Бил Гейтс дарява още 250 млн. долара за изследване на COVID-19

Бил Гейтс дарява още 250 млн. долара за изследване на COVID-19
Фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" със седалище в Сиатъл обяви, че ще предложи допълнителни 250 милиона долара за финансиране на научните изследвания, разработката и справедливата доставка на инструменти за тестове, лечения и ваксини за COVID-19. Фондацията призовава за глобални ангажименти за да станат през 2021 г. достъпни за всички, които се нуждаят от тях, научните иновации, свързани с COVID.

"Убедени сме, че светът ще се подобри през 2021 г., но дали ще се подобри за всички зависи от действията на световните лидери и техния ангажимент да предоставят тестове, лечения и ваксини на хората, които се нуждаят от тях, независимо къде живеят или колко пари имат", каза Мелинда Гейтс, съпредседател на фондацията.

 

Това финансиране ще подкрепи непрекъснатите иновации за разработване на тестове, лечения и ваксини, които са по-лесни за мащабно производство и доставяне, за да се гарантира, че има много опции, които са по-евтини и могат да се използват, гласи съобщение на фондацията.
 
"Днешният ангажимент ще подкрепи и предоставянето на нови тестове, лечения и ваксини за COVID-19, особено в страните с ниски и средни доходи", се казва в съобщението.
 
Освен това финансирането ще бъде използвано, за да се даде възможност на страните да използват модерни технологии и системи за доставка, за да планират и внедрят въвеждането на ваксини.
 
"Имаме нови лекарства и повече потенциални ваксини, отколкото бихме могли да очакваме в началото на годината. Но тези иновации ще спасят живота само ако излязат на бял свят", каза Бил Гейтс.
 
Експертният опит на световните организации, като Глобалния алианс за ваксини и имунизация, може да бъде използван за справяне с логистичните предизвикателства, каза Мелинда Гейтс.
 
"Следващата фаза на борбата с тази пандемия ще бъде много по-скъпа от първоначалното разработване на безопасни и ефективни ваксини“, каза Марк Сузман, който е от оперативните шефове във фондация "Гейтс“.

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • nxk

  10 Дек 2020 12:32ч.

  Ссср нямали да даде 250 милиона?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Щед-ри! щедростта им е трогателна!

  10 Дек 2020 12:40ч.

  Колко трябва да си арогантен и ЛУД, за да се държиш така?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сара

  10 Дек 2020 12:44ч.

  Снимката горе не се нуждае от коментар. И тези двамата разполагат със средства, надвишаваащи БИП на поввечето страни. Това ако не е перверзия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Особено в страните със средни и ниски доходи"...

  10 Дек 2020 13:01ч.

  Кажете си направо, тези страни са излишни, хората там особено подлежат на "милите" ви грижи, дайте още милиони за унищожението! В африканските държави имате опит, стерилизирахте с "ваксини" милиони млади жени, за децата нямам думи...що са изроди са тези?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • модерно робовладелство

  10 Дек 2020 13:50ч.

  Излишни износени хора, произхождащи от една излишна простолюдна плутокрация, която само обърква света с комичните си претенции. Интересното е, че плутократите сами си финансират всякакви пролетарии и тролетарии, което поначало превръща във фарс всяка успешна революция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  10 Дек 2020 13:54ч.

  Двамата палячовци дето убиват с усмивка :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сара на 10.12.2020 в 12:44 Снимката горе не се нуждае от коментар.

  10 Дек 2020 14:01ч.

  Тези двамата мязат на близки роднини на Жокера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  10 Дек 2020 14:02ч.

  Още преди 10 г. четох, как тоя и принц уиЙлям се заемат сериозно с евгеника, как населението в Африка растяло като скакалци, как им изяждали парите, как им убивали тигрите и лъвовете /помните ли рекламата за изчезването им?/, и как трябвало да направят нещо за да ги спрат и това от хора, които създават деца на конвейер, ама на другите не им се полага!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • msk

  10 Дек 2020 14:51ч.

  Приличат на тодор живков и людмила живкова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  10 Дек 2020 14:57ч.

  “... В африканските държави имате опит, стерилизирахте с "ваксини" милиони млади жени, за децата нямам думи...що са изроди са тези?“ В Европа през последните 20 години населението се е увеличило обшто с 2 %. В Африка, след като Гејтс се намесиха, населението се увеличава с 3%, но всјака година.Пресметнете с колко се е увеличило са тези 20 години. Аз знаја, че филантропијата и алтруизмът винаги се възприемат с недоверие от заклетите егоисти, но когато трјабва и да накажем филантропите и алтруистите с униженија, тази изродштина ми идва в повече!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Психиатър

  10 Дек 2020 15:13ч.

  Никакви критики за тези хубавци. А някой е констатирал че тия двамката са психопати, социопати и масови убийци, газетата трие !$

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тези се

  10 Дек 2020 16:25ч.

  Вземат за Богове те решават кой да живее и кой да мре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  10 Дек 2020 18:01ч.

  https://bgprevedi.com/cabalisti/ Доста ясно са ги "щрихирали" в този документален филм, някъде в 6 или 7 част.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • msk на 10.12.2020 в 14:51

  10 Дек 2020 18:05ч.

  Ти няма да докараш до там, млада кръв. Благодарение на тях. А те има благодарение на дядо ти Тодор, извел баба т и дядо ти от обора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • горките те

  10 Дек 2020 20:07ч.

  колко ли ги яд ,че не им остава много на планетата земя.С толкова пари и да умреш скоро,това си е живо прецаквана.Пък ако щеш имай тонове пари с размерите на планетата Голямото куче.Не можеш да среш земята да се върти.Не можеш да спреш червеите да те изгризат, бил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи