Борисов ще се засече с Тръмп в Ню Йорк на 24 септември

Борисов ще се засече с Тръмп в Ню Йорк на 24 септември
Премиерът Бойко Борисов ще се срещне в Ню Йорк с президента на САЩ Доналд Тръмп на 24 септември в рамките на Инициативата на американския държавен глава за борба и ограничаването на наркотиците. Това съобщи сайтът „Епицентър“, като цитира началника на кабинета на премиера Румяна Бъчварова. Въпросната Инициатива е съпътстващо събитие, а не част от работата на Общото събрание на ООН, но изглежда е единствената възможност за Борисов да се ръкува с американския президент.


 

Заради снимката с Тръмп възникна напрежение между изпълнителната и президентската власт. Решението Бойко Борисов, а не Румен Радев, да води българската делегация на 73-та сесия на Общото събрание на ООН бе взето едностранно от правителството, без да се съгласува с президентството, въпреки установената практика делегацията да се води от държавния глава.

 

Приближени до държавния глава тълкуват това действие на кабинета като пореден опит да се каже на обществеността, че Радев е изпаднал в международна изолация.

 

Според източници, близки до управляващите обаче, целта на Борисов е да се домогне до снимка с Доналд Тръмп и да измоли американска легитимация, тъй като не успява да получи покана за визита в САЩ.

 

Бъчварова потвърди, че ръкуването на Борисов с Тръмп ще бъде увековечено със снимка. Същинска среща обаче нямало да има. Двамата само ще разменят любезности.


"Принципът е, че те ще се видят на откриването на сесията, ще се видят на това събитие, ще се видят на приема, Борисов ще бъде в залата по време на изказването на Тръмп, но българският премиер няма да се изкаже, поради ограниченото време на форума", обяснява Бъчварова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Айде, айде!

    15 Sep 2018 12:17ч.

    Хм, неканен гост зад вратата стои! Тръмп не веднъж е демонстрирал своята безцеремонност. Като имаме в предвид разследването по законът "Магнитски" относно фалирането на КТБ с основно действащо лице Бойко Методиев Борисов. Като се добави и задължителният доклад от "Козяк" в който със сигурност ще се спомене въжделението на Борисов, снимка с Тръмп, не бих се учудил ако такава няма да има. Още повече пък и физическо съприкосновение, ръкостискане, с гнусният и тъмен балкански субект!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пътуване в делника

    15 Sep 2018 12:37ч.

    Протест на 16.09.2018 г. от 12 ч. пред Народното събрание Делници 14.09.2018, Росен Миленков и Емил Русанов http://eurocom.bg/shows/video/delnici/7908

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос без отговор?

    15 Sep 2018 12:48ч.

    Главният секретар на президента Димитър Стоянов във Фейсбук задава въпроси: "- Какво е общото между европредседателството, Западните Балкани и ООН? - В кой закон е записано, че трябва да има ротация? - Защо МВнР приемат аргументите на НК (началника на кабинета - б.р.) на министър-председателя, а не тези на президента? Какви са доводите им? - От коя дата е писмото на НК на министър-председателя до МВнР и от коя дата това на администрацията на президента? - Кога, как и от кого е взето решението за нотифициране на министър-председателя като ръководител на делегацията - от МВнР, МС или главен експерт в някоя дирекция? - Покана от администрацията на президента Тръмп - ХДАН ... В кореспонденцията доводът беше комай друг. Кога е дошла тази покана и кога е нотифициран министър-председателя? - Защо "не е предвидено слово" на министър-председателя? Вярно е и, че понякога и самото присъствие е важно! - Каква дейност сме осъществили като сме съорганизатори? - Защо не е посочена от НК програмата на министър-председателя по време на участието му в 73-тата сесия на ОС на ООН? Освен срещата с Тръмп, кои други срещи са предвидени с участието на министър-председателя? - Последно - среща или протоколна снимка? Само питам ..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гери

    15 Sep 2018 13:33ч.

    Още на срещата в Давос в началото на годината, Б.Б. каза, че е възложил на Ек. Захариева да се организира посещението му в САЩ за среща с Тръмп. Още тогава се заговори, че Б.Б. иска да договори не само отмяна на призоваването му по закона "Магнитски", но и блокираните му сметки в Делауер. Та човекът е свикнал да си оправя личните проблеми с връзки с високопоставени личности, а не да си наеме топ адвокати да плати една камара пари и да го измъкнат по-чист от росата и по-хрисим от майка Тереза. Някой май още не е разбрал, че да се снимаш с някого, да се ръкуваш, да го потупваш по рамото и да лепваш етикета " моят приятел Орбан, или Путин или Заев" не върви при Тръмп. Та в този ред на мисли Б.Б. трябва да изгони всички, които го заблуждават, че като се ръкува с Тръмп и проблемите му ще се решат. Трябва повече от всеки друг да е наясно, че което не се купува с пари, се купува с много пари, а не само с продаване на националните интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щрак Марийке...

    15 Sep 2018 14:48ч.

    "Според източници, близки до управляващите обаче, целта на Борисов е да се домогне до снимка с Доналд Тръмп и да измоли американска легитимация, тъй като не успява да получи покана за визита в САЩ. Бъчварова потвърди, че ръкуването на Борисов с Тръмп ще бъде увековечено със снимка. Същинска среща обаче нямало да има. Двамата само ще разменят любезности."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АРОГАНТ

    15 Sep 2018 14:58ч.

    Този негодник е и обикновен КРАДЕЦ! Спомняте ли си как навремето заедно с Николай Младенов, тогава външен министър ОТКРАДНАХА отправената до президента Първанов покана да присъства като Президент на България на церемонията при встъпването в длъжност на Дилма Русеф за президент на Бразилия? И банкянският НАГЛЕЦ замина за Бразилия да се пуйчи и пъчи на тържествата по случая. Сега историята отново се повтаря. Освен, че е изявен ЛЪЖЕЦ (доказано в съда), сега се утвърждава и като типичен хард КЛЕПТОМАН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щрак Марийке на портрет...

    15 Sep 2018 15:03ч.

    Още не се знае, знае ли се, дали снимката ще излезе...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали ще уточнят, какво точно се прави в американските бази на българска земя

    15 Sep 2018 20:42ч.

    Нещо за наркотиците ще да е, ама какво?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мърморко

    15 Sep 2018 21:03ч.

    Къде са сега истинските журналисти, да извадят ярките цитати на наше светейшество по повод избирателната кампания на президента Тръмп, пък тогава ще си говорим! Иначе - пореден сезон на "Ганю - граждЪнинЪт на света в ООН"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ШИВА

    15 Sep 2018 22:49ч.

    Хора,най-дразнещото за това нещо е да остане незабелязано. Ако по нито една медия не го споменават и не му обръщат внимание ще изпадне в помрък.Не го коментирайте,все едно го няма. Аз лично никога повече няма да взимаем отношение във връзка с нова недоразумение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    15 Sep 2018 23:31ч.

    Според ,, Сикрет сървиз " , бай Суджук ще е на 108 метра от Тръмп по време на въпросната Инициатива . Тая работа със снимката изглежда като тъп виц , ама щом Боеко иска нЕква панорамна снимка , на която той ще е точица , която после само той ще знае къде е - нека тогава се сбъдне селяшката му мечта . Мизерен нещастник . А , па тая Бъчварова направо счупи глупомера , че ,, ..... но българският премиер няма да се изкаже , поради ограниченото време на форума .... " Ми , на какъв език въобще ще комуникира с другите дипломати нашият примат или си мисли , че като ги прегръща , целува и бърбори ,, простащини , щото е прост " ( лично твърдение на Бойко Борисов ) и кифлата Захариева го снима със смартфон е върха на гУемата му слава на велик международник . Баси бъстуна .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голям срам и резил.

    16 Sep 2018 0:05ч.

    Тръмп ще го пита, защо не знае и той и гл. прокурор ,че четири години 4 фабрики бълват алкохол и цигари незаконно и той не знае. Не знае за огромната престъпна далавера на територията,прави се на луд и лъже .И с какви очи ще се яви там да представлява България.България криминална кочина ли е или има нещо общо с правото и закона. Егати престъпната власт, арестуват журналисти да не се разбере далаверата и мафиотската връзка. Правят се на луди, мълчат, прикриват милиони кражби, сива икономика, огромни мръсни пари и няма кой да им потърси отговорност. Борисов и цялата групировка вместо да се разследват и да са в ареста, той в ООН ще представлява нещастния народ и с Тръмп ще беседва. Явно народа ще трябва да решава сам съдбата си ,защото е оставен на престъпен произвол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баси бъстуна

    16 Sep 2018 1:54ч.

    Борисов ще се засече с Тръмп в Ню Йорк на 24 септември в тоалетната. Докторите са предупредили Тръмп, предвид възрастта му, да не вдига тежко. Ето тук вече се яко намесва Борисов, да му го подържи и изтръска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • преписано:

    16 Sep 2018 5:44ч.

    Когато си банкянска селска тиква и не разбираш какво си говорят хората, защото си пълен чукундур, двойкаджия и не знаеш чужди езици, си мислиш, че щом ти се усмихват, значи те хвалят. А те просто така си се усмихват, защото това им е работата, защото са възпитани и дипломатични, защото такъв е протоколът, защото не са завършили пожарникарски факултет в Симеоново и знаят по пет езика, защото са политици професионалисти, а не мутри аматьори, защото са снизходителни към плебса и тъмните балкански субекти, с които по необходимост и поради неизбежност си имат работа, за своя зла участ. Те няма по каруцарски да ти кажат в лицето, че си простак, с когото не искат да си имат работа. Ще го направят с финес, с тънко чувство за хумор, с интонация и жест, които тиквите расли в бостана не разбират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СПРЕТЕ СЕ НАЙ-ПОСЛЕ..........

    17 Sep 2018 11:16ч.

    "Премиерът Бойко Борисов ще се срещне в Ню Йорк с президента на САЩ Доналд Тръмп на 24 септември в рамките на Инициативата на американския държавен глава за борба и ограничаването на наркотиците. Това съобщи сайтът „Епицентър“, като цитира началника на кабинета на премиера Румяна Бъчварова. " А какво казва по повод на срещатата поне пресаташето на Американското посолство в София? Къде са ви журналистическите стандарти ? "Епицентър" и Румяна Бъчварова (как и беше прякора на нея?) ли са ви проверените източници? Или само трябва да пълните сайта с глупости, за да ви течат бюджетните - Яворе, осъзнай се !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полиглотов

    17 Sep 2018 15:51ч.

    На какъв , на КАКЪВ ЕЗИК ??? Ще си говорят Тръмп и Бай Суджук ??? Тръмп ще говори на английски. А Бай Суджук ще говори на ... преводачката. Срам отново. Дебили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи