Борисов: Проектокабинетът на ПП-ДБ е чернова, ще продължим да работим за коригирането й

Борисов: Проектокабинетът на ПП-ДБ е чернова, ще продължим да работим за коригирането й

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Макар и да има възражения срещу състава на проектокабинета на ПП-ДБ, Бойко Борисов е доволен, че имената са ясни и все още вижда шансове за съвместен кабинет. По думите му представеният от ПП-ДБ проектокабинет е "шаблон, чернова за работа и след това ще се работи по нея". "Ние искахме от тях да ни представят водещите си фигури, те ги показаха, сега ще продължим да работим за коригирането им", лаконичен бе той в Русе, където отиде след посещението си в Разград по-рано днес.

На въпрос ще има ли правителство Борисов каза: "Надявам се, че да. Иначе хаосът... С втория няма как, това е безспорно. А и никъде не трябва да забравяме резултатите от изборите - само с машини ГЕРБ бяха първи, смесено - ГЕРБ първи. Изведнъж те се пренасят във време, в което няма никаква логика", заяви той. И повтори тезата си от по-рано, че самият той явно е единственият приятел на Асен Василев. А на въпрос как ще се изрази това приятелство, Борисов се усмихна, каза, че ще видим и припомни, че "приятелството не е само от една страна".

След като по-рано лидерът на ГЕРБ заяви, че в кабинета трябва да има "водещи фигури" от партията му, на въпрос кои са те, Борисов отвърна: "начело с мен", подсмихвайки се. Но така и не каза нито кой от своите хора вижда като министри, нито в каква функция се вижда в бъдещия кабинет. По-рано той заподозря, че Асен Василев ще е премиерът в сянка, което не било честно. 

Той уточни, че все още не се е запознал с подробности около атентата срещу главния прокурор Иван Гешев, защото е пътувал.

"Като бях главен секретар, коментирах, сега има следствени органи. Доколкото знам Гълъб Донев ги е събирал - Демерджиев, главния секретар. Аз мога да кажа, че съгласно теорията за терористичен акт в случая всичко това е изпълнено - създава хаос, създава страх. Насочено е срещу хора, семейство, което и да е то, това е много лош акт. Освен това с бомба или взрив са неконтролирани нещата, винаги може да пострадат и други хора", каза още Борисов.

 

Източници: "24 часа", "Труд", epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • От снимката ми става едно такова..... интелигентно!

    02 Май 2023 16:20ч.

    Добро попадение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като видя снимката и заглавието, може дори да не чета статията

    03 Май 2023 5:15ч.

    Винаги съм твърдял, че този който подбира снимките в тоя сайт е много добър професионалист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тя си е е*ала майката

    02 Май 2023 16:29ч.

    Понабили са му певиците. А какво стана с предходната статия? И как така "с вторите не става", а ще подобряваме техния кабинет? Вече се обърках от лъжи! Парадоксалното е, че също се обвиняват в "лъжи". Голям таш@к!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тя си е е*ала майката

    02 Май 2023 16:30ч.

    "Певиците" да се чете "чевииите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    02 Май 2023 16:30ч.

    Добра работа на Негово превъзходителство Кенет! Още малко и Боци ще е в положение партер ... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    02 Май 2023 16:38ч.

    В какви динамични времена живеем. Статията за Боко с предходната му позиция отпреди час се изпари от Гласове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    02 Май 2023 17:15ч.

    Съвсем се обърках, уж ГЕРБ спечелиха изборите, а проект на кабинет предлагат ПП-ДБ, дето са втора политическа сила! На всичкото отгоре, Борисов щял да прави корекции...Лудост някаква!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    02 Май 2023 17:18ч.

    Абе, нали уж беше първи, кво ще коригираш втория? Вървим по съветите на Хаити, без земетресение. Егати нещастните евроатлантически лъжци, по-зле и от стара подводница!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    02 Май 2023 17:22ч.

    Явно здраво са го хванали за топките, след като спечелил изборите работи здраво за победените!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    02 Май 2023 17:28ч.

    С нетърпение очаквам целувка на Орлов мост. Жалко за Баце ( човеко обича да е пръв ) и Кирчо, защото ще бъдат втори след Станишев и Местан. Футболните фенове на това му викат спечелване на "калъфката". А ние ще викнем "Горчиво!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    02 Май 2023 17:28ч.

    не се мотаите връщаите веднага мандатите избори до дупка докато случим на хора това нс е пълен боклук

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Признания и възражения

    02 Май 2023 18:51ч.

    Ако се абстрахираме от българската конкретика, влизането в коалиция на първия и втория с водещите си фигури, при наличие на сходен брой депутати, наистина би поставило въпроса с мандата като второстепенен, технически. Случаят е друг! При вглеждане в българската конкретика, обаче, всичко се обръща с краката нагоре. Отказът на първия може основателно да се тълкува като признание от самия него, че е провален, посрамен и доброволна сдава поста, отстъпва конституционните си права, съзнавайки прекрасно, че обвиненията на мнозина от конкурентите в мафиотщина, тежка корупция, вкарване на цялото общество в тежка морална, правна, организационна, икономическа и каквато се сетите кризи, са обосновани и аргументирани. Това е Признание, че спечелването на последните изборите може да бъде практически игнорирано, поради местна изборна специфика и прилагане на незаконосъобразни практики в изборния процес. Звучи ви абсурдно, че подозирам бойковците в подобни "самопризнания"?? И на мен ми звучи абсурдно, но гузното абдикиране не може да се обясни разбираемо и приемливо по друг начин. Е, ние ще чуем приспивни приказки за национална отговорност, но няма нормален човек в кази страна, който да не знае горчивата истина за герб. Целта е очевидна, да започнем отново да гледаме на тях като на участници в политическия процес, приемливи някакви партньори и да забравим уродствата. Да, ще има и забравили, има ги всякакви! Гърбът на картината също не е по-красив. пп са напълно в състояние да причинят още по-жестоки вреди на страната, те дори започнаха да си показват рогата, но бяха свалени и просто не им се даде възможност да извършат повече поразии. Иначе, може да се вярва в капацитета им да пакостят и тук няма никакво съмнение. ДБ стискат зъби, устата им е пълна с пясък, но така са се стекли нещата, че нямат правилен ход. Дори и най-малката промяна в така предложения състав, ще бъде съвсем директно доказателство, че става дума за фактическа коалиция герб/ппдб. Дори и в този състав има няколко имена, които дават основание да се мисли, че въпреки играното представление, имало е някакво предварително съгласуване на фигури. Най-малкото по атлантическа линия, където Блестят имената на Тагарев, И.Димитрова, Лорер. Бойко никога не би възразил по тях. Би било изключително грозно ако утре се окаже, че някои от имената са предложени, само и само за да има кой да бъде хвърлен на боклука, отстъпвайки на "справедливите" претенции на герб. Не ми се мисли - как ли би се чувствал деятел на пп, който осъзнае, че е играл ролята на мюре, предвидено за отсортиране!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Май 2023 22:33ч.

    Тоз пък ... я кажи направо кой къде, че да мирясаш ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А дано

    03 Май 2023 5:23ч.

    Бацко се докара от “примабалерина” до “пето заптие” в спектакъла. Униженията тепърва предстоят. Паднеш ли на колене, ставането никога не е геройско. Но това е една заслужена съдба. Той работи дълго и упорито за да го постигне. Пътят към затвора беше дълъг, но каточели вече свършва. Хаирлия да е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама надали

    03 Май 2023 5:28ч.

    Важно е да знаеш кога трябва да слезеш от “белия кон”. Ако беше слязъл с почести (в средите на ГЕРБ, разбира се), сега щеше да се прави на Иван Костов (лаборант да го играе) и да обвинява за случващото се Къдравата Сю или Томислав Дончев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи