Борисов питал Европа откъде могат да ни нападнат

Борисов питал Европа откъде могат да ни нападнат
Премиерът Бойко Борисов попитал Европа откъде може да ни нападнат и ако ще се готвим за война, къде ще са отбранителните линии, за да бъдат засилени. Това обяви Борисов след среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел, съобщи OFFNews.

 

Това обяви Борисов след среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел. На въпрос на журналисти Борисов уточни, че тъй като всички държави членки искат увеличение на парите за отбрана, значи има заплаха. 

 

"Щом някой ще ни напада, да ни кажат откъде идват заплахите, за да направим тези граници най-силни, а не да харчим пари за танкове, самолети и да не знаем", коментира Борисов. Той подчерта, че подкрепя идеята да се направи ревизия за наличната бойна техника. 

 

"Къде трябва да са първите отбранителни линии, ако ще се говори за война или за подготовка за война? След като ще харчим такива милиарди цяла Европа по линия на НАТО, нека да имаме една по-ясна позиция къде и как да бъдат дислоцирани", каза Борисов и допълни, че може да се обсъжда възможността за общо съвместно индустриално сътрудничество и възможностите за производство на техника.

 

"По тази тема още в понеделник нашият министър на обраната и външният министър ще имат възможност да говорят в Брюксел. Това е много наболяла тема, надявам се чрез дебати да стигнем до по-целесъобразни решения". 

 

Премиерът се скара на европейските дипломати, тъй като не се справят със задачата за спиране на войната в Сирия. "Не може Европа само да е консуматор на бежанци и ЕС да плаща сметката", подчерта Борисов. 

 

По време на посещението на българската делегация в Брюксел, при което част от българските министри са се срещнали със съответните еврокомисари по ресори, е обсъден напредъкът на България за предстоящото председателство на съвета на ЕС. 

 

Мото на председателството ще бъде "Съединението прави силата", което по думите на Борисов ще направи ЕС възможно най-силен. 

 

Той обяви, че по време на председателството върху масата ще бъде поставена темата за Западните Балкани и за Балканите като цяло, като ще се работи по стъпки, които не представляват риск и няма да са "пари на вятъра" - отмяна на роуминга за страните от Западните Балкани и развитие на инфраструктурата, както и общ енергиен съюз, за което важност има газовият хъб "Балкан". 

 

По време на председателството ще бъдат най-тежките преговори за Брекзит, това е рядък шанс за Балканския полуостров да замести излизащата от ЕС Великобритания, коментира той.

 

"Регионът има красива природа, работливи народи, изключително културно-наследство, което би могло да е интересно за цяла Европа. Сега е моментът. Дълги години тази тема не беше слагана на масата. Ако изградим жп линии, пристанища и магистрали между столиците на Балканите, това ще е добре за цяла Европа", подчерта премиерът. 

 

На въпрос за влизането на България в еврозоната Борисов отговори, че "тихичко и внимателно" се водят такива разговори, за да не се разклатят пазарите, но се надява този процес да бъде завършен. 

 

За това, че Брюксел дава много добра оценка за подготовката за председателството, съобщи и ресорният министър Лиляна Павлова. 

 

"Днес завършихме фазата по подготовката и започваме реалната фаза на изпълнението на всички наши политически ангажименти по приоритетите, които заявихме. Беше подкрепено мотото ни „Съединението прави силата“, че то повече от всякога е валидно за Европа", каза Павлова и допълни, че приоритетите са дебатът за бъдещето на Европа и бъдещата многогодишна финансова рамка, европейската перспектива и свързаността на Западните Балкани, сигурността и стабилността в Европа и единния цифров пазар, като специално внимание ще се обърне на темите за сигурността и миграцията. По думите ѝ подкрепа на високо ниво е получил и газовият хъб "Балкан". 

 

Тя подчерта още и важността на темата за отмяната на роуминга със страните от Западна Европа, като обяви, че най-късно на 17 май на срещата на върха ще бъде приета пътната карта за поетапното отпадане на роуминга, като дори за някои държави таксата може да отпадне и по-рано. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • vlado157

    08 Ное 2017 20:40ч.

    Нас ГЕРБ ООД ни стига!Няма кой друг да ни напада!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само дебил може да зададе такъв въпрос в Брюксел

    08 Ное 2017 21:30ч.

    И после Иво Христов бил виновен, че сме били дебили. А какъв е Бойко Борисов според вас? А как да се наричат тези, които за 11 път избират Бойко Борисов?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Ефбет“

    08 Ное 2017 21:43ч.

    "Откъде могат да ни нападнат" ли? Изотзадзе батка. Пази гъзот! Доган дебне да ебне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шива

    08 Ное 2017 23:14ч.

    Това заглавие е извадено от контекста. И е журналяшка инсинуация. Вижте само колко ни е представителен на снимката. Как интелегентно гледа. Как да не се радваш,че този чивек ни е министер председател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво Христовски

    08 Ное 2017 23:52ч.

    Водачът на 80-те процента ! В пълния си "блясък" ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на тоя все някой нещо трябва да му казва

    09 Ное 2017 0:47ч.

    Никой не щялда му каже колко щяла да струва АЕЦ Козлодуй и за това нямало да я строи. Някой трябвало да му каже какво да купуваме - влакове ли?, самолети ли? или машини за пехотата? Ама ей на, нямало кой да му каже и той не знае какво да прави. Щял да улови всички бандити, ама пусто - в МВР нямало данни за тях. 60 хиляди тюфлеци храним за милиард и триста милиона годишно (че и осигуровките им плащаме отделно, на наш гръб), ама няма кой да събере тая пуста информация (дето и децата я знаят с подробности). Няма бе, няма КОЙ! А и сега Брюксел да му кажел с кого да се бием. Иначе ние сме готови да се бием, ама няма срещу кого. Един приятел така казваше: "Аз искам да се оженя, ама няма срещу кого". Няма ли най-после да изберем един който да знае колко ще струва АЕЦ и да я почне вече. Да е наясно кога да купуваме самолети и кога влакове. Да излови ония 300 души бандити, които ни тормозят ежедневно и за които пишат и говорят всички. Да обяви, че Русия не ни е никакъв враг и никога няма да ни напада и че най-големият ни враг сме самите ние - подли, долни, гадни, мързеливи, селски тарикати, андрешковци и ….. дебили, разбира се (какви други да сме, щом сме се съгласили Тиквата да ни управлява?).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • намерете разликите

    09 Ное 2017 2:35ч.

    http://epicenter.bg/images/news/112017/pics/1510157918.jpg ……. http://ivo.bg/wp-content/uploads/2011/11/IMG_8616.jpg …… Според мене на първата снимка липсва само Иво Инджев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ох на дяда!

    09 Ное 2017 2:37ч.

    https://frognews.bg/images/borisov-unker.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руди

    09 Ное 2017 3:25ч.

    Е, как откъде? От Симитли, разбира се! Дали Христов, дали Путин... А дотогава, най-важното е да дислоцираме, къде ще се харчат "такива" милиарди. ГЕРБ пита, Далавери Симеонов пита, и военният бахур и той пита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .....

    09 Ное 2017 9:42ч.

    До " на тоя все някой нещо трябва да му казва на 09.11.2017 в 00:47 " ----- АДМИРАЦИИ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Людмил

    09 Ное 2017 14:30ч.

    Личният бръснар на Бойко Борисов в Министерския съвет взима 7 хиляди лева заплата и бонуси месечно. Това ни довериха ядосани служители в правителствената администрация. Става дума за човек, заемащ политически звучащата длъжност „заместник-началник на канцеларията и главен държавен секретар“. Абсолютно синекурен пост, с неясни функции, от типа на тези, на които назначават кумове и баджанаци, просто за да доят заплата. Името му е Петко Кирчев. Грижи се за прическата на Бойко още откакто онзи е бил пожарникар в Банкя. С издигането на единия, издига се и бръснарят, който в момента е „държавен секретар“ и дори има достъп до класифицирана информация. Не че го ползва, но бай Петко – бръснаря от Банкя, да се издигне до държавните тайни, включително тези на НАТО, това малко иронично изглежда… Най-абсурдното от всичко обаче е какво върши бай Петко, за заплата на ключов държавен чиновник. Нищо. Просто Бойко Борисов почти няма коса, а колкото има, е съвсем късо подстригана, което всеки прави сутрин в къщи с обикновена машинка. Няма прически, тип „Тръмп“ или „Ейбрахам Линкълн“. Чисто голо теме, дето Божидар Димитров полива със светена вода, а 3 папи са благославяли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ;-)

    09 Ное 2017 15:44ч.

    Ей, баща му правилно му е казал, че е будала(ар. прост, глупав, гламав...)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разбира се

    10 Ное 2017 17:54ч.

    че е дебил ..вие сега ли разбрахте или когато го избирахте

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    11 Ное 2017 10:04ч.

    Поне е откровен. Лекарите специалисти по темата на поведението, най-добре ще кажат добре ли е или зле . А за кого, но тази оценка от политолозите ? А и обръщението му е към себеподобният му електорат / в по-голямата си част / , така че не бива да го корим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи