Борисов обвини журналистите в малодушие и предложи на недоволните да теглят кредит и да си направят нова медия

Борисов обвини журналистите в малодушие и предложи на недоволните да теглят кредит и да си направят нова медия
В интервю за радио К2 премиерът Бойко Борисов заяви категорично, че вината за липсата на свобода на словото е в малодушието на журналистите, които се съгласяват да пишат гадости за пари. Премиерът на страната предложи журналистите, които са недоволни, да напуснат медиите, да си направят сдружение и да си изтеглят кредит, като си заложат апартаментите, за да си направят нова медия.
<p>Попитан за свободата на словото в България, премиерът каза, че той не може да предприема ефективни мерки в медиите. Водещата попита Борисов какво трябва да прави работникът, когато работодателят му каже, че няма да му плаща, ако не напише или не отрази това, което собственикът иска. На този въпрос Бойко Борисов отговори, че работникът може да напусне. Това провокира водещата да попита премиера какво да прави после журналистът, да отиде при Бойко Борисов и да му каже: &bdquo;Бойко уволниха ме, назначи ме на работа, аз съм много кадърен журналист"?</p> <p>&bdquo;И другите медии да си вземат кредит от Корпоративна търговска банка", предложи още министър-председателят. Борисов каза, че едва ли има банка, която да откаже кредит на К2, нищо, че К2 не притежава нищо ценно освен акъл в главата, който да заложи.</p> <p>&bdquo;Аз в случая като демократ, считам, че самите журналисти трябва да си регулират нещата. Върху свободата на словото не посяга властта, а собствениците. Не мога да кажа дори какво мисля, защото ще се приеме като намеса в дейността на някоя медия", сподели още министър-председателят.</p> <p>Премиерът на България изтъкна, че сме успели да запазим най-ниските данъци в ЕС, да запазим фискалната дисциплина, да не влезем в дългова криза, както много от държавите в света. Той каза още, че се дават рекордно много пари за здравеопазване, за образование, за земеделие, за култура.</p> <p>&bdquo;В живота, както при хората, както при радиата, няма големи и малки, има успешни и неуспешни. Ние стартирахме като държава от бившия посткомунистически блок с много недоверие, с обезверено население, с разбита икономика, с никаква инфраструктура, нямаше направено нищо в областта на екологията.</p> <p>За пръв път имаме възможност да се наредим при държавите, които са финансово дисциплинирани, при държавите, които знаят какво правят. България започва да бъде забелязвана", отбеляза Бойко Борисов и добави, че само на България и на София са повишени кредитните рейтинги.</p> <p>По отношение на корупцията министър-председателят каза, че до 7 месеца ще има електронно правителство, което да реши този проблем, и допълни, че ненаказуемостта на администрацията идва от това, че тя не оставя следи.</p> <p>Бойко Борисов каза, че ако се направи една анкета, то винаги българите излизат най-нещастни, може би,защото сме най-склонни да се самобичуваме. Бойко Борисов разказа един виц за ада, където на всички казани има дяволи, а на българския казан няма, защото всеки, който се покаже над казана, другите го теглят обратно надолу.</p> <p>Попитан дали е вярно, че парите на НОИ в момента са в пътища и магистрали и траншовете от ЕС още не са дошли заради ниската ни усвояемост, министър-председателят отговори, че това е пълна лъжа. &bdquo;Парите са взети от фискалния резерв", каза премиерът. Парите от пенсионни осигуровки не стигат, за да се изплащат пенсии, за това няма пари в НОИ. &bdquo;С пари от данъци ние плащаме пенсии", подчерта премиерът Бойко Борисов.</p>

Коментари

  • мъри

    03 Дек 2011 21:51ч.

    това е върхът на демагогията. Кой плаща на медиите за да го хвалят. Същите които са платили половин милон лева на българския филиал на \"Прозрачност без гланици\", за да направи \"консултации\" по въпросите на Промишщлеността за производство на мебели и тем подобни промишвености (вж. биволь) И шефката на тази неправителствата организация днес е мин. на провосъдието, и същата тази съпруга на висш функционер на БСП, нито нейната фондация за разлика на \"Прозрачностх без граници\"- майка, не е отмчела, че България е най- корумпираната държава в Европа. ЕТО ОТГОВОРЪТ НА ДЕМАГОГИЯТА НА БОРИСОВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Двойкаджия

    03 Дек 2011 22:01ч.

    Завършен кретен,жалка им майка на медиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ванката

    03 Дек 2011 23:04ч.

    Всеки един малодушен слагач си го заслужава, както и всяка една пълзяща мишка. В политиката обаче, както и в самия жимвот, когато разчиташ напълзящи мишки или се оглеждаш в малодушно ехо, най-малкото което може да ти се случи е да те изгонят с камъни. Само че в сладката си самозабрава Премиерът - Слънце вече е изпуснал дори и най-малката възможност да се осъзнае!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    03 Дек 2011 23:33ч.

    когато наричаш мин пред бате бойко,бойко,генерала,няма как да ти се сбъдне мечтата за свястна държава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пишман романтик

    04 Дек 2011 2:11ч.

    Г-н премиер наричате се демократ, който няма мнение. Не го възприемам. Знам само, че мълчанието е знак на съгласие, но с какво? Прехвърлянето на отговорността върху собствениците на медии е идея, но има и държавни медии, там кой е собственика? Примери за финансови показатели без цифри е все едно таратор без краставици и кисело мляко. В момента всички държави приемат бюджетите си за следващата година. А бе нека се намери само един журналист да сравни на кое място в нашия бюджет са здравеопазването и образованието и на кое място са те в бюджетите на другите страни, независимо до каква степен са засегнати от кризата. Много се съмнявам дали някой ще има този кураж. Да не говорим за данъците. Ще Ви кажа само за плоския данък защото има държави с таван, под който не се прилага. На този фон трика с увеличаването на минималните пенсии е много елементарен, за да се добие впечатление като някаква загриженост за бедните, а фактически те носят най-голямата данъчни бреме, да не говорим, че те са преобладаваща част от населението. Не е коректно да говорим за забавен старт, който се намира в едно далечно минало от над 20 години. От тогава до сега кой от кой на власт бе по-голям демократ и реформист от предишния, а резултатите все по-ниски и по-ниски. Нам съседна страна преди около 10 години бе във война, а сега е с най-големи чужди инвестиции в региона. Е ще се намери ли журналист, който да анализира тази ситуация, не вярвам. Може да се намери, но това ще е пенсиониран вече негодник от разузнавателните служби с дебело досие. По отношение на НОИ трябва да бъдем по-откровени. Ако от НОИ нямаше полза финансовият министър отдавна да се отказал от него и да го е отлъчил. Съзнавам, че не е трудно органите за сигурността да установят моята самоличност и бих го отнесъл повече от тези, които сравняват премиера със зеленчук, но ето това ще е задушаване на свободното слово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както обикновенолъжец

    04 Дек 2011 3:08ч.

    "Премиерът на България изтъкна, че сме успели да запазим най-ниските данъци в ЕС, да запазим фискалната дисциплина, да не влезем в дългова криза, както много от държавите в света." Само, че днес Оришарски каза, че всичко това е верно и това са го постигнали предишните правителства ....това правителство няма никакви заслуги за това освен Боко да се фука навсякъде....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    04 Дек 2011 3:50ч.

    Умньо Боев в действие! Днес раздаваше акъл на Африканските държави,преди на Европейските лидери! Абе този е най кадърния в целият свят. Няма ли кой психиатър да го преглед и постави диагноза?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gindev obyasnava

    04 Дек 2011 4:00ч.

    http://www.google.no/#hl=en&cp=32&gs_id=4e&xhr=t&q=%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B9+%D1%84%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82&pq=%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B9+%D1%84%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE+2011&pf=p&sclient=psy-ab&source=hp&pbx=1&oq=%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B9+%D1%84%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=68f52a0c42fff46f&biw=1440&bih=770

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джурналист

    04 Дек 2011 6:18ч.

    Прав е Рапоня, всички го пипаха по мускула и му лижеха и лижат задника, а сега няма свобода. Журналистите собственоръчно се лишиха от свободата си. \"Големият\" журналист Блъсков разправяше, че никога не се е налагало да натиска някой да напише някаква мърсотия, защото винаги имало доброволци. Работещите за дебелото семейство, пъпки, батковци, герговци не ги оправдава нищо и не би трябвало да очакват съжаление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джурналист

    04 Дек 2011 6:18ч.

    Прав е Рапоня, всички го пипаха по мускула и му лижеха и лижат задника, а сега няма свобода. Журналистите собственоръчно се лишиха от свободата си. \\\"Големият\\\" журналист Блъсков разправяше, че никога не се е налагало да натиска някой да напише някаква мърсотия, защото винаги имало доброволци. Работещите за дебелото семейство, пъпки, батковци, герговци не ги оправдава нищо и не би трябвало да очакват съжаление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джурналист

    04 Дек 2011 6:19ч.

    Прав е Рапоня, всички го пипаха по мускула и му лижеха и лижат задника, а сега няма свобода. Журналистите собственоръчно се лишиха от свободата си. \\\\\\\"Големият\\\\\\\" журналист Блъсков разправяше, че никога не се е налагало да натиска някой да напише някаква мърсотия, защото винаги имало доброволци. Работещите за дебелото семейство, пъпки, батковци, герговци не ги оправдава нищо и не би трябвало да очакват съжаление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпанар

    04 Дек 2011 11:56ч.

    боко - политическия шут неминуема ще стане политически труп...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан

    04 Дек 2011 17:16ч.

    Ако пишехме цялата истина, Бойко Борисов нямаше да спечели изборите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Силвър

    04 Дек 2011 17:18ч.

    Абе това да не е някакъв гаден намек към Дебелата и нейния изтърсак?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Силвърмен

    04 Дек 2011 17:19ч.

    Ми за пари пишем, няма да пишем гадости безплатно. Тоя пък

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шменти Капели

    04 Дек 2011 23:36ч.

    Цитилам: \"Попитан дали е вярно, че парите на НОИ в момента са в пътища и магистрали (...) министър-председателят отговори (...) „Парите са взети от фискалния резерв\".Аз пък питам,този резерв не беше ли натрупан от крадливата Тройна коалиция, и ако тя не беше му го оставила откъде той, който не краде, сега щеше да взима пари? И какъв резерв той ще остави на следващото правителсво след като засега само харчи, а не трупа нищо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оптимист

    05 Дек 2011 1:18ч.

    Борисов е в процес на създаване на тоталитаризъм по съветски модел. Разчисти противническите групировки, още като главен секретар, създаде свои олигарси, постави си президент, олигарха изкупи медиите. Самият той си купи банка. Яко ви дупе! Тошовия тоталитаризъм ще е слънце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оптимист

    05 Дек 2011 1:19ч.

    Борисов е в процес на създаване на тоталитаризъм по съветски модел. Разчисти противническите групировки, още като главен секретар, създаде свои олигарси, постави си президент, олигарха изкупи медиите. Самият той си купи банка. Яко ви дупе! Тошовия тоталитаризъм ще е слънце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оптимист

    05 Дек 2011 1:37ч.

    Ликвидира лалките и средни фирми. Стимулира монополите и картелите. В момента ще ликвидира и малките селскостопански производители. Така създаде регулирана и подчинена икономика. Създаде олигарси. Сега Донев става собственик на държавата. Върнахме се във времето на Луканов и Илия Павлов. Помним до какво ни докараха. Сега сме пакп в началото на национална катастрофа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ревизора

    05 Дек 2011 15:20ч.

    ДО ЖУРНАЛИСТИТЕ - РАБОТНИЯ ДЕН НА БОЙКО ТЪПЪНАРА: ПОНЕДЕЛНИК - РИТА ТОПКА В ДУПНИЦА. ВТОРНИК-ОТКРИВА ПЪТНА ОТСЕЧКА НЯКЪДЕ. СРЯДА-ОТКРИВА ПОДМЯНАТА НА КОНТАКТИТЕ В МЕДИЦИНСА АКАДЕМИЯ. ЧЕТВЪРЪК - ОТКРИВА ТОКУ ЩО ПРЕБОЯДИСАНА ДЕТСКА ГРАДИНА. ПЕТЪК - РИТА ТОПКА В РАЗГРАД. СЪБОТА И НЕДЕЛЯ-ИГРАЕ КАРТИ. ЕТО ЗАТОВА БЪЛГАРИ ПЛАЩАТЕ ЗАПЛАТА НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи