Бившият съветник на Зеленски Арестович: Много малко вероятно е да спечелим войната

Бившият съветник на Зеленски Арестович: Много малко вероятно е да спечелим войната

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Бившият съветник на украинския президент Олексий Арестович, който подаде оставка тази седмица, заяви, че не вярва в "гарантираната победа" на Украйна.

"Ако всички смятат, че гарантирано ще спечелим войната, това е много малко вероятно, от 14-и вече престана да изглежда така. Смятате ли, че оценката на президента на Полша Дуда, и то не само за решаващите месеци, че изобщо не се знае дали Украйна ще оцелее, е казана просто така или се основава на някаква информация?", пита Арестович във видеоклип, публикуван в събота в канала му в Telegram. Бившият съветник допълни, че вече не представлява институция и може да казва това, което мисли.

 

На 18 януари по време на Световния икономически форум в Давос, полският президент Анджей Дуда заяви, че е настъпил критичен, решаващ момент, в който до няколко седмици или месеца ще се реши "дали Украйна ще оцелее или не". Дуда нарече ситуацията много трудна и я обвърза с необходимостта от "изпращане на допълнителна военна подкрепа за Украйна".

На 17 януари Арестович бе принуден да подаде оставка. Няколко дни по-рано той каза, че част от къща в Днепропетровск се е срутила, защото върху нея е паднала ракета, свалена от украинска система за противовъздушна отбрана. Изказване, остро критикувано от украинската общественост, като дори депутатът Олексий Гончаренко го обвини в държавна измяна и инициира събиране на подписи за уволнението му. На следващия ден Арестович подаде оставката си като молбата му бе удовлетворена още същия ден. 

Източник: ТАСС

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • в руския свят статистики и индукции не важат

    21 Яну 2023 21:32ч.

    Откак сте със Запада, само губите. Това се отнася за всички, заложили на тоя куц кон, но най вече за вас, защото не е възможно дърво без корен да оцелее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е, Западът е облигатен паразит

    21 Яну 2023 21:52ч.

    Не може да не убива желтвите си, от това живее вече няколко века

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Яну 2023 21:59ч.

    "Много малко вероятно е да спечелим войната". Дрън-дрън. Нали Киро ви спаси, бе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    21 Яну 2023 22:35ч.

    Арестович е всякакъв, но не глупав. Струва ми се, че е обиден за това че го пожертваха по-тъпи хора и се приготвя да "вземе завоя". Само гледайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Яну 2023 22:38ч.

    Само декор от тайната борба в украинската върхушка. Мамбото намалява и глутницата започва да се самоизяжда. Не че го мисли това АрЕстович. Всъщност не е ясно, какво мисли. Както не е ясно, какво е в главата на Зеленски, освен белото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опа

    21 Яну 2023 22:52ч.

    Няколко изтъкнати коментатора, които прочетох в няколко статии ,включително и в този сайт ,казаха много добре ,не може да говориш за победа над държава която разполага със над 15 000 ядрени бойни глави .Всеки може да си представи последствията ,ако на Братоците им кипне накрая и фашагите се оакат с доставките на тежки оръжия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    21 Яну 2023 23:25ч.

    Една ядрена война ще оправи проблемите с пренаселването, с въглеродния отпечатък, урод няма да се става чрез свободен избор, а като проява на биологична уникалност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна може да не е образец за демокрация,

    21 Яну 2023 23:37ч.

    но начинът, по който се оттегли Арестович, показва, че е цивилизована държава. Ако работеше в Русия, “оттеглянето” на Арестович щеше да протече под формата на падане от шестия етаж, “грабеж” в дома му, придружен с умъртвяване на цялото семейство, ПТП, при което автомобилът ускорява рязко, щом пешеходецът се появи на пътя, отравяне с неизвестно БОВ, третиране с радионуклеиди и пр. руски специалитети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    21 Яну 2023 23:46ч.

    Да бе знаем колко са цивилизовани,отстрелват свойте си във въртолети падащи върху детски градини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паднали с хеликоптер

    22 Яну 2023 0:33ч.

    Неудобните на зеленото нарко-ашкенази или подават оставка овреме, като любимата му Арестович, или падат с хеликоптер в предградие на Киев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наистина са "много цивилизовани"

    22 Яну 2023 2:47ч.

    Жестоко изтезават военноплениците си, и напоследък слушах, че се обаждали на близките на момчетата от помещението където им чупят крайници и ги бият, за да чуват майките им как ги изтезават, докато мъчителите изнудват хората за пари... Наистина, съвсем друго нещо са украинците....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    22 Яну 2023 9:21ч.

    Те такова нещо доживотно не могат да разберат. Тия са на нивото добрия руски цар сменя лошия цар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • неслучайно при сума ти гении на 19. и 20. век "цивилизация" е изконен символ на упадък

    22 Яну 2023 9:59ч.

    Вижте какви суичъри се продават в "цивилизованата" ви държава Усрайна: https://politikus.info/events/149415-ukrainstvo.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кимбе,

    22 Яну 2023 10:01ч.

    От крив краставичар прави краставици не искаме. Прибирай си калпавата стока и се изселвай оттука в западаща посока. Там ти е мястото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Stormcrow

    22 Яну 2023 11:54ч.

    Ти на кое ниво си подлого кирлива, че се мислиш за последна инстанция? Имаме очи, уши и достатъчно мозък да помним и да правим сами изводи какво беше и в какво се превърнаха и света и страната ни. Ако искаш да възпитаваш някого във ЛГБТКю либерастия опитай с децата и околните си, а ако е необходимо да се отчиташ с тролене за някоя стотинка дерзай да видим докога ще е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    21 Яну 2023 23:55ч.

    Те войната няма да я спечелят, но някои ще спечелят от нея. Смо еди пример- украинското министерство на отбраната закупува продукти 2-3 пъти по-високи от пазарните: https://strana.news/news/422554-minoborony-zakupaet-produkty-po-tsenam-vyshe-rynochnykh-smi.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    22 Яну 2023 6:17ч.

    Не мога да си спомня, имаше един превратаджия в Киев, който в миналото рекламирал бельо. Арестович "козината си мени, но не и нрава". Най-вероятно осъзнаха, че губят и искат да привлекат рускоезичното население на Украйна, на своя страна - ако предстоят избори в Бандерия. Втора причина: неподкрепящите официалната пропаганда, следва Буча 2. Трета причина: корабът По Краина потъва, знаем кои напускат първи, пък и направиха милиардите, време е за топла дестинация и яхти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е!

    22 Яну 2023 11:27ч.

    Някои се готвят за президентските избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    22 Яну 2023 11:27ч.

    Скоро гледах интервю с Арестович, в което твърдеше, че е бил против заповедите на Тревичко за укр. православна църква, за отношението към рускоезичните... Зададоха му и въпрос за евентуалното му кандидатиране за президент и той даде нееднозначен отговор. Може би ще се кандидатира за този пост, като по-приемлив за Запада?! ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    22 Яну 2023 11:37ч.

    Искам да отбележа една линия в украинският триумвират Арестович Ермак Залужни, че парадоксално и тримата са с майки рускини(без да работят за сегашната кремълска матушка(поне така си мисля)),тримата имат големи качества и потенциал, отвъд границите на Украйна- в посока Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rumen

    22 Яну 2023 14:22ч.

    Това е цирк, Арестович е "опозиция" на Зеленски, демек едно и също нещо. Няма по големи помияри и боклуци от Арестович и Зеленски и ще ги държат там докато могат (сиреч поне до 2027 година). После ще ги жетрват като мъченици за да може в останалото от Украина през 2027 да се подържа русофобията и духът на съпротивата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    22 Яну 2023 14:55ч.

    Bastard Son Of Judas!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мари

    22 Яну 2023 17:47ч.

    Зеленски си изпя песента, явно му подготвят заместник неговите партньори и покровители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Henzell

    22 Яну 2023 19:06ч.

    Cписание "Forbes" в началото на януари публикува статия, за доходите на някои водещи политици в Киев, от преди началото на войната и сега. Така например: Володимир Зеленски е увеличил състоянието си от 650 млн. $ до 1.5 млрд. ; Олексий Резников от 780 млн. на 1.3 млрд.$; Дмитро Колеба от 450 млн.$ до 1.2 млрд.; Михайло Подоляк от 620 млн. до 1 млрд.$ и Володимир Кличко като кмет на Киев, от 150 млн.$ до 800 милиона. Интересно, този мушмурок Арестович липсва от този публикуван списък, който ще изяде главата на "Зеленьо & Co" Той се досеща че от страна на Чичо Сам ще има съответна реакция /защото това са пари от джоба на американския и европейски данъкоплатец / и гледа да си "спаси кожата".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Арестович и правил списъка

    23 Яну 2023 0:14ч.

    и го е подал на списанието. Затова и го уволнихал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я да видиш

    22 Яну 2023 19:07ч.

    Този пък оптимист ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Велизар

    22 Яну 2023 19:54ч.

    Крайно време е вече да излезе истината!Да се спрат да се наливат милиарди в тази война!Да се обърне внимание на гладуващите народи.Стига си продавахте оръжията и да избивате невинни хора.Шепа хора си напълниха банковите сметки с кървави пари.Хора отворете си очите!Манипулират цялата планета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи