"Блумбърг": Зеленски нямаше да ходи във Вашингтон, ако всичко беше наред

"Блумбърг": Зеленски нямаше да ходи във Вашингтон, ако всичко беше наред

Пътуването на украинския президент Володимир Зеленски до Съединените щати свидетелства за това, че Киев има опасения относно бъдещата подкрепа от Съединените щати. Това коментира агенция "Блумбърг"вчера. Според колумниста на агенцията Хал Брандс „Зеленски нямаше да е във Вашингтон, ако всичко беше наред", съобщава ТАСС.

Както съобщава "Блумбърг", някои представители на Пентагона нервничат заради това, че помощта за Украйна източва запасите, предназначени за американските военни планове или други непредвидени обстоятелства, пред които Вашингтон може да се изправи.

Предоставянето на Украйна на нов пакет военна помощ от САЩ, според наблюдателя, не означава, че подкрепата ще продължи вечно. „Влиянието на скептично настроените към Украйна в новата Камара на представителите, ръководена от републиканците, трябва да кара Киев да се притеснява от това, което ще се случи след това – не е ясно дали днешните овации ще се превърнат в отворена чекова книжка през следващата година“, пише Брандс.

Зеленски прекара няколко часа във Вашингтон на 21 декември по покана на президента на САЩ Джо Байдън. Той се срещна се с държавния глава, ръководството на Конгреса и изнесе реч там. Обявяването на нов пакет от военна помощ на САЩ на стойност 1,85 милиарда долара беше насрочено да съвпадне с посещението на Зеленски. За първи път той включва система за противовъздушна отбрана "Пейтриът".

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Z T.M.

  23 Дек 2022 9:51ч.

  Надрусан палячо! Щеше да е смешно, ако не си беше унищожил "държавата" по поръчка...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чарли

  23 Дек 2022 11:10ч.

  Цял свят гледа сеира на тези клоуни в украина. И им се кикоти на откачените действия. Защото войната не е между украина и Русия а между брит.империя/ и компания/ и Руската империя. Руската империя опитва да си запази целостта , а западната иска да лапне целия свят, но не може. И за това е цялото шоу, за радост на 0лиг0фPEHиTe.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Западът", така наречен, ще изчезне от аналите на Клио

  23 Дек 2022 11:20ч.

  Но до тогава ще прави като вятъра

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  23 Дек 2022 11:34ч.

  Напротив, всичко си е много наред за когото трябва, Зеленски си играе перфектно ролята- до тук ЕС е платил за енергоресурси с 1трлн. долара повече в сравнение с миналата година, тези пари някой ги е взел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съждител

  23 Дек 2022 12:00ч.

  Имаше филм - "На лов за Червения октомври" или нещо сходно. Беше подводница, но това не е важно. Важното е, че сега трябва да се снима нова серия "На лов за Пейтриът". Естествено е да се предположи, че всички илюзии вече са хвърлени в коша и първостепенна задача на руската страна е да не разрешава високотехнологично военно оборудване да стигне до фронта. Така би трябвало да мислят хора, които са Б.О. "горе". Нямам представа как ще го засекат и какво ще предприемат. Това, което се констатира, че от космическата страна на нещата Русия стои по-зле. Реално ли е така или играят театър, не знам. Но пък и американците на се хич глупави, доказано главите им работят много добре, но само в тяхна полза, и ако се окаже, че транспортирането на Пейтриът не може да се скрие чрез разглобяване, възможно е Патриотите вече да са там и просто да чакат формалното узаконяване на присъствието им. Е, знаем, че вече никой не се интересува от законите - те бяха рудиментарни органи на стария - пазарен и демократичен свят. В процеса на оперативното отстраняване на ненужното, по погрешка са били премахнати и пазара, и демокрацията, като ги замениха с нещо, което бъдещите учени тепърва ще трябва да именуват. Описателно: странен и привидно необясним свят на някакъв предполагаемо контролиран хаос, при което всеки гледа само собствения си интерес и не подбира средствата, че да прокара и наложи този интерес!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  23 Дек 2022 12:09ч.

  освобождаването на Украйна от неонацизма ще положи началото на връщането на стабилността и сигурността в света… Видяхме как украински нацисти разстрелват пленени руски войници – легнали и без оръжие. Така се държат само фашистите. Фашистът - „триморец“ Р. Радев обаче не осъди тези престъпления, нито ежедневните обстрели на запорожската АЕЦ (евентуално радиоактивно заразяване ще засегне и нашата колониална територия). Същото мълчание през 30-те години на миналия век доведе до създаването на хитлеро-фашистка Германия, избухването на ВСВ и смъртта на милиони хора. А правителството му абсолютно незаконно (парламентът може да задължава само собствено излъчено правителство) подкрепя с оръжия нацисткия режим, чийто ръце са оцапани до лактите в кръв. Позор, нечестивецо, дано Провидението да удари по теб и по семейството ти!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Причината

  23 Дек 2022 12:44ч.

  Зеленски беше извикан в САЩ за да му се обяснят параметрите за капитулацията. Пари има. Но ресурси за война на изтощение в САЩ няма. Арсеналите са ошушкани от към излишъци, а основни въоръжения САЩ няма да снемат от собствената си армия , за да ги харижат на Клоуна. /"Харижат", защото е ясно че няма с какво да ги плати/. Риториката е едно, а реалността съвсем друго. Путин обещава на руснаците че "СВО ще достигне своите цели без обща мобилизация и без поставяне на руската икономика на военни релси". Смятайте със сигурност че Путин прави точно обратното. Ще има нови мобилизирани, руският ВПК работи 24/24 и 7/7. Никой не е победил Русия във война на изтощение. Дори САЩ не са в състояние да го направят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аха

  23 Дек 2022 12:52ч.

  За помощ от 45 млрд. Се ходи. Ето, китайския уж съюзник на Русия и помага като шие униформи срещу заплащане и купува руски нефт по 43 долара барела.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Truman

  23 Дек 2022 13:46ч.

  Съветските образци оръжие вече заминаха у киречааа... кой дал.. дал.. сега вече трябва да се ползват западни оръжия, НОООООО.. тези оръжия ще си идват с персонала, който няма да е украинскииии.... и нещата нарастват към ярко червената зона... наркос посети лично хунтата за да получи ясни инструкции КАКВО ще следва... запозна се със сценария за ескалация.. очаквам да има ГИГАНТСКА ПРОВОКАЦИЯ.. и НАТО да се намеси.. и за капак България се задава на хоризонта с последни пратки снаряди... а тук сме голи .. и Радев като Пилат си изми ръцете с ВОЕНОЛЮБЦИТЕ в НС.. хахаха.. и това бил президент и офицер - СРАМ!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • циркове

  23 Дек 2022 16:11ч.

  Цялата дандания не е ли за земята на украина ? Чернозема. Американски агрохолдинги да не са изкупили чернозема на украина ? А руската империя не дава на братята хамериканци да си развяват байрака и за това се води войната. Войните през историята са били ВИНАГИ за земя и нищо друго. Земята съдържа в себе си ВСИЧКО - и миналото и настоящето и бъдещето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Др. Ви Путин

  23 Дек 2022 16:32ч.

  Раздава официално земи на Украйна на ветерани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  23 Дек 2022 16:39ч.

  Цитати по темата: Ц1 "По данни на Световната банка през 2020 г. Украйна е разполагала с 41 млн. хектара обработваема земя." Ц2 "На 1 юли 2021 г. в Украйна влезе в сила нов закон за земята, който премахна мораториума върху покупко-продажбата на земя, като тази реформа беше поискана от Международния валутен фонд (МВФ) в замяна на нов пакет от финансова помощ. Оттогава почти една трета от украинската земеделска земя е купена от американците, но преди това Китай също получи на концесия значителна площ от нивите във воюващата в момента страна. Почти 55% от общата площ на Украйна е обработваема земя и голяма част от нея е много плодородна и върху нея се развива огромна селскостопанска стойност. Дълго време обаче беше възможно само концесионирането, тъй като украинското правителство прие мораториум върху продажбата и покупката на земя още през 2001 г., който след това беше удължаван десет пъти." Ц3: "Миналата година (2021)три международни консорциума с американски капитал станаха най-големите купувачи на земя в Украйна. Според Australian National Review три мултинационални компании са закупили общо 17 милиона хектара земеделска земя, което представлява 28% от обработваемата земя във воюващата страна. Трите гиганта са Cargill, DuPont и Monsanto." Тук излиза едно противоречие, защото при 28 % излиза, че цялата обработваема земя е 61 млн. х. За сметка на това от първа ръка знам, че в Украйна е имало изключително драстични и уродливи практики буквално да се изнася ЧЕРНОЗЕМ в насипно състояние - цели влакови композиции. Не мога да предоставя преки доказателства, това буквално надхвърля рамките на човешкото въображение. У е една тотално сбъркана, уродлива държава, но по-лошото е, че подобни изказвания не вървят от страна на човек, чиято държава също ежедневно върши сбъркани неща. Това е положението, всичко се разля в бесен субективизъм и релативизъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Относно последното твърдение

  23 Дек 2022 19:45ч.

  за изнасянето на земята в насипно състояние: не продаваха ли тази земя на европейски пенсионерки да си садят цветя. Имам спомен за този факт, но безумията на страната У. понякога ме карат да се съмнявам, че това, което става там, може да е фактологично.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Схемата

  23 Дек 2022 21:49ч.

  Колега, изрично съм посочил, че става дума за "драстични и уродливи практики", " това буквално надхвърля рамките на човешкото въображение.". Малко сметки. Дълбоката оран е в рамките на 0.33 м. Ерго, 3 (три) м2 пръст правят един кубик. Същото това тежи 1,5 тона. Факторът разрохкване го игнорираме на този етап. Един товарен вагон за насипни товари стандартно приемаме, че е 60 тона. Това прави 40 куб. м. чернозем. Същите 40 м3 се изземват от 120 м2. За да се изнесе един хектар украински чернозем трябва да се случат 2 товарни влакови композиции от по 45 вагона. Това продължава да е свръх моето въображение! За икономическата страна на нещата въобще не отварям дума! Западняците си знаят сметката, те доказано са по-добри от нас в смятането. Не ми се вярва да е мислимо - едно украинско поле да бъде изнесено и от него да се направи едно поле в ... Нидерландия. Не съм фиксирал точно приложението на почвата на Запад - това е защото НЕ ГО ЗНАМ. Почва за цветенца в саксии ми звучи прекалено невинно! Оценките ми се дължат изцяло опитвайки да погледна на едина такава "операция" от укр. гл. точка. Размерът не ми е познат, но го вършат и заслужават присъди за това. 1 см. почвен слой се образува за повече от 100 години. Това казва всичко и сега започвам да се чудя, дали нямаше да е по-добре да напиша само това кратко изречение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи