Борисов: Засилва се усещането, че се връщаме на власт

Борисов: Засилва се усещането, че се връщаме на власт

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Хората са умни и имат инстинкт, кога трябва да се направи промяна, и кога трябва да се приключи с промяната. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в столичния район "Възраждане".

ПП-ДБ на техните избиратели, като си стоят в залите и говорят с тях, не могат да им кажат защо заради арогантността, себелюбието, постовете, пътуването счупиха редовното правителство. Те нямат доблест да кажат, че носят отговорност. Трябва да намерят виновен, най-добре това да са ГЕРБ и Борисов. Те не могат да са виновни. 

Нищо няма да правим с тях. Или те ще спрат да преиначават, или тези служебни правителства може да изкарат дълго. Да разберат, че на изборите трябва да се работи партньорски, каза още Борисов.

Засилва се усещането, че се връщаме на власт, добави Борисов. 

Според него хората в ГЕРБ не искат повече партията им да управлява с "Промяната" и ДБ. И дори предположи, че ако направи вътрешно допитване в партията с кого да работят, повечето ще посочат други формации, но не предположи кои.

Борисов призова ПП-ДБ да не преиначават историята около преговорите за ротацията. Той напомни, че когато Асен Василев е дошъл при него със списъка с министри, лидерът на ГЕРБ лично е задраскал имената на Жечо Станков и Христо Гаджев.

"Не преиначавайте историята, защото още дълго време може да бъдем управлявани от служебни кабинети", каза Борисов. Според него сега след поредните избори трябва да се работи в партньорство.

"Нека да седнем и да направим нещо стабилно за след изборите. Да седнем и да говорим как ще се стабилизира държавата след европейските и парламентарни избори. И сега съм готов на това", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Не знам дали следващите дни в парламента ще намеря достатъчно подкрепа да забраним не само руския петрол, но и руския газ, каза Борисов.

Аз им знаех пъкления план - да ни извият ръцете, за да вземат всички министерства, ДАНС, МВР. И аз се чудя защо този запис, който Радости Василев предостави официално, не е криминален, как тези млади образовани хора, които дойдоха от чужбина, намериха Бойко Рашков. Сега пудели, кучета... Всичко ми се изяснява. А къде намериха Модев, Терзиев?, каза още Борисов.

Той отново разказа, че съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков е поканил Калин Стоянов за вътрешния министър. "Арестувате незаконно, не може да ви се даде и ДАНС, и МВР", обърна се той към бившите си партньори, които настояваха за реформа в службите.

Борисов заяви, че в момента се разпространява лъжата, че Пеевски командва ГЕРБ.

"Пеевски когато се създаде ГЕРБ, беше малко дете", каза Борисов. Той заяви, че тези неверни неща се разпространяват, защото ПП-ДБ не могат да кажат на своите избиратели, че заради постовете, самолюбието и пътуванията в чужбина са счупили правителството. 

Той посочи, че в резултат на неговото управление България е била готова за членството в Еврозоната, но безогледното харчене на пари от страна на ПП-ДБ е довело до провал.

"Еврозоната беше готова, а те я провалиха с безогледното харчене на пари. Това са фактите", подчерта лидерът на ГЕРБ. Той е категоричен, че ПП-ДБ нямат шанс да излъжат отново гражданите.

Борисов отбеляза, че сглобката е съществувала около 10-11 месеца, която отвън е изглеждала прилично, но от вътре е имало само проблеми – огромни дефицити и никакви реформи.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че само от "Балкански поток" страната ни е спечелила за няколко години 1,3 млрд. лв. Той обърна внимание и на факта, че след "изключително антируските действия на партията на промяната в България има изключително руски газ".

Борисов отрече на срещите за преговорите по ротацията да е имало представители на ДПС - били само четирите дами от екипа на ГЕРБ и лидерите на ПП-ДБ. Преди дни в интервю акад. Николай Денков разказа, че на някои от първите им срещи е идвал и лидерът на ДПС Делян Пеевски.

В началото на словото си бившият премиер засегна проблемите в столицата. Колко месеца имаме кмет, не сме му виждали очите, коментира Борисов, който е и бивш софийски кмет.

Част от около 200 метра е асфалтирано едно платно за три години, това е край Суходол, а до него дупки и жаби си играят. Две платна с дупки и колони с опашки. Но промяната имат напредък, спасяват София, възмути се Борисов.

Както казва Владислав Горанов - засилва се усещането, че се връщаме на власт, коментира лидерът на ГЕРБ.

За Еврозоната - тя беше готова, но с инфлационните процеси и дефицитите ПП-ДБ разрушиха всичко, каза Борисов.

Целите Балкани, канцлер и министри, премиери, се разхождаха по моста на влюбените. А Варна беше най-популярното име в Европа, сега не е така, отбеляза Борисов успехите по време на своето управление.

Премиерът Рюте веднага поиска да види Главчев в Брюксел, а те от ПП-ДБ направиха пътеки някой да ги покани, да се покажат, отбеляза той.

Те са силно надценени от народа и затова сега хаосът и тревогата не са по-малки отколкото преди 3 години, защото хубави или лоши сглобката съществуваше и имаше правителство, отбеляза експремиерът.

В държавата проблемите се засилиха - огромни дефицити, дългове и никакви реформи, допълни той.

Източници: epicenter.bg, "24 часа", dariknews.bg

 

 

 

 

Коментари

 • ако имаме акъл - никога повече либерастите,

  22 Апр 2024 19:15ч.

  защитаващи усрайна и подобни, но не и България, никога, ама никога повече да не помирисват власт! Та, на 7 Юни, умната! Анадънму?👍

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елате, елате

  22 Апр 2024 20:33ч.

  С камъни ще ви гоним! Яйцата, рибата и доматите са вече много скъпи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не зная

  22 Апр 2024 22:57ч.

  У мен се засилва усещането, че до сега тъпчехме на едно място, а сега започваме да се връщаме много назад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хората с дменция понякога халюцинират!

  22 Апр 2024 20:01ч.

  Така може би си лъгъл, че си усетил нещо младата булка с испанския дворец или по-скоро турския, дето роди без мъж, но нас не можеш! Най-много да ти усетим потенето като пак забравиш кой министър кога трябва да смениш по волята на Галя! Жалко е да си толкова зависим политик! И не сме виновни ние хората за този ти катахизис, сам си си го избрал от алчност за власт, пари и жени!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  22 Апр 2024 20:02ч.

  Нагло изказване в неговия си стил. Не чете ли форучми, не вижда ли какво мисли мнозинството за него?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разбира се, премиерът-външен министър е от ГЕРБ, вътрешният министър е от ГЕРБ, откраднати милиарди са техни -

  22 Апр 2024 20:06ч.

  що да не си напазаруват изборна победа? А на колегите от сглобката могат да оставят ала-бала с машините. Все пак искат пак да се договарят и пак да управляват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Драгомир Драганов

  22 Апр 2024 20:11ч.

  Все по-отчетливо се вижда, че накрая тази работа ще приключи, само когато народът си спомни, че тоягите служат не само за подпиране...http://www.drago.info/index.php/2017/10/25/nagletsi-treto-deistvie/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бойко Българоубиец продължава да е жив

  22 Апр 2024 20:25ч.

  Срамота.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жълтохубавец

  22 Апр 2024 20:28ч.

  Бабуина, Тиквоний, Баце, Буци, Мутрата, Разбойко, БуБу, Еднокнижника, Винету, Магнолиев....този многоименник е пак пред нас, лъснат, къпан и изпран! А пак питам, какъв дебил, олигофрен, идиот, неграмотник, стара мома или батка за да гласуваш за тоя? А те са 600000!!!! Държавата на пропадняците, които вкупом сгрешиха и вкупом избраха тоя Тулуп!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  22 Апр 2024 20:41ч.

  А на мен ми се засилва усещането, че трябва вкупом да влезете в затвора! СПЕШНО!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  22 Апр 2024 21:40ч.

  нито един глас за герб стига толкова показаха какво умеят искаме нови лица с ново мислене сега няма кои да спира купуването на гласове

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Неопределен нагледен, но изпран

  22 Апр 2024 22:18ч.

  Докато обаче не се качиш на магарето не си мятай краката! За справка иван костов. Най добре тези които изберат да изкарат мандата при бай Ставри.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  22 Апр 2024 22:44ч.

  Или кво точно казва?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ББ: “Когато се създаваше ГЕРБ, Пеевски беше малко дете”

  22 Апр 2024 22:58ч.

  Какво малко прасенце беше, каква голяма свиня стана!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Туйн Пийкс

  23 Апр 2024 7:47ч.

  Таз ВЕЛИКА ТИКВА няма ли да се откаже от политиката,все пак след някой друг месец ще се пенсионира...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Полицията започва да бие и арестува разследващи журналисти

  23 Апр 2024 8:07ч.

  Арестуван е журналист от Bird.bg, след като е бил нападнат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пак

  23 Апр 2024 8:15ч.

  е махмурлия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Баце Бацев - Бацистия

  23 Апр 2024 8:33ч.

  Тракторът те чака.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи