Борисов: Или аз ще съм кандидат за премиер, или неутрална личност, но не виждам конкуренция

Борисов: Или аз ще съм кандидат за премиер, или неутрална личност, но не виждам конкуренция

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви във Враца, че има два варианта за номинация за премиер на ГЕРБ-СДС - той или неутрален кандидат, но не вижда конкуренция срещу себе си, съобщава БНТ.

"ГЕРБ има два варианта - премиер си имаме, мисля че все още в ГЕРБ по-добър от мен няма. Само че такова правителство на малцинството надали е най-доброто за стабилност в момента. По-скоро още не е узрял политическия елит. Вторият вариант пред нас е да предложим вариант за премиер, който все пак да мине и да има разговор и да обясни на тези колеги, че катастрофата в която вече сме се ударили, но дали ще продължгим да се търкаляме, ще донесе непоправими последици. Колегите ще си заминат в еврозоната, в Шенген, нас ще ни откъснат като котва и ще ни оставят като буфер срещу бежанците. Това преди години беше първата идея, срещу която така съм тропал по масата, че не можете да си представите", изтъкна Борисов.

Кой от вариантите ще приложат зависи от това дали намерят съгласие с другите партии по приоритетни политики, включително и с "Продължаваме промяната", стана ясно от думите му.

"Това са вариантите - ако не се инатят, да се подпише един документ с 10, 15, 20 точки - имаме 10, 15, 20 дни, тук президентът Румен Радев проявява разбиране. Какво пречи да се направи това? И на базата на това без значение с на кого мандата е, с удоволствие оставаме в техния мандат или третия, няма значение. Без инат може да се направи правителство - с кратък мандат, разписани функции, те да са министри. Защото тогава НС ще контролира, защото ако министърът си позволи да направи нещо извън този документ, морален, защото той друга стойност няма да има, парламентът ще го свали този министър. Това сме го правили и с "Реформаторския блок", и с "Патриотичния фронт", и с АБВ. Така че имаме два варианта - можещ, знаещ, измъкващ от кризата това съм аз. Или друг премиер, който да може да подпише този документ с тях и да изкараме зимата. Всичко друго е див популизъм", заяви Бойко Борисов.

Утре парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще получи от президента Румен Радев мандат за съставяне на правителство. ПГ на ГЕРБ-СДС разполага с 67 депутати от 240-членния парламент. 

Борисов изтъкна, че на България е необходимо съставянето на правителство по най-бързия начин като това ще допринесе и за присъединяването ни към Шенген.

"Две години безвремие, експерименти, тотален удар върху професионализма в МВР, само политически назначения и чистки, довеждат до този резултат. И аз, понеже разбрах от колеги, че някои партии щели да внасят декларация в Народното събрание да прилагаме контрамерки срещу Нидерландия, ГЕРБ няма да подкрепи това. Защото трябва по най-бързия начин, за да не завличаме и Румъния, да направим правителство, за 20-30 дни - и да гарнитраме сигурността на границата и да вървим в пакет с трите държави", каза той.

Източник: БНТ

 

 

 

Коментари

  • Отче Ваш

    04 Дек 2022 10:32ч.

    За сетен път се ДОКАЗВА, че простотията ходи по хората, а не по жи8отните !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-вредният политик

    04 Дек 2022 10:34ч.

    Най-вредният политик в момента, превърнал парламентарната си група в оператори на бутони за гласуване. Неговите зависимости доведоха до това , да се гласуват две решения в Народното събрание, които са позорни: за ветото за Северна Македония и за оръжието за Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • те пак за шенген и крадене си мислят

    04 Дек 2022 10:50ч.

    хората им казаха в прав текст, че шенген няма и да помиришат, те пак тяхната си; страшно изостанал, бавно развиващ се елит, ха ха, елит-чеп за зеле; архитектурата на света става съвсем друга: в китай ще се правят експерименти с хора, чипирания и какви ли още не ужасии; неуспешните експерименти ще се извозват в гробницата на света канада, а скоро и австралия-както едно време затворниците са ги карали на каторга по тези затънтени места; Русия няма да остане неподмината от глобалистите, там някои ще успеят да се наместят, затова имат нужда да фалират другите в европа; няма да се учудя ако тези в Русия, сами си измислят разните ограничения от името на ес, точно с цел зануляване на ес; в края на краищата с какво е специално ес в днешно време-нито ресурси имат, нито хора за работа, само търтеи хрантутници, които никой повече няма да издържа; и за капак нашите право там; да му кажеш глупак е малко;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май нищо не е вдянал от случващото се по света и у нас

    04 Дек 2022 11:15ч.

    Нищо чудно искрено на вярва, че може да покраде още един мандат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новият химн на Булгаристан

    04 Дек 2022 11:22ч.

    850000 отрицателен прираст на населението, магистралите язовирите, КТБ, ББР, чертежите, турския паток, АЕЦ Белене, инхаусите, Ало Ваньо, Мата Хари, Магнитски, къщата в Барселона, Капитан Андреево, мрежичката по границата, 2 милиарда за "електронно правителство", санирането, чувалите с бюлетини и подправени протоколи, небоядисаната ограда за Шенген, 3 пъти осъждан за клевета… И въпреки всичко това е НАЙ – ВЕЛИКИЯТ в популацията по тези места !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аспазия Каракалпакова

    04 Дек 2022 11:24ч.

    Този бил тропал по масата? Жива да не бях! Това "Не знам, началниците там да се разберат..." сигурно аз го казах! И аз стоях в полунаведена келнерска стойка пред всеки кух европейски чиновник (за пред Ердоган и треторазредните американски чиновници няма да отварям дума, там стойката беше оше по-друга). И този като Киро е патологичен лъжец,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александрова

    04 Дек 2022 11:30ч.

    Небивало нахалство, безочие от този човек!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    04 Дек 2022 11:45ч.

    Диагнозата е: Тежък нарцисизъм и сериозно скъсване с реалността. Раздвоение на личността - 9 часа сутринта, 17 часа, и снеделя сутрин. Мания за величие и насилническо назидателно оправдание на собствените грешки и недостатъци!!! Лечение: Скоростна терапия с летален изход !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОПГ ГЕРБ“ Гангстери за Ефективно Разграбване на Булгаристан“

    04 Дек 2022 11:47ч.

    Буда Амфетаминов Бухалков е развил и "Наполеонов комплекс", вече не издържа да живее в зайчарник!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    04 Дек 2022 12:01ч.

    Жалък, долно лицемерен и отвратителен субект, причинил и още напиращ да причини много беди на Българията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Дек 2022 12:08ч.

    "можещ, знаещ, измъкващ от кризата това съм аз. " Веуик си, Баце! :D:D:D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ са сатанисти

    04 Дек 2022 12:10ч.

    По-добре да е херо мустафа, все пак тя управлява България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мнение

    04 Дек 2022 12:13ч.

    Да, той става за това. Другите, които бихме искали или които могат, не стават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Найс, А?

    04 Дек 2022 12:25ч.

    Ама ти бе Баце, кой да бъде друг? То има само един кадърен човек в тая държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов: По-добър премиер от мен няма

    04 Дек 2022 12:27ч.

    Знаех си аз!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ама разбира се бе

    04 Дек 2022 12:34ч.

    Как не сме се сетили? Къде ни е акълът?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тигър от Бистрица

    04 Дек 2022 19:23ч.

    Ама ний си имаме премиер бе, от Бацката по-убав нема!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    04 Дек 2022 12:35ч.

    Един историч(ески епизод, който си заслужава да бъде съпреживян и след това описан в мемоари. Радев влиза в залата е забелязва курдисания на първа писта БХ, готов за мандат. Двамата не са се срещали около 3 год., а през лятото на 2020 излезе записът с набиването на акъл. Предусещайки, Радев се обръща и напуска безславно прибледнял!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 5557

    04 Дек 2022 12:41ч.

    Можещ и знаещ, това съм аз каза тиквата. Клета България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Остана и Меркел да се върне

    04 Дек 2022 12:53ч.

    ама времето се не връща...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    04 Дек 2022 12:54ч.

    Затова 3 милиона бягат от България, и не само, разбира се! Кой ще напише ИСТИНСКАТА КНИГА ЗА ПРЕХОДА! Никога няма да разбера как българи съсипаха прилична държава, как спят спокойно и как се събуждат, как пишат книги и се разхождат да ги рекламират....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    04 Дек 2022 13:00ч.

    като чета коментарите смятам, че ние българите си заслужаваме мизерията, до която ни докараха харвардските мошеници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 008

    04 Дек 2022 15:55ч.

    Явно не си вденал че харвардските мошеници са всъщност поколението меринджеи отгледани от, и по време на 12 годишното безвремие на Борисов. Няма празно място нито в природата нито в обществото. При 80 дебили като теб логично е да ни управляват или мутри кат Борисов или джендъри и мошеници като гнома, мравояда, простотокиро и онзи агресивен аутист хомосексуалист

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ййй

    04 Дек 2022 13:15ч.

    джо бидон трябва да поеме и България! Ако не може да ръководи две държави, тогава по-добре България да я поеме синът на джо бидон - той е доблестен евроатлантически крадец, изпомпващ петрола от усрайна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАРОДНИЯТ СЪД ...

    04 Дек 2022 13:57ч.

    ти е най-голямата конкуренция. И те чака зад близкия ъгъл. Скоро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    04 Дек 2022 14:19ч.

    днескъ е Уййййкиндъ зъ bg народецъ (европейски граждъни) утри въ призиденството Гинерал до Генеалъ ( среден пръст на едно мясту зъ целиотъ най умен народ) : освен тъпня по нашински и къту боооооонус ( ква убавъ майчинъ думъ) колективнъ шизофриниъ)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    04 Дек 2022 14:46ч.

    Прав е!Няма конкуренция (или почти в лицето на П100К) в простотията, кражбите,лъжите,простащината и далавери те. Българи!Пред прага на 2023 настоятелно Ви приканвам да се замислите за емиграция.Аз(ние) тръгнах на 49.Много сме добре и всяко идване до колонията (1 път на 2-3 години) ми носи тотално разочарование от туй дето виждам и огромно удовлетворение за правилността на решението ни.Имате професия,знаете език-махайте се!Слава на Русия в борбата с нацизма и фашизма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    04 Дек 2022 14:54ч.

    Нима изобщо има някакво значение кой ще е премиер?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първо ще минеш през съд, затвор, връщане

    04 Дек 2022 15:27ч.

    на всичко, окрадено

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    04 Дек 2022 15:49ч.

    Провалената мутренска партия ГРОБ с нейния непоносим барба Ганьос за пореден път ще върне неизпълнен мандата, което означава, че за България все още има надежда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти да видиш

    04 Дек 2022 16:01ч.

    От доста време нищо не се случва.Струва ми се че стоим на едно място. И изведнъж нещата се обърнаха, но вместо да тръгнем напред, връщаме яко назад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-доброто от Васил Петев:

    04 Дек 2022 16:06ч.

    “Не знам, но ще ви кажа, аз какво ще направя. Първо никога повече няма да отида да гласувам. По никакъв повод. Дори и срещу ужасно много пари. Що ли? Ами щото имам себеуважение, бе! Как що?!“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    04 Дек 2022 17:35ч.

    Тази мутра смята, че всичко е заметено под килима, че всички гафове и престъпления са забравени! Мисля че се лъже, тепърва след като се почувства на белия кон ще се припомнят. А те нямат край! Друг на негово място би се скрил в миша дупка, но този . . . нали е мутра?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hellleborus

    04 Дек 2022 17:39ч.

    Приятелите ми, част от тях с повече акъл, твърдяха, че с неговата кариера е приключено. Според мен това не беше така и явно аз познах. Ако изобщо ще управлява ГЕРБ, дори е добре Борисов да е премиер, защото наистина им е най-силната фигура, другият просто би бил заместител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    04 Дек 2022 17:42ч.

    Проблемът с корупцията е отделно, тя ще върви с всеки. Въпросът е, че ГЕРБ противостои на гнусната политика партиите да се обезглавяват и превземат, като накрая настава един комунизъм и интернационализъм, партиите нямат характер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    04 Дек 2022 18:19ч.

    Утре май ще гледаме шоуто: "На бой отиват само старците?!" - в главната роля...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    04 Дек 2022 19:28ч.

    Голям е - спор няма! В кражбите, корупцията, некадърността, далаверките, лъжите и все в тоя дух! Въпросът е - това ли искаме ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    04 Дек 2022 19:46ч.

    Въпрос на народ и неговата способност да се организира и да прави политика лично, в случая яде баницата този на когото ние сме я дали, т.е, за когото сме гласували. Хората не се интересуват особено от лично участие и самоорганизиране с цел корекция на средата, затова алтернативите са клонове на чужди държави и интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да му се не види

    04 Дек 2022 20:39ч.

    Тъкмо си мислех, че хубавото свърши, а то сега започвало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    04 Дек 2022 21:10ч.

    Оставен на относително спокойната преценка на мнозинството българи Бубойко много бързо приклячва с антибългарската си политическа дейност поради непоправимо увреждане на публичния образ. Спасението му е само да бъде атакуван мръснишки от други политици-продажници, от такива като кирчовците и асенчовците. Затова взаимно се оплюват и така си помагат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    04 Дек 2022 22:28ч.

    Край нямат мъките български! Бог да ние на помощ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шенген

    05 Дек 2022 7:28ч.

    Гол тулуп с пищов ,злато и пари-пещерата на Али Баба.Такива в шенген Йок!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи