Борисов решава дали вади ГЕРБ от сглобката с Кирил Петков и ПП-ДБ

Борисов решава дали вади ГЕРБ от сглобката с Кирил Петков и ПП-ДБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Очаква се ГЕРБ да постави началото на национално съвещание, на което да се реши дали да продължи подкрепата за правителството. За предстоящия форум обяви преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който настоя за коалиционно споразумение с водещи приоритети, за да се гарантира по-стабилното бъдеще на управляващата „сглобка“.

Борисов даде заявка за провеждане на тридневно национално съвещание, на което да обсъди, заедно с представителите на Изпълнителната комисия, новоизбраните кметове и общински съветници, народните представители и партийни координатори в страната, какво да е бъдещото поведение на ГЕРБ след провелите се местни избори:

"В сряда ще направим едно национално съвещание за два-три дена и там ще преценяваме имаме ли нужда с хора, които плашат собствените си министри и така нататък да бъдем и да носим заедно отговорност."

Борисов обвини ПП-ДБ, че участвали в безпринципни коалиции по места срещу кандидатите на ГЕРБ и даде ясно да се разбере, че т.нар. сглобка в този вид няма как да продължи да съществува:

"Някаква такава пошла връзка в момента управлява държавата - наречена сглобка. Или се прави една коалиция с план, програма, време, място - или това е агония".

Все още националното съвещание на ГЕРБ не е оповестено официално от пресцентъра на партията, не е ясно дали ще стартира днес или в друг ден от седмицата. Под въпрос остава и дали народните представители на ГЕРБ-СДС ще влязат днес в пленарната зала:

"Би трябвало в сряда да са в парламента. Ще им гледаме сеира тепърва. Знам къде са им аверите, в кои партии са. Нека да го правят, аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях".

Последното голямо национално съвещание на ГЕРБ, освен работното в началото на годината, беше в далечната 2014 година, когато ГЕРБ като партия победител трябваше да реши бъдещата конфигурация за съставяне на коалиционно правителство.

Източници: БНР, "24 часа"

 

 

Коментари

  • OLD

    08 Ное 2023 9:10ч.

    Жал да ти стане! ДА хвърля боб или монета, ядящият филия с мас. А монета ни е ясно, че ще бъде еднаква и от двете страни. Като при чичо Скруч, да запази звъна на пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя от посолството

    08 Ное 2023 9:30ч.

    Нека се съвещават, аз после ще им спусна решението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не решава той,

    08 Ное 2023 9:36ч.

    само се пазари и играе пряко волята си ролята, до която се докара. Умори се, но няма накъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    08 Ное 2023 10:07ч.

    Има накъде, но закъсня. Можеше като Доган да управлява в сянка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    08 Ное 2023 10:07ч.

    Борисов няма топки да се махне от "сглобката". Той публично обяви, че гласувал за Терзиев "с отвращение заради лични зависимости". Сам признава публично в национален ефир, че има лични зависимости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    08 Ное 2023 10:11ч.

    Боко само имитира започналото "пренареждане" и в България. Той ще се услушва и снишава в зайчарника докато разбере накъде духа вятъра. А старата лисица Доган го започна пренареждането. Усети, че ДПС прекалено се сближи с Ердо и взема мерки, защото големите глобални батковци не го харесват това. На всички е ясно. че Нинова лятото 2024г. и свършва втория мандат и се започна и при тях пренареждане. Станишката, Пепи Витанов, Таков подгряват и се готвят за атака. Само че стара БСП и хареса да бъде консервативна левичарка и като нищо ще ги отсвири. Коцето, ако продължава с галене на егото си ще се срине и ще си прави компания със Славчо. На Кирчовците ще им покажат, че е добре да се върнат към бизнеса. Било интересно да живееш в сложни времена, но за съжаление всичко се пише на гърба на обикновения човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Важното е

    08 Ное 2023 10:16ч.

    да си жив и здрав. Времето няма как да спре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде бе бате Гойко

    08 Ное 2023 10:39ч.

    извади го тоя ГЕРБ от Сглобката, ама не можеш докато ти е набит колът Магницки отзаде... Ато дето пита Таня Дончевата, добре де, какво толкоз от тоз Магницки? Недей ходи в Америка, цял свят ти е отворен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    08 Ное 2023 14:57ч.

    запор на сметките в чужди банки, защо мислиш пеевски толкова се старае

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи