Борисов: Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали. Каква еврозона, бе господа?

Борисов: Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали. Каква еврозона, бе господа?

Снимка: архив

Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо стабилно, ще се отклоним от всички пътища, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Дори комисии в парламента не можем да направим, дори не можем да приемем едно нещо да сработи. Това е всичко наследено и виновниците са тези, които го започнаха. Тогава предупреждавах - България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо стабилно, ще се отклоним от всички пътища. Започнаха го ПП-ДБ, Божков, Радев и всички, които тогава излизаха на площада. Жътвата е тотално сриване на всичко и нито една положителна новина за България", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

"Що се касае да еврозоната - вие сте слушали много пъти, че по време на нашето управление България влезе в Европейския банков съюз. Това е техническото приемане на еврото. И на 1 януари преди няколко години заедно с Хърватия щяхме да сме в еврозоната. Тогава влязохме и в чакалнята и тогава започнаха протестите, с които някои от тази зала още се гордеят и затова няма евро. През тези три години чудовищна инфлация", отбеляза Борисов.

"В момента ние сме в митинг на предизборна кампания. Абсолютна безотговорност и тука чакат кой ще мигне пръв, за да направи нещо за държавата. Ма каква еврозона, бе господа, ние бяхме там с ГЕРБ - в чакалнята, в банковия съюз. Ако сега, днеска имахме стабилно правителство, доминирано от нас, политическо е решението за еврозоната и щяхме да го вземем. Аз мога да се обърна само към избирателите на ГЕРБ, че ако имаме над 80 депутати такъв разговор нямаше да имаме. Само че избирателната система никой не иска да обсъждаме, защото им е изгодно да има много малки партии. Ако има такъв магьосник, да може да сформира нещо между партии, които искат да се бият вътре, които са се били разпределили как ще се бият, еми съжалявам, когато съм имал над 80 депутати съм носил отговорност. Ако сега, на следващите избори нашите избиратели полагат усилия и изкараме над 80 депутата, ще поема отговорност", подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и темата за експертно правителство: "Това са глупости за експертно правителство, при нас всички са експерти. Всички щели да са опозиция. Най-корумпираната партия се нарича "ние сме антикорупционни". А па другите били корупционни? Всеки си говори без да мисли. Кеша е доказателство за тях. Ние спряхме да нападаме. От другата страна имаме разсърдени хора. За кабинет? Никой не може да го състави. От това, което послушах вътре, никой не може да го състави. Най-нормалното и стабилното е между първата, втората и третата."

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Аква

    27 Юни 2024 10:50ч.

    Миличко, само ти си невинно. НЕВИННАТА С МРЪСНИ РЪЦЕ МУТРА! махай се от партията, махай се от властта ! Народът не те иска повече! Глух ли си, сляп ли си! Ти си в основата на проблемите у нас! ПРЕТЕГЛЕН СИ И СИ ПРЕЦЕНЕН КАТО НЕДОСТАТЪЧЕН! НЕДОСТОЕН И ИЗЛИШЕН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    27 Юни 2024 12:58ч.

    Простите решения не са за прости политици - променете изборния закон : " всеки гласувал получава ваучер от 30 - 50 лв " и процента ще скочи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истина

    27 Юни 2024 10:51ч.

    аха, щял да поеме политическо решение з еврозоната , както пое за войната, за ковид затварянето- гробната върхушка изгуби ЗАВИНАГИ позиции, заразлика дървената мафия, която управлява навсякъде, е готова да раздава по 100 лв на глас, заразлика от алчните гробовите колорадски бръмбари,….и така докато едните свършат чувалите с парите, а другите са готови да ги отворят..Българинът се продава за между 30 и 100 лв

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв гений на мисълта е другарят ни

    27 Юни 2024 10:57ч.

    Борисоф,Методиев,какъв изказ има тоз и индивид,как само рути интелегентно като виден интелектуалец всите наши псевдо политици!Е затова го люби целокупния български народ,е затова винаги ги прави ударник на капиталистическият строй!Да извикаме всите в един глас: Живио друговерци Борисоф,Методиев,живио!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Медиум !

    27 Юни 2024 11:00ч.

    Баце знае фактите наизуст ! Малка Ванга е Баце ! Малка, малка, колко да е малка ? Къде 150 кила живо тегло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наглец!

    27 Юни 2024 11:07ч.

    Наглец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    27 Юни 2024 11:13ч.

    ТИ НИТО ВЕДНЪЖ НЕ КАЗА- МИРНИ ПРЕГОВОРИ ЗА УКРАЙНА И РУСИЯ ! ТИ НИТО ВЕДНЪЖ НЕ УКОРИ ИЗРАЕЛСКИЯ ГЕНОЦИД ! ТИ НИТО ВЕДНЪЖ НЕ ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС В ЕВРОСЪЮЗА! ЗА ТЕБ БЪЛГАРИЯ трябва ДА Е НАД ВСИЧКО. Когато се изправиш пред европейския задник - удари по масата и ни защити от убийствена евроидеология. НИКОГА НЕ БИЛ МЪЖ В ПОЛИТИКАТА! ЛЪЖЕШ, ЛЪЖЕШ, ЛЪЖЕШ! МАХНИ СЕ ! ВРЕМЕТО ТИ МИНА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ям Леминг

    27 Юни 2024 11:21ч.

    Тук май намират убежище "ръкоплескачи" на ПП ДБ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    27 Юни 2024 11:24ч.

    Верно ли си мисли, че хората са забравили: 1. че той поиска вот на недоверие на правителството на ПП и то падна, което доведе до избори. 2. Че чудо направи за да не се състои ротацията в последното редовно правителство и Министър председателя да е от ГЕРБ през следващите 9 месеца? Което доведе до нови избори. Щото всичко различно от "сглобката" щяло да е по-добро от "сглобката". Е що е недоволен, щом "сглобка" няма? Следва в момента да е по-добре отколкото е било преди месец-два.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тертипът

    27 Юни 2024 11:25ч.

    Наглостта на това същество не познава граници! И още нещо при него е безгранично. Показно демонстрираната простотия и неинформираност. Последното проличава особено дразнещо по повод на кръга от теми около Механизма ерм2; Потенциалното въвеждане на еврото в РБ; Банковия съюз. Прочетете пак тези пасажи - този човек няма дори приблизителна представа за какво става дума. Е, за подмяна на националната валута, нещичко би могъл да "съобрази" дори и последният несретник в страната. Обаче, Борисов категорично няма никаква идея относно въпроса: бидейки в БС, колко български банки са в списъка на структурно важните и подлежащи на подпомагане от страна на ЕЦБ?? Брътвежите за някаква стабилност можем да ги прескочим директно, но интересно е друго! Вече започвам да си мисля, че този много болен човек наистина си вярва, че българското общество му е ДЪЛЖАЛО и е РЕДНО ОТНОВО ДА МУ ПРЕДЛОЖИ - Толериране, Търпимост, дори Насърчаване на БЕЗОБРАЗНИТЕ МУ КРАЖБИ, гарнирани с ужасяваща и повсеместна корупция, незаконно строителство, непрестанно ръсене на пълни безумици и идиотщини, грозно национално унижаване, уреждане на любовници и обгрижване на изпуснати от контрол госпожи, пълно морално и психологическо размазване на държавата! "Списъкът" е напълно произволен и може да бъде значително разширен. Бойко е бич, възмездие, историческо наказание на цяла една нация! Като имаме предвид неговата история, генезис и сътворение, той е умишлено проектиран, изработен и инсталиран тук инструмент на унищожението, който пътьом трябва да свърши някакви полезни някому, мръсни поръчки! Да попитам гласуващите за него и кликата му: Вие, хора, деца нямате ли?! Обслужвайки настоящия си дребен, користен интерес, не съобразявате ли, какъв свят завещавате на децата си?! Няма дори да коментираме изгледите на България като държава в стратегически план, ама ставайки родител, всяко здраво и нормално човешко същество, проектира надежди в посока на бъдещето! Кое здраво и нормално човешко същество може да живее в държава, която е скроена и работи по бойков тертип??!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лош народ!

    27 Юни 2024 11:25ч.

    Не ще да е щастлив и това е. Бърка му плановете. "Да тегли, думах с яд. щом тъй мъжди".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    27 Юни 2024 11:37ч.

    Че заради кой ходихме последно на избори? Заради тоя папуняк, който си мислеше, че ще изкара 80+ депутата и ДПС 40+ и ще пляснат с ръце, па да се прегърнат. Ама на сега криви сметки ... между другото вчера Главанака е назначил двама депесара за областни управители в Кърджали и Хасково, т.е. коалицията вече е в ход.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    27 Юни 2024 11:47ч.

    Никой и никога до ден днешен,не е искал да има нормална Българска Държава от така наречените Велики Сили,не защото мразят или обичат България,а заради историческите и духовни факти за България и нейният принос за Европа и Света.Няма как да признаеш.че съвременна Европа се дължи предимно заради България като първата мултиетническа държава,която превръща ЕДИН НАРОД В ЕДНА НАЦИЯ ОТ МНОГО ЕТНОСИ И КУЛТУРИ С ЕДИН ЕЗИК ,ПИСМЕННОСТ И ВЯРА.ЕТО ЗАРАДИ ТОВА ТЕ НЕ ИСКАТ ДА СМЕ НОРМАЛНИ,ЗАЩОТО АКО СМЕ ЩЕ СИ ПОИСКАМЕ СТАТУТ НА ПОДОБАВАЩО НИ МЯСТО ВЪВ ВЗИМАНЕТО НА РЕШЕНИЯ ЗА ЕВРОПА.И заради това , продължение на 35 години стигнахме дотам,че решенията се взимат от полуграмотни хора,с голямо его и ниска култура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    27 Юни 2024 11:52ч.

    Големият Маргин кръсти Борисов с прякора Боко Тиквата и в СИК така му казваха - причината несъразмерно голямата му глава в съчетание с неадекватни действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наред с всички

    27 Юни 2024 12:03ч.

    вреди, които нанесохте на държавата, добре поне че не успяхте да ни вкарате в еврозоната, имахме късмет! Вие бяхте лоши управници, мислещи само за собствените си лични интереси. А и не бяхте достатъчно умни, за да можете да водите пробългарска политика. За държавни водачи интелектът и образованието са едни от най-важните изисквания, които при вас липсваха.Основната ви цел беше личното ви облагодетелстване, а останалото както дойде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    27 Юни 2024 12:34ч.

    България е държава на 1340 години и въпреки робствата е оцеляла. Скъпите ни български прадеди с душите и сърцата си, със залъка си са строили църкви, читалища, училища, мостове и прекрасни къщи, където няма никъде по света.... Невероятен фолклор, невероятни оперни певци, художници, писатели, поети, инженери, лекари, спортисти, артисти - и всички са на първо място.... Отде изпълзяха тези нещастници, така ли се затрива радина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    27 Юни 2024 12:35ч.

    .....така ли се затрива родина!....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност,

    27 Юни 2024 12:39ч.

    всичко това което казва бойко е добра новина! Положителните рискове са нещо хубаво, тъй като герб вече не участва в бъдещето. Антистабилитета представлява възможност да разкараме мутрите и да живеем спокойно и независимо, без да се кланим на разни еврократи за европейска мющерия. Отклоняването от пътищата също е добър знак - означава, че си вървим по собствен, независим. Означава свобода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    27 Юни 2024 12:58ч.

    Тулупът се е ошашавил. Не знае, какво да прави, защото накъдето и да мръдне, само по-дълбоко му влиза... За това и все по-нечленоразделно реди бисери и словоблудства на любимия си махленски диалект. Все пак, все още е способен да мисли, за да осъзнае, че полезни ходове вече няма и че ако у нас не се появи някой истински държавник, който да каже: "СТОП, СТИГА ПРОСТОТИИ И СЛУГИНАЖ! БЪЛГАРИЯ Е НА ПЪРВО И ЕДИНСТВЕНО МЯСТО!", на следващите избори е възможно да се окаже, че и над 90% от плебса няма да излезе да гласува!... Ако го докараме до там, то тогава спокойно можем да пуснем кепенците и да дръпнем шалтера...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    27 Юни 2024 13:10ч.

    Успехи на Генерала!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван ГЕНОВ

    27 Юни 2024 13:52ч.

    Борисов като Байдън https://kritichno.bg/politika/%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd-%d0%b3%d0%b5%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b1-%d0%b1-%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%b0%d0%b9%d0%b4%d1%8a%d0%bd/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Барек Николаев

    27 Юни 2024 14:12ч.

    Този, който щял да убива Бойко, днес (бел.ред., вчера) получи четирима областни управители от Главчев. Обикновено коментиращият всичко по света и у нас на секундата Делян Пеевски днес цял ден подминава с мълчания новите обвинения на Бойко Борисов, че щял да го убива. Това е второто подобно обвинение след онова от 2013 година. Тогава Пеевски въобще не си мълча, а изглеждаше къде, къде по-реално да бутнат Борисов в карцера и там да гушне внезапно букета. Малко по-късно отговорът на Пеевски дойде през неговия човек Главчев, който назначи трима активисти на ДПС за областни управители и още една тяхна скрита лимонка за областен в Пловдив, откъдето Борисов избра да влезе депутат. По всичко личи, че в “кабинета на малцинството” на ГЕРБ ГЕРБ ще се очевидно малцинство. Пеевски е подготвен за всички варианти – осигурени са гласове и за първия мандат и за третия, а с този служебен кабинет и изборите са му опция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    27 Юни 2024 14:41ч.

    тикво, тикво ... Как не помръдна умственото ти развитие за толкова години ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи