Близнашки: Комунизмът е много красив идеал

Близнашки: Комунизмът е много красив идеал
Предлагаме Кристалина Георгиева не просто за член на Европейската комисия, но за вицепрезидент на Комисията и върховен представител по въпросите на външната политика. Това каза служебният премиер проф. Георги Близнашки на пресконференция след първото заседание на служебното правителство, очевидно обърквайки наименованието на поста - зам.-председател, а не вицепрезидент на Европейската комисия. Ако българското предложение бъде одобрено, Кристалина Георгиева ще стане заместник на новия председател на ЕК, Жан-Клод Юнкер, и наследник на Катрин Аштън като шеф на европейската дипломация.
<p>&bdquo;Ще направим национално усилие нашият досегашен комисар да получи по-висок пост. Това ще бъде огромно признание за нашата страна&rdquo;, заяви Близнашки. &bdquo;Тази кандидатура отдавна се обсъжда в обществото. Това е убедителна, достойна кандидатура за България. Ако тя успее да заеме поста, това ще бъде голям успех за българската външна политика, за българската дипломация&rdquo;, посочи той, съобщава &quot;Фокус&quot;.</p> <p>Взехме решение всеки министър да отдели по 300 лева от своята заплата и всички те се отзоваха в помощ на бедстващите като пример за подражание, съобщи още служебният министър-председател. Близнашки поясни, че министрите ще вземат заплата в края на месеца. &bdquo;Това е благороден акт. Призовавам всички да се отзоват според възможностите си&rdquo;, заяви той. Близнашки обеща, че ще посети засегнатите от наводнението райони. &bdquo;Добре би било като национална общност да покажем съпричастност към нашите сънародници&rdquo;, добави той.</p> <p>&quot;Комунизмът е много красив идеал, за който са загинали много честни и светли личности, но не мисля, че това е централната тема&quot;, заяви Близнашки в отговор на въпрос за своето минало.</p> <p>Министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов заяви, че заедно с проф. Йордан Христосков, служебен вицепремиер по социална политика и министър на труда и социалната политика, ще отидат на терен в Мизия, за да помогнат на местните и държавните власти, които да могат да получат първите помощи. &bdquo;Взети са мерки, екипите са на терен. Нямам обратна връзка за някакъв проблем. Нещата на този етап са под контрол&rdquo;, уточни Бакалов. Той заяви още, че се е знаело три дни по-рано, че ще има приливна вълна.</p>

Коментари

  • Udldjfm

    06 Авг 2014 23:38ч.

    Браво!! Тогава наистина ще успее да промени генетичния фонд на БГ.Само за тези глупави изявления тази жена изобщо не трябва да се показва.Ама нали \&quot;чипът\&quot; ни е повреден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Udldjfm

    06 Авг 2014 23:52ч.

    Браво!! Тогава наистина ще успее да промени генетичния фонд на БГ.Само за тези глупави изявления тази жена изобщо не трябва да се показва.Ама нали \&quot;чипът\&quot; ни е повреден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бончо

    06 Авг 2014 23:53ч.

    Те не го пускат в стаята, той на масата иска да седне. Леко..ооо..оо. с вицепрезиденството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коколина

    07 Авг 2014 0:37ч.

    Тая шия не е от идеала, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • костадин

    07 Авг 2014 1:42ч.

    Мислите ли, че можехме да изкараме без тази сюрия от хора в служебното правителство и да поикономисаме малко пари. Че те са и четири вицепремиера. Защо? А големите технократи , по думите на Президента са направо смешни. Какъв специалист е министъра на Транспорта, а на Икономиката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MAXHO

    07 Авг 2014 1:49ч.

    Младият Близнашки много напомня на стария Дачков. Пустите му пари, на стари години глава затриват :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Х

    07 Авг 2014 2:23ч.

    Ние сме на всеки километър: Бойко Борисов-комунист, Георги Близнашки-комунист,Росен Плевнелиев-син на комунист, Цецка Цачева-комунист, Лиляна Попова-дъщеря на комунист,Николай Младенов-син на комунист, Кристалина Георгиева-дъщеря на комунист,Румяна Бъчварова-дъщеря на комунист, Румяна Коларова-комунист, Велизар Шаламанов-комунист, Меглена Кунева-снаха на член на ЦК на БКП ...Нешо да кажат Едвин Сугарев,Евгений Михайлов,Мария Капон, Калин Янакиев,Теодора Димова?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ivo

    07 Авг 2014 2:25ч.

    БОЙКО БОРИСОВ Е БИВШ КОМУНИСТ, КОЙТО СЕ ОТКАЗВА ОТ ЧЛЕНСТВОТО СИ В ПАРТИЯТА ЕДВА ПРЕЗ 1995 ГОДИНА. БОЙКО БОРИСОВ Е ЕДИН ОТ МАЛКОТО БИВШИ КОМУНИСТИ, МОЖЕ БИ ЕДИНСТВЕНИЯТ, КОЙТО СИ ПОЗВОЛИ ОТКРОВЕНО ДА ХВАЛИ И ПРЕВЪЗНАСЯ НАЙ-ТЪПИЯ И НАЙ-ГАДНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИКТАТОР В ЦЯЛА ИЗТОЧНА ЕВРОПА – ТОДОР ЖИВКОВ. НЕГОВ РАБОТОДАТЕЛ, МЕЖДУ ДРУГОТО. БОЙКО БОРИСОВ И ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ ЗАСТАНАХА НА ПОЧЕТНА СТРАЖА РАМО ДО РАМО ПРИ ВЪЗКРЕСЯВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА ТОДОР ЖИВКОВ В ПРАВЕЦ НА 7 СЕПТЕМВРИ 2001 ГОДИНА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    07 Авг 2014 2:39ч.

    Идеалист. Ама що ми се чини, че се оправдава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Х

    07 Авг 2014 3:22ч.

    Няколко думи за мотивите ми да прeдложа по-горния списък на комунисти преобразили се в атикомунисти... Аз уважавам правото на всеки да има убеждения по негов избор. Уважавам също и правото му на промяна на убежденита, както той я преценява и разбира. Мога да имам мнение,но нямам право за това да го съдя. Не мога обаче да понасям и ненавиждам преображенията до степен да забравиш какъв си бил довчера и да започваш срещу предишнште си съмишленици кръстоносен поход.За да се докажат в новата си битност подобни хора се превръщат в салемски вещици,преследващи и обругаващи всеки другомислещ. Съвършен обрзец за подобин тип поведение са скудоумните лъжекоментари,напр., на Огнян Минчев.Тъкмо такива са,с едно-две изключения, и посочените от мен тук имена.Те тровят обществената атмосфера, подклаждат напрежения, замърсяват въздуха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • килл

    07 Авг 2014 3:56ч.

    Комунистите трябва да бъдат избити! Иначе няма управия! Да последваме примера на Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    07 Авг 2014 4:29ч.

    България ще продължава да е на това дередже докато има зомбита като този, който призовава до се избиват у нас комунистите като в Украйна. Само, че в Украйна не избиват комунисти, а руснаци и след тях идва ред и на българите. Комунизма действително бе един неосъществим идеал, но професоре кажи си мнението за капиталистическия рай. Идеала мобилизира хората, а рая ги разделя на богопомазани и рая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    07 Авг 2014 4:40ч.

    Бивш комунист и бивш негър няма, генетично е, по рождение. Намират амират ги и проучват и така ги издигат, не става по желание, а по увреденост. Но комунизмът не е което си мислите, сега световният комунизъм се строи от САЩ и за това истинските комунисти са на тяхно подчинение! А вие си мислите че леви са станали десни, ха ха ха, има само горе и долу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идиеалът и прагматизъм на Близнашки!

    07 Авг 2014 5:24ч.

    Комчунизмът е много красив идеал, но за по-прагматичният професор ренегат от БСП много по-важен е не идеалът, а високият пост. Нали заради него оплю бившата си партия и се постави в услуга на най-върлите си по-напред опоненти - десните, Герб и марионетката им Плевневлиев! И те го възнаградиха подобаващо!!! Аферим, машаала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БЛАГОДАРЯ, ТОДОРОВ!

    07 Авг 2014 5:56ч.

    ХАЙДЕ СЕГА ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДА КАЖЕМ ЕДНО ГОЛЯМО \\\&quot;БЛАГОДАРЯ\\\&quot; НА ПОЛИТОЛОГА АНТОН ТОДОРОВ, КОЙТО НИ ОТВОРИ ОЧИТЕ ОЩЕ ПРЕДИ СЕДМИЦА КОЙ Е ГЕОРГИ БЛИЗНАШКИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петров

    07 Авг 2014 6:09ч.

    Кристалина, или Сталинка няма нищо общо с нас българите. Не и пука за нас, и както преди мен някой е написал ще ни променя генетичния фонд с бежанците. Трябва да се замислим ако хипотетично я поставят на мястото на Ащън по чия свирка ще играе - черна ще да е, на Обама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ

    07 Авг 2014 7:08ч.

    Комунизмът е много красив идеал,..който се използва да зароби половината свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Forbes

    07 Авг 2014 7:40ч.

    Ако Кристалина стане външен министър на ЕС нещата значи отиват на война - Факта че големите ни пробутат този важен пост означава само едно - ВОЙНА - И с нея просто после ще си измият ръцете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чичо Дачо

    07 Авг 2014 8:24ч.

    Защо бе Жоро?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • a, taka

    07 Авг 2014 8:29ч.

    \&quot;Чичо Дачо, борбата продължава\&quot;!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • янко

    07 Авг 2014 14:31ч.

    Професор Близнашки си подсигури място в историята на България: министър-председател. Спорен е въпросът под какво име ще остане в аналите - проф. Ренегашки или проф.Близашки.Да е жив и здрав и да изпълнява достойно задълженията си по длъжността Говорител на Говорителя на Бойко Борисов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ..

    07 Авг 2014 17:25ч.

    Гледах и слушах по коментарните телевизионни студия интелигентни хора, на които от злоба интелигентността им бе отишла на кино. Когато твърдят че комунистическата идеология е кървава идеология, убила хиляди хора трябва да се позоват конкретно къде в тази идеология е записано, че трябва да се убиват и заточават политическите противници. Че такива е имало спор няма, но те са резултат на тоталитарния режим, или на човешкия фактор. При демократичната система, за каквото се считаме, имаше не знам колко показни убийства, за които нито един от поръчителите не бе открит. Това води до извода, че поръчителите са хора във върха на управленската структура, прикрили се зад маската на демократи. Излиза отново, че не идеологията и политическата система са водещи в случващото се, а човешкия фактор в управлението. Отричането на дадена идеология е нарушаване на демократическите принципи и правото на хората да имат свобода при избора на убеждения и никой няма право да демонизира инакомислещите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • %

    07 Авг 2014 19:25ч.

    Комунистическата идеология построи съвременна България. И така я построи, че до ден днешен чакалите я оглозгват, пълнят си търбусите с комисиони и има още, и още, и още. Ха наздраве за съвременните \&quot;строители\&quot;- милиардери. Заупокой за видиотения, опърпан и жалък български народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pearl Earring

    07 Авг 2014 21:25ч.

    Нищо добро не я чака България докато не измете номенклатурата. П.П. Гласове, моля ви, какви са тези големи снимки на професрина, оито постоянно слагате? Човек се стресира...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pearl Earring

    07 Авг 2014 21:45ч.

    Нищо добро не я чака България докато не измете номенклатурата. П.П. Гласове, моля ви, какви са тези големи снимки на професрина, оито постоянно слагате? Човек се стресира...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pearl Earring

    07 Авг 2014 21:50ч.

    Нищо добро не я чака България докато не измете номенклатурата. П.П. Гласове, моля ви, какви са тези големи снимки на професрина, оито постоянно слагате? Човек се стресира...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи