зъ Рашкуффф!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даа

    24 Апр 2024 8:15ч.

    Усеща как идва края на безнаказаността и е зъл и изнервен. Обаче, то сега започва неговия сблъсък с това да не си недосегаем. Още много има да види. Най-вероятно няма да може да похарчи пачките защото там дето ще отиде е малко по-ограничено хахаха. На добър час, милиционерино!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи