"Блумбърг" съобщи за 14 български самолета Су-25 в Украйна

"Блумбърг" съобщи за 14 български самолета Су-25 в Украйна

Снимка: Красимир Грозев

Страни от НАТО са купили в България 14 щурмови самолета съветско производство Су-25 и са ги предали на Украйна. Това съобщава "Блумбърг", като се позовава на нидерландския аналитичен проект Oryx, воден от бивш военен, а и от заявления на привържениците на Украйна. В публикацията на "Блумбърг" и един от цитираните източници не се говори за директни доставки на оръжия от България за Украйна, а за продадени на други държави, впоследствие предали на Киев, съобщава "Дневник".

Народното събрание гласува в края на миналата година изпращане на оръжия за Киев, а в предишното Народно събрание това бе предмет на ожесточени спорове и бе отхвърлено от тогавашния коалиционен партньор БСП. Същевременно през пролетта на 2022 г. се появиха твърдения, че изпращането на бойна техника за Украйна става през Полша.

"Нямам такава информация, съжалявам, за пръв път чувам от вас", заяви служебният външен министър Николай Милков, помолен от "Дневник" да коментира по време на брифинг с унгарския първи дипломат Петер Сиярто.

Към 2022 г. бе известно, че България разполага с 14 Су-25. През октомври полетите с тях спряха, след като в авиобаза "Безмер" се разби един от тях, а пилотът катапултира и това спаси живота му.

Какво още се твърди, че е пристигнало от България

Авторите се позовават и на данни от Oryx, част от които се събират в специална публикация още от първите месеци на войната. Датата е от 11 април, но от описания арсенал и посочените в списъка моменти на предаване следва, че публикация се обновява постоянно.

На сайта на Oryx се говори за 14 самолета Су-25, "купени от България от държави - членки на НАТО, и доставени на Украйна". Април 2022 г. е посочен като момент на сделката. Още една балканска страна е дала Су-25, но през август - Северна Македония (други случаи на самолети не се споменават).

От България според същата публикация са купени от Чехия неясен брой 152-милиметров гаубици D-20 (през април 2022 г.), реактивни системи за залпов огън "БМ-21 Град" (май или юни 2022 г.), също от Чехия, и неизвестен брой танкове Т-72М1 през май или юни.

Същата платформа е документирала унищожаването на общо 40 танка Т-72, ползвани от украинската армия, по време на войната. Като произход, чрез знамена, се отбелязват Полша, България и Чехия.

Това не са първите публикации, в които се споменават български оръжия в Украйна, но обикновено не се уточнява кога са продадени. Най-малко два пъти - през лятото и през декември - украинска бригада се похвали с оръжията си, които според съобщения на украински източници са доставени именно от България.

Източник: "Дневник"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Много хора от военното и политическо ръководство на България са за разстрел

    16 Яну 2023 12:32ч.

    И стават все повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глей сега

    16 Яну 2023 12:39ч.

    какво гърчене, лъджене, заклинания във вярност в НАТУ/ЕС/Хамерика ще последват. Отдавна е ясно , че са дадени самолети, танкове и всичко каквото им е наредено на нашите политически кавали. Вероятно ПВО то е в тоИ списък. В замяна купиха баснословно скъпи самолети на рисунка. Много хора направо си пкачат за ешафод.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прайм пачката

    16 Яну 2023 12:43ч.

    Когато генерал-полковник Бондарев, председател на Комисията по сигурността към руската Дума казва, че в Украйна свалят и български самолети, за съжаление, това не е новина, нищо че го казва няколко дена преди изборите за Народно събрание у нас. Когато го казва Блумбърг, обаче, цитирайки бивш военен от Нидерландия, без име, е новина. Как стават тия работи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четвъртата маймуна дето си затиска мозъка

    16 Яну 2023 12:45ч.

    Служебният външен министър Николай Милков за пръв път чува, пък аз съм чул преди няколко месеца, от сайта Комсомольская правда, който направи интервю с ген. Бондарев. Как стават тия работи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • как народите си общуват чрез прокуратурите си (по доц. Гочев)

    16 Яну 2023 12:51ч.

    Поне Каскета можеше да се сети да го пита, това ми е мисълта. Ама нъцки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не може,

    16 Яну 2023 13:39ч.

    каскета е пръв атлантик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаки-таки! уа!

    16 Яну 2023 14:21ч.

    След още 2 ст. мислене, е ясно защо излиза това сега - да се опропасти мандата на БСП и лично Нинова. Това е отговора на партньорите, които бяха ударени с Нексо, даже Славито каза, че Лорер бил роден лъжец! И освен това се е тренирал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Perfect timing

    16 Яну 2023 15:02ч.

    точно така е и според мен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За сега се прави

    16 Яну 2023 16:23ч.

    на атлантик. Тия са майстори в преобуването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Taка е,

    16 Яну 2023 17:23ч.

    но все още не е задухал подходящия за преобуване вятър. A за СУ-тата - к'во общо имат Корнелия и БСП? Тя беше икономически министър, а не военен! Тия СУ-та не сме ги произвели ние, ти си бяха наши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    16 Яну 2023 12:51ч.

    Не може да има оправдание за оръжията. Стандартна практика е при сключване на договор да се посочи дали продавача не желае оръжието да се препродава на трета страна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Измама

    16 Яну 2023 13:00ч.

    Сертификатът за краен получател е абсолютно задължителен атрибут при всяка оръжейна сделка. "Не знаех" е оправдание за идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продавача?

    16 Яну 2023 13:50ч.

    Някой помисля ли си, че има продажба? Харизали сме ги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалист

    16 Яну 2023 12:56ч.

    Иде Видов ден. Чудя им се, защо още се натискат и стоят В България. Не усещат ли че иде възмездието!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма вече къде да се скрие човек в днешния свят

    16 Яну 2023 13:00ч.

    Освен това епидермално усещат, че в един момент кураторите им ще анулират всичките им "трудови спестявания". Накрая пак ние ще ги храним на определените със закон места за изтърпяване на наказания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дефакто

    16 Яну 2023 13:04ч.

    Евро-атлантиците дозакриха българската военна авиация. Конфискували са ни щурмовите самолети за да ги дадат на НАЦИСТИТЕ. Сега сме напълно обезоръжени. По бели гащи сме, даже без гащи. Е, имаме отпред като смокиново листо - лист с чертежи на Ф 16/70. Какъв срам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Готови сме за подялба между съседите

    16 Яну 2023 13:21ч.

    Демокрация, пазарна икономика, евроатлантически ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видимо

    16 Яну 2023 16:24ч.

    към евроатлантическите цености се добави още една (леко позабравена) - нацистка ценост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    16 Яну 2023 13:25ч.

    Това си го знаем. Ако пгледнете справката на междуведомствената комисия по експортен контрол на износа на продукти със специално предназначенеи (въоръжение и муниции) в които например се вижда, че износът ни за Полша, от началото на миналата година, за Полша, например се е увеличило в дестки пъти в сравнение с предни години, когато е клонял към нула... Ясно е, какво се случва, защото и нашата военна промишленост работи на макс от началото на войната и няма капацитет дори за следващите 2-3 години, всичко е зпаълнено по график. Частние ни оръжейни компании и производители правят колосални обороти, но не към традиционните си пазари в Африка и Близкия изток, а именно и предимно към Полша... Достатъчно е да погледнем "черния списък" на Руските служби, където те са компании Но трябва да се спомене, че

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    16 Яну 2023 13:30ч.

    Трябва обаче да се спомене, че въпросният износ е съвсем легален, което твърдеше и Корнелия Нинова, с довода, че официален износ за Украйна, няма. Така е - нямаше. Всъщност, изнасяме за партньорска държава, членка на НАТО... Иначе, на всеки просветен е ясно, кой е реалния краен получател, не по документи, разбира се... Но за това, вече е отговорна страната, която е "пренасочила" пратките в последствие. Ето така вървят нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    16 Яну 2023 13:27ч.

    прикривайки се с крясъци за „демокрация“ и „евро-атлантически ценности“, ШАЙКАТА неусетно успя да наложи у нас фашизма за държавна идеология...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Berdan

    16 Яну 2023 13:37ч.

    Съд за националните ПРЕДАТЕЛИ!!! Няма оправдание за предателите на Българските Национални Интереси!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    16 Яну 2023 13:39ч.

    Да ги свалят всичките до един.Мръсна фашистка сган! И дано в бъдеще съдбата на Донбас и Луганск се върне върху главите на българските фашисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпо Яре,

    16 Яну 2023 15:09ч.

    престани да кълнеш мястото където си се родил - "Булгаристан", "територийката'или както там още я наричаш! "Спасил" си се на по-добро място - трай си поне! Че ако то (мястото, или Родината ти) те прокълне - Господ да ти е на помощ! Майчини клетви застигат; за клетвите на децата - не е сигурно. За сега. И слава на Бога!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През октомври полетите с тях спряха

    16 Яну 2023 13:41ч.

    Полетите спряха още лятото, ако не и преди това. Минали години по южното черноморие почти всеки ден партулираха по двойки СУ-25, тази година един не съм видял.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    16 Яну 2023 13:42ч.

    су25 са по-добри от нарисуваните самолети, които бойко и красимир "купиха".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не си прав, голяма котка

    16 Яну 2023 13:59ч.

    дори и нарисувани, демократичните самолети са по добри от СУ 25, защото…ами защото са демократични. Питай който и да е от българската политическа измет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    16 Яну 2023 14:04ч.

    Следващия парад на 6 май ще е с хвърчила вместо самолети. И на тях ще има написани молби за милост. Бедни ми, бедни Радев , защо не остана обикновен пилот, се подведе по амбицията си ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защото му харесва да говори пред микрофон

    16 Яну 2023 15:11ч.

    а и на чужди езици пред аудитория.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демек

    16 Яну 2023 14:13ч.

    понастоящем ВВС на България разполагат всичко на всички с 2 бр. МиГ 29 годни за употреба

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нееее

    16 Яну 2023 14:46ч.

    и още два чертежа за 4 000 000 000 лева

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още една простъпка на Кирчо и Кокорчо

    16 Яну 2023 14:47ч.

    към нас, а за началниците им повод за похвала. Успяха да ни оставят и без самолети, поне за патрулиране на въздушното ни пространство. Службите за национална сигурност има ли ги въобще? За летеца Радев не питам, той ни ги препоръча тези министри и даже съжаляваше че нямало повече такива щото тогава България щяла да бъде друга. И с тези двамата стана друга, по-точно разграден двор, село бе кучета, каквото се сетите. Радев се изяви като манипулатор още с въвеждането на зеления сертификат и то първи в Европа, натегна се на началниците си значи. А това че хората не ги пускаха в магазините за нехранителни стоки ако не си сложат непроверени докрай ваксини, какво му пука на такъв "защитник" на националните интереси? Жалко, че нямаше реална алтернатива на президентските избори, професор Иво Христов също го подкрепи защото бил офицер и държал за България. Резултатите говорят по-добре от всякакви професори или както казва Писанието "По делата им ще ги познаете".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • натовски генерал да държи за България!

    16 Яну 2023 15:13ч.

    Възможен ли е по-голям абсурд?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valentin hristow

    16 Яну 2023 14:48ч.

    Е на това му се казва ФАЛШИВА НОВИНА.България има общо 12 самолета СУ- 25в авиобаза Безмер,от които само 8 са в изправност.Моля сайта Гласове преди да публикува нещо да си осигури автентичност.Излагате се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чичо скрудж

    16 Яну 2023 16:43ч.

    как можеш да го докажеш.още от лятото хората искаха от МО доказателства че самолетите са налични и са в Безмер, но никой не ги обръсна да им отговори. Ти лично как можеш да го докажеш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    16 Яну 2023 14:49ч.

    Кой би могъл да предположи, че българския износ на самолети в крайна сметка ще попадне в Украйна. Българските властници винаги са мислели, че САЩ ще сменят самолетите си с български Су-25 и сега са изключително изненадани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су 25

    16 Яну 2023 14:50ч.

    Са щурмови самолети. Те са наши непосредствени пазачи от недобронамерени съседи ! Това не са самолети за защита на небето ни, а за наземна поддръжка при възникнал конфликт. Като ни унищожиха изтребителната авиация /2 годни Миг 29 НЕ Е АВИАЦИЯ !/ НАТО ни лишиха от въздушен суверенитет. Сега като откраднаха щурмовата авиация, сме обезоръжени и по отношение на сухопътен конфликт... Просто сме съдрани до шушка ! Бирникът е минал и е взел на Пурко и кравата и съдовете, оставил го е по долни гащи... Впрочем не още всичко, очаквам да конфискуват ловното оръжие на българските авджии, и да го изпратят в ... Полша ? Щото в Полша имало много дивеч, разправят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    16 Яну 2023 14:52ч.

    Всичките български щурмовици Су25 ще бъдат свалени до края на юни. Пръв ще бъде този с бордови номер 002, преминал през модерницазия в Белорус. Ше бъде свален над Гуляй поле. След него идва ред на самолета с бордови номер 255 - този от снимката към статията.Той е със старата окраска на фюзелажа, което показва, че не е модервизиран. Машината ще получи новреда от зенитен обстрел и ще се разбие при кацане. България ще загуби в Украйна повече самолети, отколкото е загубила през Втората Световна война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valentin hristow

    16 Яну 2023 14:53ч.

    Стига сте писали небивалици.Аз съм от Ямбол и доста често си летят Су-25.Хайде стига Хейтърство,мислете малко с главите си.Свободата на словото не е да пишеш само лъжи и глупости,а преди да пишеш малко да си сверяваш часовника с факти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • такива новини

    16 Яну 2023 15:19ч.

    целят отново същото - разцепление и объркване, и в крайна сметка У НАС конфронтация на всяко ниво, и да се "докаже" че въпреки русофилският ни народ, и ние сме активни участници в мелето на страната на Украйна. И Кулеба, и Москаленко, а и Zeленски отдавна се опитват да направят точно същото с всяко тяхно изявление по адрес на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стига наглост

    16 Яну 2023 16:22ч.

    Дай си адреса в Ямбол, примитив! Нас не можеш да ни излъжеш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕЖК

    16 Яну 2023 16:22ч.

    Кризисен пиар ли виждаме ? Слабо Седларов...пардон ! Христов ! Не ни баламосвай какво виждаш, а поискай МО да направят репортаж и да покажат хангарите със СУ-шките !!! Просто е като фасул, но няма да го направят. Щото нямат какво да покажат !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъбилин

    16 Яну 2023 19:10ч.

    То и Кибела е от Ямбол, и какво? Нали знаеш, ако тя се разприказва, какви неща ще чуем?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другия път като видиш

    16 Яну 2023 15:27ч.

    Снимай и покажи, тогаз ще ти повярваме..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стойте оттук нататък без самолети и без своя валута

    16 Яну 2023 16:09ч.

    Ами в тоя форум още пролетта обърнахме внимание, че самолетите вече са харизани и изпратени и в хангарите на Безмер няма нищо, а в същото време правителството на киро и кокоро, както и от канцеларията на президентина, отричаха. Ей тъй ще е и с еврото, както с тия подарени самолети по заповед на терористичната клоака САЩ - за нас остава ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. По същия начин и половината ни спестявания от разликата в курса мжду лева и еврото в полза на еврото, ще отидат в джобовете на Зеленски и сие да убиват руските ни братя. По същество карат гражданите, а не просто държавите, да финансират нацистката хунта в Киев. Мамят ни нашите политици както гледат. Сбогом, независима Българийо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • леля Ваня

    16 Яну 2023 16:15ч.

    Сушките никой не ги е купувал, а просто ги е дал на укрохунтата по заповед на США. Друг е въпросът, че те с късна дата може и да си измислят купувач, че даже и фактури да фалшифицират. Излишно е да казвам, че всичкото това е било унищожено от руснаците в небето на Украйна от руската авиация и ЗРК. Вината, разбира се, е на НАТО, обхванато от бесове и безумие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДА !

    16 Яну 2023 16:27ч.

    Точно. И впрочем оставаме завинаги без щурмова авиация, щото такъв тип самолети на практика няма от къде да вземем ! Русия - забрави ! САЩ имат А 10 "Тъндърболт" но няма да ни дадат да го помиришем, въпреки че е стара машина /добра/. В Западна Европа щурмовици не произвеждат. Сбогом Българска Щурмова Авиация !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, корнело! Чака те НАРОДЕН съд! На въоръжение във ВСУ се появиха българските гранатомети Bullspike-AT

    16 Яну 2023 17:57ч.

    През последните седмици има нов бум на групи, предупреждаващи за места за принудителна мобилизация, които помагат на украинците да се скрият от ловците на пушечно месо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, корнело! Чака те НАРОДЕН съд! На въоръжение във ВСУ се появиха българските гранатомети Bullspike-AT

    16 Яну 2023 18:01ч.

    https://ic.pics.livejournal.com/colonelcassad/19281164/3550153/3550153_900.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Neper

    16 Яну 2023 18:28ч.

    Господ е велик! Разкрива всичките им гнуни сделки и престъпни деяния със скоростта на светлината, като ги принуждава сами да се самоизобличават в лъжа и измама. Нищо не може да остане скрито. И никой няма да остане ненаказан за престъпленията си библейски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шилер

    16 Яну 2023 18:32ч.

    Не казвайте, че льотчика на самальотчика не е знаел за тази сделка. Сатана! Пу, пу! Да не вие уроки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма смисъл

    16 Яну 2023 18:43ч.

    Не е нужно да се доказва,че нямам сестра. На някой хора и яйце да му белиш и да му даваш черупката пак комунизма ще му е виновен. Новината за Су-25 е фейк !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВасилПетров

    16 Яну 2023 19:05ч.

    Фейк или кейф, няма никакво значение. Когато някой те набеждава, че си продал нещо на някого, а това е останало скрито от обществото, защото с това нещо може да се извършва престъпление срещу хуманността, и ако ти не си античовек, то просто го покажи! Това е толкова елементарно. А ако не можеш, това значи, че си го продал на друг. А кой е този другия? А и защо да се съмняваме в твърдението, че България е продала 14-я, след като знаем, че България отдавна е продала 13-я?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Радев и неговият военен министър

    17 Яну 2023 0:13ч.

    дължат опровержение на Блумбърг" и "Дневник" или потвърждение! Всяко спотайване на президента и на военният ни министър по въпросите на износ на оръжие, което е на въоръжение на БА, било то за трети страни, и особено на тежко въоръжение, е 100% национално предателство! Зашото не става въпрос за продажба на произведено по поръчка от трети страни оръжие в българските военни заводи, а за РАЗОРЪЖАВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ПРЕД ЛИЦЕТО НА ВЪОРЪЖЕНЕТА ДО ЗЪБИ 550 ХИЛЯДНА ТУРСКА АРМИЯ, КОЯТО НЕ СИ ДАРЯВА, НИТО СИ ПРОДАВА ОРЪЖИЯТА НА КОГОТО И ДА БИЛО!!!! нАТО е НИЩО! нАТО е американски самолети на картинка, залъгалки за идиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега като гледам как се отнасят в България дисарите и другите крадливи мръсници към Кирил и Асен

    17 Яну 2023 5:10ч.

    И си спомням как и мен ме бяха обявили в казармата за първи нарушител, защото бях разкрил далаверите на старшината и не ме пускаха в отпуска и прочие, само че аз бягах и ходех ношно време точно при приятелките на тези лъйнари които ме режеха от отпуска, и правех с тях ривенжд секс, едно чи аз си утмъжтавах, друго чи и некой от тее жини и те мъстяха здраво даже една ме накара да я оправя върху гроба на тъста й да удмъсти хубаво на мъжа си и дажи викна и сина си да гледа това утзад зад идни дървета хахаха а на Пригожен дъщирити като помня в Майаме миналата гудина ка грибяха сперма ут гъзувети на геювити и си я сипваха в путкити белким забременеят от талантливи ъмириканци и да рудят и да земат така зилената карта, ама нефелни и затва се наложи да изв карва баща им фълшиви дукиументи от кубинското разузнаване че ужким тее били приследвани в Хавана и така да земат пулитичиско убежищи ама имиграцьоното кат ги надушиха и им пуказаха снимка на Путин и им казаха Сига плйуйти в путката на Путлер, и те кан ни плюха и ги икспулсираха убратно в Нижни Новгурот да ъдът кумпот ут сушени кисали агурцъй

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бивш санитар

    17 Яну 2023 9:55ч.

    Пак пуснале американския луд от многонационалната лудница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ген. Константин Попов: Всички самолети Су-25 по щат са на летище Безмер

    17 Яну 2023 9:50ч.

    Към 1990 г. България е имала 40 Су-25 на въоръжение. Следва снемане от въоръжение на 26 от общо 40 самолета Су-25. България е продала 10 от тях на Грузия по програмата за разоръжаване, а другите 16 на частни компании след 1 септември 1993 г. По настоящем на въоръжение в България са 13 Су-25, 8 от които са ремонтирани в Беларус 2020 г. и 2021 г., а един се разби през 2022 г.близо до авиобаза „Безмер“) И ген. Константинов потвърди, че при съкращаването на въоръжението и числеността на Българската армия в началото на 2000 г. самолети Су-25 са били продадени на ЧАСТНИ фирми и не е изключено те сега да са препродадени и да са се озовали в Украйна. Разбира се, тези частни компании на територията на България може (и имат лиценз/право) да закупуват Су-25 не само от Българската армия, но и от други армии извън България, и сега са ги препродали на Украйна. Именно и това пише "Блумбърг", че 14 Су-25 български самолета са установени в Украйна, т.е. от България, а не от Българската армия/държава. ---> https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/gen-konstantin-popov-vsichki-samoleta-su-25-po-shtat-sa-na-letishte-bezmer.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Водещият: "Колко има като брой България в състава на ВВС?" Офицерът от запаса - генерал: "Толкова, колкото трябва, колкото са преценили колегите..."

    17 Яну 2023 10:47ч.

    Този генерал от запаса кого представлява, че да му се има доверие? - Президентът, който дължи отговор на българския народ и в по-широк план - на цялата българска нация - или МО, което анонимно и с третостепенни служители отговаря, че 13-е щурмови самолета Су-25 не са предадени на държави от антибългарската организация, в която членува Р. Булгария - НАТО. Самият о.з. генерал Константин Попов беше срещу НАТО по време на натовските убийства на деца, жени, цивилни граждани в Сърбия и Черна Гора през 1999 г., когато убийците от НАТО избиха над 2000 цивилни, хвърлиха обеднен уран до България и изпробваха Е-бомби - електромагнитни бомби, възпроизвеждащи един от поразяващите фактори на атомните и водородните бомби. Тогава този о.з. генерал друго говореше - бил против агресията на НАТО, но рях, военните, никой не ги бил питал. Та по тази причина си дремеха. На един от софийските митинги срещу НАТО на пл. "Демокрация" (пл. "9-и септември), след като чух от Константин Попов, че едва ли не нищо не зависи от военните, ми идваше да му зашия един по врата (както ми беше удобен), но беше в генералска униформа и с фуражка, представих си как му литва фуражката, но в НК е предвиден три години затвор за нападение над униформен... Впрочем, и този о.з. офицер-генерал не прави разлика между народ и нация. Защото говори за "украински народ", какъвто все още не се е формирал (славянобългарският народ на Р. България се е формирал в продължение на столетия и необратимо едва след 855 г., с покръстването на славяни и българи от княз Борис-Михаил. Над 50 народности съжителстват с състава на украинската нация, като най-многобройна е руската. Затова и в България, и по света "украинците" говорят изключително на руски език.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинският историк Ярослав Грицак отговаря на въпроса кога се е появил украинския народ, как се е формирала украинската нация и др. основни въпроси, фалшифицирани от рашистката пропаганда

    17 Яну 2023 14:29ч.

    https://meduza.io/feature/2022/11/28/kogda-poyavilsya-ukrainskiy-narod-byla-li-ukraina-rossiyskoy-koloniey-chto-ukraintsy-dumayut-o-bandere

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно

    17 Яну 2023 10:01ч.

    Купили са от България 14 щурмови самолета съветско производство Су-25 и са ги предали на Украйна, а не са ги купили от Българската армия. Снети са от въоръжение още през 1993 г./2000 г., а не както Копейкин иска да внуши, че сега се прави това и да внуши някаква криворабрано предателство и застрашаване на националната ни сигурност, и в същото време да си направи поредния ПР като патриот. Патриот е, но в кавички, т.е. патриотар:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи