Близо 25% от жителите на Германия са с имигрантски произход

Близо 25% от жителите на Германия са с имигрантски произход

Украински знамена, веещи се над и пред германския парламент - Райхстага - в Берлин по повод първата годишнина от руската инвазия в Украйна, 24 януари 2023 г. Снимка: АП 
 

Почти всеки четвърти живеещ в Германия е с имигрантско потекло - или е роден в друга държава, или е пряк потомък на хора, родени в друга страна, съобщи германската Федерална статистическа служба, цитирана от ДПА. Това прави 20,2 милиона души или 24,3 на сто от населението.

Според определението ѝ за човек с имигрантско потекло в тази категория спадат хората, имигрирали в Германия след 1950 г. и преките им потомци, "второто поколение".

Делът на жителите с такъв произход се е увеличил с 6,5 процента или 1,2 млн. души в сравнение с миналата година.

Основна роля за това нарастване в броя е изиграла миграцията на бежанци, най-вече заради войната в Украйна. Така делът на имигрантите, които са дошли в Германия в последно време - основно бежанци от Украйна, Сирия и Афганистан - се е увеличил с по-голям процент (7,3 на сто), отколкото този на родените в Германия преки потомци на родители имигранти, който е нараснал с 4 процента.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Само германците остават слепи за този факт

    20 Апр 2023 13:17ч.

    По време на бежанския поток 2015-та Меркел каза на немците, който се страхува от бежанците да се запознае с тях. Това е мисията невъзможна за средния немец - хора неспособни да интегрират, а само да подчиняват - било то икономически или с правила. В този смисъл тези 25% имигранти са като олио във вода, независимо думите за толерантност, интеграция и солидарност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И повече ще стават

    20 Апр 2023 13:24ч.

    Трябва да се анализира процента на чужденците сред населението до 40 години. Там е много повече. Когато си отидат майките на буумърите и буумърите, чужденците ще доминират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бе казваме ви - германците са подменени! :)

    20 Апр 2023 13:26ч.

    Къде е отговорният немски капитал след ВСВ да си вдигне и защити държавата ФРГ тогава?! Ми срамота за твърдия, ДИСЦИПЛИНИРАН германски ген отговорен към държава и немски народ? Няма ги, не ги виждаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви странни имена...

    20 Апр 2023 14:37ч.

    2050 г. Някъде по магистралите на Германия... Двама немски катаджии спират за проверка кола с четирима души в нея. Искат им документите. Единият полицай подсвирква от учудване, другият го пита: - Какво бе, Хасане?; Онзи отговаря: - Гледай бе, Мурад! Какви странни имена измислят хората: Густав, Мюлер, Карл, Ханс...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко германски държави има преди Бисмарк?

    20 Апр 2023 15:54ч.

    Може пак да станат толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи