Бойко Борисов: Благодаря на българския съд. Няма никой над закона!

Бойко Борисов: Благодаря на българския съд. Няма никой над закона!

„Благодаря на българския съд. Няма никой над закона!“. Това написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ и бивш премиер  Бойко Борисов, след като днес Софийският районен съд (СРС) отмени като незаконосъобразна заповедта за задържането му, съобщава БТА.

На 17 март, освен Борисов, бяха задържани бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Те бяха отведени от полицията по повод на образувано производство за изнудване, свързано с бизнесмена Васил Божков. Ден по-късно и тримата бяха освободени без повдигнато обвинение. 

Решението на СРС стана повод за декларация на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Тя беше изчетена от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която обобщи, че според съда арестът на Борисов „е доказано незаконен“. Атанасова се обърна към правосъдния министър Надежда Йорданова, която присъства на гласуването на промените в Закона за съдебната власт, с думите: „Надявам се, че няма да искате закриване на Софийския районен съд сега, г-жо министър“.

„Съдът отбелязва, че разпитите са много след срока на ареста. Какво ви говори това? Че някой, от някой кабинет, е наредил как да бъдат организирани тези разпити и на кои лица“, коментира още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Според Атанасова в случая с арестите на лидера на ГЕРБ "е била замесена и Лаура Кьовеши", европейският главен прокурор. Тя определи премиера Кирил Петков като „великия конструктор на тази операция“. Кой ви накара, г-н Петков, да стартирате това безобразие със заклинанието „Никой не е над закона“, запита тя.

„Още по-добре е да не говорите повече, а най-добре ще бъде отново да се върнете към търговията на дребно. Оставка, аматьори“, заяви в края на декларацията Атанасова. Изявлението й бе съпътствано с викове „Оставка“ от депутатите на ГЕРБ-СДС, които станаха на крака.

След края на декларацията на Атанасова зам.-председателят на парламента и депутат от „Продължаваме Промяната“ Мирослав Иванов призова за уважение и възпитание. Той посочи, че решението на съда подлежи на обжалване в 14-дневен срок и добави: „Така че, радостта ви може да е кратка, колеги от ГЕРБ!“.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов пък призова премиера да дойде в парламента и да внесе оставката на правителството.

От пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че в 19 ч. днес младежи от ГЕРБ ще направят флашмоб пред МВР.

 

 

Коментари

  • PatrickTor

    14 Апр 2022 17:54ч.

    try this out https://pinup-turkiye2.com/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Philliphox

    14 Апр 2022 17:55ч.

    my sources https://jebahisgiris3.com/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ятак

    14 Апр 2022 19:10ч.

    "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита". Плюя на тази държава. Това ли бе демокрацията, на която така се радвахме 89-та. Мръсници долни. ДВЕМ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КоР ЗА БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭

    14 Апр 2022 19:46ч.

    Е, ВТОРИЯ ОПИТ ШЕ БЪДЕ УСПЕШЕН...... И ПОЖАРНИКАРa "БУДА"-ла ☭ ЩЕ ГОСТУВА В "ОФИСА“ НА БАЙ СТАВРИ............МУ-ХА-ХА ? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    14 Апр 2022 19:48ч.

    аааааа , киро и еуглена са над закона .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рано е за радост

    14 Апр 2022 21:15ч.

    Бойче, четох решението на съда. Не се радвай и не благодари. Попадна на честен съдия, който твойте сайтове тормозеха по време на режима ти. Човекът е свестен и със скърцане на зъби ти е отменил заповедта с мотива, че вярната ти прокуратура съзнателно е бездействала и не е събирала доказателства. Но Лаура не спи. В Банкя да подготвят фойерверките. Шоуто ще продължи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Степан Бандера

    14 Апр 2022 21:15ч.

    Рашков е стотици пъти по-противен от Тиквата. И Тиквата защо не го осъди?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой, освен теб, Борисов,

    14 Апр 2022 21:53ч.

    но не губим надежда. Свестните хора са повече от корумпетата, които си отгледа на държавни разноски, и сам ще го изпиташ. Рано или късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    14 Апр 2022 23:18ч.

    Има, има - ти си доказателството! А - и цвъки, той даже си го призна, наглецът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възвъзхитен

    15 Апр 2022 7:11ч.

    Сега трябва да се арестува българския народ, усъмнил се в херувимската невинност на Б. Б.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    15 Апр 2022 7:49ч.

    Преди 1 година не съм и помислел, че ще имаме управник по-долен от Баце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи