Блинкън: Русия може да атакува Украйна в кратък срок

Блинкън: Русия може да атакува Украйна в кратък срок
Руското военно струпване край украинските граници означава, че президентът Владимир Путин може в кратък срок да нареди атака срещу Украйна, предупреди днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, цитиран от Ройтерс. Той пристигна на визита днес в Киев за среща с президента Володимир Зеленски. Очаква се в четвъртък американският държавен секретар да се срещне с колегите си от Великобритания, Франция и Германия в Берлин, съобщава БНР.

Американският държавен секретар пристигна в Украйна Снимка: "Ройтерс"

 

Посещението на Блинкън в Украйна е само два дни преди срещата му с руския външен министър Сергей Лавров в Женева, в опит да намалят напрежението около Украйна.

 

В Киев дипломат №1 на САЩ заяви, че силно се надява Русия да се придържа към пътя на дипломацията и мира. „Знаем, че има планове да се увеличат (руските) сили още повече в кратък срок и това дава на президента Путин възможност, също в кратък срок, да предприеме допълнителни агресивни действия срещу Украйна“, каза Блинкън пред дипломати в посолството на САЩ в Киев. 

 

Русия неколкократно е отричала да има каквито и да е планове за атака над съседна Украйна. Но във вторник висши американски представители заявиха, че Москва може да започне инвазия „във всеки един момент“. 

 

Говорителката на Белия дом Джен Псаки заяви пред репортери, че струпването на десетки хиляди руски бойци край границата с Украйна е създало „извънредно опасна ситуация“.  Тя каза, че „всички опции са на масата“ с цел да се избегне конфликт и допълни, че „Блинкън ясно ще подчертае, че има дипломатически път напред“.

 

 

 

Коментари

  • Пинокио

    19 Яну 2022 12:12ч.

    Значи може, т.е. разрешено е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И този го лекувайте,

    19 Яну 2022 12:15ч.

    По-зле е дори от Канадеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    19 Яну 2022 12:19ч.

    Да бе, добре! То последно около нова година щяха да ги превземат, ама нещо не ги превзеха. А от 201 г. насам, колко пъти ги превземаха според вас - загубих им бройката. Но, въпросът е, вие кравари, като какви се явявате в спор между две държави ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    19 Яну 2022 12:22ч.

    Познат сценарий. Но Русия не ви е Ирак, Либия, Афганистан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славов

    19 Яну 2022 12:32ч.

    Путин се готви за срещата с тов.Си , за да не го третира само като суровинен придатък, след като и Ердоган го привика да обсъдят положението м/у двете страни. Преди това Чавушоглу напомни,че няма да признаят никога анексията и имат втората по величина армия в НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СТАР

    19 Яну 2022 12:37ч.

    "Руското военно струпване край украинските граници означава, че президентът Владимир Путин може в кратък срок да нареди атака срещу Украйна", предупреди днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън. Евалла, Блинкън, значи постигнахте целта си да затриете бившата украинска съветска социалистическа република.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия се държи по този начин не само с Украйна, а и с всичките си съседи.

    19 Яну 2022 12:41ч.

    Явно Путин не можа да надхвърли обственият си ръст на едно гангстерче от крайните квартали на Ленинград.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bot

    19 Яну 2022 12:44ч.

    хехе, англосаксите вече и на молба го удрят. аре ве френдс, вземете я булката, мола ви са хаххаха. мечока няма желание обаче (да не се бърка от фобите с няма възможности).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАСС е упълномощена да съобщи

    19 Яну 2022 12:46ч.

    Русия може да атакува Сатанинските Античовешки Щати и в кратък срок те ще престанат да цапат света !!! Защото действията на руската мечка недвусмислено говорят за наличието на военно-стратегическа сила. Остава да видим ракетите „Циркон“ и „Кинжал“ в действие срещу коритата в Черно море !!! „Посейдоните“, вероятно, вече са инсталирани в Мексиканския залив и в Атлантическия океан. Само с два „Посейдоно“ и Ню Йорк ще е под вода !!! Да не говорим за 10 те подводници от клас „Борей“ с по 16 ракети „Булава“ на борда !!! Усещането, че песента на руските ракетчици ще звучи все по аргументиращо: Может, мы обидели кого-то зря, Сбросили пятнадцать мегатонн. А теперь горит и плавится земля там, где был когда-то Пентагон. Защото, Москва не вярва на сълзи....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    19 Яну 2022 12:49ч.

    Типично за всеки войнолюбец да говори това, с което да оправдае именно своите действия. Това е тяхната версия за разширяване на НАТО с фиктивна заплаха от другите, към които са си струпали войските далече от своите граници и са насочили намерението си да подчинят. Ако мине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    19 Яну 2022 12:50ч.

    От гледна точка на вечността дори и сто години са миг.А виж,проблемите на САЩ се увеличават от ден на ден и няма време,тези проблеми най-добре се решават с някаква войничка.Най-добре между някои глупаци,след което американците идват да приберат трофеите.По стар,изпитан във времето начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да я свършват тая фашистка сган.

    19 Яну 2022 12:53ч.

    Западна Украйна и била някога едно княжество за кратко .Не и сегашната огромна територия...нямаща нищо общо с "украинският" народ (хора чувстващи се украинци).Преди 100 години след 1 световна и разпада на Австро- Унгария така бе създадена огромната днешна Румъния.После болшевиките победиха в гражданската война и създадоха Украинска ССР в граници раздути-части от околните държави ....С различни народи.Това бе подарък.През 2-рата световна-украинските националисти моментално станаха първи помощници на немците,защото мислеха че ще създадат Велика Украйна.Но немците им показаха че такова нещо няма да се случи и че единствено могат да са полицаи или войници.Свърши войната. Създаден бе Кримска ССР.А Крим е руски от Екатерина Велика!Хрушчов го "хариза" подарък.Има едно нещо-всесъюзни икономически проекти.Тоест строеж на заводи.На територии или с цел икономическото им развитие или в близост до природни богатства.Налагало се е да се преместят огромни маси от хора можещи да ръководят и построят тези огромни икономически зони.Така и в Украйна и Казахстан и много други места са се заселили различни етнически преобладаващо руснаци.Нима в Казахстан оня с камилата ще ти прави космодрум?Елитът националисти на Украйна е виновен за етническото напрежение.За да се успокои региона те трябва да изчезнат.До Това води политиката на прочистване и мегаломания за велики държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    19 Яну 2022 12:54ч.

    Много са жалки американските политици. Като ги слушам учудвам се толкова са бездарни, неграмотни, примитивни. Особено кукла на конци Столтенберг и Блинкън. Това е унизително за интелигентен човек да слуша техните глупости. Като искат да решат своите вътрешни проблеми не е нужно да дърдорят вече за кой ли пореден път, че Русия има намерение да напада Украйна и да разиграват какви ли не сценарии. По-добре е да се погрижат за своите граници. Нима си нямат проблеми?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Wizz

    19 Яну 2022 12:54ч.

    След провала на преговорите който очаквам да се състои в скоро време (защото щатите на преговори не отстъпват никога, отстъпват само пред сила ) на Русия и предстои тежък избор. Нека си спомнят как действа Кенеди в подобна ситуация и как действа Иран преди 2 години - като опре ножа до кокала вадиш ракетите от силозите и слагаш пръст на спусъка и броиш до 10 на глас... Ако те чуят добре, ако не - да са чули...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак Маги

    19 Яну 2022 12:57ч.

    Лошото е, че всички държави, които сме съседни на целта им, ще са потърпевши от тези безумни намерения и може да станат допълнителна жертва. Дано управленците ни са неподкупни и патриоти! От тях зависи най-вече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блинкън: Русия може да атакува Украйна в кратък срок

    19 Яну 2022 13:00ч.

    Ще му се на изтънченото Блинкънче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • става въпрос за

    19 Яну 2022 13:02ч.

    целта на аммериканците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не забравяме...

    19 Яну 2022 13:03ч.

    ...защо на времето Съветите разположиха ракети в Куба, защото преди тях предшествениците на Тони разположиха ядрено оръжие в Турция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    19 Яну 2022 13:07ч.

    Fake news? 2 Месеца героична борба с империята на злото, галичаните вече обсаждат Сталинград. Сталинград, последни сили удържа до Юни и сертификацията на Северн Поток 2, ама боя продължава "Ще смажем съпротивата на 9 Май !" заяви президента на майдана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    19 Яну 2022 13:08ч.

    До коментар на 19.01.2022 в 12:53: Разпределение на производството. Имаше го и в България. С цел да се подсигури работа и на селяните, строяха заводи НАВСЯКЪДЕ. По времето на СССР в Ташкент строяха огромни самолети. Украйна бе погранична държава и там построиха множество танкови заводи. Авиоконструктора Антонов, който е чист руснак, е командирован да оглави авиационен завод в Украйна. По времето на СССР, Украйна даваше 1/3 от индустриалното производство. Но ... тъпите хохли си въобразиха, че са велики и ще могат без Русия. Оказа се, че не могат и за кратко време се превърнаха в най-бедната държава в Европа. И не само в Европа. Украинците са по-бедни от народите в Судан, Бутан, Монголия, Шри Ланка и ТРИ и половина пъти по-бедни от най-бедната държава в ЕС - България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещо му се размъти мозъка

    19 Яну 2022 13:14ч.

    ПО РАНО НИ ПОКАЗВАХА САТЕЛИТНИ СНИМКИ, СНИМКИ ОТ БЕЗПИЛОТНИ АПАРАТИ КАК И КЪДЕ СЕ СТРУПАЛА ДАДЕНА АРМИЯ, А СЕГА САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ БЕЗ НИТО ЕДНА СНИМКА!! КЪДЕ СА СНИМКИТЕ БЕ ГОВЕДАРИ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • иранската ядрена програма

    19 Яну 2022 13:22ч.

    Блинкин, името е Блинкин! От блини - вид палачинки. Човекът е с произход от Украйна - имайте малко уважение към името му! А относно това, което казал - преди Втората световна война е същия наратива - азиатските комунистически орди ще ни пападат, ние трябва да се защитим! Се повтаря години наред и всички са го знаели и са подкрепяли защитниците на Европа. Дори в самото начало на войната - Сталин готвил атаката за датата хикс, но Фюрера разбрал и го изпреварил с няколко дена. Т.е., бил жертва на агресия и отвърнал с неизбежна самоотбрана. Те юдео-християните по стара традиция викат на черното - бяло. А както знаем от класиката, войната е мир, значи мира е война, а жертвата е агресор. Агнето изяде вълка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bot

    19 Яну 2022 13:25ч.

    прости факти: само за 8 години уса демокраси (броя от времето, когато любителската на курабийки почерпи на Майдана), Украйна стана 3-та по задлъжнялост към МВФ и задмина по бедност дори Молдова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пинокио

    19 Яну 2022 13:39ч.

    Както и преди 80 год. овчярят вика на агнето да изяде вълка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Marin на 19.01.2022 в 13:35

    19 Яну 2022 13:44ч.

    а те каква американска имат дедо? американска-американска. не чайноканска

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сас

    19 Яну 2022 14:10ч.

    Руския империализъм ще се спъне в Украйна, украинците ще си бият до последно, за всяка улица за всяка къща. Като почнат да се връщат ковчезите с убитите русначета обратно към масква, друга песен ще запеят окупаторите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко-времето изтича

    19 Яну 2022 14:26ч.

    Инвазия в Украйна е възможна само до края на февруари.После киша,кал,непроходим украински чернозем.Това веднъж се е случвало при контранастъплението на червената армия.В добавка Украйна има дронове с които не е ясно как се справяме.САЩ очевидно тласкат региона към война.Европейските им пудели джавкат синхронно синергично но ще го отнесат те.САЩ ще им помогнат да се възстановят.Вероятно Русия ще бомби по веднъж което ще е достатъчно за капитулация,Берлин?Лондон?Франкфурт? Мечо се е разбеснял и няма кротне без яко нагушване!Русия за миналата година е продала въглища на Украйна за 1млрд 200млн.При това има ограничения по видове.Донбас се отплаща така да се каже,20млрд за тръби за заобикаляне на Украйна.Тия разходи трябва да се отплатят!?20г.+ в СТО и Русия е загубила трильони.Между другото смислените критици на политиката на Путин са натикани в миша дупка.Но ги има.И мечът виси над главата му.За 30г Китай расте в много пъти.Русия е там където беше.Паритета в оръжията ще е за кратко.Бедния кво да губи?Да пуца,богатия да се притеснява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ndn

    19 Яну 2022 15:17ч.

    Украйна чоже да мобилизира 450000 души 200000 скоро ще са готови за партизанска война, кви шансове има путьони? Само да се пробва да изнудва, пък който се хване...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дезирето

    19 Яну 2022 20:47ч.

    В нощта срещу 31 януари го виждам завземането. С троен шлем и три звездички в чашката. Cheers!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи