Бивш генерален секретар на НАТО призова България да свали ветото за РСМ

 Бивш генерален секретар на НАТО призова България да свали ветото за РСМ
Бившият генерален секретар на НАТО Джордж Робъртсън призова България да вдигне ветото за началото на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС. На форум на Атлантическия клуб Робъртсън припомни, че евроатлантическата перспектива на региона е била един от факторите за урегулирането на кризите на Балканите.

Джордж Робъртсън и Зоран Заев

 

"Когато България правеше стъпките за НАТО и ЕС, хората в региона мечтаеха за членство, защото го смятаха за най-доброто решение, за край на насилието в региона. Затова призовавам България също да вдигне ветото за членство на Република Северна Македония. Никакви исторически различия не би трябвало да са над нуждата, над императива за обединение на Западните Балкани и ЕС", каза Робъртсън.

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски отбеляза, че през последните години нито един от конфликтите на Балканите не би могъл да бъде решен, без синхрона между САЩ и ЕС.

"Скоро станахме свидетели на оповестени документи, които целят промяна на границите в региона и размяна на територии. В тази ситуация Европа липсва като основен двигател в региона. С години продължава и процесът на присъединяване на страните от региона. Негативните кампании и фалшиви новини вече дават резултати. Не трябва да ви изненадва, че скорошни проучвания показват намалена подкрепа към ключови западни организации и увеличена подкрепа за автократичното управление. В региона все още има твърде много история, която ни държи на задните седалки в ЕС".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Ми не

    13 Май 2021 18:26ч.

    Ние разбрахме, че е една биг биг грешка и затова ще спасим Северна от вас! Знаеш ли, някой ден ще ни вдигнат паметник зарад тая работа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав

    13 Май 2021 18:26ч.

    е човекът, спира го не България , а националистите от ВМРО, и другите псевдо патриоти. Ще си загубят извора от парични потоци с паспортите. Да се разследва шкембе войводата за далаверите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шоуто на Тиквата

    13 Май 2021 18:26ч.

    Много здраве да има мистър Робъртсън, никакво вдигане на ветото за тия любимци на Путин от Македония, видно от клеветите на руското посолство в Скопие към нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Македонец

    13 Май 2021 18:37ч.

    С две изречения ви казва образования човек Приехме ви вас българите по бързата процедура без да сте изпълнили критериите само да ви откъснем от руското влияние .Но повече няма да ви търпим простотиите към Македония Прибирайте гайдите достатъчно пищяхте за да мобилизирате простолюдието си .Край на пехливанската ви кална борба .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фръц-пръц

    13 Май 2021 18:43ч.

    ....на първо време макетата да си седнат на задниците, защото са МАКЕТА от около 50 години и тогава всичко ще се нареди. На нато им трябва и тази територия, затова е и този вой!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    13 Май 2021 18:47ч.

    Може ли този натовец, който уж се бори с хибридните войни на руснаците, да обясни защо приветства резултатите от най-жестоката хибридна война на комунизма - промяна на самосъзнание. Щом ще се бориш с хибридните войни и ще пазиш Европа от престъпления, как не виждаш Възродителния процес, защо не си го осъдил? Защо НАТО не осъди възродителния процес над българи в Македония, като едно от най-жестоките престъпления на комунизма? Ако НАТО не може да защити един народ, като българския, от издевателства и терор с цел насилствена промяна на самосъзнанието, то какво може? Ако НАТО ще ходи след всеки престъпник, който извърши престъпление, за да узакони резултатите от него, то как ни пази? Защо не можеш да опазиш българския народ от сръбската пропаганда, която е и проруска? Значи Русия не може да прилапа Крим, а Сърбия може да дерибейства между българския народ в Македония? НАТО явно не прави разлика между „исторически различия“ и престъпления срещу човечеството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българина

    13 Май 2021 18:48ч.

    Призоваеам сащ да върнат земите на индианците! И да си го на ат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мах

    13 Май 2021 18:55ч.

    Като оставим настрана зулумите на НАТО, дето набутаха и Сев. Македония, тоя барон не знае ли, че Великобритания напусна т. нар. ЕС, та тръгнал да ходатайства за натикването ѝ и в това формирование, призовавайки България да вдигне ветото за начало на преговори за членство!? Да си гледа все още т. нар. Обединено кралство и какво-що с шотландците и ирландците, а да не се бърка в Балканските работи! То бива тепегьозлък, ама...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лудия кон

    13 Май 2021 18:55ч.

    Всички срещу България Видяхме колко са ни приятели нашите партньори от НАТО. Колкото и през 1914.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1913 - първа национална; 1918 - втора национална; 1941-44 - трета национална - катастрофи все заради македонската част на отечеството ни, отнета от Англия на Берлинския конгрес

    13 Май 2021 19:01ч.

    Накрая така става - дал си му всичко като уж съюзник, а той се обръща срещу теб. Така е, защото Синовете Божии нямат съюзници, в трудни моменти те винаги са сами. А от пронатоффски подайгъзовци като нас не става нищо друго, освен жалки, мърляви индивиди...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това иска нато, натовци и световната олигархия

    13 Май 2021 19:06ч.

    Народ без история - дърво без корени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    13 Май 2021 19:07ч.

    Един въпрос:Има ли поне един наш партньор или приятел,който да ни подържа в справедливата ни борба?Май няма и това е истинската оценка за нашата тежест в съвременния свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде са народните ни избраници ?

    13 Май 2021 19:23ч.

    Тоя дришльо омете света да ни маскари ! Къде е президента да му отговори и да каже, че зад нападките срещу нас от тези сърбомански комуняги стоят Белград и Кремъл !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В нАТО знаят,

    13 Май 2021 19:24ч.

    че България е душата на славянското православие, вкл. и на руското. Затова в похода си срещу Русия искат да ни извадят душата, да ни изтрият паметта и да ни превърнат в натовски еничари и в русофобски зомбита, такива каквито са българите е РСМ - българофобските зомбита на нАТО и на САЩ. Хибридната война е в полза единствено на световната сатанинска олигархия. Тя започна хибридната война срещу Русия, тя я продължи с биологична война срещу народите по целия свят, тя иска народите в Източна Европа да се бият срещу Русия, тя иска да подчини и народите на Западна Европа, като ги поставя в тил на Източна Европа; тя разделя народите и държавите по света и ги насъсква едни срещу други чрез своите организации от типа на нАТО, МВФ, СБ, ОИСР. Световната мафия разделя, за да владее. Херо Мустафа нагледно показа как може да се разбие българското общество на групички, до степен да не може да не си говорят и неспособно да състави правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде са народните ни избраници ? на 13.05.2021 в 19:23

    13 Май 2021 19:40ч.

    Да, Белград и Кремъл са ти виновни, че англичаните разпокъсаха България още в Берлин 1878 г. ... Да не говорим за шибаните избори на съюзници през двете световни войни... И днес, заради разширението на НАТО и ЕС именно срещу Москва и Белград, де факто дават нов шанс на въпросното разпокъсване. Много ясно е, че такива като тебе са им сигурни мренки в мрежата. Затова ще бъде и жестът към скопските подайгъзовци на евроджендъризма, а тебе ще те накарат да си замълчиш, понеже си им вярно псе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До "1913 - първа национална; 1918 - втора национална; 1941-44 - трета национална - катастрофи все заради македонската част на отечеството ни, отнета от Англия на Берлинския конгрес на 13.05.2021 в 19:01"

    13 Май 2021 20:02ч.

    Поздравления за написаното! (н)Англосаксонците и продажната ни туземна колониална администрация са нашите душмами.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    13 Май 2021 20:13ч.

    Кога ли англичаните са ни мислили доброто, че сега да го правят ?!? Винаги са ни цакали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Македонец

    13 Май 2021 20:38ч.

    Ми то ако българите бяха умни и девиза не им е Не сакам аз да съм добре сакам Вуте да е зле нещата щяха да са други ....Знаете ли че преди година и половина България каза ДА на Македония за ЕС .Тогава Франция наложи вето заради нови критерии .Какво се промени след една година и България наложи вето когато Франция каза да ...Нищо в Македония не се беше променило към по лошо .Нищо ...ни..що ...Просто както във филма с Ал Пачино Да разлаем кучетата Каракачанов реши да си начеше егото и да промени политиката си към Македония От ДА каза НЕ ...За целта кучетата трябваше да бъдат разлаени чрез постоянното говорене по медии срещу лошите македонци ...И българите се хванаха И започнаха да мразят тези които винаги са обичали И онези се промениха Наранени огорчени запалиха бъл знаме Омразата и от двете страни нарастна ...Нооооо омразата е обречена господа ...Любовта винаги е по силна Както един малък лъч пробива тъмата колкото и да е огромна така и любовта ...Вие българите бяхте жертва на Каракачанов ...Играхте в неговия филм ...Сега се надявам да се появи бъл политик който ще сее любов а не омраза

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mмм

    13 Май 2021 20:56ч.

    Митето е прав: къде са приятелите на БГ за да ни подкрепят. Не може без подкрепа--въпрос на дипломация

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    13 Май 2021 22:31ч.

    До тук двама бивши са се изказали по въпроса. Зависи ли нещо от тях?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МaкEлaдa

    13 Май 2021 22:34ч.

    Тoвa, кoeтo Тaтoвитe БКП+БЗНC+ДC-милициoнeр-"възрoдитeлни" прoфecиoнaлни циг@ньoр-бългaрщиниcти миризливo мaгaт дa нацвъкат, и мaкeдoнцитe нe мoгaт дa гo нaпрaвят! Eдинcтвeнoтo прaвилнo рeшeниe в cлучaя e oбрaзувaнeтo нa члeнкa нa EC Кoнфeдeрaция МaкEлaдa c включeни: Eгeйcкa Мaкeдoния, Вaрдaрcкa Мaкeдoния, Пиринcкa Мaкeдoния, Eлaдa, Крит + ocтрoвитe, EврoРeгиoн (цялa) Трaкия c цeнтър Oдрин, чe дoри и Шoплaндия cъc Coфия, a в бъдeщe и Cърбия! Южнa Дoбруджa ce връщa към Румъния! Видин, Мoнтaнa, Врaцa, Cилиcтрa, Дoбрич, Руce c рeфeрeндум рeшaвaт към Cърбия или към Румъния дa ce приcъeдинят, a ocтaнaлaтa чacт oт Мизия: Плeвeн+Търнoвo oбрaзувaт Мизийcкo-циг@нски aвтoнoмeн oкръг, a Дeлиoрмaнa - Дeлиoрмaнcки турcки aвтoнoмeн oкръг c цeнтър Шумeн! Вaрнeнcкo мoжe дa ce приcъeдини към Крим кaтo ТИМ-aвтoнoмeн oкръг, a Бургacкo - cтaвa Aвтoнoмeн oкръг "Рoceнeц"! И тържecтвaтa c кьoр-coфритe, циг@нскитe кьoчeци и мaкeдoнcкитe пecни мoжe дa зaпoчвaт - финaнcирaни c рeдoвни eврocубcидии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    14 Май 2021 2:19ч.

    Тези и разни други никога няма да забравят и да ни простят "ДОИРАН".Колегите от форума знаят за какво иде реч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    14 Май 2021 11:55ч.

    Те могат да си вземат Македония да стане член на НАТО, това, дали тя е член на ЕС, не е тяхна работа. Нямам нищо против Македония да стане член на какъвто съюз и организация реши, при условие, че Светът, в лицето на същите тези институции, осъди Възродителния процес на българите в Македония, с цел да бъдат излъгани и насилствено превърнати в уж различен от българския етнос. Това е престъпление срещу човечеството! Нека се знае какво се е случило с тях, а те, после, да живеят както искат с тази истина. Ако искат да се гордеят с промяната си, постигната с насилие и терор, ако искат да се изцелят. Нашата цел е да се изговори истината на високо равнище. Така че нека кажем истината за Македония, нека силно заинтересованите от бъдещето на Македония да я кажат, а после да оставим на тяхната съвест да си говорят измисления език и да мразят бащите и братята си. Тогава, когато истината е поставена на високо, тогава всеки може и да я заплюе, за своя сметка и приемайки последствията. Нашата взискателност трябва вече да бъде насочена не към Македония, а към световната общественост, на нея трябва да се потърси сметка как се отнася към престъпността и към издевателствата над човешки същества. А не да лицемерстват за незначителни исторически различия. Ако няма светлина в Македония, нека светлината е ОКОЛО Македония, тя пак ще свети достатъчно. Аз предлагам на българските институции оттук нататък да направят каквито е нужно постъпки, пред които институти се сетят, за осъждане на престъпленията срещу тези наши сънародници, така, както светът осъди насилието над евреите, от фашистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи