Бен Ходжис: Западът се провали в Украйна, защото не ѝ осигури това, от което се нуждаеше

Бен Ходжис: Западът се провали в Украйна, защото не ѝ осигури това, от което се нуждаеше

Западът не можа да предостави на Украйна необходимата техника  и следователно е съпричастен към това, че контранастъплението на Киев не беше успешно. Това мнение изрази в петък бившият командващ на американските сили в Европа Бен Ходжис, съобщава ТАСС.

"Разбира се, бях разочарован, че украинската контраофанзива не доведе до резултатите, на които всички се надявахме и които прогнозирах. Ние, Западът, се провалихме, а не Украйна. Не успяхме да им предоставим това, което очакваха, включително въздушна мощ, прецизни оръжия с голям обсег и други способности, които бяха необходими, за да направим тази контраофанзива успешна“, каза той в подкаста Silicon Curtain в YouTube.

Украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от началото на юни. Според руския министър на отбраната Сергей Шойгу през това време Киев е загубил 159 хил. военнослужещи, 121 самолета, 766 танка и 2348 бронирани машини. Руската страна многократно е подчертавала, че офанзивата не е донесла значителни резултати за Украйна. През последните седмици на Запад и в самия Киев многократно заявиха, че „контранастъплението“ не е било достатъчно успешно и че ситуацията на фронта е задънена улица за украинската страна.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • forsvaret

    24 Дек 2023 9:01ч.

    Прав е Ходжис, но сега като дадете Украйна на Путин... скоро ще трябва да дадете и ГДР с Източен Берлин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо само ГДР и Източен Берлин?

    24 Дек 2023 9:35ч.

    А репарации и обезщетения за 30 години грабеж и геноцид на Източна Европа? Те с какво ще бъдат платени? С въздухарските евра? Не. Репарации и обезщетения се плащат със земя и технологии. Западна Европа ще се разплати за своята алчност - разширението на НАТО в Източна Европа, със земята си, и технологиите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    24 Дек 2023 10:33ч.

    Бре, бре, нещо пак съм изпуснал. Рашетата минаха ли Дунава? Последно като проверих още се боричкаха с бандерите в калта на Източна Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро-гей

    24 Дек 2023 10:35ч.

    Чудесна идея, но дали руснаците ще искат? Берлин е ужасна клоака, и е пълен с немци, тоест, пълни идиоти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще разбереш, че са минали Дунава по това, че ще се озовеи в лудница за евроатлантици

    24 Дек 2023 11:30ч.

    А имотите по "Лучников" ще ти ги конфискуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    24 Дек 2023 12:39ч.

    "Рашетата минаха ли Дунава?" -- когато минат, ти и подобни ще сте в първите редици на посрещачите, с плакат (върху тапет): "здравствуйте, братушки".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    24 Дек 2023 20:50ч.

    Не дай си боже, че и за санитар няма да те вземат, мухльо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    24 Дек 2023 9:13ч.

    грешно : психопатологията губи и съ оръжието. тя е бурен в житната нива. до латинецъ горе: преди берлин ,както разбирам, ште деееееебаркират ( чудесна бг дума) на синия бял дунавъ и тогава пей сърдце жълтопаветно (днес за бългърите е уййййкинд:който не зачита майка си,той (казах) не уважава и Отечество:това казва модерната психология. социална шизофриния си е(казъх)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    24 Дек 2023 9:17ч.

    По-добре кажете кога почва заселването? Има ли още народ за отстрел, че подизпълните говорят за още 500К? Има ли връзка с другата уйдурма в Газа? Ако приемем, че петродоларът ще бъде заменен с CBDC не ви трябва повече жандарм за черното злато в близкия изток. Друго ви трябва. Ашколсун!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От къде тези 500К в Украина бе Синковец? от военните пенсионери от СССР ли?

    24 Дек 2023 10:12ч.

    Поне като лъжете - напъвайте се да изглеждате обективни! от Останалото в Украина население от под 18 милиона - 10 са пенсионна съветска възраст - основно "бабушки", имаме в сметката реално 1200К загинали/изчезнали- а по съвременни оценки мобилизационен капацитев в днешно пост-индустриално население не надхвърля 5% Които на практика са отдавна в новите гробища на Украина...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    24 Дек 2023 16:33ч.

    Такова ни спускат, това пиша. Днес ей така изкарах пак 4 долара със 70 поста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    24 Дек 2023 20:52ч.

    Сега може да се почерпиш с една 3-дневна евробаничка по този случай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Дек 2023 9:20ч.

    Ха ха. Почват да се измъкват като мокра връв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инджев

    24 Дек 2023 9:47ч.

    Случайно и на тъмно, в малките часове, Асен Генов започнал интензивно да учи руски. А Джасим му викал: Като те онождам, да викаш "Есчьо, есчьо!"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    24 Дек 2023 23:17ч.

    +++++++++++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    24 Дек 2023 10:01ч.

    Изключително елементарни и кокетни педита управляват Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Дек 2023 10:12ч.

    Добре е освен това интервю да се коментира и интервюто му пред "Дождь". Което по смисъл е близко до написаното до тук, но много по обстоятелствено. Например" 1. САЩ са предали само 5 /пет/ % от номенклатурите, които са планирали да предадат на Украйна, но предоставянето на останалото предстои и въпрос главно на разбирателство на полититците в САЩ кога и под каква форма да се случи, а не дали да се случи; 2. Това, че втора година Русия не е победена не е проблем, защото ВСВ е започнала 1939 г., а първата крупна победа на Запада е дошла чак 1942 г., т.е. това предстои и в Украйна; 3. И най-важното: въпросът дали Украйна ще победи вече не стои на дневен ред. Украйна няма да победи! Ще възстанови международно признатите си граници от 1991 г. и ще започне преговори с РФ за подписване на мир. Ако някой мисли че си съчинявам - "Дождь", пред Котрикадзе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че какво очакваш от "дожд", който е на издръжка на ЦРУ???

    24 Дек 2023 10:15ч.

    Просто малко по-подробна ЛЪЖА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    24 Дек 2023 12:29ч.

    За какво подписване на мир се говори след като няма обявена война?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доктор

    24 Дек 2023 12:42ч.

    "защото ВСВ е започнала 1939 г., а първата крупна победа на Запада е дошла чак 1942 г." -- при теб медицината е безсилна. напълно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Дек 2023 13:59ч.

    Жорката, това е един от големите проблеми. Поради което и отговорноста ще е по голяма. Защото да отидеш да избиваш хора без да им дадеш право на защита, полагаща им се от международните конвенции при война.. А бе ще има денацификация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Дек 2023 14:02ч.

    Не знам кой по какво доктор, но подписващия се така явно не по медицина. Поради което горещо му препоръчвам, защото явно медицината изобщо не е пристигала при него. Това го казва генерала във въпросното интервю. А ако "доктор" може да го обори, нека сподели. Защото всеки има право да прецени кое какво означава. За самия него. Как го оценяват други... тяхна си работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    24 Дек 2023 17:21ч.

    Пак свинско, зеле и свинско със зеле. Мобилизационният потенциал на Украйна е поне 5 пъти по-малък от този на Русия. За сравнение, щото говориш за това, през 1939 година населението на Германия е било 70 милиона души, на СССР - 170 милиона. Такъв развой на войната, който вивата описва, би бил възможен, само ако Западът вземе пряко участие във военни действия. Но за съжаление ядреното оръжие силна намалява превъзходството в жива сила и техника....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    24 Дек 2023 17:47ч.

    "Защото да отидеш да избиваш хора без да им дадеш право на защита, полагаща им се от международните конвенции при война" Тъй, тъй... И кой се беше ангажирал да даде средства за ащита??? И за какъв дявол да се води война, ако даваш възможност на бития да си почива и да набира сили? Вива, виаааа, нещо някои връзки са увредени. Все едно на слабака да дадеш време. за да тренира, да се възстанови и да дойде да те бие....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    24 Дек 2023 20:46ч.

    Какъв "запад" е победил през ВСВ, бе? КОЙ запад? Един простичък факт - Вермахтът превзе цяла Франция за по-кратко време, отколкото една единствена четириетажна жилищна сграда в Сталинград, която и сега се пази като музей. Русия победи, не западът. Докато руснаците мачкаха немската армия, англичани и американци бомбардираха мирни градове в Германия и България и убиваха жени и деца. Какво ще пратят тия смешници, когато цялото НАТО произвежда оръжие и боеприпаси колкото ЕДИН руски военен завод? Война се печели с индустрия, не с лаладжийство. И кой ще победи, като укропите свършиха? Бабите ли ще пратят на фронта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вивич ,

    25 Дек 2023 7:06ч.

    Не може да ти се отрече, че тука ти си Глупакът с харизмата.?Пишеш редки глупости , но от душа !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • объркан цивилен милиционер

    24 Дек 2023 10:31ч.

    И каква е тая крупна западна победа от 1942, срещу кого и най-вече - нека да сравним параметрите й в сравнение с руските военни операции и победи?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Дек 2023 10:37ч.

    "И каква е тая крупна западна победа от 1942". Сигур нещо в Африка - превзели са я Ел Баир, я Ал Сокак - някъде в Сахара. На едното място е имало 2 палми, а на другото 3 - демек голям град.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    24 Дек 2023 10:51ч.

    Победата на Съветския съюз под Москва-трябва да е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Дек 2023 14:04ч.

    Ммммм... със скромните ми познания по военна история... Да започнем с Ел Аламейн?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Дек 2023 14:42ч.

    И кво има в Ел Аламейн? Свещенния Граал, Кивота? Нефт свещен на моите деди? Кой, кво и чий го дири там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Дек 2023 15:50ч.

    Ааааа, нищо няма! Само лопват кепенците на надеждите на Хитлер по арабските петролни полета. Нищо, значи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Дек 2023 16:00ч.

    Ми нищо. Кво, Хитлер без нефт ли остана? Възгеч! Ми Стандарт Ойл, ми Румъния? Та, от Африка с кво ще го кара нефта, с бъчви? И затуй камарадът ви Хитлер се беше наточил към Азърбайджан, ама се спъна в Сталинград. Е там му се изпариха надеждите за нефтец, после Румъния ритна камбаната и така нататък. Впрочем, защо Хитлер не прати некой да помогне на Ромел? Простичко е - защото не му беше толко важно. Важно е било за кинаджиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Дек 2023 16:13ч.

    Ясно. Важно е да се броят труповете! Колкото повече трупа, толкова по важно... А дали има значение кой ползва нефта от арабските полета? Или няма значение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Дек 2023 16:27ч.

    Е, ся - тая война, Хитлеровата, за нефтените африкански полета ли се почна, или за Lebensraum-а на Изток? Дранг нах Остен, или Дранг нах Зюд? Фпрочем, западняците, барабар с папата, все повече се открехват, че ги е било страх от болшевиките, та затуй подкрепяли Фюрера, Дучето и другите шведи. Та, в Африка по дефиниция не е могло да има решаващи сражения. Двеста дивизии на Изток и две в Африка (а две ли са били, или една - who cares).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    24 Дек 2023 17:42ч.

    Безспорно, египетският нефт е бил важен. Но, ако е бил изключително важен, смяташ ли, че нямаше да бъде в основата стратегическия удар? Битка за Африка съвпада по време със Сталинградската. Това очевидно показва, че германците са имали за цел окупиране на райони, богати на нефт. При Сталинград през ноември, когато се е водела битката при Ел Аламайн, германците са ангажирали 1 милион военни, 675 танка, 10 300 оръдия, 1216 самолета. При Ел Аламейн те са 116 000 воиници, 560 танка, 670 самолета (275 немски и 400 италиански)> Смятам, че ангажираните сили ясно показват стратегическия замисъл на Германия. Но да, Ел Ааламейн статистически е победа. Само че първата победа на антихитлеристката кампания е под Москва 1941 год. Но това пак не те устройва, щото пак са гадните руснаиц, въпреки съотношението на силите в битката за Моска ( 2 мииона немци срещу 1 250 000 руснаци, 550 самолета, 1000 танка, 14 000 оръдия немски). Очевдисно е къде е са били главните усилия на Германия. И въпреки Ел Аламейн войната продължава почти още три години. Чак на следващата година, когато германските войски са разбити при Сталинград, при Курск, при ясната възможност СССР да стигне Берлин, се взема решение за десанта в Нормандия. Това са фактите. Интерпретацията им всеки сам сия прави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    24 Дек 2023 23:37ч.

    Като ученк съм чел стенограмите от преговорите между Сталин и западните му "съюзници". През цялото време Сталин е искал да открият втори фронт, но наглосаксите все обясняват, как нямат сили за това! Единствено му оказват помощ в метали, оръжие, взривни материали и автомобили. След освобождението на всички съветски териториикогато от Червената Армия, Чърчил предлага да открият Втори фронт, къде мислите-в Гърция, като целта е повече от ясна-да пресекат победоносния ход на Червената аюрмия към западна Европа! Сталин разбира се отказва! Но дори когато чак 1944 г. англичани и амерканци се готвят да открият Втори фронт, те пак се молят и договарят със Сталин в същото време Червената армия да започне голямо настъпление на Източния фронт за да не може немците да отклонят войски и да спрат англоамериканците! Сталин разбира се играе честно и започва такова настъпление с което осигурява успеха на дебаркирането на англосаксите! Това е историческата истина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв нефт през 1942 в Тунис и Либия бе ?

    25 Дек 2023 7:10ч.

    Вивок, ти се опитваш да счупиш собствения си тъпомер !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    25 Дек 2023 9:17ч.

    Тъпомера не чете! Малко по-горе в един коментар е написано за кой тъпомер. Та по добре да четеш, не да "разсъждаваш" кое и как. Както един решил, че "ако" нещо си щяло еди какво си. Ми той Хитлер ако е мал потенциал за всичко, за което си фантазира един фен, сега официалния език щеше да е немски. И най-важно: никой не знае коя е една от най-важните операции на английското разузнаване, прецакала логистиката на Ромел. Т.е. войната в Африка не се е водила само в Африка. А тука само фантасмагории с основния аргумент "ако". Фенклуба следва да се кръсти по фантастика. Без научна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коко

    26 Дек 2023 1:45ч.

    Неграмотно и неясно написано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Дек 2023 10:33ч.

    "Не успяхме да им предоставим това, което очакваха," И що не успяхте, гусин генерал? Даже нашият Тагарев не ви вдъхнови и ентусиазира?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Дек 2023 14:09ч.

    Посочих ви източник, където този генерал отговаря на тези въпроси. Подробно и изчерпателно. За съжаление Тагарев не фигурира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Дек 2023 14:47ч.

    Абе не можеш ли с думи прости? Гришата, кишата - кой, или какво им попречи на тез умни, хубави и добри хора да помогнат на бойците на Светлината?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Дек 2023 15:51ч.

    За нЕкои може с думи прости, за други не... За съжаление. Щом Ел Аламейн нищо не говори. Дълги обяснения са нужни. Но... друг път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    24 Дек 2023 22:31ч.

    Хехе... Старата песен на нов глас. Имаше едни подозрения, които моментално изчезнаха, щом отвори уста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро-гей

    24 Дек 2023 10:34ч.

    Скъпи Бен, това да не ти е като да избиеш 1 милион селяни в Близкия Изток... съвсем сте изкукали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Che

    24 Дек 2023 14:50ч.

    Чудя се, от къде на къде ЕС снабдява Украйна с пари и оръжие, това война на ЕС ли е, ЕС ли изтрепа 15 хиляди рускоезични в Домбас, ЕС ли затвори църкви и училища, че да ги снабдява...Ама нали са васали на САЩ- от заповядана солидарност!Като сме толкова солидарни защо не бяхме така солидарни с Югославия, Ирак, Сирия, Либия.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Дек 2023 10:39ч.

    "Добре е освен това интервю да се коментира и интервюто му пред "Дождь"". Що? За да го схванем в цялата му дълбочина, широчина, височина и диаметър? Да не би да пишем изследване на празните мисли на един кух женераль?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжеш мистър Ходжис, всичко си върви по план - и вие отлично знаехте, че Украйна е обречена, защото целта е била да се подчини и унижи Европа!

    24 Дек 2023 10:45ч.

    Да се откъсне от Русия и от благоденствието на европейските народи изразяващо се в: ЕВТИНИ ЕНЕРГИЙНИ РЕСУРСИ - КОНКУРЕНТНА ПЕЧЕЛИВША ИКОНОМИКА - БЛАГОДЕНСТВАЩА ЕВРОПА! .... Обаче дивият егоизъм и завист и нечовеколюбие не позволяват на народите да живеят в разбирателство и СЪТРУДНИЧЕСТВО! На общата ни планета Земя - НЯМАМЕ ВРАГОВЕ човеци срещу човеци!, мистър генерал Бен Ходжис. Думичката враг срещу държава или народ = примитивизъм упадъчен разум! Как не ви е неудобно пред народа на Украйна така да лъжете след стотици хиляди избити бели мъже, в името на какво, бе?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно точно

    25 Дек 2023 7:15ч.

    Войната върви по план и по договорка между Вашингтон и Москва. ДОГОВОРНЯК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    24 Дек 2023 10:51ч.

    Не западът бе глупако! А Сатаните от САЩ, заедно със слугите от Европа! Нищо, че си военен, научи се да мислиш! Но дали можеш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    24 Дек 2023 10:53ч.

    Какво беше казал Джефри Сакс за американските генерали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Путин

    24 Дек 2023 13:07ч.

    Каквото ви пусне Дачков, това казва и Сакс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Patrick Lancaster

    24 Дек 2023 11:00ч.

    Ukraine War Frontline Russian Soldiers Capture Ukrainian Trenches In "Battle Underfire" Training Patrick Lancaster 564 хил. абонати https://www.youtube.com/watch?v=FojYaXinCpk

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Дек 2023 11:00ч.

    Да си припомним: "В 2023 г. взять Крым обещали руководитель офиса президента Михаил Подоляк и глава ГУР МО Украины Кирилл Буданов. А когда Крым так и остался российским, последнему пришлось придумывать смехотворную формулировку о том, что украинские войска «психологически Крым уже взяли». Как это, Буданов не пояснил.". Тем временем, до конца года, остались только семь дней (Meanwhile, there are only 7 days left until the end of the year), мосю женераль. Семь дней, в които трябва да земете Крим, защото обещаното си е обещано: "Изпий морето, Ксант!" и "Тук е Родос, тук скачай!" (Езоп). А хто не скаче, тот москаль (Майдан, нещо като хора в древногръцките трагедии).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Добре е освен това интервю да се коментира и интервюто му пред "Дождь"

    24 Дек 2023 11:08ч.

    Незачет. "Эхо Москваы" си пропуснал да цитираш. Но за да не си губиш времето, и хонорареца, давай направо от ЦИПСО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Дек 2023 14:12ч.

    Мислел съм си погрешно, че фенклуба иска да знае. В смисъл, да провери от няколко източника и след това да си състави мнение. Но... фенклуб си е. Н ищо повече. Да имаш мнение означава да имаш т.о.п.к.и. Давай по опоркети, че иначе "незачет".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо повече

    24 Дек 2023 11:17ч.

    Мнението на господина не е особено интересно. Регистрира факти, които и без това са явни. Далеч по-интересно щеше да е един опит за разсъждения върху причините за провала. Това вече е една много дълбока вода и е достойно за едно много дълбоко изследване в обемиста монография. Само изброяването на аспектите, които трябва да се изследват, вече ще е един обемист труд и материал. Аз само ще маркирам един аспект, който е акцентиран от Ходжис и е изведен в заглавието. "Не успели да осигурят ..." На върха на цялото си богатство и технологии ... те НЕ УСПЕЛИ! Търсим сложен отговор, в кратката версия ще трябва да се задоволим с констатация, че нещо в анализите, целите, ресурсите и капацитетите при тях е дълбоко сбъркано. Умишлено няма да развивам мисълта си, обемисто е! Виждаме, че този Западен свят е напълно изчерпан, доколкото той с едно брутално задлъжняване и допълнително ограбване на цялата Планета ... какво успя да постигне?? Успя да нахрани сито само собствените си елити и въртящата се около тях клиентела. Кръгове от населението пазаруват бясно и се хранят обилно, на само в опит да замаскират объркването и безпътицата си. И нищо повече! Не трябва да си затваряме очите, че мнозинството от обществата от другата страна на стената, също мечтаят единствено за бясно пазаруване, но това вече е друга тема!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    24 Дек 2023 14:22ч.

    Това, което не казва е, че между политиците, не само в САЩ, е имало разногласия по формулировката на това, какво означава "Победа над Русия". Включително Макрон настояваше да се запази достойнството на Путун и Русия. За тези, на които това е известно, отговорът е даден в интервюто, за което съм ви дал инфо. Т.е. Украйна няма да победи. До където и да стигне армията й, след като получи всичко нужно. Важно е да не навлиза на руска територия. Циничното е, че с военни средства това е можело да стане миналата година като продължение на тогафашната офанзива на ВСУ. Защото много животи са щели да бъдат спасени. Като пример - когато в процеса на тазгодишната контраофанзива "Алигаторите" смилаха западните танкове пред минните полета какво стана? Ми едни ракети, които в Украйна не трябваше да ги има приключиха "Алигаторите" на летището им. Отведнъж... Или и това сте пропуснали? За да е ясно къде се решават нещата. Не е добре за украинците това, но всеки народ, който иска да има държава следва да жертва нещо. Ако нещата стигнат до там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе Укровермахта стигна ли Азов

    24 Дек 2023 17:17ч.

    Хаха, така приключиха Алигаторите, че янки дудълс забрани на укро да ползва Абрахамите. И англетата и те бегаха Чалинджърите имидиътли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещо в анализите, целите, ресурсите и капацитетите при тях е дълбоко сбъркано.

    25 Дек 2023 7:23ч.

    Нищо подобно. Няма сбъркано, тази война е планирана да се развие така. Украйна е отписана от САЩ и Запада. В потвърждение - и Путин не си дава много зор на бойното поле. Има наистина “червени линии” но не са тези, които ни казват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макрон настояваше да се запази достойнството на Путун и Русия

    25 Дек 2023 7:42ч.

    В момента Макрон се мъчи да запази собственото си достойнство. Френските военни кацат у дома със самолети от Нигер и съседните страни, след като американците им скроиха шапката заедно с Русия. Френските военни разказват нелицеприятни истории за бардака , осигурен им от Макрон в Африка, и как 8 месеца са яли по една консерва на ден. Макрон е срам за велика страна като Франция ! Узорпатор и фалшификатор на изборите на французите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    25 Дек 2023 9:21ч.

    Френските военни са във Франция! В Африка е чуждестранния легион.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Огнян Ф.

    24 Дек 2023 12:19ч.

    Не беше ли този Бен Ходжа, който навремето като главнокомандващ НАТО в Европа подгони нашия Боко да строи автомагистрали, защото натовци трябвало бързо да могат да се предвижват по територията ни, та и по-далече . И Боко строи ли строи, маца ли маца и краде ли краде! Беше по времето на Мустафата, та и по-преди. Този Бен си остана ястреб русофоб, изявява се по немските телевизии и сипе в безпомощността си огън и жупел по Русия. Именно в безпомощността си…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бен е евр-ейско име

    24 Дек 2023 14:37ч.

    Това е достатъчно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един там

    24 Дек 2023 12:31ч.

    Това, което не сте дали е една малка част и е поредното нефелно оправдание за некадърността на западните и най-вече американски военни, които ръководят всичко, каквото се случва на фронта. Дори и да беше доставено на сто процента, това нямаше да промени нищо, а само да забави руснаците. Самата тактика и стратегия ви е тотално сгрешена натовци. Това не са ви талибани или иракски селяни. Това е най-силната армия в света и тя няма как да бъде победена само с техника. Трябват много други неща...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ле-ле!

    24 Дек 2023 14:46ч.

    А може би сегашния провал е увертюра към по голяма катастрофа - икономическа и социална поради интелектуално късогледство и неспособност за обективна оценка на реалностите в света. Сметките че т.нар.Запад ще подчини Мечката и Дракона?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бен Ган

    24 Дек 2023 16:03ч.

    Бен пак се обади от палатката в Луивил, Кентаки. Абе, Бен, дадохте, всичко което имахте дадохте и пак ви биха като маче у дирек. Вече нямате нищо за даване. Само ще гледате шоуто от първия ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обобщение

    24 Дек 2023 17:14ч.

    Да обобщим казаното от генерала, но известн от години на всички ни: .....1) Западът е лицемерен. Иска от Украйна да воюва, но не и помага достатъчно, само я вкарва в прикючения. ......2) Анализаторите на Пентагона и на Британия са гола вода. Или не са могли да изчислят, какви сили и средства им трябва, или подло са подложили динена кора на украинците. .....3) Западът е неспособен да даде нужното за воденето на война срещу Русия, победна война. .....4) Ако 3) не е вярно, то това е двуличие и украинците са абсолютни идиоти, ако са залагали целите си във войната на подкрепата на запада. ......5) Как я вижда войната генералът, след като украинците имат колосални загуби в жива сила при поне двойно по-малък мобилизационен потенциал в сравнение с преди войната, почти три милиона осакатени, трудноподвижни и без крайници и други органи, разбита икономика и ужасен демографски тренд? Щото лесно е кажеш, "воювайте", седейки на дивана. При положение, че нищо не направиха през тази година след толкова много дунанма, след толкова загуби, след като огребаха всички европейски складове, поне 300 - 400 000 безвъзвратни загуби в жива сила, каква война трябва да водят украинците? Ще им дават самолети? Че кой ще ги кара, то летци не останаха, бе чоджум. КОга ще ги учиш, не просто да вдигнат самолета във въздуха, а да водят синхронизиран бой? Танкове отгде? Абрамс почнаха да ги изтеглят. Останалите немски и английски остават все по-малко и все повече ще се развалят от само себе си, да не говорим за тези, които ще бъдат унищожени. Остават пехотни атаки, в които хората умират за ей-този, дето духа. Това ли препоръчва генералът, след неутешителните изводи, до които и котката ми беше достгнала? И как смята да се промени тази тенденция? Може би той лично ще направи милиони нови украинчета, които от утробата на майка си ще хванат автомата и ще трепят "ватата"? ....6) Украйна на Зеленски са пълни идиоти, ако при това видимо предателство от страна на кураторите им продължават да унищожават хората на страната си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дадохте за оръжие 203 милиарда долара

    24 Дек 2023 19:22ч.

    Какво повече бихте могли да дадете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • omega

    24 Дек 2023 19:23ч.

    Бен Ходжис: Западът се провали в Украйна, ВЪПРЕКИ че ѝ осигури това, от което се нуждаеше

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    24 Дек 2023 20:49ч.

    И какво само не и осигури и западът и евроизтокът?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи