България пое ангажимент да "окаже съдействие" на бягащите от Афганистан, Унгария не е подписала

 България пое ангажимент да "окаже съдействие" на бягащите от Афганистан, Унгария не е подписала
България се присъедини към многонационална декларация за Афганистан, съобщиха от Министерството на външните работи. В него подписалите държави заявяват, че на афганистанците и чуждите граждани, които желаят да си тръгнат предвид връщането на талибаните на власт, това трябва да бъде разрешено, да останат отворени граничните пунктове, за да могат афганистанците да живеят достойно в безопасност. "Ние в международната общност сме готови да им окажем съдействие." Засега от ЕС само Унгария не е подписала декларацията.

 

В декларацията се казва, че предвид влошаващата се среда на сигурност, ние подкрепяме, работим да подсигурим и призоваваме всички страни да уважават и улесняват безопасното и основаващо се на ред и правила отпътуване на чужди и афганистански граждани, които желаят да напуснат страната. Имащите властови позиции на територията на Афганистан носят отговорност - и подлежат на отчетност - за защитата на човешкия живот и имущество, както и за незабавното възстановяване на обществения ред и сигурност.

 

На чуждестранните и афганистанските граждани, желаещи да напуснат, трябва да бъде осигурена възможност да го направят; пътищата, летищата и граничните пунктове трябва да останат отворени, при поддържане на обществения ред и спокойствието на гражданите.

 

Афганистанският народ заслужава да живее в безопасност, сигурност и достойнство. Ние в международната общност изразяваме готовност да го подкрепим, се заявява в декларацията.

 

Към момента подкрепилите декларацията са: САЩ, Албания, Австралия, Австрия, Бахамските острови, Белгия, Буркина Фасо, Канада, Чили, Колумбия, Коста Рика, Кот д'Ивоар, Хърватия, Чешката република, Дания, Доминиканската република, Ел Салвадор, Естония, Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност, Федеративни щати Микронезия, Фиджи, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Гана, Гърция, Гватемала, Гвиана, Хаити, Хондурас, Исландия, Ирландия, Италия, Япония, Косово, Латвия, Либерия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Маршалови острови, Мавритания, Черна гора, Науру, Нидерландия, Нова Зеландия, Нигер, Република Северна Македония, Норвегия, Палау, Панама, Паравгай, Полша, Португалия, Катар, Република Корея, Кипър, Румъния, Сиера Леоне, Словакия, Словения, Испания, Суринам, Швеция, Того, Тонга, Уганда, Великобритания, Украйна, Йемен.

 

 

 

Източници: dnes.dir.bg, dnevnik.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Tрагедия

  16 Авг 2021 17:26ч.

  За тези хора.Може всеки да е на тяхно място. Никой не е застрахован от простотиите на политиците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трагедията на подлогите

  16 Авг 2021 17:35ч.

  През лятото на 1944 американската армия заедно със съюзниците, както и силите на Де Гол освобождават окупираната от хитлеристите Франция. Още преди да се създадат официалните съдилища за колаборационистите, настъпва РАЗПЛАТАТА. Хиляди колаборационисти са извлечени от дупките си и линчувани, много от тия предатели са екзекутирани от близките на пострадали от хитлеристите. Курвите на вермахта /т.н. "хоризонтална колаборация"/ които са се продавали за найлонови чорапи и шоколад, са излавяни и остригвани нула номер, след което са разкарвани като панаирджийски мечки из селата и градовете, където са мърсували... Убити са около 30 000 /тридесет хиляди/ колаборационисти !!! Това - не в чукарите на Азия, а в центъра на цивилизована Европа. Заслужавали ли са го ? Сами си отговорете... Не виждам нищо не нормално да се случва в Афганистан. Предателите на страната си получават възмездието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  16 Авг 2021 17:38ч.

  На Нигер, Уганда и остров Тонга им е през… но налето Временно правителство се е помислило за управомощено от българския народ да прави каквото му хрумне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маймуната Дарвин

  16 Авг 2021 17:40ч.

  Румен Радев и неговото Правителство си е на три морета ! Синергията е важна ! Махай оградата !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  16 Авг 2021 17:47ч.

  Разправата с колаборационистите във Франция е право пропорционална на готовността да се предават без бой на германците преди това. Така Париж остава непокътнат (за разлика от Лондон, Варшава, Сталинград), а в Южна Франция е създадена дори по-малка френска фашистка държава, което не пречи впоследствие Франция да се натика сред страните победителки. Дори и отделят едно парче от победената Германия да го разграбва, защото е Франция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • How

  16 Авг 2021 17:49ч.

  !?!!??!!??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  16 Авг 2021 17:59ч.

  Честито, няма никакъв проблем, предвид предстоящата чистка на инжектираните зомбита, ще можем да ги подменим с пущуни и талибани! Това се казва толерастия и ще промени "Европа" за добро, за всеки джендър по един афгански съпруг! За всяка убита баба и дядо, ще има едно афганско семейство в тяхното жилище! Толерантно започвайте да учите пущу и други езици, за да бъдете добри домакини! Не може да се отрече, че Паси и Сталинка предупреждаваха да се готвим за ООН толерастия/окупация...ама кой да ти слуша!? П.П Явно маските и мерките са били свързани с още по големи планове! Днес маска, утре бурка, прави впечатление, че на българските жени им харесват маските, бас ловя, че ще им отиват и бурките!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не отклонявай вниманието към Паси и Сталинка,

  16 Авг 2021 18:05ч.

  други заеха слугинска поза

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нашите назначенци подписанти

  16 Авг 2021 18:09ч.

  Превръщат ни в чужденци в собствената си родина с ваксинационните ковид-паспорти. В същото време подписваме декларации за внос на чужди пришълци, които не са граници на родината ни. Не ви ли идват в повече двойните им стандарти?! Ние като държава може и да сме виновни за окупацията на страната, но като народ - не!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  16 Авг 2021 18:18ч.

  Трагедията на подлогите на 16.08.2021 в 17:35 особено лоши в цялата история са гадните коунета и не на последно място "Народният Съд", конституиран от тия твойте същите, рабира се аз те призовавам да си вземеш неколко борци за свобода от хафганистан, косово и т.н. институционализирани терористични анклави от твоите братя хамериканците и да си ги гледап у вас, ксто изнасилват майка ти,може да се возиш на С-17 в посока козк сикстийн, да ти окачат ордн на Капиталистическият Труп, евала прендо, пендахо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  16 Авг 2021 18:27ч.

  Привет от Джо Талибана, наричан от някои Байдън . Има интересни коментари относно съдбата на хората работили с германците във Франция . Да не забравяме, че тъй наречените демократи и истински европейци са просто една долна криминална измет разминала се с просвещението, за разлика от нас ! Франция, даже и Холандия днес е криминален рай прикрит като нещо нормално !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  16 Авг 2021 18:31ч.

  в момента гледам и джендър-пропаганджата, едва и не тая измет на човешката цивилизация изпадала от С17,практически самолеа е кацнал и рулира, на КОЙ точно ги пробутвате тия булшити бе ойро-гейове от последният шорошки ден? дано всичките умрете в агония, къде изнасилени от братята си терористи, пардон отанци, къде от пост-фъксийн проблемс.. е*ати и жалката пропаганда, ще се качиш на С17 в движение когато излита, със същият успех на Мосвич 7-ца като тръгва, ако не искаш да си във вентилаора и да не си счупиш врата ей така за амузмънт... Пълно информационно шайзе, къде е нашето педи и джендералшата му + шорошоидното на иво правителство... Аре сиктир с тия простотии вече, отделно, що рмията не е минирала полосата и няма картечни гнезда пред бизнес-братята на клановете - най-вече буш, после клинтън, рейгън, кенеди и т.н., най-вече нейно рептилско архи-хероиново величество, даже двете и копеленца бяха преди няколко години на терен?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вестник СЕГА:

  16 Авг 2021 18:38ч.

  "Това е най-големият провал на НАТО от основаването ѝ", заявил днес лидерът на ХДС в Германия Армин Лашет, цитиран от ТАСС. Според него в Афганистан се задава политическа и хуманитарна катастрофа. По думите му сега трябва да се анализира защо се стигна до това положение, да се направят изводи и да не се прикриват грешките." Това в Германия обаче. В България никой няма да посмее да каже в прав текст, че НАТО е допуснало огромна грешка с ангажирането си с американската авантюра и се е провалило. Напротив, твърденията са:"Корабът потъва точно по разписание, вода има за всички!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евалата

  16 Авг 2021 18:42ч.

  Радев! Евалата служебници! Нека се напълни тука с талибани и мюслита, че мангалите са ни малко. Ще плачеме за Тиквата, ама афганите няма да ни бършат сълзите. Но важното е хамериканите и джендърите да са доволни, а на нас ще оставят соросоидната шефка от "Отворено общество" на правния ти отдел да ни обяснява колко сме мултикулти и толерантни. Бойкикев и МаяМа с майките си ще й пригласят, спокс. Да му мислят българите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баграм

  16 Авг 2021 18:44ч.

  Не стига че изхарчиха милиарди народна пара за баняджийски изпълнения в рамките на незаконна отанска окупация, ами на всичкото отгоре ще ни карат да поемаме мигрантско бреме, а в същото време пенсионерите ни гладуват и студуват, а хора биват гонени от работа, задето не искат да поемат гмо-мухоморките им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  16 Авг 2021 18:45ч.

  Давайте ги, ша ги храним с парите за излишните вакси :DDD

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  16 Авг 2021 18:47ч.

  И не забравяйте който влиза да се ваксира с мухоморката на фазера :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Казах ли ви?

  16 Авг 2021 18:48ч.

  Това правителство е по-скапано и от бойковото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  16 Авг 2021 19:06ч.

  Колективният Херкулес ще чисти краварските обори!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това не е Сайгон, това е по-лошо:

  16 Авг 2021 19:08ч.

  https://pbs.twimg.com/media/E80b_FnXsAQ38b2?format=jpg& Това не е Сайгон, това е по-лошо: https://www.youtube.com/watch?v=tlrQ-peizT8 …

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НАРОДЕН съд за майкопродавците!

  16 Авг 2021 19:10ч.

  Туземната колониална на чичо САМ администрация загроби почти 2 000 000 000 лева в пущинаците на Афганистан …

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А можеха да откажат

  16 Авг 2021 19:10ч.

  С поне три причини - последни по доходи в ЕС, последни по нормални условия на живот и политическа криза. Ама не им стиска. Който е изявил съгласие да ги покани в дома си. За такива въпроси, трябва допитване до общественото мнение. Или като се вкараха едни кукли на конци в парламента, смятат и да управляват с тях. Пак същите стари кръгове. И пак същото като преди, но вече се нарича нещо друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джуан дзъ

  16 Авг 2021 19:16ч.

  Три неща си остават вечни: че водата тече, че огънят гори... и че всякога идва мигът на поредното бягство с хеликоптер на американските окупаторчета от покрива на посолството в окупирана от тях страна. И въпреки че окупацията в Афган падна, ще берем последствията й още дълги години, защото окупаторите си остават мръсници и сега ще ни изнудват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Свободният" свят подкрепя брадатите главорези

  16 Авг 2021 19:17ч.

  "Свободният" свят подкрепя брадатите главорези !981 г., Маргарет Татчър на границата на Афганистан и Пакистан: https://www.youtube.com/watch?v=tlrQ-peizT8

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко се познава при сравнението

  16 Авг 2021 19:20ч.

  https://ic.pics.livejournal.com/colonelcassad/19281164/2918020/2918020_900.jpg Всичко се познава при сравнението https://colonelcassad.livejournal.com/6985563.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  16 Авг 2021 19:32ч.

  "Свободният" свят подкрепя брадатите главорези на 16.08.2021 в 19:17 те тоа им е свободният свят и демокрацията, няма да забравя бирмингамските колеги как се радваха като дъртата вещица отиде в ада...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скука

  16 Авг 2021 19:36ч.

  Радев,вземи си ги у вас,не набутвай народа с тази напаст,която трябва и да храни,докато те лежат,или извършват престъпления. Нали идваше промяната? ББ също щеше да подпише. Къде е промяната?!?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къде е подкрепата за декларацията на ---

  16 Авг 2021 19:54ч.

  --- Иран ? Пакистан ? Турция ? Таджикистан ? Узбекистан ? Туркменистан ? Китай ? Русия ? --- Т.е. няма подкрепа за тази декларация от НАЙ-ВАЖНИТЕ СТРАНИ около Афганистан ! На место тях е пълно с пудели и лизачи от близко и далече - Фиджи, Микронезия, Науру , Сиера Леоне , Тонга ...Тези световно значими страни ще ли поемат афганци на територията си ? Няма ли малко забабулени афганки да плажуват на плажовете на Фиджи ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васил Проданов

  16 Авг 2021 19:55ч.

  САЩ създадоха чудовището на Франкенщайн и то ги погуби ://pogled.info/avtorski/Vasil-Prodanov/sasht-sazdadoha-chudovishteto-na-frankenshtain-i-to-gi-pogubi.133087

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  16 Авг 2021 19:55ч.

  Нека си изясня тази "декларация" - за повечето подписали под лозунга: "Дайте да дадем!". Значи храбрите задлоквенски САЩисани отиват преди години там, разбишкват целият Мравуняк, подкарват помиярите си вкупом и те там и след като решават, че ще мърсуват другаде, се изтеглят по нотната партитура "Сайгон -2" и ни лук хрускали - ни мирисали, оставят другите - с мижитурките си начело - да СЪРБАТ ПОПАРАТА ИМ!!! ... Нещо да бъркам, освен, че ще се напълни и тук с видни лекари, инженери, професори и прочие - учени. Всички силно заинтересовани от местните във фертилна възраст и не само...!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  16 Авг 2021 20:29ч.

  Защо се учудвате, че нашите са подписали и са готови да приютим тамошните пудели на САЩ, та Тримореца го каза в прав текст, че България ще е в "синергия с дневния ред на САЩ"! С една дума ние ще действаме така, както е изгодно на САЩ, защото Радев трябва да вземе още един президентски мандат с благословията на Вашингтон! Тримореца доказа, че няма граници и червени линии, които не е готов да прекрачи, за да се докопа до още един президентски мандат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  16 Авг 2021 20:51ч.

  Браво на такива управници! Хвала! Оправни! За актуализация на бюджета не се разбраха, за ковид не се ртазбраха, за правителство не се разбраха, за хала ни не се разбраха, за нищо не се разбраха, но за помощ на братския афганистански народ се разбраха и подписаха за по малко от 24 часа. Ура и да живей!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бисер в калта на коментариата

  16 Авг 2021 21:13ч.

  Първо - баси глупаците коментират тука, вкл. и аз. Второ - кой е подписал за Бъгария - име и длъжност? Трето - Не са глупави сащисаните, глупавите сте вие, както казах в т. 1, защото не знаете какъв им е плана и защо трябваше да се изнесат толкова бързо. Като аналогия ще кажа, че по същия начин в Източна Сирия преди няколко години Ислямска държава се срина и се срина по-бързо, отколкото кюрдите можеха да настъпват срещу тях. Алтернативата беше Източна Сирия да бъде атакувана от руската армия. Е, това не стана, а сирийския петрол, който се намира почти изцяло в Източна Сирия, падна в ръцете на американците, които точат - както каза сирийския външен министър в началото на годината - са източили 90 млрд. долара. Играта в Афганистан е точно такъв "провал", и следва да се случват доста мрачни неща, особено в посока Иран. А бежанците или ще се научите да ги обичате, или - не.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кака Милка архиварката,

  16 Авг 2021 21:28ч.

  Всички богати държави са поели ангажимента. Само разни изоставащи икономически държави, дето имат окаян БНП и икономика, от рода на Бангладеш и Швейцария не са я подкрепили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А кой ще окаже съдействие

  16 Авг 2021 21:48ч.

  На бягащите български граждани от 20 годишното управление на БСП, СдС, НДСВ....ДПС като балансьор,после на 10 години тотална простотия на ГРОБ?.....А?Кой?....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дали е "трагедия" или нацинално освобождение?

  16 Авг 2021 22:37ч.

  Спомнете си налагането на славянски имена на нашите етническо-турски съграждани през 80-те. А сега, сравнете налагането на съмнителната "либерална" култура в едно общество, което уважава, цени и се бори за традициите си? Кой ще победи? Таргедия ли!? Справедлива победа на тази корава нация!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бисер в калта на коментариата на 16.08.2021 в 21:13

  16 Авг 2021 22:40ч.

  Респект за коментара. Всичко е насочено към дестабилизация на региона, предимно към Иран, Китай и бившите съветски републики, съответно Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Това е най-големият провал на НАТО от основаването ѝ", заявил днес лидерът на ХДС в Германия Армин Лашет

  16 Авг 2021 22:43ч.

  No comment. Закривай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой 'че плати нашия слугинажки масраф?

  16 Авг 2021 22:48ч.

  Кой ще бъде съден за това, че пращахме наемници на държавна издръжка на гурбет в Ирак и в Афганистан? Какъв национален интерес защитиха и утвърдиха тези наемници?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р

  16 Авг 2021 23:01ч.

  Чисти майкопродавци и предатели управляват нещастния ни народ. С нищо не сме им длъжни на тези навлеци от Афганистан, Ирак и откъдето и да са, самоубийство е да ги държат и в минимално количество тук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  16 Авг 2021 23:09ч.

  Нашите баби и дядовци ще живеят с по 300 лв. на месец, а за мюслитата определят по 2000 лв. Щото видиш ли, те трябвало да ядат телешко месо, по 18 лв. за килограм. А родните ни пенсионери не искат ли да ядат телешко? Неееее, за тях е достатъчно по кофичка кисело мляко на ден и сух хляб. Наистина ме се драйфа! Настоявам за чужденците да се определи месечен бюджет, колкото е минималната пенсия на българите и те сами ще си тръгнат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БЪЛГАРИЯ

  17 Авг 2021 0:14ч.

  България , в лицето на народа български /нормалната част/ не е поемала ангажимент към никого . Сбъркали сте народа. Ако под името България имате предвид някакви у.тайки , значи сметките ви са криви. Това е интелигентното обяснение. Другото е по трудния начин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • служебното правителство да си ходи!

  17 Авг 2021 1:10ч.

  Бе вие сте луди за връзване! Откъде накъде едно служебно правителство ще подписва и ще поема ангажименти да "окаже съдействие" на бягащите от Афганистан!!! Унгария не е подписала, така че служебното правителство да си ходи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВЪН циркаджиите от служебното правителство

  17 Авг 2021 1:13ч.

  Циркаджиите от служебното правителство, ВЪН!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво пречи да пуканите неколко стотин хиляди авганци

  17 Авг 2021 1:14ч.

  те са ви братовчеди на вас, българите, че и са по-умни от вас, по оправни. Много от тях са проджект мениджъри след като заживеят в щатите, а жинити си падат по тех

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До зевзеците

  17 Авг 2021 2:45ч.

  Не можах да намеря в списъка на желаещите страни да фигурират Швейцария, Израел !?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво каза Руският посланник

  17 Авг 2021 9:40ч.

  От Кабул пряко.Пряко в ефир той каза че кадрите на паника са от онази част на летището която се контролира от американците.В градът няма паника.Имало е за кратко безпорядък свързан с светкавичното падане на старата власт като някоя и друга стрелба, пожар, взрив.Когато талибите идват на окрайнините на градът , те са дошли без оръжие на сутринта.Просто са предложили на въоръжените постове да си предадат оръжието.Всички силови ведомства са се саморазпуснали.И старият президент е избягал със своето обкръжение от Афганистан.Талибите са изчакали и не са влезнали в градът за да няма безпорядък, произшествия.После са приели капитулацията на Афганистанските сили за безопасност.Този който е ръководил това от талибите ще има среща утре с руският посланник.Но когато пада властта за кратко е имало мародери и престъпници по улиците.Вечерта когато талибите са се уверили че със старата власт е свършено влизат в градът където населението ги е чакало , обявили са вечерен, комендантски час от 22.00.С бандите, мародерите и престъпниците са разговаряли кратко и всичко става спокойно.И както каза посланикът, за първи път от години през ноща не е имало нищо, пълна тишина.Защото до този момент всеки ден и нощ е имало по няколко престрелки, пожари и взривове.Абсолютна тишина и спокойствие от каквто са поели Кабул.Талибите са дали телефони на които хората да се обаждат при проблеми като са казали, звънете и ние веднага ще дойдем.Представител на талибите е дошъл при посланника да заяви че те гарантират тяхната безопасност и че поемат функцията на охрана на посолството вместо досегашната охрана.В градът работят дори училищата включително за момичетата.До посолството има училище и посланникът е минал да види каке с децата.Посланикът е проявил желание да разгледа градът и талибите са отговорили че може да отиде където желае.На базата на социалните контакти посланникът е знаел за настроенията сред афганците.Че старата власт е корупционна марионетка и предатели на народът си.Тоест нама реална подръжка на хората.И как да стане в страна потънала в корупция и масова бедност....сякаш се сещам за една страна на Балканите.....много от парите отделяни от американците изобщо не са стигали до обикновенните хора...Що ли пак се сещам за една балканска....И не е чудно защо без никакво насилие Афганистан на режима падна за седмици.Първите талиби или талибани са целували земята на Кабул.Тлибите се отнасят със сурова строгост към престъпността.В Афганистан бедността е над 80 процента.И талибите се отнасят отрицателно към корупцията.Посланикът разказа за невероятната бедност и нищета.На фона на лукса в домовете на афганската върхушка.И затова и картоненият дом на Американските пиявици падна за няколко седмици и то без бой, без стрелба.Жалко е че в България без война народът е доведен до бедност в поне 50 процента от корупцията на Тиквата и са нужни български талибани за да спрат този български разврат сред върхушката.Това е засега от Афганистан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прогноза

  17 Авг 2021 12:34ч.

  Ясно е какво ни чака - огромен брой афганци, Истанбулска конвенция, отказ от досегашната ни позиция за Северна Македония плюс американски бази по черноморското ни крайбрежие - последните ще бъдат създадени за да пазят "умните и красивите" от посегателствата на "бежанците" (да не си помислите, че ще бъдат с някаква друга цел)...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...........

  17 Авг 2021 13:20ч.

  американците да си ги приберат в техните домове. байдън да покани няколко в тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Назаем от ЛАФЪРДИЕВ по съобщение на https://24tv.ua/.

  17 Авг 2021 14:54ч.

  А в това време - във военна база в Кабул, американците изоставят 40 военни от Украйна, Грузия, Румъния и България. По съобщение на https://24tv.ua/. Американците са изтеглени, останалите са изоставени. И вече са обезоръжени от талибаните.. Украинското МВР знае за изоставените военни. Американците винаги се грижат и за своите слуги.. Като ги изоставят.. Кво толкова, че летището в Сайгон вече е само бледо копие на летището в Кабул.. И вече по улиците там има обезглавени афганистанци - преводачи за американската армия. Кой ще плаща еваякуацията? Какви национални интереси защитават тези високоплатени наемници?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Садо-мазо робство. По-хубаво е и от турското...

  17 Авг 2021 17:32ч.

  Не може да се отрече, че Паси и Сталинка предупреждаваха да се готвим за ООН толерастия/окупация...ама кой да ти слуша!? П.П Явно маските и мерките са били свързани с още по големи планове! П.П Явно маските и мерките са били свързани с още по големи планове! Днес маска, утре бурка, слушайте я тая Херо, беее! Обичайте си робството, беее!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи