Борисов за Тагарев и Денков: Когато излизат да говорят, да се готвят, защото журналистите сте много по-подготвени от тях

Борисов за Тагарев и Денков: Когато излизат да говорят, да се готвят, защото журналистите сте много по-подготвени от тях

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свързани статии: Тагарев за дрона с мина край Тюленово: Такъв тип събития са ежеседмично, не действахме през нощта, защото нямаше нужда

Денков за зърнопроизводителите: Аз с терористи не преговарям

"Считам, че когато министър на отбраната се изказва, и към цялото правителство ми е претенцията, да се готвят, защото за съжаление или за радост вие сте много по-добре подготвени от тях. И след това се налага да се излиза с нови брифинги, уж да се замазват нещата.", така лидерът на ГЕРБ коментира изказването на Тодор Тагарев, че ежеседмично у нас се случва да падат дронове. 

Борисов каза още, че очаква много по адекватни действия от страна на правителството. "Квалификации и обиди никога не са продуктивни. Това, че подкрепяме правителството не значи, че ако някъде не се справят с работата или допуснат грешка, ние само защото ги подкрепяме, ще си мълчим или няма да се поправи това нещо." 

Според него не е нужно министърът на отбраната да подава оставка. „Той се ползва с моите уважения, но в такива случаи трябва да се работи и говори отговорно", поясни лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и думите на Корнелия Нинова, която заяви, че Борисов стои зад протестите на зърнопроизводителите.

„Искам да сваля правителство, което аз подкрепям ли? И като го свалим, ще я поканим нея ли? Очаквам по-адекватни действия от страна на правителството. Квалификации и обиди в такива случаи никога не са продуктивни. Затова предлагам на масата на преговорите техните искания. Има справедливи неща, има и такива, които не може да станат", каза Бойко Борисов.

Борисов за първи път коментира и оставката на Вежди Рашидов. 

"Вежди Рашидов ми е приятел, велик скулптор, направил много, допусна грешка, която за други се спестява, но в ГЕРБ действаме така. Мога само да съжалявам, че не е в парламента, но решението беше правилно", посочи Борисов. 

Преди няколко пред БНТ самият Рашидов коментира ситуацията и отношенията с Борисов така: "Отидох в политиката като идеалист, но през 2009 г. това беше един друг ГЕРБ. Отказах третия мандат на Борисов рано сутринта, а на обяд закарах Боил Банов да се кълне. След това отидох да бъда депутат, защото Борисов ме попита искам ли Пловдив област - на мен ми беше все едно къде - мен хората ме обичат. Аз винаги съм бил много лоялен човек. Турчин стане ли ти приятел, не си гледай гърба. Аз бях приятел на Бойко Борисов, дори загърбвах грешките му, защото това е тип хигиена на морала към приятелството. Но накрая се оказва, че само ти си бил лоялен. Днес Бойко Борисов не вярвам да ми е приятел, той си има други приятели, но да е жив и здрав", каза Рашидов.

На 1 септември депутатите приеха оставката му, като "за" гласуваха 103 депутати, "против" - трима, а "въздържал се" - 28. А до всичко това се стигна в резултат на негови думи към жените, жертва на насилие, изречени в почивката на извънредното заседание на Народното събрание на 7 август, на което се обсъждаха промени в Закона за защита от домашното насилие и в Наказателния кодекс. Повод депутатите да прекъснат ваканцията си беше случаят с 18-годишната Дебора от Стара Загора. 

В същия ден, след като изказването на Вежди Рашидов стана публично известно, от ПГ на ГЕРБ-СДС поискаха той да се оттегли от председателското място в медийната комисия и от Изпълнителната комисия на партията, а скулпторът се извини за думите си.

Източник: dariknews.bg, Агенция "Фокус", NOVA 

 

 

 

Коментари

  • Тиквуний

    18 Sep 2023 18:25ч.

    Нагъл, лукав, предател и за най близките си. Но народецът е късопаметен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    18 Sep 2023 18:52ч.

    Кажи му Тулуп. А българите обиждай на Усраинец и степента на разлагане е уточнена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    18 Sep 2023 18:27ч.

    "защото журналистите сте много по-подготвени от тях" -- кой това, гулю-гулю? не вдявам нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    18 Sep 2023 18:46ч.

    Наглец хвали мисирките!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    18 Sep 2023 18:47ч.

    Градинарят на мутрите, шофьорът на Мони от Испания, в ролята на мъдрец. Малко е плашещо. Дали всички мъдреци, преди това са били тулупи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    18 Sep 2023 18:49ч.

    Хлъзгав си Тикво, но накрая ще се подхлъзнеш фатално, ако вече не си го направил, предвид с кого съеши ГЕРБ!... Гаранция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горещата баница

    18 Sep 2023 18:52ч.

    Стана чудо! Епохата на мисирките свърши, днес журналистите са компетентни. Министрите да се изказват подготвени, а не насосани. Рашидов е велик скулптор, новия Микеланджело. Бойко е велик във всичко навсякъде наведнъж

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    18 Sep 2023 18:56ч.

    било ежеседмично събитие падането на дронове с мини, преди падаха ракети и дадоха гласност когато една се заби в детската стая на къща, а детето по щастлива случайност не е било там, сега падат дронове, има мини, и видео на гражданин трябваше да ни уведоми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясновидец

    18 Sep 2023 18:56ч.

    Да ви кажа ли, какво ще се случи? Ето: Предвид ежедневните простотии и явното национално предателство, което осъществява сегашното правителство, то ще бъде свалено в следствие на масови протести. Понеже Борисов има нюх за тези неща, още от сега дава "заден", започва да се застрахова и ще се "разграничи категорично" от ПП-ДБ в подходящия момент, напускайки по бански и с надуваем пояс, борда на потъващия кораб. Това е. А, и още нещо - всъщност не съм ясновидец а просто, човек, който живее с отворени очи и с отпушени уши. Препоръчвам ви и вие да се опитате да живеете така, с отворени сетия и рецептори и всичко ще ви се изясни... ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    18 Sep 2023 19:00ч.

    ОчеВАдно, министрите са НЕкомпетентни! Народът ясно вижда, че "Царят е гол"... Обаче, чудно ми е, кои са тия "компетентни журналисти", защото колкото и да се напъвам са се сетя за такива, не успявам. Е, разбира се има единици, но те са просто изключение от правилото... Като бели лястовици, броящи се на пръстите на една ръка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    18 Sep 2023 19:03ч.

    народът гласува за тях, слушах разговори при изборите, бяха луднали по променкаджиите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Канибализмът на Борисов

    18 Sep 2023 19:49ч.

    За да поддържа имиджа си, на Борисов са му нужни да принесе в жертва по няколко министъра на година. Без значение свои или чужди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пародия

    18 Sep 2023 20:48ч.

    Кое е това епохално историческо дело на лицето Вежди Рашидов, заради което говорим за неговата оставка вече няколко седмици? Да не е Априлското въстание? Френската буржоазна революция? Пирамидите? Откриването на електричеството? Кацането на Луната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    18 Sep 2023 20:55ч.

    бъдете по-снизходителни към това същество (сапунджията) - то изобщо не е виновно, такова е неговото естествено състояние! но никой не си задава въпроса защо мутрата "буда" го назначи на този пост? някой очаква ли, че наш журналист (или „мисирка“) ще разкаже по БНТ на т.нар. „световна общност“ как снарядите, доставени от България на Украйна „за защита“ от руско нападение, разрушават жилищните сгради и убиват цивилните граждани в Донбас...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи