Борис Джонсън: Капитализмът и алчността донесоха успех на Великобритания с ваксините

Борис Джонсън: Капитализмът и алчността донесоха успех на Великобритания с ваксините
Капитализмът и алчността донесоха на Великобритания успех при ваксинирането на населението - това е казал британският премиер Борис Джонсън пред депутати на закрита среща, на която похвалил фармацевтичните компании за разработването на ваксини за рекордно кратко време, предаде “Ройтерс”, като цитира публикация на в."Сън".

 

Коментарът на Джонсън, за който съобщи таблоидът, е бил направен на видеоконферентно заседание. По-късно министър-председателят добавил: "Всъщност съжалявам, че го казах". Той на няколко пъти е поискал от присъстващите депутати да "забравят" какво е казал, става ясно от публикацията.

Това може да разпали спора с Европейския съюз, който обмисля забрана върху износа на ваксини за Великобритания, пише Би Би Си.

От "Даунинг Стрийт" отказаха коментар на изявлението на премиера. Запитана за изказването му, вътрешният министър Прити Пател каза, че не е присъствала на срещата.

„Премиерът винаги признава силния успех, който сме постигнали по отношение на ваксината не само за разпространението й, което е невероятно, но и за способността да разработим препарат за имунизация, както и ролята на фармацевтичните компании, науката и технологията“, подчертава Пател.

Великобритания постепенно отслабва ограниченията съгласно план, базиран на националната ваксинационна кампания, в рамките на която повече от 28 милиона души получиха първа доза ваксина.

Вчера представител на ЕС заяви, че съюзът ще се сдобие с повече правомощия за потенциално блокиране на износа на ваксини за Великобритания и други райони с много по-високи темпове на ваксиниране.

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Бог да

  24 Март 2021 16:54ч.

  пази Кралицата! - :)) А кандидатът за фронтмен на англосаксите, след лошото качество на Бидона, кой знае къде ще закара географското положение и надморската им височина?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Борис Джонсън: Капитализмът и алчността донесоха на Великобритания успех с ваксините

  24 Март 2021 17:25ч.

  Какво друго да каже тъмният балкански субект с анадолски корени?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Между другото

  25 Март 2021 0:51ч.

  Капитализмът и алчността донесоха на Европа безумието локдаун, за да пазим една система предназначена да пази нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Астрозенек

  25 Март 2021 2:40ч.

  Алчни, наглосакси! Къде са ваксините?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ама този

  25 Март 2021 6:42ч.

  се оказа голем смешник ...жалка работа ....жалка, жалка британия....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи