Бойко Борисов предложи разговори с президента за правителство с третия мандат

Бойко Борисов предложи разговори с президента за правителство с третия мандат

Следвайте "Гласове" в Телеграм

По-вероятно е да има правителство с третия мандат. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Няма как да се пречупим - нито те, нито ние, това ме води към третия мандат. Рисковано е с първия мандат, но ние ще предложим правителство, трябва да направим правителство с третия мандат", обясни Борисов, цитиран от БТА.

Според него третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство, и това трябва да се изговори при президента.

На Консултативен съвет по националната сигурност, свикан от държавния глава, лидерите на партиите трябва да кажат какви ангажименти ще поемат, смята лидерът на ГЕРБ.

Това трябва да се говори с президента - всякакви варианти за третия мандат. Трябва да има правителство, добави Борисов.

Аз не мога да кажа на президента коя партия е подходяща. Затова има създаден орган в Конституцията - Консултативен съвет при президента. На този именно съвет лидерите трябва да кажат кой как вижда и с кой мандат неговите избиратели биха подкрепили, и по какъв начин, правителство, за да можем да сме ангажирани, добави още лидерът на ГЕРБ.

Според него егото у политиците трябва да изчезне. Аз избягвам тези срещи, за да не ги възпра. Те трябва да се проведат при президента, каза Борисов.

Във вторник представители на парламентарните групи (ПГ) на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната" ще се срещнат в сградата на Народното събрание, потвърди Борисов. Разговорът ще е на експертно ниво, като ГЕРБ ще бъде представлявана от Десислава Атанасова като председател на ПГ на ГЕРБ, Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев.

Бойко Борисов заяви, че всички партии трябва да се водят от крайния резултат - да има редовно правителство с работещ парламент.

Не бързаме за избори. Не е това целта, но поехме ангажимент да подкрепим този разговор. В момента парламентът е на изключително ниво - страхотни зам.-председатели, коментира той.

 

Относно решението на парламента за смесено гласуване - с хартиени бюлетини и машини, лидерът на ГЕРБ смята, че трябва да се върне доверието в машините.

"Защо държавата не пусна конкурс за производство на български машини? Да се направи държавно предприятие, ако трябва", допълни той.

"Антикорупционна коалиция - ГЕРБ, БСП, ДПС, ДБ, "Български възход" - приети в правна комисия и двата закона на ПП и на Министерския съвет. Огромна антикорупционна коалиция. Тук буди недоумение - ПП не участват в правна комисия по техния закон, а в комисията за МВР г-н Петков предлага да не се разглежда изобщо. Сиреч - основната им опорка в предизборната кампания я заличих с един замах", подчерта Бойко Борисов и добави, че със 150-160 депутати имат мнозинство и за конституционни промени".

"Украинското знаме седи от първия ден в централата на ГЕРБ. Огромно мнозинство, огромна коалиция - 175 "за". Тук също буди недоумение, че само 44 депутата от ПП са го подкрепили", коментира лидерът на ГЕРБ и за решението да бъде изпратено оръжие на Киев.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • сащ е агресор

    05 Ное 2022 15:17ч.

    Българското общество трябва да знае имената на българофобите/русофобите, обрекли България, българския бизнес и обществото на глад, мизерия и социален разпад - русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, создормон прасе и банкянската тиква!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ наистина е агресор

    05 Ное 2022 15:55ч.

    Самото създаване на САЩ от масоните е акт на престъпление срещу човечеството

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И това доживяхме: нарцис да желае да се "отърве" от егото си!

    05 Ное 2022 16:04ч.

    Популизъм, но трябва да си спасява кожата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    05 Ное 2022 16:15ч.

    Мутрата от СИК прекрасно е осведомен, че третият мандат принадлежи на Херо Мустафа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи защо трябва да има правителство

    05 Ное 2022 17:33ч.

    Вие от НС, за 5 дни решихте всички проблеми на България. Гласувахте помощ за У, гласувахте за нови задлъжнялости и кражба от българите, вдигнахте си заплатите. Това е, ред да идва купувача. Т-ъпанари похотливи жалки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкело

    05 Ное 2022 17:38ч.

    Мдааа, типичен умствено недоразвит индивид, но пък признава, че се излекувал от...... егото си, вероятно има все пак някакъв усет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evstati

    05 Ное 2022 17:43ч.

    Говори, колкото лаф да пада, казваше баба ми, ами от сиво искърско, толкоз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    05 Ное 2022 17:46ч.

    Дрънки, пляски, лакардии и свободни съчинения на един нередовен човек! Пълна измислица е твърдението, че съществува някаква връзка м/у кснс и трети мандат. Това само болна и користна тиква може да роди. А пък твърдението му, че се въздържал от срещи с другите лидери за да не възпре обединяването е НАПРАВО ХИТОВО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    05 Ное 2022 17:50ч.

    Доста е неудобно, направо си е невъзпитано да вкарваме в употреба пейористична реч, но след като МП на България си позволява такава реч в разговор с Зам-а си, какво пък толкова?! Очевидната и срамна истина е, че никой лидер, а особено Президента на страната, не би посмял да се срещне с него, защото директно рискува да му бъде набито нещо, като това нещо няма да е акъл! Хипотезата с акъла беше директно отречена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • златният генерал Янки

    05 Ное 2022 18:48ч.

    Дръжте се българи, златният генерал Стефан Янки идва и ще ви направи евроатлантическо правителство, което има като най-главна задача да официализира евтаназията на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    05 Ное 2022 22:34ч.

    Ще проследим много внимателно тази хипотеза! Битуват известни съмнения, че Ген. Нато под диктовка на козяк се показа като чаровник и ухажор, който ловко изработи по тънката струна отделни лековерни наши сънародници, свирейки несръчно някаква "проруска" мелодия. Битуват и други теории, а именно: към следобеда на изборния ден парламентът е продължавал да бъде мираж,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    05 Ное 2022 22:38ч.

    поради което се е наложило да се прибегне до мощна подкрепа чрез масиран корпоративен вот, който се е притекъл на помощ откъм Пернишкия минен басейн, под ръководствто на ген. Ковачки, който е атакувал парламента тилово и е разбил рехавата защитна линия! С изненада очаквам да се намери журналист, който директно да попита ген.Нато за какви да е контакти с ген. Ковачки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    05 Ное 2022 20:43ч.

    Портиерът на КОЗЯК пак е дърпал ушите на Мутрьо ПРЪСТОВЕТЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    06 Ное 2022 2:31ч.

    Хайде, заминавай, Борисов!Изпълни поръченията и повече обяснения от страна на ГЕРБ не са нужни никому!Нито можете, нито ви се иска да управлявате, просто продадохте каквото доверие ви беше останало и вече затваряйте сергията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев

    06 Ное 2022 8:15ч.

    Правителство може да има с мандата на ПП, и ДБ, ГЕРБ и Янев. ГЕРБ ще изпълняват задачите поставени от ДПС, както ИТН в предното правителство. И то ще изкара зимата, Другия вариант е ГЕРБ, БСП и ДПС. Това е за предпочитане, тъй, като ДПС контролира и трите партии изцяло, а и за избирателите е по-приемливо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи