Берлускони се обиди на Зеленски: Какво знае този господин за мен? Нищо не знае! Преживях бомбардировки като дете

Берлускони се обиди на Зеленски: Какво знае този господин за мен? Нищо не знае! Преживях бомбардировки като дете

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е раздразнен и обиден от думите на украинския президент Володимир Зеленски, който го упрекна, че си е позволил определени изказвания, тъй като „домът му никога не е бил бомбардиран“. Това съобщава вестник La Repubblica, позовавайки се на обкръжението на лидера на партията "Форца, Италия", предаде ТАСС.

"Какво знае този господин за мен? Нищо не знае! Преживях бомбардировки като дете", цитира думите на Берлускони в. La Repubblica. Бомбардировките датират от Втората световна война, когато Италия, която е на страната на нацистката коалиция, е бомбардирана от съюзниците. Тогава Берлускони е бил на шест години. По-рано той е разказвал как една от бомбите е паднала на улицата, където живеели, и семейството трябвало да се премести.

Зеленски направи някои доста остри забележки за Берлускони по време на съвместна пресконференция вчера с премиера Джорджа Мелони, която посети Киев. Според вестника този епизод е бил "изключително смущаващ и неприятен" за ръководителя на италианското правителство, хвърляйки сянка върху цялото посещение. Мелони трябвало да се „оправдава“, че нейната управляваща коалиция единодушно подкрепя Киев.

„Г-н Берлускони... Мисля, че къщата му никога не е била бомбардирана с ракети всеки ден. (...) Мисля, че г-н Берлускони не се е будил в три сутринта поради спирането на тока и не започвал да пере дрехите, да готвиза децата си за два дни напред“, каза Зеленски на пресконференция в Киев след среща с италианския премиер Джорджа Мелони, помолен да коментира скорошните критики на Берлускони.

На 12 февруари бившият италиански премиер се изказа критично за Зеленски, който по думите му „вкара страната си във войната, въпреки че беше достатъчно да спре атаките срещу двете автономни републики на Донбас“. Силвио Берлускони каза, че "оценява много негативно действията" на Зеленски и няма да разговаря с него. Според Берлускони украинският президент трябва да спре да стреля в замяна на голям пакет парична помощ от САЩ за възстановяване на страната. Това не е първият път, когато Берлускони критикува подходите към украинската криза.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Спакойно, бай Силвио. Скоро никой няма да помни нито "президента" на бившата УССР, нито самата нея

    22 Фев 2023 10:12ч.

    Вий в Италия гледайте да се организирате правилно за разпада на ЕС, че северната ви част от край време гравитира към Виена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    22 Фев 2023 18:49ч.

    По-скоро към Швейцария. Австрия е история, при това не много успешна и още по-малко привлекателна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • спрете да го зобите, можете ли да свършите поне една свястна работа без зоб?

    22 Фев 2023 10:28ч.

    САЩ продължават упорито да се излагат с тоя недорасъл наркоман. Но каквито кукловодите, такава и куклата им - световно малоумие и ниска класа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самия механизъм на фазовата (по Переслегин) криза непрекъснато ще изтласква на върха на разрушаващата се система все по-ограничени умствено нищожества. Това важи не само за фронтмените, а и за кукловодите в сянка

    22 Фев 2023 11:00ч.

    По естествен начин се набива на очи аналогията на късния Рим с деянията на днешната т.нар. "Дълбока държава" на САЩ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    22 Фев 2023 11:06ч.

    Този мошеник и кремълски агент, вместо да се обижда на храбреца Зеленски, трябва да се покае и посипе главата си с пепел. С украинска пепел от изгорената многострадална земя! Безсрамник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПЕРНАТИЧКО

    22 Фев 2023 11:27ч.

    Ти карай по-полека с емоциите, че ще вземе да те тресне някой инфаркт или инсулт! Какво ще правим без тебе, кой ще фърка по форума да ни весели с глупотевините си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти пък ходи

    22 Фев 2023 11:45ч.

    да си посипеш главата с иракска пепел от изгорената многострадална иракска земя. Може и да си вземеш допълнително от домовете на принудените да емигрират от Ирак иракски християни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    22 Фев 2023 11:50ч.

    Няма, няма, нито инфаркт, нито инсулт ще вземе да тресне фъркатичкото. То се забавлява тука като провокатор, който още помни болницата в края на града, където глупостта фърчи като гълъбица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожа ФЪРКАТИЧКО,

    22 Фев 2023 19:22ч.

    не е нужно всички да знаем, че ти е дошъл месечния цикъл на 22 Фев 2023 в 11:06ч. Друсла!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Берлускони

    22 Фев 2023 11:10ч.

    критикува политиката на бандеровската хунта(отнемане на автономия,убийство на руснаци и забрана на езика им). А нейният председател се прави на невинна жертва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    22 Фев 2023 18:52ч.

    И на българи, румънци, унгарци, че и на поляци все популации имали неблагоразумието да населяват незалежната дето скоро ще стане само залежна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    22 Фев 2023 11:14ч.

    Аз си признавам, че не съм преживял никакви бомбардировки. Излиза, че Зеленски иска всеки един от нас все пак да преживее бомбардировки, защото той ги е преживял. А дори май иска и някои от нас да не ги преживеят в буквалния смисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • юМИХАЙЛОВ

    22 Фев 2023 11:39ч.

    ...А ЗЕЛЕНИЯ ПУДЕЛ НА САЩ СЕ ХИЛИШЕ КАТО ПАЧАВРА КОГАТО ЗАЕДНО С ПОРОШЕНКО ЗАЯВЯВАХА, ЧЕ ОБСТРЕЛВАТ ДЕНОНОЩНО ЖИЛИЩАТА В ДОНБАС И ЧЕ РУСКИТЕ ДЕЦА В ДОНБАС ЩЕ БЪДАТ ИЗБИВАНИ И ЩЕ СТОЯТ НА СТУДЕНО В МАЗЕТАТА БЕЗ ТОК, БЕЗ ВОДА И БЕЗ ХРАНА..., ...А УКРАИНСКИТЕ ДЕЦА В КИЕВ ЩЕ СИ БЪДАТ НА ТОПЛО И СВЕТЛО И НАХРАНИНИ В ДОМОВЕТЕ СИ И СПОКОЙНО ЩЕ СИ ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ И ЩЕ СЕ РАЗХОЖДАТ И ЩЕ СИ ИГРАЯТ НАВЪН ПО УЛИЦИТЕ,ПЛОЩАДИТЕ И ПАРКОВЕТЕ В КИЕВ... ...АМА ЕТО, ЧЕ ВОЙНАТА КОЯТО УКРОФАШИЗИРАНАТА ХУНТА ЗАПОЧНА ПРЕЗ 2014Г. ДОЙДЕ И ДО КИЕВ... ...И В КИЕВ Е ТЪМНО И Е СТУДЕНО И ТОКА И ВОДАТА СПИРАТ ... ....И ПО - ЛОШО ЩЕ СТАВА ГАДОВЕ УКРОФАШИСТКИ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно обратното

    22 Фев 2023 11:48ч.

    Склерозиран Дебил Корумпар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-вероятно

    22 Фев 2023 11:55ч.

    Деменция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекувай се тогава!

    22 Фев 2023 17:12ч.

    Макар, че от глупост и деменция отърване няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    22 Фев 2023 12:11ч.

    Дреме му на Берлускони за чучелото с тениската, защо се разправя с елементи, които не са му на нивото! Жалко че загиват толкова много хора бадева, пък и ние сме доста скапани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    22 Фев 2023 13:39ч.

    Никой сериозен политик, не трябва да обръща внимание на зелените фашистки екскременти и техните кур-атове. Много са им плитки историческите мозъци, и всичко друго. С такава елементария и дебела шия, нищо добро не ни чака! Ама то и шоу-клоунадите са до време, докато не настъпи гладът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не само Мелони

    22 Фев 2023 16:51ч.

    Все повече лидери на европейски държави ще започнат да отсъстват, поради грип, от международни форуми, провеждащи политиката на cащ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    22 Фев 2023 18:47ч.

    Украинец стана синоним на арогантен просяк-изнудвач, при това примитивен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Християнин

    22 Фев 2023 21:06ч.

    Много си прав. Зеленски скоро ще си получи заслуженото свише. Скоро ще му се случи същото каквото направи с хилядите руски деца и мирни граждани, които бяха избивани в продължение на десетки години. Бог да го съди и да му въздаде за убийствата на невинни хора, които не са избрали да са руснаци, българи и др. а просто са се родили такива. Да живее България, да живее Русия и всички православни народи. Амин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи