Борисов: "Промяната" обезглави българската енергетика. След година и половина ТЕЦ-овете в Маришкия басейн приключват

Борисов: "Промяната" обезглави българската енергетика. След година и половина ТЕЦ-овете в Маришкия басейн приключват

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Това, че „Промяната“ си замина скоропостижно, донесе само просперитет. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той събра депутатите си на среща в централата на партията преди началото на парламентарната седмица.

Борисов коментира предложения документ от "Продължаваме промяната", който ще бъде гласуван до края на седмицата в Народното събрание.

"Ние предложихме такъв вариант, който не се прие - сега, копирайки ни, предлагат същото. Техният инат ни връща в началото", обяви Борисов.

"Вътре са написани неща, много от тях безотговорно, защото тези хора вече 2 години са министри, премиери и можеше много от тези неща да са в много работна фаза или дори завършени", продължи лидерът на ГЕРБ.

"Това, че лидерите на партиите не отидоха на обсъждането на този документ, показва изолацията, в която са изпаднали "Продължаваме промяната". С изключение на ДБ, но те харесват всичко, което ПП предложи. Несериозен е начинът, по който се предлага този документ, затова и мисля, че е обречен", сподели Борисов.

Той коментира и цените на горивата при "Промяната", както и сега. Към началото на август е 3,47 лева, а към днешна дата е с 58 стотинки по-евтин. Бензинът е с 84 стотинки по-евтин.

"Това, което говорихме тогава, че докато ПП е на власт, от джоба на българина изтича по близо лев за всеки литър, виждате, че сме много близо до истината. Всичко това е отивало в нечии джобове", отсече председателят на ГЕРБ.

Той изрази радостта си, че служебното правителство е подписало договора за сътрудничество с Турция, след което припомни, че според документите с визията, която ГЕРБ е имала за диверсификация на страната, тя е била подготвена днес да се подпише такъв документ.

"Около 6 млн лв. на ден са заминавали в нечии джобове. И те сега ми предлагат план как трябвало да бъде икономическото развитие и модернизираното развитие на страната. За две години ние видяхме само разруха и спад във всичко", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

"Нищо от това, с което ни плашеха, не се случи. Нариха ни войнолюбци, но цените на горивата продължават да падат. И ако ни бяха послушали за инфлацията, да я овладеем, сега щяхме да сме още по-напред. Бъдете смели, благодарение на вас се случи и диверсификацията на ядреното гориво", обърна се той към депутатите.

"Още утре ще ви предложа да внесете в парламента проекторешение за 7 и 8 реактор на АЕЦ "Козлодуй". За да може след време, когато изпаднат от работа 5 и 6 реактор, да можем веднага да си заместим мощността", обърна се той към Делян Добрев, Жечо Станков и Теменужка Петкова.

"Партията на "Промяната" е обезглавила българската енергетика, след година и половина ТЕЦ-овете в Маришкия басейн приключват. Трябват ни нови реактори. Никой разбиращ енергиен експерт не би се съгласил да си унищожим 60% от производството на енергия. С това се взима 4% от БВП. Незабавно внесете предложение и задължете служебното правителство да не допусне тази катастрофа", призова председателят на ГЕРБ.

"Поинтересувайте се кой е подписал, кое е физическото лице, изпратено да подпише този документ, който убива българската енергетика", заръча на депутатите си той.

"Имате доста задачи, разпределете си ги и още утре в деловодството на парламента да бъдат внесени тези закони", заключи Борисов.

 

Източник: "Епицентър"

 

Коментари

  • Pontifex Maximus

    03 Яну 2023 17:39ч.

    Долна, нагла свиня-лъжец. Това бе заложено от неговия последен кабинет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    03 Яну 2023 17:47ч.

    Енергетиката бе обезглавен от Доган и острието му Миглена Пръмова, чрез затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦа! Ти Борисов също имаш принос за Белене, Бургас-Александрополис. А сега и тези недоразумения Киро и сие! Всички сте "един дол дренки"! Не сте построили нищо, дай ви само да затваряте в угода на господарите ви! Гнус абсолютна, гной!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    03 Яну 2023 18:18ч.

    а Него има ли кой да го пита какво стана с аец "белене"? а с "южен поток"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    03 Яну 2023 17:51ч.

    Тотален боклук. Още един стимул да напускате кочината.Изобщо-сутрин отваряте няколко сайта от колонията и имате "гориво" за размисъл и подготовка за емиграция!Успех.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога през живота си не съм пътувал в чужбина и не смятам тепърва да започвам

    03 Яну 2023 17:56ч.

    При социализма си живеехме чудесно без това, значи и сега може. Българи има в България. В чужбина има чужденци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    03 Яну 2023 18:05ч.

    Toчно това искат западнярите - да ни прогонят от родината ни, за да се настанят те тук вместо нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много им пречим. Мястото е важно, а ние сме се разположили на него, сякаш е наше

    03 Яну 2023 18:29ч.

    И на всичко отгоре сме православни, русофили, и за капак даже да се ваксинираме с техните препарати не благоворихме. Неправилно такова население ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    03 Яну 2023 19:37ч.

    Нали? И после се оплакваме, че няма държава. Разбира се, че няма да има. В тая страна има ли изобщо и 5 млн души? Преди изключителни много се възмущавах на такива като теб, които дават подобни съвети на младите хора. Номадско племе, което отива някъде, за да ползва всичко наготово. И където било чисто. Не му идва на акъла, че е чисто, щото е изчистено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами денонсирайте подписаното, ако не ви е страх да ви извадят кражбите наяве

    03 Яну 2023 17:53ч.

    Страхливи, крадливи предатели

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този неграмотник

    03 Яну 2023 18:13ч.

    да престане да дава заповеди за неща, от които и хал хабер си няма! Докато ни управляват неграмотници, така ще е! Стига сме ги търпели тези, които освен че са некадърници, са и големи мошеници! Баце, време ти е за почивка, докато под твое нареждане съвсем не се е забатачила страната! Герб, нямате ли си хора да го смените този нахален некадърник??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подмяната

    03 Яну 2023 18:15ч.

    Ако тоя завършен кретен се беше оттеглил преди 3-4 години, най-добре преди 10, сега нямапе и да сем чули за "Промяната". Докато такива политически дебили се мотаят из политиката по 10 и повече години, все от такива шарлатани като Денков, Петков и др, ще бъдат замествани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Триморци в Шарлатания

    03 Яну 2023 18:25ч.

    Следва да се признае заслугата на групата на Шарлатаните за унищожението на България. Приложили са иновативен подход нямащ равен до сега по тъпота в годините след т-н преход ! Които си приличат те се привличат,подобното привлича подобно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Яну 2023 18:45ч.

    Заради тази стара, увиснала кожа, която представляваш ли съсипа държавата бе, тор?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тано харабията

    03 Яну 2023 18:49ч.

    този бурсук от къде изпълзя ,колко хубаво беше когато се беше изпокрил 20-30 дни плъха страхлив

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    03 Яну 2023 19:24ч.

    Беше се скрил за известно време, днес вече дава заповеди- безподобно нахален човек. Искал 7 и 8 блок в "Козлодуй"! Наглец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evstati

    03 Яну 2023 19:49ч.

    Това нещо, не коли на паркинг да пази, овце не трябва да му се даде да пасе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутрьо на 12.10.2015 в София:

    03 Яну 2023 20:15ч.

    “Правим всичко за САЩ. Не може да сме заедно само когато обядваме. Трябва да сме заедно и в проблемите. Ние сме едно, ние сме приятели, аз иначе нямаше така да ви говоря. Признали сме Хизбула за терористична организация. СПРЕЛИ СМЕ ТРИ ГОЛЕМИ РУСКИ ПРОЕКТА. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    03 Яну 2023 22:00ч.

    не може да се отрече, че Бокич е прав....е освен ако не си тъп жълтопаветник...или обикновен педераст

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да,

    03 Яну 2023 22:21ч.

    Христо, от всички по- горе писали, ти си прав, поне за мен! Не съм за ГЕРБ и не гласувам за тях, но още повече не съм за жълтопаветниците и никога няма да ги припозная! Поткрепям мнението ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    03 Яну 2023 23:07ч.

    Прав бил... Всичко за зловредния измет "промяната" е известно преди банкяснкия измамник да го каже. Вижте го как прогресивно се скапва след като отиде да целува ръка на антихриста бартоломей и да гушне орденче от него, който гаднярства срещу БПЦ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    04 Яну 2023 6:40ч.

    33 г. целенасочено се съсипва енергетиката, закриване ЮП, БЕЛЕНЕ, Бургас-Александрополус-велики постижения на ГЕРБ - подписи документи за закриване, и "референдум" с патриотите под кураторството на ГЕРБ-нефт. Преди това Тройната, НДСВ, Пръмова-Кунева, Костов.. Предстои закриване на КЕВР-борсови цени. С еврото съвсем ще я закъсаме-еврочакалня ГЕРБ-инфлация. Следва масова емиграция в държави с нормални цени на консумативи, пък било то и авторитарни. А идва поколението на "Шоковата Доктрина", което посмъртно няма да се пенсионира. В момента се приемат най-непопулярните външнополитически решения, а народът спи-под извинението "служебно правителство"-никой не носи персонална вина, колко удобно. Всички политици е наложително да си ходят, там чиито интереси са обслужвали 33 г., и в момента. България загива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    04 Яну 2023 17:13ч.

    не може да разбере че никой не го иска, край него са тези, които е наредил на високи длъжности, техните семейства и някои пенсионерки, коленопреклонното му поведение към ДБ няма да му помогне, те едва ли са забравили, че след управление с него останаха дори без субсидия, както и ДСБ на Костов преди това

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи