Борисов: Ако утре ПП-ДБ не се явят и не отхвърлим ветото, няма да мога да контролирам групата си

Борисов: Ако утре ПП-ДБ не се явят и не отхвърлим ветото, няма да мога да контролирам групата си

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов втвърди тона към партньорите от "некоалицията". Той предупреди, че ако не се разберат, може и да няма правителство след ротацията. 

"Ако утре ПП-ДБ не се явят и не отхвърлим ветото, няма да мога да контролирам парламентарната група. Те ще започнат да не ме слушат", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас. Той добави, че депутатите му го заплашват, че следващия път те няма да влязат и ПП-ДБ ще трябва да отхвърлят ветото с "Възраждане" и БСП. 

"Не знам кой е искал Нинова да става златен пръст. Мисля, че утре е прекрасна възможност двете партии, подкрепени от ДПС, да отхвърлим ветото на президента", още веднъж призова той, след като и социалистите заявиха, че бойкотират. 

Малко по-рано от Сливен съпредседателят на ПП Кирил Петков отново потвърди, че ПП-ДБ няма да влязат в пленарната зала в петък.

"Ние няма да влезем в парламента, защото следващите два дни са времето, в което хората трябва да решат кой да бъде градоначалник, кой да бъде човекът, който следващите четири години ще управлява техните населени места, посочи той. Всичко, което е свързано с "Лукойл", винаги може да се реши след изборите. Сега е време да говорим за инфраструктурата, за детските градини, за училищата, за болниците и хората да направят правилния избор.", заяви Петков.

Борисов защити външната министърка и вицепремиер Мария Габриел, от която вчера ПП-ДБ поискаха ежеседмични писмени отчети по свършеното по Шенген и я укориха, че не е толкова активна като премиера Николай Денков.

"Остават 1-2 дни до изборите и всички страшно са се изнервили. Почват да се говорят неща, които сигурно не ги и мислят, защото забравят как се случи тази сглобка. Това е правителство, наречено "Денков-Габриел". Габриел не е министър, а е вицепремиер. Чух какви ли не приказки, че няма да има ротация или че министри без съгласието на ПП-ДБ няма да се сменят. Само да напомня, че министри на ПП-ДБ няма да има, ако не са подкрепени от ГЕРБ. Сиреч, или няма да има правителство, или трябва да се разберем. Призовавам ги утре да дойдат и да приемем тези две неща, както и да отхвърлим ветото", сподели Борисов.

"Разбирам, че всеки си надъхва електората. Приятелски ги моля утре да отхтвърлим ветото, защото в един момент групата на ГЕРБ няма да ме слуша", предупреди Борисов.

Аз уважавам много работещите в "Нефтохим", но компанията да си плаща данъците, каза Борисов. 

Таксата от 20 лева на мегаватчас дава възможност за допълнителни приходи от 3 млрд. лв. на година. Приветствам действията на правителството, неслучайно пръв съм се подписал, заяви Бойко Борисов.

"Задоволяваме това, което каза Асен Василев, че проверяват с НАП колко пари рафинерията дължи на държавата", добави лидерът на ГЕРБ.

По думите му тази вечер Йордан Цонев ще има среща с Асен Василев и Румен Спецов, за да се определи механизмът за компенсация на потребителите на горива.

"Хипотетично, ако се откажем от дерогацията, ще падне ли бензинът? Плавно си пълзи нагоре и стана 3,3 лв. Когато беше Промяната, беше 4 лв. Какво се промени в тази рафинерия - токът ли поскъпна, газът ли, заплатите ли? Колегите от "Промяната", когато чуят за "Газпром" и газа, са много твърди, като стане въпрос за "Лукойл". Като стане въпрос за "Лукойл" са готови да падне правителството. Това не мога да го разбера", заяви още лидерът на ГЕРБ.

Коментари

  • ?????

    26 Окт 2023 19:02ч.

    Баце не се притеснявай. Галя ще ги проконтролира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Де Жа Ву

    26 Окт 2023 19:13ч.

    Взе ми го от устата! Unbelivable! Прецедента стана повтарящ се маскарад: Те се правят на врагове, на НЕ коалиция, Галя гу регулира!!!!! Скотонаселението ходи да гласува за ГРОБ (доказани 12 годишни СИК разбойници), за градската десница (от ДС, Мравояд с потекло БКП номенклатура и генералче БКП прокурор) и Промяната (за която ГРОБ са "измислен враг", "2-3 години и поостровите", "ала бала иначе 7%" ипрочие слова все за затвора)... Много е ниско нивото на скотонаселението!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последната фаза на маскарада

    26 Окт 2023 21:26ч.

    ще е Баце да обвини "не-коалиционерите" си от ПъПъ-ДъБъ, че са фалшифицирали изборите и му вземат неговите места. Звучи като параноя, но на толкова параноци се нагледахме в този цирк, че няма да се изненадам, ако дръгливите псета пак се сбият за кокал, който е не-коалиционен. А някой друг само ще поклаща с фес и ще си смърка чибука...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    26 Окт 2023 21:49ч.

    Баце се уплашил от Магнитски. Но много по страшно е да си купиш фабрика на 08.09. Баце следи за далаверката. Объркал си се, но засега не го знаеш. Оправяйте се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БулEXIT, няма друго спасение за България, освен спешното напускане на ЕС и ОТАН

    26 Окт 2023 19:03ч.

    И прекъсване на всякакви отношения с членове и бленки на тези уж "съюзи".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манджата е надробена и разбъркана.

    26 Окт 2023 19:23ч.

    С или без дерогация, разлика между Тончо и Васко няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    26 Окт 2023 19:52ч.

    Тиквуний българоубиец плаши да разваля антибългарската сглобка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    26 Окт 2023 21:47ч.

    Американците са толкова безкруполни, че ако Хикимян случайно спечели кметското място в София ще принудят тоя тумбак да го оттегли поради "здравословни" причини в полза на Терзиев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    26 Окт 2023 19:59ч.

    жалък и смешен, разиграват го както си искат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    26 Окт 2023 20:05ч.

    К`ва група бе тъпанар, овче стадо е зад теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доста долнопробно и за

    26 Окт 2023 20:07ч.

    не точно "ченге"! Ще има тепърва "радост" за него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в неделя е Хелоуин

    26 Окт 2023 20:38ч.

    Внимавай тиквуний!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сиреч, или няма да има правителство, или трябва да се разберем.

    26 Окт 2023 21:21ч.

    Боката май взе да чете, какво казват противниците му, а освен това и да ги цитира. Горното изречение, че сглобка без "да се разберем" няма да има и че всички фесове се клатят от един интерес (печалбата разбира се, някой да не си помисли, че става дума за България!), отдавна много от анализаторите го заявиха. Баце сякаш открива топлата вода за своите следовници - те отдавна са я открили, ама той ги държи на къса каишка (строг повод, както казват кучкарите).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамота!

    26 Окт 2023 22:24ч.

    Цитат на ББ - не ги е страх от посолството дори - каква волност само. Мани, мани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво

    26 Окт 2023 22:27ч.

    да му коментираш на тоз предмет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соломон

    26 Окт 2023 22:33ч.

    Бибитко е на двойна преса. Затова се е ошашавил напълно. От едната страна Пеевски от другата Галя го шамаросва. Вече се чуди какво да говори и как да се изврътка. Жалко същество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    26 Окт 2023 22:51ч.

    тикво, теб има кой да те контролира! На къса каишка си вързан от американците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А какъв човек беше, а?

    26 Окт 2023 23:30ч.

    Как усмихнат, слизайки от джипката се ръкуваше и бъзикаше, майтапеше де, с магистралчиците! Ееех как лети времето! И няма справедливост на тоя свят, няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пътя на този на снимката е ясен.

    27 Окт 2023 7:57ч.

    Но за тези за които казва „…аз съм задължил цялата ГЕРБ да мълчи, да внимава какво говори“, а вероятно и насилва с 200 за тях пътя какъв е? Какъв позор предизвиква подобно робско поведение – ужас. Дали тези които гласуват за тях знаят за кого и още повече за какво го правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи