Блинкен: САЩ не искат война с Иран, но ще се защитават, ако бъдат нападнати

Блинкен: САЩ не искат война с Иран, но ще се защитават, ако бъдат нападнати

Съединените щати информираха вчера ООН, че не искат конфликт с Иран, но американският държавен секретар Антъни Блинкен предупреди, че Вашингтон ще действат бързо и решително, ако Иран или поддържани от Техеран сили атакуват американски войници, предаде Ройтерс.

Блинкен каза това в Съвета за сигурност на ООН, на фона на опасенията на международната общност, че конфликтът между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас", което се ползва с подкрепата на Иран, може да прерасне в по-голяма война, в която да бъде въвлечено например ливанското шиитско движение "Хизбула", което също е подкрепяно от Техеран.

"САЩ не се стремят към конфликт с Иран. Ние не искаме тази война да се разширява. Ако Иран или подкрепяни от него сили обаче, независимо от мястото, нападнат американски военнослужещи, не се заблуждавайте: ще защитим хората си и сигурността си - бързо и решително."

Американските въоръжени сили предприемат нови мерки за защита на войниците си в Близкия изток поради опасенията, че може да има нападения срещу тях от групировки, подкрепяни от Иран, съобщават официални лица на Ройтерс. Вашингтон например изпрати в региона изтребители и военни кораби, включително два самолетоносача, за да се опита да възпре Иран и подкрепяните от него сили.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Тагаренко

    25 Окт 2023 8:28ч.

    Как така ще се защитаватв, бе партньори!? Един срещу всички, всички за един. Ние цял живот живеем и се обучаваме, като дойде момента, да ви защитим! Та нали сме в НАТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че де са САЩ

    25 Окт 2023 8:33ч.

    Де е Иран, та да бъдат нападнати американски войници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    25 Окт 2023 8:42ч.

    Двете държави не се търпят една друга и е съвсем естествено да се сбият по "джентълменски". Отдавна не имало война в Персийския залив.Ще бъде уникално ШОО ако едновременно и Залива и Баб Ел Мандеб и Суец бъдат блокирани.Геополитически шедьовър! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И да няма повод ,ще го измислите.

    25 Окт 2023 8:45ч.

    "Ако Иран или подкрепяни от него сили обаче, независимо от мястото, нападнат американски военнослужещи, не се заблуждавайте: ще защитим хората си и сигурността си - бързо и решително."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защита ?

    25 Окт 2023 8:47ч.

    Каква "защита", бе наглец ? Вашите войници са на 10 000 км. от дома си ! ТЕ са в чужди страни, а не ирански военни в Мексико или в Канада ! Ще ви тепат докато се откажете. 200 милиона мюсюлмани са бесни и няма да ви се размине. И не плашете с "атом" щото и мюсюлманите имат атом. Тия дни в парламента на Пакистан пак имаше яростни призиви , да се удари Израел с ядрените пакистански балистични ракети ! Така че и срещу вас стоят с пръст на спусъка !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @защита ? 25 Окт 2023 8:47ч.

    25 Окт 2023 8:57ч.

    Дъглас МакКрегър онзи ден заяви в интервю при Такър Карлсън, че взвод от специалните части на САЩ е бил напълно унищожен в Газа при някаква операция (не стана ясно каква).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    25 Окт 2023 8:52ч.

    "ако Иран или поддържани от Техеран сили атакуват американски войници" -- едно е да бъдат нападнати говедарите, друго - техни войници. чий го дирят последните из цял свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    25 Окт 2023 9:04ч.

    Ще бъде уникално "Шоу" ако сащисаните започнат трета война от която няма да могат да излязат ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    25 Окт 2023 9:06ч.

    Мигащият психопат, пак е в криза... Кой е нападнал сащ, психо ? Вие нападате други държави, а не те вас. Откак сте създадени на чужда земя, тероризирате другите държави!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоя малко посмири тона

    25 Окт 2023 9:19ч.

    ... и започна да говори като същий договорняк. Защо ли? Ха сетете се от първия път!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    25 Окт 2023 9:37ч.

    Айде стига плакахте, като момиченца.Геополитиката е мъжко занимание а на клуб на хленчещи женчовци. Иранците също са биткаджии и мъжкари.Най-големите в целия Ислямски свят.Създали са и митичния "орден на асасините", и черния камък са отмъквали от Каабата в Мека и какво ли още не. Англосаксите пък не може да им се отрече, че винаги скачат на бой по всички точки на земното кълбо щом "чуят тръбата".Некак си отвътре им идва.Ей го дори австралийците вчера се обадиха, че "идват в Близкия Изток" за "търкала". Англичаните тоже са първа писта.От тех все пак тръгва всичко. Да се запасим с пуканки и да се насладим на дерби мача. За загрявка тва: https://m.youtube.com/watch?v=WtEqgG2EdTs&pp

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    25 Окт 2023 9:53ч.

    Нещо повече, има изключително много свидетелства, че тъкмо персийските суфи-поети са непосредствените предтечи на европейския Ренесанс (и не само като революция в художествеността). Данте и Петрарка са силно повлияни от формата и иносказанията на техните стихове. Не по-малко повлиян е и Шекспир в произведенията си от едно по-късно време. А колко малко знаем за персийския исмаилизъм от VІІ-VІІІ век като фактор на основаното на мистицизъм персийско отцепване в рамките на исляма, както и изобщо за ролята на персийския фактор при ранните арабски халифати...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Взриватели на газопроводи и руски тер.актове

    25 Окт 2023 10:10ч.

    Корпорациите финансират ПЕНТАГОНА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Влизането в Газа е опасно за живота на агресора

    25 Окт 2023 10:41ч.

    Ето новината, която даже медиите на руснаците не смеят да тиражират масово: https://iz.ru/1594670/2023-10-25/v-ssha-soobshchili-o-rasstrele-amerikanskogo-spetcnaza-v-sektore-gaza

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    25 Окт 2023 11:09ч.

    Е, то и израелците се почесаха по репите, когато на 8ми октомври броиха жертвите, и видяха, че от 150те загинали спецназовци, отразяващи атаката на бармалеите, голяма част са отстреляни от високопрофесионални снайперисти, каквито в редиците на ХАМАС липсват. А и големият квич от страна на САЩ, Египет да отвори закритият пропусквателен пункт с Газа, а откъм Газа път де факто вече не съществуваше, защото еврейците го бяха разбомбили в преследването на едни бягащи към Египет другари, навя едни мисли... Ама както се казва, вържете Обама, за да е мирно селото. Така че на Байдън и Блинкен ич не им е лесно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХА ХА ХА ХА ХА ХА

    25 Окт 2023 12:35ч.

    Значи Иран ще напада САЩ. Сега разбирам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    25 Окт 2023 15:37ч.

    ще се защитават от Иран, на другия край на света?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи