Борисов: Кабинетът на ПП-ДБ е неприемлив и няма да мине. Освен мен друг приятел нямат

Борисов: Кабинетът на ПП-ДБ е неприемлив и няма да мине. Освен мен друг приятел нямат

"Вече имаме една чернова. За нас е неприемлив строго партиен кабинет, щом в него участва и Денков. Но е хубаво, че ще носят отговорност. В този вид няма как да има кабинет. Първо са втори, малко се издадоха днес, интересен ми е разговорът с ДПС, "Възраждане", със Слави Трифонов... Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира от Разград проектокабинета, воден от акад. Николай Денков, който бе лансиран днес от ПП-ДБ.

Борисов похвали Христо Иванов и Атанас Атанасов, че не са в списъка. "Само Асен Василев са го пуснали - или е голямо доверие, или е голям капан. Основните упреци бяха към него и това или е цел да го отстрелят, или да го самовзривят или др. Единственият му приятел е Бойко Борисов. Не е коректно да сложа Никола за премиер, а аз да съм вицепремиер. Денков е в същата ситуация. Ако скритият премиер е Асен Василев, не е честно, по-добре да е премиер", заяви още той. И добави, че в списъка има няколко имена, които не може да приеме.

Борисов благодари на президента, че дава "още време" за връчването на мандата. 

"Затова още няколко дни търпение, както казва владиката - "най-висша добродетел". В този вариант няма как да има кабинет. Много ми е интересен разговорът с ДПС за подкрепа, със Слави Трифонов как ще седнат да преговарят Кирил Петков и Асен Василев", отбеляза още Борисов.

Запитан какво би било предложението на ГЕРБ за премиер, той заяви: "Ще дойде време и за това. Ние имаме да разискваме с ПП-ДБ по няколко още важни сегмента от програмата. Ако ще има тяхно правителство, въпросът ви е излишен". 

"Нека видим какво ще постигнат със Карадайъ, Слави Трифонов, Нинова и Костадинов. Всяка партия трябва да покаже каква отговорност ще поеме", заяви Бойко Борисов. 
 

"Сбъркали времето. 2 поредни избора народът казва, че не могат да управляват сами. Същото казаха на нас, и на останалите. Акад. Денков ще преговаря с всички партии, пожелавам му успех. Освен мен те други приятели нямат. Редовен, стабилен кабинет ще се получи в един общ кабинет. Затова окуражих нашите представители, които работят в комисиите", заяви Борисов. И добави, че трябва да се довършат разговорите в сегменти като енергетика, отбрана и др. Нека да ги довършат, да знаем кой на кого в бъдеще ще помага, заяви още Борисов.

На този етап ГЕРБ няма да предлагат имена на министри, защото не искат " да взривяваме преговорите". "Имаме важни сегменти да разискваме по програмата, да ги завършим. Ако има правителство, е хубаво да се знае. Ако другите ги подкрепят, ще има правителство тяхно и въпросът ви е излишен. Ще използваме тия няколко ни, дано ги даде президентът да чуем посланията на другите партии", обясни лидерът им.

"Атентат срещу който и да е човек, е зловещо. Знам какво е, навремето взривиха Цветелина (б.р. - Борисов има предвид атентата срещу банкера Цветелина Бориславова, бивша негова спътница в живота). Знам какво изпитват семействата. В случая не съм запознат конкретно, но мога да кажа, че това е акт, който застрашава живота не само на главния прокурор и семейството му, но и всеки случаен гражданин. Затова го осъждам с цялата строгост на деянието", заяви Борисов, отговаряйки на въпрос как ще коментира покушението срещу главния прокурор Иван Гешев. 

Борисов се позова на книгата на Алексей Петров, посветена на борбата с тероризма и заяви: "Този атентат влачи лоши последици за България... Българите бяхме забравили както за нелегалната миграция, така и за подобен тип престъпления. Това още повече ни амбицира да довършим заедно с колегите, с които работим в парламента, съдебната и правната реформа". 

"Двете събития нямат нищо общо. Абсолютно му съчувствам за това, което му се е случило - пред съпругата, децата, едно от които е доста малко. В същото време ще продължим със съдебната реформа. Нея не успяха да взривят", заяви Борисов. 

След като могат да посегнат на главния прокурор, могат да посегнат и на всички. Не искам да се вкарвам в никакви технически детайли. Но бронираният автомобил го е спасил, както казват последните твърдения. 

 

Източници: "24 часа", "Епицентър"

 

 

Коментари

  • Не съм му фен

    02 Май 2023 13:08ч.

    Обаче понякога кефи...Не че е сложно да се изгавриш с ПП- тата.." Освен мен други приятели нямат"..хахаха..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    02 Май 2023 13:11ч.

    Тиквата е в Разград при дружката си Домуз за да пият по кафе и да бъде даден сигнал кой от години бута Лудогорец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    02 Май 2023 13:31ч.

    P.S. Особено ден, след като за 12 път поред станаха шампиони от както ГРОБ са на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    02 Май 2023 13:16ч.

    военният министър е недоразумение връщаите веднага мандата отиваме на избори до дупка докато случим на свестни хора това сега е позор

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    02 Май 2023 14:08ч.

    Като имаш такъв приятел, неприятели не ти трябват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ястреб

    02 Май 2023 14:32ч.

    Да предложиш за министър на отбраната най-големия ястреб Тагарев е безумие. Сигурно Шаламанов ще му бъде първи заместник, за да бъде безумието още по-голямо. Разоръжаването на българската армия е гарантирано, участието ни във войната още повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имат, имат -

    02 Май 2023 14:33ч.

    е не точно приятел, но ще им "помогнат".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    02 Май 2023 15:06ч.

    Браво! Добър проект за правителство! Има джендъри, педали, соросоиди! ОБАЧЕ! Няма негър! Какви са тези своеволия? Или не зачитаме вече евроатлантическите ценности?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    02 Май 2023 19:18ч.

    ХХАХАХХАА, ВЕРНО БЕЕЕЕ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    02 Май 2023 15:15ч.

    И колко още века трябва да минат в заблуда на поколенията, че да живееш, означава да се трудиш в името на бъдещите поколения, но и това вече се изчерпи, превърна се в изживуркване, цензът няма значение. Накъде в неделя ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зайо Байо

    02 Май 2023 16:06ч.

    Тиквата и декларативно евроатлантическа, пак си е нагла и проста Тиква! Валсът на ГРОБ с ППДБГТ е уродлива гротеска, мъчна за гледане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • имитация на вулканично изригване

    03 Май 2023 6:52ч.

    българските медии са така потопени, а институциите толкова окупирани, че юесембази може да имитира мащабно изригване на вулкан, в резултат на което над половината от територията на страната е покрита от лава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи