Борисов: Трябва да има смяна на Тагарев, това е неработещ министър

Борисов: Трябва да има смяна на Тагарев, това е неработещ министър

"Работата на министъра на отбраната Тодор Тагарев за мен се изчерпа и трябва да бъде сменен. Каквото и да напишат в този отчет, той работата не я е свършил. Това е неработещ министър и сега са му виновни зам.-министрите, МВР и всички останали, само той е на високи обороти" - това коментира пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Подобна теза изрази и съпредседателят на ДПС Делян Пеевски, според когото министърът "не може да прати едни бронетранспортьори няколко месеца".

По думите на Борисов оборотите на Тагарев били "толкова високи, че в секретно деловодство има доклад какво е свършил". Основната причина, заради която според него трябва да бъде сменен министърът на отбраната, са неизпратените в Украйна БТР-и, за които самият Тагарев потвърди по-рано, че още са в София. 

Борисов добави, че партийните лидери още не са получили оценката на министрите от премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. "Денков може да си подаде оставката, когато си иска. Ще я гласуваме, когато влезе в дневния ред на парламента", добави лидерът на ГЕРБ. 

 

"Този уикенд е Трети март, аз имам мероприятия. Две седмици ги чаках да се напътуват и доколкото разбирам - никакъв резултат. Ние, за разлика от тях, обмисляме всяка дума и изречение. Това не е документ, който се пише на коляно, за да отразява щенията само на една или друга партия".

Борисов отхвърли поканата на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков за незабавно започване на преговори за условията за работа на кабинета след ротацията на премиерите и уточни, че ГЕРБ ще излъчи преговорен екип и чак след това ще се пристъпи към лидерска среща. В него ще влязат Рая Назарян, Деница Сачева, Теменужка Петкова и други хора, които могат "да разговарят спокойно". 

Той потвърди, че предложението на ГЕРБ ще предвижда ротация на премиерите, защото това е бил големият компромис, заради който Мария Габриел се отказа от поста си на еврокомисар. Според лидера на ГЕРБ крайната дума е на Кирил Петков, а не на Николай Денков.

"Когато се явяваме на парламентарни избори и правим парламентарно мнозинство, първото, с което се занимава парламентът, е избиране на министър-председател и министри. Сега при ротацията това се връща да се преразгледа".

Борисов коментира и че всеки ден лидерите на ПП-ДБ се изявявали по медиите, а когато от неговата партия се осмелявали да кажат нещо, те им забранявали медийните изяви. 

 

 

Коментари

 • Дивергент

  28 Фев 2024 9:46ч.

  Сложете за военен министър оня нежния - тафров. Гарантирам ви, че много ще се забавляваме. Скоро не сме имали шукарен педерунгел за военен министър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  28 Фев 2024 19:32ч.

  Работи като катър, но е инат като магаре !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • емигрант

  29 Фев 2024 8:08ч.

  ТОЗИ ИМ ЩИПМА ДАЛАВЕРИТЕ В МНО НА ДОГАН И БОКО, ЗАТОВА Е ТАКЪВ РЕВ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обективен

  28 Фев 2024 9:50ч.

  Каквато гадост направиха сглобката, Боко, Пеевски Нинова, ППЛГДБ, хр. Иванов на България , такава гадост само педал Фердинанд и гъзолизците булгар-булгар около него са и правели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Друг шоп

  28 Фев 2024 9:51ч.

  Що, бе - работи си човечецът. За Украйна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винету

  28 Фев 2024 9:54ч.

  Всички сте за смяна ! Не се сочете с пръст един - друг. В Украйна пушечното месо свърши и има нужда от вас - мотивирани , отдадени и готови да умрете за нея. И Зеля ще е сит и българския народ доволен. Вървете си с мира , да не видите секира !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карл Майн

  28 Фев 2024 10:13ч.

  Браво !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  28 Фев 2024 19:33ч.

  Освен тримата доброволци на фронта единствено Брендо работи денононщно !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  28 Фев 2024 10:11ч.

  Неблагодарни тикви! Той толко се старае! Правете, квото искате, Тагарева не го барайте! Отнюд!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кочо

  28 Фев 2024 10:19ч.

  ""Барби Ганьос със мисирките"".... Да беше Алеко жив, па да пишеше... И за Барбито, за Гочоолу, Дочоолу, Денкоолу.. Пейски Бей.. и Доан Ааа с ТЕЦА.. Кики Мики и Асен .. Сагата е безкрайна!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Феноменален глиган

  28 Фев 2024 10:21ч.

  Още преди година ви разправях, че Тошо е най-успешното съветско/руско троянско тагаре имплантирано в недрата на НАТО и ЕС, но вие не ми вЕрвахте! Защото е наследник на главния герой от епизода "Тагарешката пътека" от сериала "На всеки километър", който герой пренася оръжие през минно поле!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГУНЧО

  28 Фев 2024 10:23ч.

  Абе! България се залива с емигранти, тоя се напъва да става оригинален!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Севда

  28 Фев 2024 10:24ч.

  почернява все повече този толуп, който преби децата на колоните на министерски съвет. Дано това почерняване не е тен, а да се радваме скоро!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българка

  28 Фев 2024 10:29ч.

  Понеже този крадлив толуп е запълнил цялото медийно пространство с телесата си също като цар Шишо ефенди и децата ми ги виждат навсякъде се налага винаги да им повтарям: Чети , не само Винету, защото не е светая светих и една лястовичка пролет не прави . Учи , а като искаш да ръководиш една нация завърши Дипломация , а не пожарникарското ! Вярвай със сърцето си в Бог , а не да галиш Библията в Народното събрание и да се молиш само да бъдеш изпран ! Не кради , защото от този свят ще си отидеш само с една риза , а внуците ти ще отговарят за дивотиите ти ! Не превръщай държавата на древния български народ в мафиотски клан , защото духът на предците ти ще те преследва до дупка! Не дрогирай младите , защото някой ден може да умреш от ръцете на зависим наркоман! Не убивай , защото кръвта от теб никога няма да се измие ! Върви си с достойнство и не чакай да втръснеш, защото и една риза на 10 години ще се скъса и ще я захвърлиш като парцал... И си мисля колко лесно би било ако Ботев, Левски , Вазов ни бяха съвременници - просто щях да кажа " Вземайте пример и правете като тях !"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • длагнест

  28 Фев 2024 10:41ч.

  Вие почти художествено разкрихте същността на фарисейщината при цялата политическа класа. Браво, няма по-изтънчено и правдиво предупреждение и обвинение от това! Политиката през модерната епоха е напълно средняшка дейност за тарикати и мошеници. Дано се прочистим, с помощта на Бог, а не на разни ботове на трансатлантическата техногенност!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  28 Фев 2024 10:39ч.

  Господи, с какво толкова съгрешихме, та ни наказа така с този крадлив идиот ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шепоти

  29 Фев 2024 5:20ч.

  С бездействие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  28 Фев 2024 11:05ч.

  оставка и нови избори с нови лица вие и министрите сте отвратителни за гледане и слушане с такава наглост сте се хванали за кокала и не пускате

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • престъпен мерзавец

  28 Фев 2024 12:13ч.

  Мутро, доказан крадец и престъпник кога ще започнеш да мислиш и работиш действително за народа, а не само в устата да ти е украйна? 20 г краде десетки милиарди от най- бедните европейци и ни направи туземци. Единственото наказание за теб е затвор до живот с пълна конхискация на милиардите ти по офшорки и арабски банки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хитър си ти

  28 Фев 2024 12:52ч.

  Айде сега пък неработещ министър!! Абе кратунков , той си работи за същият човек за който и ти прокара тръбите. Май започна да му завиждаш за заработеното, а тарикатко??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е

  28 Фев 2024 13:25ч.

  кьор фишек, типичен похват на БХ. Не че милея за Тагарев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Политкомисар

  28 Фев 2024 14:08ч.

  Тагаренко, Симпли Киро - те са плашилата бушони. Те ще бъдат сменени, за да се тушира хорското недоволство, но делата им остават и няма да бъдат отменени. Ей така ни работят от години. Тиквата що министри бушони смени, за да се изтъпани отново целият в бяло...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Банкя

  28 Фев 2024 15:28ч.

  кога ша са буни срещу БХ? Или се гордеят с него , като Правец с Бая Тодар? Демек и те умни, бидейки отглеждайки феномен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фоки

  28 Фев 2024 15:31ч.

  Тиквата е ясен.Страхливо говедо притиснато до стената.Ще трепери за крадените пари до края на живота си.Тоя Тапунгер що беди докара на хората.Крадеше и лъжеше,рекетираше и отнемаше бизнеси .Не се намери някой да го отстрани завинаги.Жалко, много жалко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  28 Фев 2024 16:29ч.

  То щото всички останали са много работещи, но против българските интереси!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трябва да се помогне

  28 Фев 2024 16:44ч.

  на герб да се освободи от този феномен. Ще им олекне на много хора. Не е задължителни с летален изход. Какво стана с габровчето? То беше втора дупка на кавала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • кочо

  28 Фев 2024 17:16ч.

  ПосланикЪТ е кабаетлия.. Оня ден каза - Още е рано да оценяме резултати от Магницки. И се почна като в песенката... ""Магницка е Земята, магницко е Небето, магницките Тулупи, магницково дрънчат""

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  28 Фев 2024 19:48ч.

  Тоест и според тая твар, задължение на БЪЛГАРСКИЯ министър на отбраната е да дава оръжието на Българската армия на чужда държава, при това управлявана от нацистки режим ??? Това за което най-много съм бесен, е че заради западните либерасти премахнахме смъртното наказание от законодателството си - защото такива родоотсстъпници като ей-тоя, като cвинята пеевски, като самия тагаранко, като кирчовци и кокорчовци, трябва физически да се унищожават !!! Малко ни беше, че ни превърнаха в лакеи на САЩ,ами накрая ни направиха и лакеи на техните лакеи !!! НИКОГА в историята си България не е била унижавана до такава степен от собствените си политици !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • осподи, прибери си вересиите

  28 Фев 2024 20:41ч.

  Тоз борисов по-голямо магаре от тагарето

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***///

  28 Фев 2024 20:04ч.

  Че какво му е неработещото на тоя чвор? Той направи толкова пакости на България, че докато е жив ще го сърби дирникът. Благодарение на него много хора осъзнаха с каква престъпна сбирщина сме се обзавели във властта. А ТОЯ е и на заплата на друга държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Хитрият" дебелак

  28 Фев 2024 20:22ч.

  не го чака нищо добро. Но може и по-лоши да ни напитят. Да пази Бог!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всъщност

  28 Фев 2024 20:24ч.

  той е реалист и лавира в рамките на възможностите си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тагар Бей

  28 Фев 2024 21:36ч.

  А оня министър в екоминистерството какво работи? Друго освен трапезни констатации не е известно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • глей ги тия

  29 Фев 2024 1:01ч.

  Боко, Шиши, Тагаренко, Про100Кики и сенките около тях ще вземат да се сбият, кой е по-голям украинец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи